Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Ögetay Kayalı
Çeviren 2 Aralık 2021
Genellikle o parlak mavi, genç yıldızlarını gözler önüne seren devasa spiral galaksiler öne çıksa da, NGC 6822 (ya da Barnard’ın galaksisi) gibi bazı diğer küçük galaksiler de yeni yıldızlar oluşturur. Yay (Sagittarius) takım yıldızı yönünde, yıldızlarla dolu ortamın ardında, yaklaşık 1.5 milyon ışık yılı uzaklıkta Yerel Grubun bir diğer üyesi NGC 6822 yer alıyor. Küçük Macellan Bulutsusu gibi düzensiz cüce bir galaksi olan NGC 6822, yaklaşık 7000 ışık yılı boyutunda. Ön planda Samanyolu galaksisine ait parlak yıldızlarda artı işareti şeklinde kırınım ışınları görünüyor. Bunların arkasında ise Barnard’ın galaksisi, mavi genç yıldızlarla dolmuş bir şekilde, kırmızı tonlarında ışıma yapan hidrojene ait yıldız oluşum bölgeleriyle görsele ayrı bir derinlik katıyor.
8
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 29 Mayıs 2019 16 dk.

Bizler, üzerinde yaşadığımız Dünya'yı, barındırdığı karalar, içilebilir sular ve akciğerlerimize doldurabildiğimiz oksijen dolu atmosferi nedeniyle Evren'de bizler için var olabilecek tek ve kusursuz yaşam alanı olarak görmeye alışığız. Bu düşüncenin kaçınılmaz gibi gözüken sonuçlarından biri de bu çevrenin tam da bizlere uygun şekilde var edildiğini varsayma... Ancak bu varsayım (ve temel aldığı düşünce), baştan sona ve tamamen hatalı. Bunu, büyük bilimkurgu yazarı Douglas Adams, Otostopçunun Galaksi Rehberi'nde harika bir şekilde anlatıyor:

Şimdi hayal edin, bu durum bir su birikintisinin bir sabah uyanıp düşünmeye başlaması gibidir: "Bulunduğum bu dünya ilginç bir yer -bulunduğum bu delik ilginç bir delik- tam bana göre, öyle değil mi? Aslında bana şaşılacak kadar uyuyor, beni içinde barındırmak için yapılmış olmalı!" Bu öyle güçlü bir düşüncedir ki, güneş gökyüzünde yükselip hava ısınırken, su birikintisi de giderek buharlaşıp küçülür, küçülür ama o telaş içinde her şeyin iyi olduğuna inanmaktadır, çünkü bu dünyanın amacı kendisini içinde barındırmaktır, onu içinde barındırmak için kurulmuştur. Bu yüzden, su birikintisinin kaybolma noktasına geldiği an onu çok gafil avlar...

112
2
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Utku Derin
Utku Derin
389K UP
Aktaran 9 saat önce 3 dk.

Kedi Pepper yine iş başında. Avcılık becerileri sayesinde virologların Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk jeilongvirüsü tanımlamasına yardımcı olan virüs avcısı kedi, yeni bir orthoreovirüs türü tespit etti.

Pepper'ın sahibinin Florida Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi'nde virolog olan John Lednicky olması da buna yardımcı oluyor. Pepper, Everglades kısa kuyruklu kır faresi (Blarina carolinensis) yakaladı ve Lednicky bu küçük memeliyi laboratuvara test için götürdü. Lednicky'nin araştırmaları arasında, geyik çiçeği virüsü virüsünün incelenmesi de olduğu için, su faresindeki bulguların bu virüsün memeliler arasında nasıl yayıldığına dair ipuçları verebileceğini düşündü.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Kaan Kurnaz
Kaan Kurnaz
85K UP
Yazar 4 gün önce 11 dk.

Homo sapiens, yaklaşık beş bin yıl önce yazıyı icat ederek kültürlerini belgeleyebilir hale gelmiştir. Yazının icadı, tanım gereği yazılı tarihin miladıdır ve eğer türümüzün yaklaşık yüz bin yıllık varoluşunu yirmi dört saatlik bir zaman diliminde ele alacak olursak yazılı tarih saat 22.34'de başlamıştır. İnsanlığın tarıma başlaması saat 21.36'ya ve İsa peygamberin doğumu ise saat 21.31'e tekabül edecektir.

İşte yazılı tarihin başlaması ile beraber genellikle genç yaşta doğum yapan kadınların ve dolayısıyla fetüsün veya yenidoğanın ölümüyle sonuçlanan korkunç olaylara dair raporlar dünyanın dört bir yanında kayıt altına alınmaya başlanmıştır. Bu olaylar, doğum sırasında yaşanan konvülsiyonlar (şiddetli kasılmalar ve nöbetler) yani eklampsi vakalarını içermektedir.[1] Elbette bunlar konvülsiyonlara ilişkin tıbbi kayıtlar değildir çünkü o dönemde hekim olarak adlandırılabilecek bir meslek grubu yoktur.

3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 14 Nisan 2014 14 dk.

Bir önceki yazımızdan hatırlayabileceğiniz gibi, artık uyum başarısının ne olduğunu, evrimi neden etkilediğini ve bir popülasyondaki ortalama uyum başarısının ne anlama geldiğini biliyoruz. Bu yazımızda da bu konu üzerinden giderek çeşitli popülasyonları, farklı genotip dağılımlarına göre analiz etmeyi öğreneceğiz. Böylece farklı seçilim baskıları altında, farklı genotiplerin ne yönlere doğru evrimleşebileceğini tahmin etmeyi ve hesaplamayı öğrenmiş olacağız. Ancak başlamadan önce, ortalama uyum başarısının nasıl hesaplandığını hatırlayalım ve bunun matematiksel anlamını bir örnek üzerinden görelim. Hatırlayacak olursanız ortalama uyum başarısını şöyle hesaplıyorduk:

Hatırlayacağınız gibi burada F harfiyle belirtilenler genotip frekanslarını (örneğin AA genotipinin popülasyon içerisinde bulunma sıklığını), omega (ω) işaretiyle gösterilenlerse, o genotipin çevreye uyum başarısını ifade etmektedir. Dolayısıyla her bir genotipin uyum başarısını, o genotipin bulunma sıklığı ile çarparak sonuçları topladığımızda, popülasyonun ortalama uyum başarısını elde etmiş oluruz. Bu tıpkı şu soruyu çözmeye benzer: 

63
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağrı Mert Bakırcı
Analist 25 Ekim 2011 3 dk.

Birkaç yüz yıl yaşayabilen tek bir karga türü dahi yoktur. Hatta kargalar, insan ömrünün yarısı kadar bile uzun yaşayamazlar. Bilinen onlarca karga (Corvus cinsi hayvanlar) türünün ve kuzgunların (Corvus corax türü karga) hemen hepsinin vahşi yaşamdaki ömürleri en fazla 15-20 senedir. Bazılarının ömrü sadece 4-8 yıldır. Ancak çok özel bakım altında, 30 yıla kadar yaşayabildikleri bilinmektedir. Kayıtlar altında bilinen en uzun karga ömrü ise 40 yıldır.

Ata Demirer, Tek Kişilik Dev Kadro başlıklı stand-up şovunda şöyle diyor:

56
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı'ndan Mesaj
Teşekkürler, Pedram Türkoğlu!

Evrim Ağacı'na bugüne yaptığın tüm katkılar için çok teşekkürler! Evrim Ağacı'nda yayınladığın veya yayınlanmasına katkı sağladığın 575 içerik sayesinde Türkiye'de bilimsel bilgiye erişim bir o kadar kolay. Hep birlikte, daha da güzel işler başarmaya devam!

Devamını Göster
Teşekkürler, Pedram Türkoğlu!
Su Erk
Seslendiren 16 Ekim 2019 8:07
Uçmak penguenlerin Antarktika’daki yaşamlarını bazı açılardan kolaylaştırabilirdi. Örneğin imparator penguenlerin o yorucu yürüyüşleri, ölüm tehdidiyle...
21
George Orwell’in distopyalarına gönderme yapan bu tasarım, eleştirel düşünceyi ve özgür ifadeyi önemseyenler için ideal.

%100 pamuklu kumaşıyla konforlu, dayanıklı baskısıyla uzun ömürlü bir kullanım sunar.

Eğer Orwell’in dünyalarının sadece edebiyatta kalmasını istiyorsan, bu tişört tam senlik! 😏
Serkan Yasin Dirice
Aktaran 30 Eylül 2021 4 dk.

Uzmanlar tarafından akıl sağlığını korumak ve/veya iyileştirmek için verilen başlıca tavsiyelerden birisi fiziksel egzersiz yapmaktır. Bu egzersiz, bireyin kendi zevk ve ihtiyaçlarına göre değişecektir. Hafif tempolu bir yürüyüş yapmak da olabilir, bir takım sporu yapmak da...

Dünya çapında yaygın olarak görülen psikolojik rahatsızlıklardan birisi "anksiyete bozukluğu"dur. Anksiyete bozukluklarının yaklaşık olarak dünya nüfusunun %10'unda görüldüğü ortaya konmuştur. Bu oran, kadınlarda, erkeklere nazaran iki kat daha fazladır. Ve egzersiz yapmak, anksiyete bozukluklarında uygulanan ümit verici bir tedavi yöntemidir. Ancak egzersiz dozunun, yoğunluğunun veya fiziksel uygunluk seviyesinin anksiyete bozuklukları geliştirme üzerindeki etkisi hakkında çok az bilgiye sahibiz.

34
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Bilimler Köyü
Etkinliği Ekleyen 1 ay önce İzmir₺9.000,0020 Temmuz
Atomlardan proteinlere: Yapısal Biyoloji ve Yapısal Taklit
20 Temmuz 2025 15:00 tarihinden 27 Temmuz 2025 12:00 tarihine kadar.

Amino asitler nasıl bir araya geliyor, 3 boyutlu yapı nasıl oluşuyor? Protein yapılarını çözmek, incelemek ve karmaşık protein etkileşimlerini anlamak için hangi teknikleri kullanıyoruz? Etkinlikte bu sorulara cevap ararken, teorik ve pratik oturumlar aracılığıyla protein yapılarını ve etkileşimlerini inceleyeceğiz. Pratik derslerle veritabanı kullanımı (NCBI BLAST, Expasy), protein görselleştirme (PDB, Chimera X), yapı modelleme (AlphaFold), protein etkileşimleri (PISA) ve moleküler kenetleme (HADDOCK, SWISSDOCK) konularını işleyeceğiz.

Devamını Göster
7
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Söz
Firdevs Güven
Alıntıyı Ekleyen 4 gün önce
İlk kaçış yolu cehalete teslim olmaktır. Yani hayatın kötü ve saçma olduğunu bilmemek, bunu anlamazdan gelmek.
Kaynak: İtiraflarım ( dokuz yayınları ) sf:61
7
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Mehmet Ali Döke
Çeviren 19 Ekim 2016 12 dk.

Canlılar doğaları gereği rekabetçidir; fakat işbirliği de yaygındır. Genler, genomlarda işbirliği yaparlar; hücreler, dokularda işbirliği yaparlar; bireyler, toplumlarda işbirliği yaparlar. İçlerinde toplu eylemin bireyler arasındaki işbirliğinden doğduğu hayvan toplumları yüksek düzeyde toplumsal karmaşıklık sergilerler. Bu gibi toplumlar yalnızca böcekler, memeliler ve kuşlar arasında yaygın olmayıp amip gibi basit türlerde bile görülürler (Görsel 1).

Hayvan toplumları yapı bakımından üreme yetisine sahip tek bir dişinin yüzlerce, binlerce, hatta milyonlarca kısır işçi tarafından desteklendiği tümtoplumsal (ösosyal) böcek kolonilerinden bir veya daha çok üreyen birey ile az sayıda üremeyen bireyden oluşan ve işbirliği yaparak üreyen omurgalı topluluklarına kadar değişiklik gösterirler. Toplu halde yaşayan türlerin çeşitliliği göz önüne alındığında neden bazı türler karmaşık toplumlar oluşturur da onlarla yakın akraba olan diğer türler oluşturmazlar? Bu toplumlar içinde neden bazı bireyler üremeye yatkınken diğerleri kendi üreme çabalarını erteleyip başkalarının yavrularını yetiştirmeye yardımcı olurlar? Bu ve başka soruların yanıtlarını belirlemek, toplulukların nasıl ve neden oluştuklarını ve topluluklar içerisinde bireylerin davranışsal rollerinin nasıl belirlendiğini düşünmeyi gerektirir. 

63
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İnceleme
Arda Dalkıran
İnceleyen 4 gün önce
The Dropout, 8 bölümlük bir mini dizi, aslında Hulu yapımı ama Türkiye’ye Disney+ ile gelmişti. Ben bu diziyi baya önce izlemiştim ama hâlâ aklımda kalan sahneleri ve hissettirdiklerini unutamıyorum. Bu yüzden benim için en sevdiğim dizilerden biri diyebilirim.

Dizi, Theranos’un kurucusu Elizabeth Holmes’un Stanford’dan ayrılıp kan testi devrimini gerçekleştirme hayaliyle yola çıkışını anlatıyor. İlk bölümlerde Elizabeth’in hırsı, idealleri ve inadı bana kendimi hatırlatmıştı; onun hedeflerine ulaşmak için gösterdiği azim bana ciddi anlamda motivasyon vermişti. Hatta izlerken “Bu kadar çalışırsam ben de bir gün hayallerimi gerçekleştirebilirim” diye düşünmüştüm.

Dizide Çin’de geçen sahneleri çok sevmiştim, özellikle Elizabeth’in Sunny Balwani ile tanışma sahnesinde çok etkilenmiştim. Sunny’nin babasının ölümünü anlattığı yerde içim burkulmuştu. İkilinin arasındaki enerji, Elizabeth’in güvenebileceği birini bulduğunu düşündüğü o an, dizinin en vurucu yerlerinden biriydi bence.

Elizabeth Holmes’un başlarda savunduğu idealler ve “insanlara daha kolay, daha ucuz sağlık hizmeti sunma” mottosu gerçekten çok değerliydi. Ancak dizinin ilerleyen bölümlerinde gözünün hırsla bürünmesini ve acımasız bir insana dönüşmesini izlemek hem üzücü hem de düşündürücüydü. Bir noktada Elizabeth’in hayallerine ulaşma arzusu, gerçekleri görmesini engelledi ve yalanlarla dolu bir dünyaya saplanıp kaldı. Unutmadan dizinin oyuncuları beni sanki gerçekten dizinin içindeymiş gibi hissetmiştim.

Yine de yaptığı icat fikri, tek bir damla kanla yüzlerce testi hızlı ve ucuz yapabilme hayali, imkânsız olsa bile çok etkileyiciydi. İnsanların sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırma fikri muhteşemdi ama etik çizgilerin aşılması her şeyi bitirdi. Dizi izlerken “İmkânsız da olsa keşke çalışsaydı” diye içimden geçirmiştim.

Bu arada Evrim Ağacı’nda Elizabeth Holmes ve Theranos ile ilgili çok güzel bir video var, onun linkini aşağıya bırakıyorum. İzlemenizi mutlaka öneririm, diziden sonra olayı gerçek boyutlarıyla görmek bakış açınızı genişletebilir:

https://youtu.be/4GDvrrtutaE?si=gxAHv4pW7uVNHET0
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
2
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Abdullah Vatansever
Lise mezunu, biyoloji hedefleyen bir öğrenciyim 11 saat önce Sen de Cevap Ver

Evet, videoda bahsedilen olay gerçek ve bazı hayvanlar üzerinde denendi. Fakat bizim akciğer sistemimiz havayı kullanmak için evrimleşti. Akciğer koruma sistemleri içerde sıvı birikmesin diye uğraşırken bu tarz bir çalışma bana mantıklı gelmiyor. Ayrıca bana göre en büyük sorun, sıvıların sıkıştırılamaması. Sıkışmayan sıvılar yüksek basınç altında akciğer yüzeyine zarar verebilir. Sıvının taşınımı havaya göre daha yavaş olacaktır. Buda nefes alıp verme esnasında fazla süre geçmesine neden olacak, belki de beyin o sırada yeterli oksijeni alamayacak (yüksek oksijen oranı olan sıvı kullanılmalı). Belki gelecekte özel hastalar için tıp dünyasında kullanılabilir.

3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İnceleme
Nida Yıldırım
İnceleyen 2 gün önce
İlk filmleri zihin açan bir filmdi bir filme en fazla mantrix de düşünmüşümdür karakterlerin ikonikliği bir yana o meşhur seçimlerinin sonuçlarını biliyorsan neden seçim yapıyorum sahnesi müthiş idi aksiyon kısmı zaten ama herşeyden önce farklı bir bakış açısı kazandıran bu film muhteşemdi
Film
9.8/10
(133 Kişi)
Puan Ver
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
2
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Yaşam Ağacı Türü
Serdar Ölez
Serdar Ölez
109K UP
Türü Ekleyen 1 Ocak 2022
0
Ufuk Derin
Aktaran 4 gün önce 4 dk.

Umman’ın Dhofar bölgesindeki mağaraların taş yüzeylerinde ve kurumuş nehir yataklarının yüzeylerinde yılan gibi kıvrılarak kayanın üzerine işlenmiş neredeyse 2400 yıl öncesine ait yazılar bulunuyordu. "Zufar yazısı" olarak da bilinen bu yazının ne olduğu ise uzun yıllar boyunca bilim insanları için çözülemeyen bir bilmeceydi. Ancak uluslararası bir akademik dergide yayımlanmak üzere olan yeni bir çalışmanın yazarı, Zufar yazısının ana alt türünü deşifre ettiğini ve alfabenin Güney Arabistan'da ortaya çıkmadığına dair kanıtlar bulduğunu öne sürüyor.

Ohio State Üniversitesi'nden dilbilimci ve çalışmanın yazarı Ahmed el-Cellad, Zufar yazısının uzun süren gizeminin on yıllar boyunca akıllara pek çok olası açıklama getirdiğini belirtiyor. Bunlar arasında "bunların Kur'an'da adı geçen kayıp bir Arap kabilesi olan Âd kavminin yazıtları olduğu gibi pek olası olmayan fikirlerin de bulunduğunu söylüyor. Çalışmada yer almayan Pekin Üniversitesi'nden dilbilimci Giuliano Castagna, el-Cellad'ın yeni makalesinin bu konu üzerine yapılmış ilk güvenilir çalışma olduğunu ve "Arabistan tarihinin yepyeni bir sayfasını yazma potansiyeli taşıdığını" vurguluyor

17
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ufuk Derin
2 gün önce
Amerikalı fizikçi Joel R. Primack 14 Temmuz 1945'te doğdu. Santa Cruz'daki California Üniversitesi'nde fizik ve astrofizik profesörüdür. Karanlık madde teorisine yaptığı katkılarla tanınır. 1984'te soğuk karanlık madde modelini geliştiren ekipte yer aldı. Süperbilgisayar simülasyonlarıyla karanlık madde yapılarını inceliyor.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
3
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
256
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ünal Yeşilyurt
okur 16 Temmuz 2023 Sen de Cevap Ver
Bu soru, bilim akademi tarafından sorulmuştur.

hayır tabiiki mesela ben insanların maymundan veya başka birşeyden geldiğine inanmıyorum ama maymuna doğru (cehalete) gittiğimize inanıyorum. mesela evrim ağacı kanalının evrimle ilgili videolarını izlemiyorum çünkü inanmadığım birşeyi izlemem. ancak evrim tamamen yok diyemeyiz bir tırtılın rengarenk bir kelebeğe dönüşmesi evrimdir. burası sadece evrime inananların veya ateistlerin yeri değil bilimi seven meraklı soracağı çok sorusu olan kişilerin yeridir. ayrıca bu konuya neden kaynak eklememizi istedin :) sana güzel bir kaynak veriyorum değerini bil. :).[1]

1,165 görüntülenme

Kaynaklar

  1. i.pinimg. Kaynak. Alındığı Tarih: 16 Temmuz 2023. Alındığı Yer: i.pinimg | Arşiv Bağlantısı
8
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Yaşam Ağacı Türü
Elif Beren
Elif Beren
20K UP
Türü Ekleyen 2 gün önce
Tarantulalara ait bir cins. Panama, Karayipler ve Güney Amerika anavatanıdır. Ağaçlarda yaşayan, daha çok küçük boyutlardaki tarantulaları içerir.
3
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı'nı sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmayın! Yeni paylaşımlarımızı görmek için bizi aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik Göster

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close