Gizlilik Politikası

Bu yazının içerik özgünlüğü henüz kategorize edilmemiştir. Eğer merak ediyorsanız ve/veya belirtilmesini istiyorsanız, gözden geçirmemiz ve içerik özgünlüğünü belirlememiz için evrima[email protected] üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Bu Gizlilik Politikası ("Gizlilik Bildirimi"), kişisel verilerinizin toplanması, işlenmesi, üçüncü kişilerle paylaşılması, muhafaza edilmesi, güvenliğinin sağlanması konularını ve bu konular ile ilgili olarak sahip olduğunuz haklarınızı ve yükümlülüklerinizi açıklamaktadır. 

Evrim Ağacı internet sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı kabul etmiş sayılmaktasınız.


1. Kapsam ve Rıza

Bu Gizlilik Bildirimi, kişisel verilerinizin tarafımızca toplanması, kullanımı, paylaşımı, muhafaza edilmesi ve korunması konularını ve bunlar ile ilgili haklarınızı açıklamaktadır. Bu Gizlilik Bildirimi mobil cihazlar da dahil olmak üzere, erişim veya kullanım yönteminize bakılmaksızın, internet sitemiz de dahil olmak üzere, bu Gizlilik Bildirimi'ne atıfta bulunulan her tür uygulama ve hizmet sunumuna (birlikte, "Hizmetler") uygulanacaktır. Hizmetlerimiz'i kullanarak ve/veya hesap oluşturarak bu Gizlilik Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmemiz'i kabul etmekte ve bu Gizlilik Bildirimi'nde açıklandığı üzere, kişisel verilerinizi toplamamıza, kullanmamıza, gerektiğinde üçüncü kişilerle paylaşmamıza, muhafaza etmemize ve korumamıza rıza göstermektesiniz.


2. Gizlilik Standartları

  • Kişisel verilerinizin yalnızca bu Gizlilik Bildirimi'nde belirtilen amaçlar kapsamında işlenmesini sağlamak için uygun her türlü güvenlik tedbirini almış bulunmaktayız. Bu güvenlik tedbirleri örneğin, verilerinizin SHA-2 ve Blowfish gibi şifreleme (enkripsiyon) yöntemlerinin birden fazla katlı olarak kullanılarak ekstra güvenlikli bir şekilde depolanması, veritabanı ve sunucu erişim portlarının kullanım haricinde her daim kapalı tutulması gibi konularda alınan ve birçok diğer site tarafından uygulanmayan düzende, detayda ve kapsamda uygulanan önlemleri de kapsamaktadır.
  • Evrim Ağacı, gizlilik yükümlülüklerine uygun şekilde Hizmet sunmak, kişisel verilerinizin yalnızca bu Gizlilik Bildirimi'nde belirtilen kapsamda ve amaçlar doğrultusunda işlenmesini sağlamak ve kişisel verilerinizi yeterli düzeyde korumak konusunda gösterdiği kararlılığı, aldığı organizasyonel, teknik, idari ve/veya sözleşmeye dayalı tedbirlere de yansıtmıştır.


3. Kişisel Verilerin Toplanması

  • "Kişisel veriler", kimliği belirli ya da elimizde bulunan veya erişimimizin bulunduğu verilerden kimliği belirlenebilecek bir gerçek kişiye ait olan bilgiler anlamına gelmektedir. Kişisel veriler, toplulaştırılmış olan veriler ile anonim hale getirilmiş olan verileri, gerçek kişilere ait olmayan veya belirli veya belirlenebilir gerçek kişilere ait olmayan istatistiki veriler gibi bilgileri içermemektedir.
  • Hizmetlerimiz'i kullandığınızda, kullanıcı hesabı oluşturduğunuzda, kullanıcı hesabı oluşturmak için ilgili formda bilgi verdiğinizde, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde, kullanıcılar arası görüşmeler, sohbetler yaptığınızda veya uyuşmazlık çözümüne katıldığınızda veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle başka bir şekilde iletişime geçtiğinizde, kişisel verilerinizi topluyor, işliyor ve muhafaza ediyoruz.
  • Topladığımız başlıca kişisel veriler aşağıdakilerdir: 
  • Hizmetlerimiz'i kullandığınızda, veya hesap oluşturduğunuzda bize sağladığınız kişisel veriler
  • Hesap oluşturduğunuzda; adınız ve e-posta adresiniz gibi tanımlayıcı bilgileriniz;
  • Bazı hallerde, kullanıcı hesabı oluştururken veya Hizmetlerimiz'i kullanırken bize sağladığınız yaş, cinsiyet, ilgi alanlarınız ve beğendikleriniz ile ilgili bilgiler;
  • Ayrıca, Site'de yer alan formlar aracılığıyla, Site üyeliği için oluşturduğunuz kullanıcı hesabınıza ilişkin bilgilerinizi güncelleyerek veya bilgi ekleyerek, uyuşmazlık çözümüne katılarak Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle başka şekilde iletişime geçerek sunmuş olduğunuz diğer bilgiler ve bu kapsamda oluşan kullanıcılar dahil yapılan her türlü görüşme/yazışma içerikleri ile bunlara ilişkin kayıtlar;
  • Kimliğinizi doğrulayabilmek veya tespit edebilmek için yürürlükteki kanunlar uyarınca toplamamız ve işlememiz gereken veya buna izin verilen diğer bilgiler;
  • Bazı hallerde, hukuka aykırı, tehditkar, hakaret içeren ve sair istenmeyen mesajlar alındığına ilişkin kullanıcılarımızdan veya üçüncü kişilerden gelen şikayetleri değerlendirebilmek amacıyla mesajlaşma ve diğer yazışma içerikleri.
  • Hizmetlerimiz'i kullandığınızda veya hesap oluşturduğunuzda otomatik olarak topladığımız kişisel veriler
  • Hizmetlerimiz'i kullanımınız ve bizimle iletişiminiz gibi konular hakkında da bilgi toplamaktayız. Bu bilgiler, Hizmetlerimiz'i kullandığınızda, hesap oluşturduğunuzda, Site'de yer alan bir formda bilgi verdiğinizde, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde, kullanıcılar ile iletişime geçtiğinizde veya uyuşmazlık çözümüne katıldığınızda veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle başka şekilde iletişime geçtiğinizde kullandığınız (mobil cihazlar dahil) cihazlardan aldığımız bilgilerdir. Bu bilgiler, cihaz kimliği veya benzersiz tanıtıcı, cihaz türü, reklam tanımlayıcı ve benzersiz cihaz simgesinden oluşmaktadır.
  • Mobil cihazınızdan elde edilen lokasyon bilgileri dahil olmak üzere coğrafi konum bilgileri. Mobil cihazların çoğunun, mobil cihazın cihaz ayarlar menüsündeki bulunan bir uygulama ile lokasyon hizmetlerini kontrol etmenize veya kullanımını devre dışı bırakmanıza olanak sağladığını hatırlatmak isteriz.
  • Sayfa görüntüleme istatistikleri, sayfa gelen ve giden trafik bilgileri, yönlendiren URL, reklam verileri, IP adresiniz, göz atma geçmişiniz ve web log bilgileriniz gibi bilgisayar ve bağlantı bilgileri.
  • Çerezler, web işaretçileri ve benzer teknolojiler kullanarak topladığımız kişisel bilgiler 
  • Görüntülediğiniz sayfalar, tıkladığınız bağlantılar ve Hizmetlerimiz ile ilgili yaptığınız diğer işlemler hakkında bilgi toplamak için reklam ve e-posta içeriğimiz ile, çerez, web işaretçileri (beacons), benzersiz tanımlayıcı ve benzer teknolojiler kullanmaktayız. Bu teknolojileri kullanımımız ve bunları nasıl kontrol edebileceğiniz hakkında daha ayrıntılı bilgi için, Çerezler Politikamızı inceleyiniz. 
  • Diğer kaynaklardan topladığımız kişisel veriler
  • Topladığımız verileri, üçüncü kişilerden aldığımız veriler ile birleştirebilir ve hesap bilgilerinize ekleyebiliriz. Örneğin, herkese açık olan demografik bilgileri, ek iletişim bilgilerini, kredi kontrol bilgilerini ve kredi derecelendirme kuruluşlarından alınan bilgileri, yürürlükteki kanunların müsaade ettiği şekilde toplayabiliriz ve kullanabiliriz.
  • Sosyal medya siteleri ile bilgi paylaşımınıza veya hesabınızı oluşturmak veya ilgili sosyal medya sitelerine hesabınızı bağlamak için sosyal medya sitelerini kullanmanıza izin verebiliriz. Bu sosyal medya siteleri, bize (görüntülediğiniz içerik, beğendiğiniz içerik ve size gösterilen veya tıklamış olabileceğiniz reklamlar hakkında bilgiler gibi) ellerinde bulundurdukları birtakım kişisel verilerinize otomatik erişim sağlayabilir. İlgili sosyal medya sitesinde yer alan gizlilik ayarları ile erişimimizin bulunacağı kişisel verileri ve ilgili sosyal medya sitesinde hakkınızda saklanan kişisel verilere erişimimizi sağladığınızda verdiğiniz izinleri kontrol edebilirsiniz. Sosyal medya sitesi tarafından yönetilen bir hesabı, Evrim Ağacı'ndaki hesabınız ile ilişkilendirerek ve bu bilgilere erişimimiz için izin vererek, bu sosyal medya siteleri tarafından sunulan bilgileri, bu Gizlilik Bildirimi uyarınca toplayabileceğimizi, kullanabileceğimizi ve muhafaza edebileceğimizi kabul edersiniz.
  • Sosyal ağlar facebook.com ve Twitter eklentileri (“eklentiler”) web sayfalarımıza gömülebilir. İlgili servisler Facebook Inc. ve Twitter Inc. (“servis sağlayıcılar”) şirketleri tarafından sağlanır.
  • Facebook, Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ABD ("Facebook") tarafından işletilmektedir. Facebook eklentileri ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developers.facebook.com/docs/plugins
  • Twitter, Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ABD tarafından işletilmektedir. Twitter butonları ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://twitter.com/about/resources/buttons
  • Web sitelerimizi ziyaret ettiğinizde verilerinizin korunma seviyesini artırmak için bu eklentiler “Çift tıklanan butonlar” olarak uygulamaya konmuştur. Bu tarz bir entegrasyon bu tarz eklentiler içeren web sitelerine, web sitemiz içerisinden eriştiğinizde, otomatik olarak servis sağlayıcıların sunucularıyla bağlantı kurmamanızı sağlar. Sadece bu eklentileri etkinleştirmeniz durumunda veri aktarımına izin vermiş olursunuz ve tarayıcı servis sağlayıcıların sunucularına doğrudan bir bağlantı oluşturur. Çeşitli eklentilerin içeriği ardından ilgili servis sağlayıcı tarafından doğrudan tarayıcınıza aktarılır ve ardından ekranınızda görüntülenir.
  • Eklenti servis sağlayıcıya hangi websitesi sayfalarımızı ziyaret ettiğiniz söyler. Websitemizi gezerken Facebook ya da Twitter kullanıcı hesabınıza bağlı olmanız durumunda, servis sağlayıcı kullanıcı hesabınızla eriştiğiniz bilgiler gibi ilgi duyduğunuz alanlar hakkında veri toplayabilir. Herhangi eklenti fonksiyonunu kullanırken (örneğin “Like” [Beğeni] butonuna tıklandığında, yorum yazıldığında) bu bilgi de tarayıcı tarafından doğrudan saklanmak üzere servis sağlayıcıya aktarılır.
  • Facebook ya da Twitter tarafından veri toplanması ve kullanımı hakkında daha ayrıntılı bilgilere ve bu şartlar altında gizliliğinizi korumak için faydalanabileceğiniz haklar ve olasılıklara servis sağlayıcının veri koruma/gizlilik tavsiyeleri altından ulaşabilirsiniz. Veri koruma/Facebook tarafından yayınlanan gizlilik tavsiyesi: http://www.facebook.com/policy.php Veri koruma/Twitter tarafından yayınlanan gizlilik tavsiyesi: https://twitter.com/privacy
  • Facebook ya da Twitter'ın, sitelerinde sahip olduğunuz kullanıcı hesabınızla web sitemize ziyaretinize ilişkin bağlantı kurmasını engellemek için, web sayfalarımıza erişmeden önce ilgili kullanıcı hesaplarında oturumunuzu kapatmanız gerekir.
  • Başkalarına ait kişisel verileri (başka bir kişiye ait olan teslim adresi, işlemler için kullandığınız başka bir kartın hamiline ilişkin bilgiler gibi), yalnızca söz konusu kişilerin önceden alınmış açık onayları varsa bize sunabilirsiniz. Bu kişileri de aynı zamanda Gizlilik Bildirimimiz uyarınca kendilerinin kişisel verilerini nasıl topladığımız, kullandığımız, paylaştığımız ve muhafaza ettiğimiz hakkında bilgilendirmelisiniz.
  • Yukarıda belirtilen kapsam ve sınırlar içinde kişisel veriler arasında yürürlükteki mevzuatta tanımlanan (kılık kıyafet, biyometrik özellik taşıyan ses kayıtları, satın alınan veya incelenen ürünler ilintili olduğu ölçüde sağlık ve cinsel hayatla ilişkili olabilecek bilgiler gibi) özel nitelikli kişisel verilerin de yer alabileceğini ve bu Gizlilik Bildirimi'nde verdiğiniz açık rızanın, söz konusu kişisel verilerin elde edilmesi ve bu Gizlilik Bildirimi'nde açıklanan şekilde kullanılması hallerini de kapsadığını hatırlatmak isteriz.


4. Kişisel Verilerin Kullanımı ve Muhafazası

Topladığımız kişisel verileri, Hizmetlerimiz'i sunmak ve geliştirmek, sitemizde kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak (özellikle beğenebileceğiniz hizmetler ve ürünleri önererek), hesabınız veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak sizinle iletişime geçmek, size kişiselleştirilmiş reklam ve pazarlama hizmetleri sunmak veya varsa hileli veya yasadışı faaliyetleri tespit etmek, bunları engellemek ve bu tür konuları soruşturmak için kullanmaktayız. Kişisel verilerinizi, ilgili mevzuatın öngördüğü veya faaliyetlerimiz ile ilgili veya faaliyetlerimiz için gerekli oldukları süre boyunca muhafaza etmekteyiz. Buna ek olarak, kapatılmış hesaplardaki kişisel verileri de yürürlükteki mevzuata uymak, dolandırıcılığı engellemek, uyuşmazlıkları çözmek, soruşturmalara yardımcı olmak, Kullanıcı Sözleşmemiz'i uygulamak ve yürürlükteki mevzuatın müsaade ettiği veya gerekli kıldığı diğer işlemlerde bulunmak için saklayabiliriz.


5. Seçeneklerimiz

Sizinle iletişime geçmek için kişisel verilerinizi nasıl kullandığımız ile ilgili seçimde bulunabilirsiniz. Bu anlamda, Profil sayfanızda elektronik posta veya SMS gönderimi ile ilgili seçenekleri inceleyebilirsiniz. 

Evrim Ağacı üyesi olduğunuz andan itibaren, aksi tarafınızdan talep edilmediği sürece, belirli ve değişken olabilecek aralıklarla bilgilendirme e-postaları, e-posta adresinize gönderilecektir. Dilediğiniz zaman bu e-postalarla ilgili değişiklik yapma, hizmetten vazgeçme ve yeniden başlatma hakkınız bulunmaktadır. Bu e-postaların içeriği, güncel paylaşımlarımız, etkinlik haberlerimiz, güncel gelişmeler ve benzeri bilgileri içerebilir. Evrim Ağacı üyelik iptal işleminizi [email protected] adresine e-mail göndererek gerçekleştirebilirsiniz.


6. Erişim

  • Topladığımız kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını sağlamak, bunlara erişebilmenizi ve bunları düzeltebilmenizi temin etmek için önlemler alıyoruz. Bu önlemler arasında şunlar bulunmaktadır.
  • Kişisel verilerinizin değişmesi veya doğru olmaması halinde gecikmeksizin güncellemenizi rica ederiz.
  • Herkese açık bir içerik girmeniz halinde, bu içeriği değiştiremeyebilir veya silemeyebilirsiniz. Talebiniz üzerine, hesabı kapatarak hesap faaliyetiniz ve yürürlükteki mevzuat uyarınca kişisel verilerinizin görüntülenmesini makul olan en kısa sürede sonlandıracağız.
  • Kişisel verilerinize erişim, kişisel verilerinizin değiştirilmesi veya silinmesi ile ilgili yasal haklarınıza saygı göstereceğiz. 
  • Bunlara ek olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında bize başvurarak, kendinizle ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenebilecek ve işlenmişse buna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz. Böylelikle; 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'un 11.maddesi gereğince,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin hangi üçüncü kişilere aktarılabileceğini öğrenebilir;
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilir;
  • Eksik veya yanlış işlenen kişisel verilerinizin düzeltilmesini, işlemeyi gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteyebilirsiniz. Bu şekilde yapılan düzeltme, yok etme ve silme işlemlerinin; kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini de talep edebilirsiniz;
  • İşlenen kişisel verilerinize ilişkin itiraz hakkı ve zarar uğramanız halinde zararın giderilmesi hakkınızı kullanabilirsiniz Gizlilik ve kişisel verilerin korunması konusunda daha fazla bilgi almak istediğiniz takdirde, sizlere Müşteri Hizmetleri üzerinden yardımcı olmaya hazırız. Bilgilerinizin gizliliğini ve güvenliğini korumayı her zaman öncelikli amaçlarından biri olarak kabul eden Evrim Ağacı bünyesinde, yukarıda bilgisi verilen haklarınızı kullanabileceğiniz başka çözüm ve destek mekanizmaları devreye aldığında bunları size ayrıca duyuracağız. Haklarınızı kullanmak için aşağıda yer alan Bize Ulaşın bölümündeki açıklayarak bize ulaşabilirsiniz. 



7. Kişisel Verilerin Paylaşılması

Kişilerin, Evrim Ağacı ile paylaşmış olduğu bilgiler, kişilerin onayı dışında ya da yargı kararı ve/veya yasal bir yükümlülük altında bulunmadığı sürece herhangi bir üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşa hiçbir nedenden ötürü paylaşılmayacak ya da verilmeyecektir. Yasal düzenlemelerle bu bilgilerin açıklanmasını gerektiren bir durum tekâmül etmediği sürece hiçbir istisna ile bu bilgiler açıklanmayacaktır.

Kişisel bilgilerin açıklanmasını zorunlu kılan yasal zorunluklar arasında şunlar bulunabilir:

  • Yasal gerekliliklere uymak, Kullanıcı Sözleşmemiz'i icra etmek, herhangi bir içeriğin diğer kişilerin haklarını ihlal ettiğine dair iddialara müdahale etmek veya herhangi birinin hakkını veya güvenliğini korumak için paylaşabiliriz.
  • Cezai soruşturma ya da şüphelenilen yasadışı faaliyetler ile bizleri, sizi veya diğer herhangi bir kullanıcımızı kanuni sorumluluğa maruz bırakabilecek olan diğer faaliyetler ile ilgili olarak doğrulanmış bir talebe cevaben kolluk kuvvetleri veya resmi makamlar veya yetkilendirilmiş üçüncü kişilerle de veri paylaşılabilecektir. Bu kapsamda isim, şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi gibi yalnızca soruşturma veya ilgili inceleme ile alakalı olduğunu düşündüğümüz bilgileri açıklayacağız.
  • Fikri veya sınai hak ihlallerini engellemek veya durdurmak amacıyla gerekli gördüğümüz hallerde hak sahiplerine gerekli taahhüt ve sözleşmeleri kabul etmeleri halinde ilgili kullanıcıların (şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi) bilgilerini paylaşabiliriz.
  • Mahkeme celbi, mahkeme kararı veya esas itibarıyla bunlara benzer bir kararın varlığı halinde veya muhtemel bir fiziki zarar veya finansal kaybı önlemek ya da şüphelenilen bir yasadışı faaliyeti bildirmek için iyi niyetli bir şekilde gerekli olduğunu düşünmemiz halinde kişisel verileri yasal işlemlere müdahil olan üçüncü taraflarla da paylaşabiliriz.
  • Başta 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun olmak üzere yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca kişisel verilerinizi öngörülen yetkili merciler ile paylaşmakla yükümlü olduğumuzu ayrıca hatırlatmak isteriz.


8. Güvenlik

Kişisel Verilerinizin kaybedilmesi, kötü niyetli olarak kullanılması, kişisel verilerinize yetkisiz erişim, kişisel verilerinizin yetkisiz paylaşımı veya değiştirilmesi gibi riskleri azaltmak için uygun teknik ve idari güvenlik tedbirleri almak suretiyle kişisel verilerinizi korumaktayız. Bu önlemler arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Hizmetlerimizin çoğunu SSL kullanarak şifrelemekteyiz.
  • Sistemlere yetkisiz erişime karşı koruma sağlamak için, fiziksel güvenlik tedbirleri dahil olmak üzere bilgi toplama, depolama ve işleme uygulamalarımızı gözden geçirmekteyiz.


Şifreniz kullanıcı hesabınızı korur, bu nedenle benzersiz ve güçlü bir şifre kullanmalı, bilgisayarınız ve tarayıcınıza erişimi sınırlandırmalı ve Evrim Ağacı'nı kullandıktan sonra oturumu kapatmalısınız.

Veri koruma tedbirlerini almamıza rağmen, hiçbir tedbir tam anlamıyla güvenli değildir ve kullanıcı bilgilerinin güvenliğini garanti etmemekteyiz.


9. Feragatname

Evrim Ağacı’nın özellikle şu nedenlerden kaynaklanan hasarlar için hiçbir sorumluluğu yoktur:

  • Kullanıcılar, girdikleri bilgilerin tamamının doğru, güncel ve kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt eder (bu, bütün Kullanıcılar'ın uymak zorunda olduğu Kullanıcı Sözleşmesi ile sabittir). Kullanıcılar tarafından Site'ye girilen bilgilerin eksik, hatalı veya başkaca bir üçüncü kişiye ait olması nedeniyle doğabilecek tüm sorumluluk bilgileri Site'ye giren Kullanıcılar'a aittir.
  • Site’deki veya herhangi bir içerikteki, ya da herhangi bir üründeki, maldaki, yazılımdaki, bilgideki veya hizmet yoluyla sağlanan ya da indirilen hizmetlerdeki, yanlışlar, hatalar veya kusurlar,
  • Her türlü virüs, yazılım arızaları ya da benzer mekanizmalar.


"Mücbir sebep" terimi, doğal afet, isyan, savaş, grev, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, elektrik kesintisi ve kötü hava koşulları da dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla ilgili tarafın makul kontrolü haricinde ve Evrim Ağacı gerekli özeni göstermesine rağmen önleyemediği kaçınılamayacak olaylar olarak yorumlanacaktır. Bu tanımlama ile mücbir sebep kavramına giren ve burada sayılmamakla birlikte hukuken mücbir sebep sayılan tüm durumlarda, Evrim Ağacı, bu sözleşme ile belirlenen edimlerinden herhangi birini geç veya eksik ifa etme veya ifa etmeme nedeniyle yükümlü değildir. Bu ve bunun gibi durumlar, Evrim Ağacı için, gecikme, eksik ifa etme veya ifa etmeme veya temerrüt addedilmeyecek veya bu durumlar için Evrim Ağacı’ndan herhangi bir nam altında tazminat talep edilemeyecektir.

Evrim Ağacı, sitede veya serviste mevcut olan her türlü içerik ya da bilginin arızasız, hatasız, kusursuz, virüssüz veya üyenin yazılımını, verilerini veya cihazını değiştirebilecek, silebilecek her türlü şeyden arınmış olduğu konusunda hiçbir garanti vermemektedir. Site yoluyla yapılan her türlü içerik veya diğer materyal görüntülemesi veya yükleme işleminin sorumluluğu tamamen üyeye aittir.


10. Bize Ulaşın

Lütfen bu sözleşme ile ilgili olan soru ve görüşlerinizi şu e-posta adresinden bize bildirin: [email protected]


11. Bu Gizlilik Bildirimi'ndeki Değişiklikler

Bu Gizlilik Bildirimi'nde her zaman değişiklik yapılabilir. Sitemiz'de yayımlanması ile birlikte derhal geçerlilik kazanacak olan önemli değişikler hakkında ayrıca e-posta aracılığıyla duyuracağız.

Diğer herhangi bir şirket ile birleşmemiz veya diğer herhangi bir şirket tarafından iktisap edilmemiz halinde, bilgileri, bu şirketler ile global gizlilik standartlarımız uyarınca paylaşabiliriz. Böyle bir durumda, birleştirilen yeni tüzel kişiliğin kişisel verileriniz ile ilgili olarak bu Gizlilik Bildirimi'ne uymasını zorunlu kılacağız. Kişisel verilerinizin bu Gizlilik Bildirimi'nde yer almayan herhangi bir amaç ile toplanması, kullanılması, açıklanması veya muhafaza edilmesi durumunda, kişisel verilerinizin yeni amaçlar ile işlenmesi ile ilgili olarak önceden bilgilendirileceksiniz. 

Bu değişiklikleri kabul etmemeniz halinde, üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.

Adil Kullanım Doktrini ve Evrim Ağacı Logo Kullanımı Protokolü

Site Kaynakları ve Kullanılan Açık Kaynak Kütüphaneler

Site Yöneticisi

Evrim Ağacı

Evrim Ağacı

Site Yöneticisi

Katkı Sağlayanlar

Çağrı Mert Bakırcı

Çağrı Mert Bakırcı

Editör

Evrim Ağacı'nın kurucusu ve idari sorumlusudur. Popüler bilim yazarı ve anlatıcısıdır. Doktorasını Texas Tech Üniversitesi'nden almıştır. Araştırma konuları evrimsel robotik, yapay zeka ve teorik/matematiksel evrimdir.

Konuyla Alakalı İçerikler
  • Anasayfa
  • Gece Modu

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close
Geri Bildirim