Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Bilgi
Diş Hekimi
Cinsiyet
Güneş Sistemi
Kilo
Makina
Şempanze
Nükleer Enerji
Elektromanyetizma
Anatomi
Makale
Karbonhidrat
İklim Değişimi
Maskeler
Toplum
Bellek
Uzay Aracı
Komplo Teorisi
Sars Virüsü
Mitler
Spor
Hız
Analiz
Doğa Yasası
Kitlesel Yok Oluş
Kafana takılan neler var?
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Sosyal
Yeniler
Ege Can Karanfil
Çeviren 1 Haziran 2020
Deniz Kulağı Bulutsusu, muhteşem bir yıldız oluşumu fırtınasıdır. Görselin merkezinin yakınlarındaki, her biri kabaca yarım ışık yılı uzunluğunda olan ve huni şeklindeki en az iki bulut, olağanüstü yıldız rüzgarları ve yıldızların yoğun enerjili ışığı sayesinde oluşmuştur. Yakındaki son derece parlak yıldız Herschel 36, bölgeyi aydınlatmaktadır. Devasa toz duvarları, diğer sıcak ve genç yıldızları saklar ve görüntülerinin kırmızı olmasına sebep olur. Bu yıldızlardan gelen enerji, serin toz ve gaz ile karıştıkça, yakındaki bölgelerde söz konusu hunilere sebep olabilecek kesme rüzgarları oluşturabilir. Yaklaşık 15 ışık yılını kapsayan bu görsel, yörüngede dönen Hubble Uzay Teleskobu tarafından tespit edilen iki rengi göstermektedir. M8 olarak da bilinen Deniz Kulağı Bulutsusu, Yay (Sagittarius) Takımyıldızı yönünde yaklaşık 5000 ışık yılı uzakta bulunur.
3
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 18 Mayıs 2013 25 dk.

Yeryüzündeki tüm insanlar, birbiriyle akrabadır. Yani bugüne kadar yaşamış insanlar arasında tek bir kişi yoktur ki, diğer insanlarla akraba olmasın. Avustralya'da yaşayan bir yerli, Norveç'teki bir kadın, Türkiye'deki bir erkek, Meksika'da 100 yıl önce yaşamış bir köylü, Arktik Çember'de yaşayan bir Eskimo, Afrika'da yaşayan San Kabilesi üyeleri, Albert Einstein, Marie Curie, Aziz Sancar, Frances Arnold, bu yazıyı yazan ben, bu yazıyı okuyan siz ve diğer tüm insanlar, birbiriyle uzaktan veya yakından akrabadır. Çünkü var olan, var olmuş ve öngörülebilir bir süre boyunca var olacak tüm insanlar, ortak atalardan gelirler. Bunun ne demek olduğuna birazdan geleceğiz.

Aynı şey, farklı canlı türleri için de geçerlidir. Dünya'da, sonradan yok olsa bile bir dönem var olmuş veya şu anda var olan canlıların hepsi, mutlaka birbirleriyle akrabadır. Yani yeryüzünde 1 tane canlı türü var olmamıştır ki, diğer türlerle akraba olmasın. Bir bakteri, bir çam ağacı, bir yılan, bir insan, bir mantar ve aklınıza gelebilecek diğer tüm canlılar, birbirleriyle akrabadır.

97
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Yaşam Ağacı Gözlemi
Burak Özgan
Burak Özgan
54K UP
Gözlemi Yapan 1 gün önce Türkiye, İstanbul
İstanbul'un kuzeyi Şilede yaptığımız gözlemden kalan kareler
2
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Özhan Öztürk
7 saat önce
İki adam, 1977'de "Dima" adı verilecek genç bir mamutun Buzul devrinden bu yana iyi korunmuş bedenini çıkarıyor. Yaklaşık 40.000 yıl önce, 6-8 aylıkken ölmüş. Midesinde hala annesinin sütünden izler var.
*Son Maksimum Buzul dönemi ve önceki buzul çağları hakkında detaylı bilgi: 

1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 3 Kasım 2012 5 dk.

İvme, hızın zamana bağlı değişim miktarıdır. Örneğin sabit bir şekilde, saniyede 15 metre (saatte 54 kilometre) hızla arabanız içinde giderken hareket yönündeki ivmeniz sıfırdır; çünkü hızınız değişmemektedir. Fakat önünüze bir engel çıkacak olursa ve 3 saniyede duracak olursanız, ivmeniz hareket ettiğiniz yönde −5m/s2-5 m/s^{2} olarak ifade edilebilir. Çünkü 15 m/sn hızdan 0 m/sn hıza 3 saniyede ulaşmaktasınız. Yani hızınız her bir saniye 5 m/s azalıyor. Eksi işareti ise, hareket yönünüzün aksi yönde ivmelendiğinizi, yani hızlanmak yerine yavaşladığınızı göstermektedir.

Bu ivmelenme, 0.5g ivmeye karşılık gelir; çünkü 1g, şu anda hepimizin üzerine etki eden ortalama yerçekimi ivmesi olarak tanımlanır ve 9.81m/s29.81 m/s^2 ivmelenmeye eşittir. Bu yüzden havada serbest bırakılan cisimler, yere bu ivmeyle düşerler. Bu ivme, ancak üzerine kuvvet binecek olursa artabilir. Örneğin düşen bir cismi aşağıya çeken ek bir kuvvet olursa, ivme de artacaktır.

14
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İnceleme
Abdullah Derda Alkazak
İnceleyen10 8 Haziran 2023
📚 Sir Isaac Newton'dan sonra yaşamış en iyi fizikçi olarak nitelendirebileceğimiz Albert Einstein'ın zorlu yaşamı, çığır açan çalışmaları ve ardında bıraktığı mirasının güzel ve kısa bir derlemesi...

Isaac Newton'ın başta Doğa Felsefesinin Matematiksel İlkeleri adlı eseri olmak üzere fizik dünyasına katkıları inanılmaz büyüktür. Sırf bu yüzden bile en büyük fizikçi ünvanını taşımayı da hak eder Newton. Ama benim gönlümde Albert Einstein'ın yeri bambaşkadır...

Newton'un fiziği 300 yıl boyunca fizikçileri hiç yüz üstü bırakmadı, yüzleri güldürdü, keşiflerin ardı arkası kesilmedi. Ta ki Merkür'ün yörüngesinde bir sorun fark edilene dek. Allah allah ya... Ulan bu gezegen neden Newton yasalarını dinlemiyor? Yörüngesindeki sapma da neyin nesi? Biz Neptün'ü aynı fizikle "Gökyüzünde şu uzaklıkta, şu kütlede bir gezegen olması gerekir ki Uranüs'ün yörüngesindeki bu sapmayı açıklayabilelim..." diyerek nokta atışıyla keşfettiğimize göre, herhalde Merkür civarında başka bir kütle olmalı ki Merkür'ün yörüngesindeki bu anomali açıklanabilsin. Ama oralarda hiçbir şey yok! E ama nasıl? Yoksa Newton fiziği yolun sonuna mı geldi?

Albert Einstein 1905 yılında daha 26 yaşındayken Özel Görelilik Kuramı'nı ortaya koyarak, fizikçilerin belki de karşı karşıya geldiği en büyük problemlerden birini açıklamak için ilk adımını attı. Bu kuramda zamanın göreliliğini, ışık hızının (c) bütün gözlemciler için sabit olduğunu ve kütle ile enerjinin denkliğini ileri sürerek, bugün popüler kültürün de önemli bir parçası haline gelmiş o meşhur formülünü fiziğe tanıttı: E = mc²...

Ancak Merkür'ün yörüngesindeki problemi açıklamak için 11 sene daha beklemesi gerekecekti. Einstein uzun çalışmalarının ardından nihayet 1916 yılında kuramını genelleştirerek Genel Görelilik Kuramı'nı yayımladı. Bu kuram, uzay-zamanın yapısını açıklıyor ve zamanı dördüncü boyut olarak tanıtıyordu. Genel Görelilik, temelde zamanın da bir boyut olarak ele alındığı bir kütleçekim teorisi de sunduğu için bir nevi Newton'un kütleçekim teorisinin gelişmiş haliydi. Einstein, Merkür'ün yörüngesindeki sapmanın, kuramının öngördükleriyle kusursuz bir şekilde örtüştüğünü farketti ve fizikte "Mercury's perihelion problem" olarak geçen problemi çözmeyi başardı.

Albert Einstein aynı zamanda kuantum fiziğinin de kurucularındandır. Fakat kendisi kuantum fiziğinin olasılıkçı doğasından nefret etmiş ve evrenin deterministik olması gerektiğine inanmıştır. Bu hislerini defalarca "Tanrı zar atmaz." şeklinde de dile getirmiştir.

Hatta daha da ileri giderek, meslektaşları Rosen ve Podolsky ile kuantum fiziğinin henüz tamamlanmadığını ve olasılıkçı doğasının absürtülüğünü göstermek için kuantum dolanıklığı fikrini ortaya koymuştur. Kuantum dolanıklığın saçmalığı ve korkutuculuğunu da "spooky action at a distance" şeklinde ifade etmiştir.

Albert Einstein 1955'te yaşamına veda edene kadar fiziğe katkı sunmaya devam etti. Kuantum dolanıklığının 1972 yılında deneysel olarak kanıtlanışına da maalesef tanık olamadı. Acaba olsaydı neler düşünürdü? Ancak Einstein sadece bu konuda yanılmadı. Gelelim kozmolojik sabite...

Einstein, Genel Görelilik Kuramı'nı yayımladıktan sonra kuramının statik evren modeline uymadığını farketti. Kendisi evrenin başının veya sonunun olmadığına, durgun olduğuna inanıyordu. Ama formülleri tam tersini öngörüyordu. Bu yüzden 1917 yılında denklemlerine bir 'kozmolojik sabit' ekleyerek formüllerini düzelttiğini düşündü. Einstein daha sonra bunu en büyük hatası olarak nitelendirecekti...

1929 yılında Edwin Powell Hubble, uzak galaksilerin ışığının kırmızıya kaydığını gözlemledi. Bu gözlemlerini evrenin genişliyor olmasıyla açıklanabileceğini fark etti. Bu ne anlama geliyordu? Eğer evren genişliyorsa bir başlangıcı olmalı...

Bu muazzam keşif sonrasında Einstein, kuramının başından beri zaten doğru olduğunu, kozmolojik sabite gereksinim duymadığını anladı ve bu sabiti kuramdan söküp attı. Bugün Özel ve Genel Görelilik kuramları hâlâ kusursuz bir şekilde çalışıyorlar...

20. yüzyılın en büyük fizikçisi olsan dahi his ve inançların matematiksel gerçeklerin önüne geçebiliyor...

NOT: Bugün günlük hayatımızda hâlâ Newton fiziği kullanıyoruz. Çünkü düşük hızlarda ve kütlelerde Newton fiziği ve Einstein fiziği aynı çalışıyor. Ancak GPS uyduları gibi hızlı cisimlerin Dünya ile senkronize kalabilmesini Einstein fiziğine borçluyuz...
Kitap
10.0/10
(15 Kişi)
Puan Ver
Düşünmenin Keyfi
İnceleme Yaz
Sonra Okuyacaklarıma Ekle
10
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı'nı sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmayın! Yeni paylaşımlarımızı görmek için bizi aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Taner Beyter
Taner Beyter
390K UP
Yazar 30 Ağustos 2020 1 sa.

Ülkemizdeki felsefeci ve epistemologların büyük bir kısmı epistemoloji tarihi ile ilgilenmeye eğilimli gibi duruyor. Bu durumun doğal bir sonucu olarak çağdaş epistemolojiye dair temel metinlerin büyük bir kısmı hala dilimize çevrilmemiş durumdadır. Bu nedenle çağdaş epistemolojiye dair Türkçe literatür taraması yaptığımızda birçok kavramın Türkçeleştirilmesinin hala bir hayli zor olduğunu fark edeceksinizdir. Lütfen bu çalışmamızı okurken bu hususu aklınızda bulundurunuz.

Bu yazı sürekli güncellenecek olup çağdaş epistemolojiye ilgi duyan okuyucular ve genç felsefecilere bir izlek sunmak amacıyla Öncül Analitik Felsefe Dergisi yazarlarından Taner Beyter, Zeynep Vuslat Yekdaneh ile Asım Dilmaçünal tarafından hazırlanmıştır. İçeriğimizde hem çağdaş epistemoloji ile temas etmek adına bazı temel kavramlar ile yaklaşımları tanıtmak hem de uygun Türkçe karşılıklarını tespit etmek istedik. Bazı kavramların ve kelimelerin Türkçe karşılığının hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize ulaşarak görüş bildirin.

62
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Emre Ertürk
Emre Ertürk
29K UP
Çeviren 11 Mart 2018 14 dk.

~Georgiev ve ark.

İnsanlar arasındaki ölümcül şiddet örüntülerinin anlaşılması, erkek ve dişi arasındaki bazı önemli cinsiyet farklılıklarını anlamayı gerektiriyor. Dünya üzerinde cinayet suçlularının %95'ini; kurbanların ise %79'unu erkekler oluşturmaktadır. Ölümcül şiddetle ilgili cinsiyet farklılıkları her kıtada, her tipteki toplumda, avcı-toplayıcılardan büyük ulus devletlere kadar, dikkat çekici bir tutarlılık gösteriyor.

103
2
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı üyeliği tamamen ücretsiz ve sitemizi çok daha etkili, interaktif ve keyifli bir şekilde kullanmanızı sağlayacak. Üye değilseniz, birkaç saniyede üyelik oluşturabilirsiniz! Üyeyseniz de giriş yapmanızı tavsiye ederiz.

Alıntı & Aforizma
Evrim Ağacı
Alıntıyı Ekleyen 10 Temmuz 2021
Yeryüzünün güzellikleri ve sırları arasında yaşayanlar, asla yalnız değillerdir ve hayattan bıkmazlar.
Bu alıntı Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
30
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Selma Köksal Ve Meriç Öztürk
Selma Köksal Ve Meriç Öztürk Seslendiren 10 saat önce 44:05
Selam Köksal neden podcast yapıyor? Tiyatro toplumu nasıl besliyor? Tiyatro.co ve dördüncü duvar nedir?
1
Kaan Akgören
Kaan Akgören
50K UP
Yazar 11 Mayıs 2022 40 dk.

Vitamin, vücudumuzdaki birçok biyokimyasal aktivitenin gerçekleşmesi için önem taşıyan kimyasal maddelerin ortak adıdır. Vitaminlerin etki ettiği biyokimyasal aktiviteler arasında normal hücre büyümesi, hücresel yanıt mekanizması, kan dolaşımının düzenli sağlanması gibi hayati fonksiyonlar da olduğu ve vücudumuz vitaminleri üretemediği için vitaminleri önerilen düzeylerde günlük diyetimizle almamız gerekir. Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün (İng: "National Institutes of Health") vitaminler için önerdiği günlük alım miktarlarına şuraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Eğer vitaminleri diyetimizle uzun süre boyunca almazsak, vücudumuzdaki biyokimyasal aktiviteler aksar ve çeşitli sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu sağlık sorunlarından biri de vücudumuzun bağışıklık sisteminin düşmesidir. Çünkü vitaminler, aktif olarak bağışıklık sistemimizin güçlenmesinde de rol oynar.

70
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Eser
Ali Zengin
Ali Zengin
181K UP
Eseri Ekleyen 5 Ocak 2022 Youtube Kanalı
10.0/10
(1 Kişi)
Puan Ver
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
Yaşam Ağacı Türü
Evren Yıldız
Türü Ekleyen 8 saat önce
Büyük ve kahverengi bir kartaldır. Başı altın rengine yakındır. Alttan kanat telekleri örtü tüylerinden ve gövdesinden açık renklidir. Gencinin gövdesi siyaha yakındır, uçuşta beyaz kanat içi ve kuyruk dibiyle rahatça ayrılır. Başını ve boynunu ileri uzatır, kanadı gövdesine doğru daralır, kuyruğu diğer kartallardan uzun ve Haliaeetus kartalları gibi kamalı değil, küttür. Uçuşta görkemli ve zariftir, diğer kartallardan farklı olarak süzülürken ve dönerek yükselirken kanatlarını yukarı kaldırır. Kayalık dağlarda ve dağlık ormanlarda yaşar.
0
Cem Bulut
Cem Bulut
3,115 UP
Uyarlayan 12 Haziran 2017 10 dk.

İngiltere’yi sarsan Oscar Wilde davasını hepimiz az çok duymuşuzdur. Oscar Wilde ünlü bir edebiyatçı olmanın yanında eşcinsel bir adamdır. Genç bir adamla birlikte olurken yakalanır ve mahkemeye çıkar. Bu dava üzerine, Alman kuramcı ve sosyal demokrat Eduard Bernstein bir makale yazar.

Adı “Anormal Cinsel Birleşmenin Yargılanması” olan bu makalede, Bernstein toplumun gözündeki “normal” ve “anormal” kavramlarını incelemeye alır. Bunların dönemden döneme ne kadar değişken olduğunu, toplumun diğer üyeleri tarafından ne “normal” olarak kabul edilirse bizim de bunu sorgulamadan kabullendiğimizi anlatır. Bundan yüz yıl önce yaşayan insanların “normal” kabul ettiği şeyler, bugün “anormal” olmuştur. Belki yüz yıl sonra da bugünün “normal” davranışları değişime uğrayacak ve “anormal” kabul edilecektir. Ne kadar zeki, ne kadar kendini toplumdan soyutlayan insanlar olsak da, hepimiz bir noktada etrafımızdaki insanların davranışlarına bakar, “Demek ki bu normal davranış, ben de böyle davranmalıyım.” şeklinde hareket ederiz.

23
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Öne Çıkan İlanPsikolojik Yardım ve Terapi
Betül Begüm Yalçın
İlanı Ekleyen 15 Kasım 2023 Çevrimiçi₺1.000,0027 Ocak
Uygun Ücretli Psikoterapi - Psk. Betül Begüm Yalçın
27 Ocak 2025 20:04 tarihinden 01 Ocak 2026 09:00 tarihine kadar.

Yetişkin danışanlar için Bilişsel Davranışçı yönelimle uygun ücretli online psikoterapi hizmeti vermekteyim.

Ücret: 1000 TL

Psk. Betül Begüm Yalçın

2021 yılında İstanbul Medipol Üniversitesinden onur derecesi ile mezun olmuştur. Lisans eğitiminde toplumsal cinsiyet, kadın psikolojisi dersleri almıştır. Lisans hayatı boyunca birçok üniversitenin psikoloji ve pdr günlerine katılmıştır. 2022 yılında İstanbul Arel üniversitesinde Klinik Psikoloji Tezli programına başlamıştır. Şu anda tez dönemindedir.

Birçok klinik ve hastanede psikolog olarak staj yapmıştır.

Çocuk ve ergenlerde bilişsel davranışçı terapi, çocuk değerlendirme testleri eğitimini tamamlamıştır.

Klinik Psikolog Karin Karakulak Özkan tarafından verilen Bilişsel Davranışçı terapi eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca farklı bir bakış açısı kazanmak için de DATEM Derneği’nde Prof. Dr. Ebru Şalcıoğu tarafından verilen temel ve ileri düzey Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini tamamlayarak terapist olmaya hak kazanmıştır.

Şu anda yetişkin bireylerde online/ yüz yüze terapi kabulüne başlamıştır.

Devamını Göster
38
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Öne Çıkan İlanPsikolojik Yardım ve Terapi
Betül Begüm Yalçın
İlanı Ekleyen 15 Kasım 2023 Çevrimiçi₺1.000,0027 Ocak
Uygun Ücretli Psikoterapi - Psk. Betül Begüm Yalçın
27 Ocak 2025 20:04 tarihinden 01 Ocak 2026 09:00 tarihine kadar.

Yetişkin danışanlar için Bilişsel Davranışçı yönelimle uygun ücretli online psikoterapi hizmeti vermekteyim.

Ücret: 1000 TL

Psk. Betül Begüm Yalçın

2021 yılında İstanbul Medipol Üniversitesinden onur derecesi ile mezun olmuştur. Lisans eğitiminde toplumsal cinsiyet, kadın psikolojisi dersleri almıştır. Lisans hayatı boyunca birçok üniversitenin psikoloji ve pdr günlerine katılmıştır. 2022 yılında İstanbul Arel üniversitesinde Klinik Psikoloji Tezli programına başlamıştır. Şu anda tez dönemindedir.

Birçok klinik ve hastanede psikolog olarak staj yapmıştır.

Çocuk ve ergenlerde bilişsel davranışçı terapi, çocuk değerlendirme testleri eğitimini tamamlamıştır.

Klinik Psikolog Karin Karakulak Özkan tarafından verilen Bilişsel Davranışçı terapi eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca farklı bir bakış açısı kazanmak için de DATEM Derneği’nde Prof. Dr. Ebru Şalcıoğu tarafından verilen temel ve ileri düzey Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini tamamlayarak terapist olmaya hak kazanmıştır.

Şu anda yetişkin bireylerde online/ yüz yüze terapi kabulüne başlamıştır.

Devamını Göster
38
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Bebo ve Bice'nin Keşifleri - 4 | Bize Bir Köprü Lazım!

Yo, olamaz! Köprü yıkıldı… Çekirge Zigi için kolay, şöyle bir zıplasa yeter. Ama Bebo ve Bice uçurumu nasıl aşacaklar?

Bebo pembe bir solucan, Bice ise mavi bir pire; birbirinden hiç ayrılmayan iki arkadaş. Bebo biraz şakacı, Bice ise serüven peşinde koşan bir oyunbaz. Meraklı Bebo ve Bice’nin karşısına her zaman tuhaf ve sıra dışı şeyler çıkıyor. Onlar da basit deneyler yaparak olayları açıklığa kavuşturuyorlar.

Bebo ve Bice’nin Keşifleri, okul öncesi dönemden başlayarak çocukları dünyayı gözlemlemeye ve problemler karşısında çözüm üretmeye teşvik ediyor. Hikayeye yerleştirilmiş basit deneyler aracılığıyla çocuklar erken yaşta bilimle tanışıyor.

Instagram’da kitap hakkındaki okur yorumlarını sizin için derledik, okumak için #bebovebicedomingo etiketiyle arama yapabilirsiniz.

Devamını Göster
₺161.00
Bebo ve Bice'nin Keşifleri - 4 | Bize Bir Köprü Lazım!
Daha Fazla İçerik Göster
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close