Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Pedram Türkoğlu
Yazar 28 Haziran 2022 16 dk.

İlk Jurassic Park (1993) üçlemesinden sonra Jurassic World (2015) üçlemesi de Jurassic World: Dominion (2022) filmi ile son yolculuğuna uğurlandı. Her ne kadar Jurassic World (2015) adeta ilk filmin yeniden yapımı (remake) gibi olsa da, üzücü bir şekilde Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) üzerine hiçbir şey koyamamıştı. Serinin son filmi Jurassic World: Dominion (2022) ise büyük umutlar vaat etti, ancak nostaljiden beslenme umudu ile beklentileri karşılayamayan çerezlik bir aksiyon filminden öteye gidemiyor.

Jurassic World: Dominion (2022) filminin yönetmenliğini yine Collin Trevorrow üstleniyor. Senaryosu Collin Trevorrow ve Emily Carmichael tarafından yazıldı. Uyarlandığı hikâyenin kökeni Michael Crichton’ın efsanevi romanı Jurassic Park'a dayanıyor. Son üçlemeden "yeni" diye bahsediyoruz, ama eklenen birkaç genetiği değiştirilmiş tür dışında hikâye ve bilimkurgu fikri açısından orijinal seriden pek farkı yok.

76
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı üyeliği tamamen ücretsiz ve sitemizi çok daha etkili, interaktif ve keyifli bir şekilde kullanmanızı sağlayacak. Üye değilseniz, birkaç saniyede üyelik oluşturabilirsiniz! Üyeyseniz de giriş yapmanızı tavsiye ederiz.

Gökçe Başbuğ
Yazar 24 Kasım 2020 6 dk.

Evrim Ağacı’nda aşı karşıtlığı ve nedenleri üzerine hatırı sayılır sayıda yazı yayınlandı. Bu yazıların odak noktası, aşı karşıtlığını körükleyen komplo teorileri ve aşı karşıtı kampanyalar idi. COVID-19 ile birlikte aşıya duyulan güvensizliğin daha da büyüdüğü yapılan çeşitli çalışmalarla gözlenmekte. Kuşkusuz bunda, virüsün kökenine dair öne sürülen komplo teorilerinin de etkisi var.

Ancak koronavirüs aşısına yönelik güvensizlikte, politika yapıcılarının ve sağlık otoritelerinin salgın süresince ortaya koydukları politika ve uygulamalarının başarısız, yaptıkları açıklamaların tutarsız olmasının da payı olduğunu anlamamız gerekiyor. Bu güvensizliğin, belki de komplo teorileri ya da aşı karşıtı kampanyalardan çok başarısız salgın yönetimi tarafından körüklendiği söylenebilir.

69
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İnceleme
Şahin Demirkoç
İnceleyen 4 gün önce
Kitabını okumadan izlemeyin çünkü film aşırı hızlı şekilde ilerliyor ekstra kitapta olup filme eklenmeyen kişiler var o yüzden direk filmi izlerseniz anlamsız gelebilir ama kitabı okuduktan sonra izlerseniz kitaptaki ortam ve anbiyansı gayet güzel aktarmışlar.Başrol Tom Hanks karakterin özelliklerini güzel bir şekilde yansıtmış.
8.0/10
(2 Kişi)
Puan Ver
Orjinal Adı : Angels & Demons
Yönetmen: Ron Howard
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
5
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Utku Derin
Utku Derin
380K UP
Aktaran 17 Ağustos 2 dk.

Bilim insanları, Science Advances dergisinde yayınladıkları makalede suyun belirli koşullar altında adezyonu arttırabileceğini keşfetti.[1] Bu buluş, suyun adezyonu engellediğine dair uzun süredir süren görüşü kökten değiştiren önemli bir anlayış değişikliğine neden oldu. Bu keşif, tıbbi yapıştırıcılar ve diğer uygulamalarda ilerlemelere yol açabilir.

Bu keşfin sonuçları, özellikle tıp alanındaki uygulamalar açısından büyük önem taşıyor. Örneğin yara bandajları, nemli cilt üzerinde kullanılabilen sağlık sensörleri ve hatta ameliyatlarda dikiş yerine kullanılabilecek gelişmiş yapıştırıcılar gibi alanlarda yeni olanaklar sunabilir. Ayrıca yüzeylerin pürüzlülüğü ve malzemelerin özellikleri hakkında edinilen bu yeni bilgiler, dünya çapında milyarlarca dolarlık değere sahip çeşitli endüstrilerde köklü değişikliklere bile yol açabilir.

9
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Fatma Nur İnakçı
Aktaran 2 gün önce 2 dk.

Herhangi bir zamanda Amerika Birleşik Devletleri nüfusunun yaklaşık %10'u majör depresif bozuklukla (MDD) mücadele ederken insanların %20'si yaşamları boyunca bu bozukluğun belirtilerini gösterebiliyor.[1]

Ancak bu kadar yaygın olmasına rağmen MDD tedavisinde kullanılan yöntemler, toplumun azımsanamayacak bir kesiminde yetersiz kalmaktadır. Standart tedavi yöntemi olan antidepresanlar, MDD hastalarının %30’unda etkili olmamaktadır.

18
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Alper Kaan Selçukoğlu
Yazar 2 gün önce 32 dk.

Büyük Bizon Katliamı, 19. yüzyılın ikinci yarısında Kuzey Amerika'da milyonlarca Amerikan bizonunun sistematik olarak yok edilmesi sürecidir. Bu katliam yalnızca avcılığın kontrolsüz yayılmasından değil aynı zamanda Amerikan hükümetinin ve ordusunun bilinçli politikalarından kaynaklanmıştır. Bu süreç, günümüzde literatürde Büyük Bizon Katliamı (Ing: Great American Buffalo Slaughter) olarak tanımlanmakta ve hem ekolojik tarih hem de sömürgecilik çalışmaları açısından kritik bir dönüm noktası olarak değerlendirilmektedir.

Amerikan federal hükümeti ve askeri otoriteler, yerli halkların başlıca geçim ve kültürel yaşam kaynağı olan bizonları hedef alarak direniş gücünü kırmayı ve rezervasyon sistemine geçişi hızlandırmayı amaçlamıştır. Özellikle demiryollarının batıya doğru genişlemesiyle birlikte, endüstriyel düzeye ulaşan avcılık faaliyetleri bizon nüfusunda çok ciddi bir düşüşe neden olmuş; türün tahmini 30 ila 60 milyon arasında olan birey sayısı 19. yüzyılın sonuna gelindiğinde 1.000’in altına kadar gerilemiştir. Bu durum Kızılderili kabilelerin ekonomik bağımsızlıklarını yitirmelerine ve zorla yerinden edilmelerine zemin hazırlamıştır.

29
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Oğuzhan Kiper
Yazar 6 Nisan 2016 15 dk.

Çoğumuzun (en azından yazarımızın) çocukluk kahramanı John McClane’in maceralarını konu alan “Die Hard (Zor Ölüm)” serisinden haberi olmayan çok az kişi vardır diye umuyoruz. McClane, seri boyunca yüzlerce kurşundan kaçar, düşme tehlikesinden kurtulur, kırık camlardan basa basa geçer, patlayıcılardan korunur ve düşmanlarını bertaraf eder. Sayısız ölüm tehlikesine rağmen yaşamaya devam eder. 

Özellikle insanın davaya adanmışlık, başarma isteği gibi erdemlere ve yenilmezlik gibi üstün meziyetlere karşı olan hayranlığını hedef alarak ticari başarı kazanan bu tip Hollywood macera filmlerinden belki de binlercesi vardır. Die Hard serisinin konu olması sadece ilk gençliğin yazarda bıraktığı kalıntı olabilir. Kötünün cezasını bulduğu, iyinin ise biraz da Hollywood alt metniyle “ilahi müdahale”ye yorabileceğimiz şansının yardımıyla, güzel ihtimallerin art arda gelmesiyle kazandığı ve şiirsel adaletin tecelli ettiği Hollywood filmleri bu manada gerçeği tam olarak yansıtıyor diyemeyiz. Kahramanın kurşun yağmurunu “sorun değil, birkaç önemsiz sıyrık dostum”la atlatması, kahramana bağlı ipin tam zamanında ucu ucuna bir yerlere takılması, o ana kadar çatır çatır çalışan tabancanın kahramanın kafasına dayandığında tutukluk yapması, tam da ihtiyacı olduğu anda birinin ona yardım etmesi bizlere oldukça düşük ihtimaller olarak gelmektedir.

83
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Alper Kaan Selçukoğlu
Aktaran 6 gün önce 3 dk.

2025 yılında Nature dergisinde yayınlanan bir çalışma polimer bazlı plastik atıkların, mikrobiyal sistemler kullanılarak tıbbi açıdan önemli kimyasallara (özellikle ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan parasetamole) dönüştürülebileceği gösterdi.[1] Edinburgh Üniversitesi’nden Dr. Stephen Wallace’ın ekibi, Escherichia coli bakterisini genetik ve metabolik olarak yeniden düzenleyerek genellikle sadece laboratuvar ortamında gerçekleştirilebilen Lossen yeniden düzenleme reaksiyonu (İng: "Lossen rearrangement") adlı kimyasal reaksiyonu ilk kez canlı bir hücre içinde gerçekleştirmeyi başardı.[1]

Çalışmanın ilk aşamasında, yaygın olarak içecek ambalajlarında kullanılan PET (polietilen tereftalat) türevi plastik atıklar, kimyasal veya enzimatik hidroliz yoluyla temel monomer bileşenlerine (başlıca tereftalik asit ve etilen glikol) ayrıştırılmıştır. Bu monomer yapıtaşları, bakterinin yeniden programlanan metabolik yolları sayesinde çeşitli biyotransformasyon basamaklarından geçirilmiş ve ara ürün olarak p-aminobenzoik asit gibi farmasötik öncü moleküllere dönüştürülmüştür.

67
2
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Nevzat Keskin
Seslendiren 5 gün önce 9:06
Şişe burunlu yunuslar, yüksek zekaları nedeniyle karmaşık numaraları öğrenebilen ilginç deniz memelileridir. Bu kıvrak canlılar doğada saatte 30 kilometreye...
24
Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 10 Temmuz 2021 16 dk.

Evrim, biyolojinin omurgasıdır. Dünya çapında biyolojiye giriş derslerinin ana ders kitabı konumunda olan Campbell'ın Biyoloji ders kitabı, evrimin biyolojinin "ana teması" olduğunu söyler. Bu, kesinlikle doğrudur! Bu yüzden, yaşamı ve onun bilimini (biyolojiyi) içeren veya ilgilendiren her alanda evrimin gerçekliği gözetilmelidir; aksi takdirde eksik bir analiz yapılacak, hatalı çıkarımlar yapılacak ve yanlış sonuçlara varılacaktır.

Theodosius Dobzhansky, tarihin gördüğü en önemli bilim insanlarından birisiydi ve modern bilimin en güçlü bilim dallarından kabul edilen evrimsel biyolojinin gelişiminde çok önemli roller oynadı. Ayrıca sıkı bir dindar olan Dobzhansky, evrim karşıtı ve genel olarak bilim karşıtı tavır takınan inanç akımlarını sert bir şekilde eleştirerek, halk arasında bilimi sevdirmek konusunda da önemli işler başardı.

249
3
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tuğçe Çakmak
Uyarlayan 5 Ocak 2021 11 dk.

Bugün yaşayan birçok insan, 2020'nin ilk aylarında COVID-19'un ortaya çıkmasına kadar bulaşıcı hastalık salgınları konusunda hiçbir deneyime sahip değildi. COVID aşıları henüz piyasaya sürülmeye başlamışken, insanlık tarihindeki en bulaşıcı hastalıklardan üçüne ve onlarla savaşmak için geliştirilen aşılara bir göz atalım. Böylece COVID-19 aşılarının, bu salgını bitirmek konusunda neden önemli olduğunu daha iyi anlayabilmenizi umuyoruz.

Çiçek hastalığına Variola major ve Variola minor adı verilen iki virüs varyantından biri neden olur. Çiçek hastalığı ateş ve kusmayla başlar, ardından ağız ve boğaz mukozalarında enantem adı verilen küçük kırmızımsı lekeler görülür. Bu lezyonlar patladığında, vücuda büyük miktarlarda virüs saçarlar ve bu da makül adı verilen sıvı dolu kabarcıklarla kaplanır. Maküller, avuç içlerine ve ayak tabanlarına kadar uzanır. Bir hafta sonra, eğer hasta ölmediyse, maküller kabuklanıp dökülür, ancak büyük izler bırakır ve çoğu durumda körlüğe neden olurlar.

32
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İnceleme
Raqif Bagirov
Raqif Bagirov
2,262 UP
İnceleyen 3 gün önce
Bana göre bu eser çok iyi bir şekilde hazırlanmışdır.Kendim bilim-kurgu filmlerini ve kitaplarını seven biriyim.Bu kitapda tam bana göre bir kitap.Okumanızı tavsiye ederim
9.1/10
(45 Kişi)
Puan Ver
Orjinal Adı : Dune: Part One
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
3
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Eser
Ece Müker
Ece Müker
517K UP
Eseri Ekleyen 6 gün önce Film
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
Raqif Bagirov
Raqif Bagirov
2,262 UP
Sherlock Holmes ve başka dedektif konularıyla yakından ilgileniyorum 1 gün önce Sen de Cevap Ver

Bana göre Sherlock Holmes günümüzde yaşıyor olsaydı en başarılı olduğu şey büyük ihtimalle kitaplarında anlatıldığı gibi cinayet ve dedektif işleri olurdu.Amma bu konuda da başarısızlıkları ola bilirdi.Mesela eğer o geçmişde yaşanmış cinayet vakalarını çözmek isterse muhtemelen yeterli kanıtların olmaması nedeniyle bu vakaları çözemezdi.En başarılı yaptığı iş için ise pek bir şey söyleyemem çünkü Sherlock Holmes krimonolojinin tüm işlerindede çok iyi performans gösterirdi.

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ece Müker
Ece Müker
517K UP
5 gün önce
Uluslararası bir araştırma ekibi, evcil kedilerin çoğunlukla sol taraflarına yatarak uyuma eğiliminde olduğunu ortaya koydu. Bu tercih, çevresel tehditlere daha hızlı tepki verebilme yetisiyle bağlantılı olan evrimsel bir hayatta kalma stratejisi olabilir.

Araştırma, İtalya’dan Bari Aldo Moro Üniversitesi, Almanya’dan Ruhr Üniversitesi Bochum ve Hamburg Tıp Okulu ile Kanada, İsviçre ve Türkiye’den Kafkas ve Ankara Üniversiteleri’nin iş birliğiyle gerçekleştirildi. Çalışmanın sonuçları, 23 Haziran 2025’te alanının en prestijli dergilerinden Current Biology’de yayımlandı. Araştırmacılar, kedilerin özellikle sol taraflarına yatarak uyuma eğilimini, beynin sağ yarım küresinin mekânsal farkındalık ve tehdit algısındaki işlevleriyle ilişkilendiriyor.

Bari Aldo Moro Üniversitesi Hayvan Fizyolojisi ve Davranışı Araştırma Birimi’nden Dr. Sevim Isparta, Ruhr Üniversitesi Bochum Biyopsikoloji Çalışma Grubu’ndan Prof. Dr. Onur Güntürkün ve Prince Edward Island Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yasemin Salgirli Demirbaş’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen araştırmaya Türkiye’den Kafkas Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Özge Şebnem Cıldır da katkı sundu.

Araştırmada, YouTube’da açıkça görülebilen, kesintisiz en az 10 saniye yan yatmış şekilde uyuyan 408 orijinal kedi videosu incelendi. Kedilerin yaklaşık üçte ikisi, net bir şekilde sol taraflarına yatarak uyudu.

Beynin sağ yarım küresi, sağ ve sol görsel alanlarından gelen bilgileri işleyerek ani tepkiler ve tehdit algısında önemli rol oynar. Uykudan uyanan bir kedinin sol görsel alanı önce devreye girer ve bu bilgiler doğrudan sağ yarım küre tarafından işlenir. Böylece çevredeki tehlikeler hızla fark edilip hızlı tepki verilmesi sağlanır. Bu durum, kedilerin sol tarafa yatmayı evrimsel olarak bir hayatta kalma stratejisi olarak geliştirdiği düşüncesini güçlendiriyor.

Dr. Sevim Isparta, “Kedilerin uyku pozisyonuna ilişkin bu asimetriyi ortaya koymak, evrimsel biyoloji ve davranış bilimleri için önemli bir katkı. Kediler hakkında ne kadar çok şey öğrenirsek, onlarla o kadar sağlıklı iletişim kurabilir ve refahlarını artırabiliriz,” dedi.

Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
4
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İnceleme
Arda Tavlar
Arda Tavlar
56K UP
İnceleyen10 26 Mart
en sevdiğim kitap. bana çok şey kattı. tekrar tekrar okumak gerektiğine inanıyorum.
kapitalist sistemde sadece materyalin değil zamanın da sömürüldüğünü anlatıyor. sistemi önemli noktalardan analiz edip akılcı ve mantıklı çözümler ortaya koyuyor lafargue.
9.0/10
(11 Kişi)
Puan Ver
İnceleme Yaz
Sonra Okuyacaklarıma Ekle
13
1 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Söz
Evrim Ağacı
Alıntıyı Ekleyen 14 Şubat 2019
İnsanlığın bir gün yok olacağı gerçeği ile yüzleşmek zorundayız. Asıl soru şu: Bu, ne zaman olacak?
Bu alıntı Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
19
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
Yaşam Ağacı Türü
Serdar Ölez
Serdar Ölez
109K UP
Türü Ekleyen 1 Ocak 2022
Buğulu sümbül (Muscari longipes) Kuşkonmazgiller (Asparagaceae) ailesinden bir türdür. Türkiye΄de Batı Karadeniz, Yukarı Sakarya, Yukarı Kızılırmak, Yukarı Fırat, Yukarı Murat-Van, Adana, Orta Fırat ve Dicle alt bölgelerinde yayılış gösterir.
0
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Discord
Atbaşı ve Avcı Bulutsuları

Karanlık Atbaşı bulutsusu ve parıldayan Avcı Bulutsusu, birbiriyle çelişen kozmik manzaralardır. Gece gökyüzünün en tanınmış takımyıldızlarında, 1500 ışıkyılı uzakta, nefes kesici mozaiğin zıt köşelerinde sürüklenmektedirler. Aşina olduğumuz Atbaşı bulutsusu, sol alttaki uzun kırmızı parıltının yanında küçük bir kara bulut silüeti olarak görünür. Alnitak, Avcı’nın kemerinde en doğuda bulunan yıldızdır ve Atbaşı’nın solundaki en parlak yıldız olarak karşımıza çıkmaktadır. Alnitak’ın altında, parlak emisyon bulutları ve dramatik karanlık toz şeritleriyle Alev bulutsusu görülebilir. Muhteşem salınım bölgesi olan Avcı Bulutsusu (diğer adıyla M42), sağ üstte yer almaktadır. Hemen solunda ise, Koşan Adam olarak da adlandırılan, dikkat çekici bir yansıma bulutsusu bulunmaktadır Parlayan hidrojen gazının yayılmış dalları, bölge genelinde kolayca izlenebilir.

9 Mayıs 2021 Günün Astronomi Fotoğrafı (NASA APOD)

📸 Kaynaklar ve Katkıda Bulunanlar:
Görsel Kaynağı ve Telif Hakkı: Roberto Colombari & Federico Pelliccia
Çeviren: Ege Can Karanfil
Çeviri Editörü: Eda Alparslan

🔗 Tüm APOD içeriklerini görmek için:
https://evrimagaci.org/apod
İnceleme
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye İnceleyen10 4 Aralık 2023
Kimya bilimine ilgim arttı. İçeriklerini keyifle izliyorum.
Youtube Kanalı
8.8/10
(107 Kişi)
Puan Ver
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
22
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı'nı sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmayın! Yeni paylaşımlarımızı görmek için bizi aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Bilim haberlerimizi ve diğer yazılarımızı Google Haberler'de görmek için bizi takip etmeyi unutmayın.

Daha Fazla İçerik Göster

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close