Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 30 Mart 2014 11 dk.

Önceki yazılarımızda Hardy-Weinberg Dengesi'ni tanımladık ve sonrasında bu dengenin kurallarını bozarak, matematiksel analizlerimizi ideal popülasyonlardan gerçek popülasyonlara doğru genişletmeye başladık. Bir önceki yazımızda, mutasyonların tek başına evrimin ana mekanizması olamayacağını, çünkü bunu başarabilmek için çok seyrek meydana geldiklerini ve yarattıkları değişimin oldukça sınırlı olduğunu gördük. Şimdi, Hardy-Weinberg Dengesi'nin bir diğer kuralını bozarak, ortaya çıkan durumu matematiksel olarak analiz edeceğiz. Öncelikle, bu dengenin kurallarını tekrardan hatırlayalım:

Kırmızıya boyadığımız kısımdan da görebileceğiniz gibi, artık Doğal Seçilim'i popülasyonlarımıza dahil ederek Hardy-Weinberg Dengesi'nin bundan nasıl etkilendiğine bakmaya başlayabiliriz. Fakat öncelikle bunu neden yaptığımızı anlayarak başlayalım.

69
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
Utku Derin
Utku Derin
354K UP
Aktaran 3 gün önce 2 dk.

Öğrencileri yapay zekanın yön verdiği bir dünyaya hazırlamak, üniversiteden çok önce başlıyor. South Florida Üniversitesi (USF), Tampa Bay bölgesi ve ülke genelindeki sınıflara yapay zekayı entegre etmek için okul öncesinden 12. sınıfa kadar olan eğitimcilerle işbirliği yaparak gelecek nesillerin temel becerileri erken yaşta geliştirmelerini sağlıyor.

USF Eğitim Fakültesi’nden Profesör Zafer Ünal, öğretmenler için 1.000’den fazla ücretsiz yapay zekâ aracı içeren çevrimiçi bir platform olan TeacherServer’ı geliştirdi. 2024’te hayata geçirilen platformun kullanıcı sayısı kısa sürede patladı. Bugün yaklaşık 1,25 milyon öğretmen, ders planlama, sınav hazırlama, sunum oluşturma gibi işlerde bu araçlardan faydalanıyor. Ünal şöyle diyor:

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağanalp Sarıkaya
Lise öğrencisiyim 6 gün önce Sen de Cevap Ver

Buna en büyük örneklerden biri Cengiz Han'dır. Bunun dışında da Mustafa Kemal Atatürk, Napolyon Bonapart gibi liderler de buna örnektir. Geçiceğin yollar hangi statüyü seçeceğine göre değişir. Mesela zengin olmak istiyorsan şirketini kurmalısın, ülke başkanı olmak istiyorsan siyasete girmelisin ki bu ortaçağdaki saltanat zamanında çok çok aşırı zordu ama artık demokrasinin bulunduğu yönetimlerde rastgele herhangi bir insan da ülke başkanı olabilir (Tabiiki de hala zor ama olabilir.). İnsanların ülkede sözü geçen biri olamayacağını düşünmesi en çok itaat psikolojisinden kaynaklanıyor. İnsanlar güçlü olanı takip etmeye yani güçlü olana itaat etmeye meğillidir, güçlü olmak değil. Ve diğer bir nedeni de tarih boyunca liderlerin adeta bir süper güç gibi gösterilmesi, çok karizmatik olması, evet bunlar doğru ama bu sıradan insanların büyük liderler olamayacağı anlamına gelmez. Şimdi örneklerden ilerleyelim:

Cengiz Han

Küçük bir moğol boyunun oğlu olarak dünyaya geldi. Düşman boyu Temuçin'in (Cengiz Han bir lakap gerçek adı Temuçin) babasını öldürdü, ve zaten küçük minicik bir boyun oğlu olan cengiz han sefil bir şekilde yaşadı. Çünkü Moğol kültüründe düşmana ölen lider ve o liderin soyu Tengri tarafından lanetlenmiş gibi (böyle değil ama halk arasında böyle olsaydı yine aynı karşılanırdı yani aynı lanetli olmak da toplumda aynı etkiyi bırakır, kültürü tam hatırlayamıyorum.) Artık ordan oraya sefil bir hayat sürmüştü artık onun soyu olan babası artık onun için kötüydü. Bu arada lider filan diyom da büyük ihtimalle çok da kişi babasını tanımıyordur o zamanları biliyorsundur 10 kişilik şempanze sürüsünün lideri olmak gibi düşün (biliyorum biraz komik bir benzetme oldu.) o lideri sürü ve düşmanlar hariç kimse tanımaz. Temuçin'in babası da senin gibi sıradan birine benziyordu diyebiliriz. İşte Temuçin babası öldürülünce sefil bir hayat yaşamaya başladı daha sonra Temuçin 1177 yılında Tayçiut boyu için boynuna tahta bir boyunduruk (kang) takılarak köle olarak kullanıldı. 24 yıl sonra geri dönüp Tayçiut boyunu yerle bir etti. Daha sonra herkesin bildiği gibi neredeyse bütün Asya'yı fethetti.[2]

Napolyon Bonapart

Herkes gibi sıradan biriydi hatta okulda zorbalık görüyordu. Matematik ve tarihte çok iyiydi ama dil gibi konularla ilgili olan dersleri pek de iyi değildi. Sonra dünya tarihine adını gelmiş geçmiş savaş kazanan insan olarak geçirdi. Hatta kazandığı savaş sayısı Cengiz Han'ın kazandığı savaş sayısından bile fazla, abartmıyorum harbiden en çok savaş kazanan kişi Napolyon Bonapart, istiyorsan araştırabilirsin.

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. Bilgi Otağı. Cengiz Han'ın Acı Dolu Çocukluğu | İbret Alınması Gereken Yükseliş. Alındığı Tarih: 19 Mayıs 2025. Alındığı Yer: YouTube | Arşiv Bağlantısı
  2. Burcu Atlas. Cengiz Han Nasıl Köle Oldu? Kurtarıcısı Sorkan Şira Kimdi? - Evren Atlası. (7 Haziran 2022). Alındığı Tarih: 19 Mayıs 2025. Alındığı Yer: Evren Atlası | Arşiv Bağlantısı
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ebru Tuba Ölçücü
4 gün önce
Yeni çizimimi sizinle paylaşmak istedim!🐛
Doğadaki bu inanılmaz metamorfoz süreci, hem biyolojik açıdan büyüleyici hem de bana ilham verici geliyor. Evrimsel süreçte bu dönüşümün nasıl şekillendiğini araştırmak da ayrıca çok keyifliydi. Umarım siz de beğenirsiniz!

9
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Yaşam Ağacı Gözlemi
Ranya Orhan
Gözlemi Yapan 6 gün önce Türkiye, Antalya
Antalya Akseki Sarıhacılarda bügün çektim fotoğrafı ilk yusufçuk sanmıştık biraz araştırınca uçurtma böceği olduğunu öğrendik çok narin çok güzel bir canlı
2
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Pınar Cakova
Çeviren 5 gün önce 5 dk.

Gıda takviyeleriyle ilgili reklamları izlediğinizde veya süpermarket reyonlarında dolaştığınızda yediklerinizin yeterince besleyici olmadığı izlenimine kapılabilirsiniz. O halde antioksidanlar gibi faydalı bileşenleri pratik bir hap haline getiren takviyelerden destek almak varken kendinizi neden sadece meyve sebze tüketmekle sınırlayasınız ki?

Bu mantıklı bir fikir gibi görünüyor. Eğer brokoli ve havuç gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunan antioksidanlar sağlığımız için faydalı ise aynı bileşenleri içeren bir takviyeler de faydalı olmalı, değil mi? Ancak durum tam olarak öyle değil!

8
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 25 Kasım 2022 10 dk.

Deprem sesi, depremler sırasında yer altından geldiği düşünülen gürültü, patlama, uğultu ve titreşim seslerine verilen bir isimdir. Ne var ki deprem sırasında saçılan titreşimlerin frekansı, insanın duyabildiği ses aralığının çok ama çok altındadır. Bu nedenle, "deprem sesi" olarak algılanan seslerin ezici çoğunluğu gerçekte depremin kendi sesi değildir; daha ziyade şehir ortamında binaların, arabaların, yolların, köprülerin, ağaçların ve insanların çıkardıkları seslerin bir karmaşasından kaynaklanır. Buna rağmen, bazı özel durumlarda depremin kendisinden kaynaklı bazı seslerin duyulabileceği düşünülmektedir.

Büyüklüğü 2.5'ten küçük ve sığ depremlerin işitilebilir sesler çıkarması ve hissedilen sarsıntılar, ortam gürültü seviyeleri de dahil olmak üzere yerel saha koşullarına bağlıdır. Yukarıda açıklanan gözlemler, açık havada ve kültürel gürültü kaynaklarından uzakta gerçekleştirilmiştir. Bu tür koşullar altında, serbest yüzey, üzerine gelen P-dalgasına tepki olarak dev bir woofer gibi davranır, ancak keçe sallama eşiğinin altında kalırken, daha yavaş olan S-dalgası, en azından 2.0 ila 2 .8 aralığındaki depremler için algılanabilir bir sallanma üretir.

76
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 3 Ocak 2014 6 dk.

Aşağıda göreceğiniz, evrimin nasıl işlediğini öğretmek amacıyla hazırladığımız bir metindir. Lütfen üşenmeden, baştan sona kadar okuyunuz. Ayrıca lütfen bu yazıyı okurken sitemizi Gece Modu'nda kullanmadığınızdan, yani sadece bu yazıya mahsus olmak üzere içeriği Gündüz Modu'nda okuduğunuzdan emin olunuz. Yan veya alt menülerimizi kullanarak gece/gündüz modunu değiştirebilirsiniz.

Eğer başta kıpkırmızı renkte bir metne sahipsek ve metnin rengini her harfte azıcık değiştirmeye karar verirsek, bu renk değişimi çok çok az fark edilebilir olabilir; ama bu, yine de ölçülebilir bir değişimdir! Örneğin, metindeki harflerin HEX kodlarına veya RGB değerlerine bakarak, istediğiniz iki harf arasındaki farkın ne kadar olduğunu tam olarak ölçebilirsiniz. Yazı renginin bu noktaya kadar halen kırmızı olduğunu düşünebiliriz; ancak ortada bir renk değişimi olduğu bellidir. Eğer yazmayı yeterli uzunlukta sürdürürsek, bu yazıya dışarıdan bakan biri tam olarak hangi harfte rengin kırmızı olmayı bırakıp, kahverengi olduğunu tespit edebilir miydi? Metin devam ettikçe, harf rengi de "mikroevrimleşmeye" devam ediyor; ancak göreceğiniz üzere, kırmızıyla tamamen alakasız bir renge ulaşacağız!

211
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 27 Mayıs 2014 2 dk.

Kimi zaman özkütle olarak da bilinen yoğunluk, ya da daha teknik ismiyle hacimsel kütle yoğunluğu, belli bir hacimde bulunan kütle miktarının ölçüsüdür. Genellikle ρ\rho (Yunancada "rho") ile temsil edilir ve matematiksel olarak aşağıdaki gibi tanımlanır:

Bu formülde mm kütle, VV ise hacimdir. Bu kavram ile oldukça ilişkili olan bir diğer kavram, spesifik ağırlık kavramıdır. Bunu hesaplamak için formülde kütle yerine, kütlenin kütleçekim ivmesi (gg) ile çarpımı sonucu elde edilen ağırlık (W=mgW=mg) kullanılır.

25
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı üyeliği tamamen ücretsiz ve sitemizi çok daha etkili, interaktif ve keyifli bir şekilde kullanmanızı sağlayacak. Üye değilseniz, birkaç saniyede üyelik oluşturabilirsiniz! Üyeyseniz de giriş yapmanızı tavsiye ederiz.

Çınar Civan
Çeviren 21 Ekim 2023
Yeni Ay ile dolunay arasındaki yolun yarısı Ay'ın ilk çeyrek evresidir. Bu, Ay'ın yörüngesinin dörtte birine denk gelmektedir. İlk çeyrek evresinde Ay'ın görünen yüzünün yarısı Güneş ışığı ile aydınlanır. Ay'ın üçüncü çeyrek evresinde ise dolunay ile Yeni Ay arasındaki yolun yarısında Güneş ışığı, görünür Ay diskinin diğer yarısını aydınlatır. Hem birinci hem de üçüncü çeyrek evrede, Ay'ın gece ve gündüzünü birbirinden ayıran gölge çizgisi ya da sonlandırıcı tam ortadan geçer. Sonlandırıcının yakınındaki uzun gölgeler Ay kraterlerini ve dağlarını keskin bir şekilde meydana çıkarır. Bu da çeyrek evreleri Ay'ı gözlemlemek için iyi bir fırsat haline getirir. Ancak bazılarını kaçırdıysanız, Ay'ın tüm çeyrek evrelerini ve 2022 yılındaki takvim tarihlerini bu iyi planlanmış telefoto görüntü dizisinde bulabilirsiniz. Tabii ki, bu gece ilk dördün Ay'ı gözlemleyebilirsiniz.
4
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı'nı sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmayın! Yeni paylaşımlarımızı görmek için bizi aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Bilim haberlerimizi ve diğer yazılarımızı Google Haberler'de görmek için bizi takip etmeyi unutmayın.

Tüm Reklamları Kapat
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Söz
Evrim Ağacı
Alıntıyı Ekleyen 19 Ocak 2019
İnsanlar kitabımın 10 sene içinde unutulacağını söylüyor. Belki de... Ancak destek olan prestijli bilim insanlarına bakarak söyleyebilirim ki, konunun kendisi unutulmayacaktır.
Bu alıntı Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
21
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 4 Mayıs 2014 2 dk.

Boz ayılar olarak bilinen Ursus arctos horribilis alt türü, birçok açıdan vahşi doğanın ilgi çekici canlılarından biridir. Örneğin yaygın olan bilinenlerin aksine boz ayılar, çok iyi birer kazıcıdırlar. Pençelerini kullanarak toprakta gizlenebilecekleri oyuklar açarlar.

Üstelik her ne kadar genelde meşhur balık avlarıyla bilinseler de, boz ayılar da insanlar gibi hepçil bir türdür; sadece et yemezler, hayvansal ve bitkisel besinleri bir arada tüketirler. Örneğin bitki tohumları, böğürtlenler, bitki kökleri, çimenler, mantarlar ile beslenebildikleri gibi, geyikleri, balıkları ve böcekleri avlamayı severler, bal toplamaktan hoşlanırlar ve hatta başka hayvanlar tarafından öldürülen leşleri yerler.

20
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İnceleme
Ayşenaz Subaşı
İnceleyen10 4 gün önce
Beni en çok etkileyen korku filmlerinden biridir. Belki de çok rahatsız edici bir korku filmi olmasına rağmen renkli, canlı ve hayat dolu bir dış görünüşe sahip olduğu için böyle hissettirmiştir.
Bu film, insan beyninin ne kadar etkilenebileceğini, ruhun nasıl paramparça edilebileceğini mükemmel bir şekilde anlatıyor. Filmdeki ince manipülasyonları ve ana karakterlerin farkında bile olmadan düştükleri durumu izlemek inanılmazdı. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.
Film
7.3/10
(10 Kişi)
Puan Ver
Orjinal Adı : Midsommar
Yönetmen: Ari Aster
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
3
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Topluluktan arkadaşlarımızla beraber Takımyıldızları oyununu izleme fırsatı bulduk. Gerçekten bizleri her anıyla çok etkileyen ve hayran bırakan bir oyundu. Böyle kıymetli bir performansı bizlere izleme fırsatı verdiği için @kaos.artco ya çok teşekkür ederiz. ❤️
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
10
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İnceleme
Mehmet Mert Demir
İnceleyen10 1 gün önce
Film Türk toplum yapısının bir bölümünü önümüze seriyor. Tabi ricayitse en gereksiz konuşan imam karakterinin diyalogları bile apayrı şeyleri bize gösteriyor.Film 3 saatten uzun olduğu için gerçekten boş bir vakitte bölünmeden izlenmesi lazım.Gayet hoş bir filmdi zaten aldığı ödül ve oyuncu kadrosuna bakarak aksi düşünülemez.
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Söz
Meryema Şermet
Alıntıyı Ekleyen 2 gün önce
Ben, insanların iyiliğine, hak severliğine, çağımızın getirdiği güzel düşüncenin kötülükleri yeneceğine, çağımızın yenilmez halk gücüne inanırım.
Kaynak: Bu diyar baştan başa 4
3
1 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Cassiopeia’daki Parlak Nova

Cassiopeia’daki bu yeni ışık noktası da nedir? Bir nova. Her ne kadar novalar evrende sıklıkla gerçekleşiyor olsa da, Nova Cas 2021 veya V1405 Cas olarak bilinen bu nova, geçen ay Dünya’nın semalarında öylesine olağandışı boyutta parlak hale geldi ki, çıplak gözle bile görülmesi mümkündü. Nova Cas 2021, ilk olarak Mart ayının ortalarında parladı. Lakin daha sonra, beklenmedik bir şekilde Mayıs ayının ortalarında daha parlak hale geldi ve yaklaşık bir hafta boyunca oldukça parlak şekilde kendini gösterdi. Nova daha sonra Mayıs ayı başındaki parlaklık seviyesine geri döndü. Ancak şimdi tekrar parlaklaşan nova, dürbünle görülebilmekte. Okla gösterilen nova, Kabarcık bulutsusundan fazla uzakta olmayan Cassiopeia takımyıldızı yönünde oluştu. Bir novaya, tipik olarak ikili yıldız sistemini oluşturan arkadaşından maddde toplayan beyaz cüce yıldızın yüzeyindeki termonükleer patlamalar neden olur. Lakin bu patlamaların detayları şu an bilinmemektedir. Novalar oluştukları yıldızları yok etmezler. Bazen tekrarlandıkları da gözlemlenmiştir. Paylaşılan görüntü, Detroit, Michigan, ABD’deki 14 saatlik görüntülemeyle oluşturuldu. Hem profesyonel hem de amatör gözlemciler, Nova Cas 2021’i gözlemlemeye muhtemelen devam edecek ve oluşma sebebi hakkında varsayımlarda bulunacaklar.

7 Haziran 2021 Günün Astronomi Fotoğrafı (NASA APOD)

📸 Kaynaklar ve Katkıda Bulunanlar:
Görsel Kaynağı ve Telif Hakkı: Chuck Ayoub
Çeviren: Ege Can Karanfil
Çeviri Editörü: Eda Alparslan

🔗 Tüm APOD içeriklerini görmek için:
https://evrimagaci.org/apod
Funda Başak
Seslendiren 29 Mart 2020 7:46
Dünyanın COVID-19 triajını görmezlikten gelemeyiz. Gelecekteki zoonotik salgınları nasıl önleyeceğimize dair triajı şimdiden yapmamız gerekiyor. (Ç.N.:...
29
Ulaş Şaroğlu
Etkinliği Ekleyen 2 gün önce IstanbulÜcretsiz31 Mayıs
Uluslararası İTÜ Bilim ve Mühendislik Zirvesi (İngilizce)
31 Mayıs 2025 10:00 tarihinden 02 Haziran 2025 16:00 tarihine kadar.

📅 31 Mayıs – 2 Haziran 2025 tarihlerinde, İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi'nde düzenleyeceğimiz International ITU Science and Engineering Summit (SES 2025) etkinliğimiz sizlerledir.

📌 Etkinliğimizin programı ve konuşmacı listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

🔗 https://indico.itu.edu.tr/event/5

📌 Bu ve bu tarz etkinliklerimizden haberdar olmak için kulübümüzün İnstagram sayfasını takip edebilirsiniz:

🔗 https://www.instagram.com/itufmk/

Devamını Göster
1
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close