Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
İnceleme
Bora Ergen
Bora Ergen
51K UP
İnceleyen 5 gün önce
Sıkıcı anlatması dışında bi problem yok ki kensisi bir "Youtuber" değilde psikolog olması bu durumu sorun olmaktan çıkarıyor
Youtube Kanalı
9.4/10
(45 Kişi)
Puan Ver
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
3
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı üyeliği tamamen ücretsiz ve sitemizi çok daha etkili, interaktif ve keyifli bir şekilde kullanmanızı sağlayacak. Üye değilseniz, birkaç saniyede üyelik oluşturabilirsiniz! Üyeyseniz de giriş yapmanızı tavsiye ederiz.

Sizden Gelenler
İyi ki varsınız. Yaydığınız ışık bilim ışığı. 🌹
Sena Küçükkıvanç
Aktaran 17 Ekim 2022 4 dk.

Çocuklar gözlemleyerek ve deneyerek kendi başlarına öğrenirler. Ayrıca, özellikle yetişkinler ile ebeveynler ve öğretmenleri gibi otorite figürlerinin söylediklerinden de öğrenebilirler. Çocuklar, şaşırtıcı bir şey öğrendikleri zaman, sorarak veya iddiaları test ederek daha fazla bilgi arayışına girerler.

Daha önce yapılan araştırmalar, çocukların yetişkinlerin şaşırtıcı iddialarını keşfetmelerinin yaşa göre değişip değişmediğini araştırdı. Buna göre; altı yaşın üstündeki çocuklar fazladan bilgi aramaya dört ve beş yaşlarındaki çocuklardan daha meyilliydi.

49
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Arsel Berkat Acar
Yazar 12 Nisan 2013 27 dk.

UFO’lar (Tanımlanmamış Uçan Cisim) spesifik bir iddia değil, genel bir konudur. Los Angeles Savaşı, Kemerburgaz UFO ve Phoenix Işıkları gibi olaylar UFO’lar konusunda spesifik birer iddiadır. Bu sebeple böylesine geniş bir konuyu uzunca işlediğimiz için elbette her yönüne değinmemiz mümkün olmayacaktır.

Bu makalede; 51. Bölge, Ekin Çemberleri, Roswell Olayı, Antarktika’daki Naziler, Mars’taki Yüz, Reptilianlar gibi UFO komplolarıyla ilişkilendirilen birçok konuya değinmeden, UFO’lara dair bilimsel bir perspektif sunmaya çalışacağız.

64
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster

Hayır, doğru değil. Sonsuz, içinde bir şeylerin olamadığı bir konsept değil. Başın ve/veya sonun gelmediği bir kavram. Yani tam tersine, eğer ki sonsuzun içinde bir şeyler olmasaydı onun "sonsuz" olduğunu iddia edemezdik (mesela o nedenle 0=∞0=∞ ifadesi yanlıştır).

Bakın: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7... Ben bunları saydıkça, bir şeyler oluyor. Sayı 1 büyüyor. Nesne sayısı artıyor. Aralara virgüller geliyor. Ama bu sayılar sonsuza kadar gidecek. İçlerinde bir dolu "şeyler" olacak. Teknik olarak, bu sayıların öncesi de var: -5, -4, -3, -2, -1, 0. O yönde de bir şeyler oldu (veya tam tersine, bu yöne doğru gelmiş olmasının nedeni bir şeylerin olabiliyor olması).

Eğer istersem, bu sayılara rastgele bir sayı, mesela 176 ekleyebirim. Bu durumda dizim 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 olurdu. Ve öncesinde de 171, 172, 173, 174, 174, 176 olurdu. Orada da bir şeyler oluyor. O şeyler, bir türün evrimi, başka bir türün yok olması, kimyasalların canlılığa dönüşmesi veya "Büyük Patlama" olabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Keza farklı bir dizi kullansaydım, hatta içinde hiçbir örüntü olmayan bir dizi seçseydim (mesela 437, 9821, 56, 2903, 641, 14, 8732, 395, 2008, 67), o dizi de sonsuzdan gelip sonsuza giden bir silsilenin parçası olabilirdi. Yine içinde bir şeyler olup biterdi (her ne kadar bu örnekte bir sayıyı diğerine dönüştüren örüntüyü bilemeyecek olsak da).

Bu arada bir şeyin bir tarafı sonsuz, diğer tarafı sonlu da olabilir: Mesela yukarıdaki dizimizi ben istersem öncesiz bir şekilde 1'den başlatıp, sonsuza kadar götürebilirim. Sonsuza asla ulaşamayacak olsam da, akıl almaz miktarda sayıdan geçerek "saydığım sayılar listesini" giderek kabartıp çeşitlendirebilirim. Dolayısıyla mesela Evren de bir başlangıca sahip olabilir ama sona sahip olmayabilir. Belki bir sona sahip olabilir ama başlangıca sahip değildir. Veya başlangıca da sona da sahip değildir. Veya başlangıca da sona da sahiptir. Bunların "sonsuz" kavramının soruda verdiğiniz hatalı argümanla hiçbir ilgisi yok.

Özetle: Sonsuz bir dizi veya olayın içinde bir şeyler olabilir. Sonsuz, içinde bir şeylerin geçtiği/aktığı bir kavramdır. "Sonsuzu geçip geldik" diye bir şey yok. Zaman ve mekan (gerçekte öyle midir kesin olarak bilmemekle birlikte), sonsuz olabilirdi. En azından (bizim de içinde bulunduğumuz) böyle bir Evren tahayyül edebiliyoruz.

9
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İnceleme
Muhammet Üzeyir Kaya
İnceleyen10 2 gün önce
Şair K.A. Kars şehrine kar yağan bir günde iner... Bu cümleden de anlaşılacağı üzere kitabımız Dostoyevski'nin Beyaz Geceleri gibi şairane bir ortamda geçmektedir. Kitabın dokusu bir şiirin roman haline getirilmesi gibi kafiyeli şekilde akar gider. İçinde kaybolacağınız bir Türkiye kesiti. Siyasi olarak sağ sol şeklinde ayrılmış bir toplumu biraz da "o taraftan" incelemek isteyen Pamuk bunu yine kendine has anlatısıyla süslemiştir. Yine her okuyanın kendinde farklı yansımalar bulacağı bu eser yazarımıza edebiyat dalında nobel ödülü kazandırmıştır.

Olumlu yönlerini şu şekilde değerlendirebiliriz; Kars şehri gibi doğuda olan görece gelişmemiş bir şehri edebiyat dünyasına kazandırarak ve daha önce ele alınmamış bir konuyla toplumun muhafazakar kısmını bu denli tanınan bir kalem olarak edebiyat dünyasının önüne çıkarması kitabı bir hayli ilginç kılar. Ancak yine kendisi bu muhafazak kesim içerisinden gelmeyen Pamuk'un bu bakış açısı o kesim tarafından eleştirilmiştir.

Ancak her ne olursa olsun şair KA'nın Karsta yaşadığı bu eşsiz şiirsel deneyime eşlik etmek sizi bambaşka dünyalara götürecektir.
Kar
Kitap
10.0/10
(1 Kişi)
Puan Ver
İnceleme Yaz
Sonra Okuyacaklarıma Ekle
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 11 Nisan 2021 22 dk.

Bilim, en küçük atomaltı parçacıklardan en büyük galaksi kümelerine kadar, fiziksel ve doğal dünyanın yapısını ve davranışlarını gözlem ve deney yoluyla, sistematik bir şekilde inceleyen, entelektüel ve pratik bir faaliyet olarak tanımlanabilir.[1] Bilim, Evren'e, parçalarına ve varsa ötesine dair genel gerçekleri ve temel yasaları öğrenme yolunda çıkılan bir yolculuk; bir veri toplama, değerlendirme ve öngörü aracı olarak da düşünülebilir. Bir diğer deyişle bilim, doğal dünyada olan biteni ve bunların nasıl işlediğini öğrenmenin bir yoludur; bu bakımdan bilim, pul koleksiyonu yapmak gibi gerçekleri toplamaktan ibaret değildir; onları açıklayıp, anlamayı da hedefler.[2]

Çalışma biçimine yönelik yapılacak bir diğer tanımla bilim, olguları açıklamaya çalışan, bir yanıyla eylemsel (gözlem, deney, sayım, ölçme vb.), öbür yanıyla zihinsel (kavram, hipotez, indüktif ve dedüktif çıkarım) bir etkinliktir. Bilim, olgudan kurama gider. Bilim olgular hakkında doğrulanabilir kuramlar geliştirir. 

179
4
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Bilimler Köyü
Etkinliği Ekleyen 1 ay önce İzmir₺9.000,0013 Temmuz
Işığın Derinliklerine Yolculuk
13 Temmuz 2025 15:00 tarihinden 20 Temmuz 2025 12:00 tarihine kadar.

Bu etkinlik, doğrusal olmayan optikten kuantum optiğine uzanan bir akademik program sunmaktadır. Katılımcılar, doğrusal olmayan optik için gereken kavramlar, malzemeler ve olgular, ışık-madde etkileşimleri, ışık durumları, kuantum dolaşıklık ve ışığın kuantum doğasına dair temel kavramları inceleyecektir. Kuantum optiğin, kuantum hesaplama, hassas ölçümler ve kuantum haberleşme teknolojilerindeki rolü tartışılacaktır. Yedi gün sürecek etkinlikte (4. gün ara verilecektir), önemli konsept deneyleri ve teorik analizlerle doğrusal olmayan optik ve kuantum optiğin temel ilkeleri ele alınacaktır.

Devamını Göster
4
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster

Hipnik jerk olabilir. NINDS, hipnik jerklerin uykuya geçiş sırasında meydana gelen istemsiz kas kasılmaları olduğunu ve genellikle zararsız olduğunu belirtir. Sleep Foundation, hipnik jerklerin uykuya dalarken yaygın olduğunu, stres, kafein veya yorgunluk gibi faktörlerin bu durumu tetikleyebileceğini açıklar. Hipnik jerklerin (uykuya dalarken vücudun aniden sıçraması veya elektrik çarpması gibi tepki vermesi) nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte, bilimsel araştırmalar ve teoriler şu faktörlere işaret eder: Beynin Uyku Geçişi (Hipnagojik Dönem): Uykuya dalarken beyin, uyanıklık ile uyku arasında bir geçiş yapar. Bu sırada motor nöronlarda ani ateşlemeler olabilir. Beyin, kas tonusunun azalmasını yanlışlıkla "düşme" olarak algılayabilir ve koruyucu bir refleks olarak kasları kasar. Evrimsel Refleks: Evrimsel bir teoriye göre, hipnik jerkler, atalarımızın ağaçlarda uyuduğu dönemde düşmeyi önlemek için gelişmiş bir mekanizma olabilir. Beyin, gevşemeyi tehlike olarak algılayıp ani bir kasılma tetikler. Stres ve Sinir Sistemi Hassasiyeti: Yoğun stres, kaygı, kafein, alkol, nikotin veya yorgunluk, sinir sistemini aşırı duyarlı hale getirebilir. Bu, hipnik jerklerin sıklığını artırabilir. Uyku Bozuklukları veya Düzensizlikleri: Düzensiz uyku saatleri, uykusuzluk veya yetersiz uyku, beyindeki uyku-uyanıklık döngüsünü etkileyerek bu tür seğirmeleri tetikleyebilir.Nörolojik Faktörler: Nadiren, hipnik jerkler miyoklonus (ani kas kasılmaları) ile ilişkilendirilebilir. Ancak bu genellikle zararsızdır ve ciddi bir nörolojik durumla bağlantılı değildir. [1] Vetrugno, R., & Montagna, P. (2011). "Sleep-to-wake transition disorders." Sleep Medicine Clinics. PubMed

Kaynaklar

  1. Sleep Foundation. Hypnic Jerk: Why You Twitch When You Sleep. (12 Mayıs 2021). Alındığı Tarih: 7 Temmuz 2025. Alındığı Yer: Sleep Foundation | Arşiv Bağlantısı
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Göktuğ Çeken
2 gün önce
Bilim insanları, Güneş’e yaklaşan üçüncü yıldızlararası cismi keşfetti. Bu nadir obje, Samanyolu dışı kökenli olduğuna dair güçlü veriler sunuyor. Keşif, yıldızlararası nesnelerin sanılandan daha yaygın olabileceğini düşündürüyor.
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Seda Baştürk
Seda Baştürk
194K UP
Çeviren 21 Ağustos 2021
Güneş sistemindeki gaz devi Jüpiter‘i gösteren bu üç panel, Dünya gezegeninden Filipinler’in Cebu kentinden 15 Ağustos tarihinde kaydedildi. O tarihlerde iyi bir zamanlama sayesinde teleskoptan alınan görüntüler, Jüpiter‘in Galilei uydularının meydana getirdiği dikkat çekici geçişleri ve karşılıklı olayları gösteriyor. Üst panelde, Io en sağda Jüpiter‘in gölgesinde kayboluyor. Jüpiter‘in diğer üç büyük uydusu ise, gezegenin şeritli diskinin karşısında görülüyor. Daha parlak olan Europa ve daha karanlık olan Ganymede en solda bulunuyor. İkisinin de gölgesi gaz devinin bulut tepeleri üzerine düşmüş. Jüpiter‘in yüzeyi üzerindeki üçlü uydu geçişi sırasında, Callisto da aşağıda gezegenin kenarının hemen yanında yer alıyor. Orta panelde, Europa ve Ganymede’nin gölgeleri merkeze yakın bir yerde halen görülüyor. Ancak Ganymede, Europa’nın önüne geçmiş. Alttaki panelde, Jüpiter’in önünden geçen tutulma halindeki uyduların nadir bir görüntüsü görülmekte. Ganymede’nin gölgesi, Europa uydusunun üzerine düşüyor. Dünya‘nın perspektifinden, Galilei uydularının birbirlerini örtmesi ve tutulma oluşturmaları gibi olaylar, Jüpiter kendi ekinoksuna yaklaştığında, her altı yılda bir görülebilir.
4
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Yaşam Ağacı Gözlemi
Ayşe Yılmaz
Ayşe Yılmaz
52K UP
Gözlemi Yapan 1 hafta önce Türkiye, Çankırı
Çankırı Kalesi bölgesinde gözlemlenmiştir.
0
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Nevzat Keskin
Seslendiren 4 gün önce 9:37
Neden yelleniyoruz (evet, tıbbi terminolojide "yellenme" olarak geçer)? Neden kokuyor? Bunlar birçoklarımızın merak ettiği ama pek de fazla cevaplanmayan...
12
Yacoraite’de Derin Uzay Manzarası

Bu gece manzarasında Arjantin’in kuzeybatısındaki Yacoraite’de bulunan, antik And arkeolojik sit alanı üzerinde tozlu bir Samanyolu yükseliyor. Fotoğraftaki gökyüzüne ulaşan Dünya gezegeninin sakinleri, kurak bölgeye özgü olan Arjantin kaktüsüdür. Yukarıda sarı renkli yansıma bulutsusu, kırmızı dev yıldız Antares’in etrafındaki tozun yıldız ışığını dağıtmasıyla oluşmuştur. Akrep takımyıldızının en parlak yıldızı Antares, yaklaşık 500 ışık yılı uzaklıktadır. Onun yanındaki mavi Rho Ophiuchi (Yılancı), daha yaygın tozlu mavimsi yansıma bulutsularının içine gömülüdür. Bu gece manzarası tripoda sabitlenmiş bir kamera ve lens yardımıyla, yükselen yıldızların gökyüzünü takip ederken çekilen bir dizi fotoğrafı ve ön plandaki yeryüzü manzarasının birleştirilmesi ile oluşturulmuştur. Kombinasyon sonucunda elde edilen tek bir çarpıcı görüntü, gözlerinizin kendi başına tam olarak algılayamayacağı bir dizi parlaklık ve renk çeşitliliği ortaya çıkarırlar.

8 Mayıs 2021 Günün Astronomi Fotoğrafı (NASA APOD)

📸 Kaynaklar ve Katkıda Bulunanlar:
Görsel Kaynağı & Telif Hakkı: Franco Meconi
Çeviren: Seda Baştürk
Çeviri Editörü: Eda Alparslan

🔗 Tüm APOD içeriklerini görmek için:
https://evrimagaci.org/apod
Onur Özer
Onur Özer
12K UP
Yazar 27 Temmuz 2014 31 dk.

“Doğa bir savaş alanıdır.” sözünü, çayırlarda koşturan aslan ve geyiklerden çok, bağışıklık sisteminde yaşananlar olarak anlamak mümkündür. Moleküler düzeydeki evrimsel savaşın en serti patojenler (yani hastalık yapan organizmalar) ile konak canlıların bağışıklık sistemi arasında gerçekleşmektedir desek abartmış olmayız. Birlikte evrimin en güzel örneklerini görebileceğimiz bu çekişme, aslında temel olarak bir organizmanın “ben ve diğerleri” ayrımını yapabilmesine dayanmaktadır. Patojenler için evrimsel başarı ise bu ayrımdan kaçabilmelerine bağlıdır.

Modern tıbbın önlenebilir hastalıklara karşı bağışıklık sistemimiz kadar iyi bir iş çıkardığını reddedemeyiz. Tedavi ve aşı yöntemleri sayesinde (ve tabi ki gıda, temizlik gibi birçok faktörün de birleşimi ile) insan ömrü 1900’lerin başından bu yana iki katına çıkmıştır. Fakat elbette bu bağışıklık sistemlerini araştırmayı bir kenara bırakacağımız anlamına gelmiyor. Henüz çare bekleyen birçok hastalığın yanında aslında bu sistemler birazdan da anlatmaya çalışacağımız gibi hiç tahmin edemeyeceğimiz teknolojik yeniliklere yol açabilir ki zaten temel bilim çalışmalarının tamamı böyle değil midir?

153
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
İnsanlarda ve Hayvanlarda Baskınlık ve Saldırganlık

Gezegenin en dominant canlısı saldıgan doğasıyla hayvanlar olmalıydı. Bu ünvanı onların elinden nasıl aldık?

Florida South Western Devlet Üniversitesinde Biyoloji Profesörü olan Henry R. Hermann, “İnsanlarda ve Hayvanlarda Baskınlık ve Saldırganlık” kitabında insanın evrendeki diğer canlılardan daha baskın olmasının nedenlerini inceliyor. The kitap etiketiyle raflarda yerini almaya hazırlanan kitap, insanı hayvanlardan ayıran zekânın insanlığı nasıl yıkıma sürüklediği sorusuna cevap ararken, saldırganlıkla ilgili birçok konuya da açıklık getiriyor.

Baskınlık ve saldırganlık oyununun kurallarını açgözlü ve bencil olanların belirlediği evrende, insanın kişiliklerinin geliştiği ortamlar, diğer hayvanlarla olan benzerlikleri ve farklılıkları, ahlâki veya ahlâksız yönleri tüm yönüyle ele alınıyor. Yüzlerce kaynak çalışmasının ardından oluşturulan psikoloji türündeki kitapta insanın saldırgan ve hâkim olma dürtüsünün günlük yaşamdaki etkilerine ve insanları baskınlığa ve saldırganlığa iten nedenleri bulacaksınız.

Devamını Göster
₺188.00
İnsanlarda ve Hayvanlarda Baskınlık ve Saldırganlık
Tüm Reklamları Kapat
Şule Ölez
Çeviren 29 Temmuz 2017 8 dk.

Babam kapaklı cep telefonu kullanan, emniyet kemeri takmayı reddeden ve Atkins diyetine (Ç.N. düşük karbonhidrata dayalı bir diyet) inanan eski kafalı bir çiftçidir. Siyasi görüşün her iki kanadındaki çoğu Amerikalı gibi bilime karşı şüphe duyar. Ama bu şüphenin nedeni, iklim değişikliğini Al Gore’un icat ettiğini veya aşıların otizme yol açtığını ya da GDO’ların inceden inceye hazırlanmış kolektif bir komplo olduğunu düşünmesi değildir. Bilime şüpheyle yaklaşmasının nedeni yumurtadır.

1970’li yıllarda haberleri gece yarısı direksiyon sallarken Willie Nelson (Ç.N. country müzik şarkıcısı) şarkılarıyla telsiz sohbetleri arasında yakalayabilen bir kamyon şoförü olarak, kolestrolün halk sağlığının bir numaralı düşmanı ve yumurtanın da damar tıkayan, altın şuruplu kolestrol küreleri, yani kısaca kalp hastalığı demek olduğunu öğrenmişti.

16
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Söz
Timurhan Çakır
Alıntıyı Ekleyen 27 Nisan
İnsanlar ancak yaşamın amacının mutluluk olmadığını düşünmeye başladığında mutluluğa ulaşabilir
Kaynak: Wikisöz
9
2 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Söz
Evrim Ağacı
Alıntıyı Ekleyen 25 Ocak 2019
Spesiyalistler çağında herkes yalnızca kendi problemlerini görür. O problemin daha büyük resmin neresine oturduğu konusunda bihaber veya hoşgörüsüzdürler.
Bu alıntı Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
17
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı Akademi

Evrim Ağacı Akademi'yi kullanarak kendini Yapay Zeka konusunda geliştirebilirsin.

Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı'nı sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmayın! Yeni paylaşımlarımızı görmek için bizi aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Daha Fazla İçerik Göster

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close