Soruda iç içe olan her cismin hızı ilk cismi hızında gören referans sistemine göre mi tanımlı yoksa kendilerinden gelen bir önceki cisme göre mi belirtilmemiş. Bundan önce verilen cevap ilk durumu varsayıyor, dolayısıyla bir bağıl hız durumu söz konusu değil ve klasik rejimin geçerliliği tartışmasız şekilde (en azından sadece değerine bağlı olarak) sağlanıyor. Fakat eğer kastedilen diğeri ise diye buraya o ihtimali de bırakıyorum.
Burada her yeni gelen cisme bir önceki cisme göre hızını verdiğimiz gibi, ilk cismi o hızda gören referans sistemine göre herhangi bir cismin hızına da diyelim. Akla ilk gelen bağıl hız ifadesi olacak olsa bile çok yüksek değerleri için yüksek bağıl hız değerlerine ulaşılacağından dolayı klasik rejimden relativistik rejime geçmemiz gerekiyor, ve kullanılacak ifade bu hâli alıyor:
Tabii bu ifade tek başına değerinin sonsuzdaki limitinin ne ile sonuçlanacağına dair pek bir şey söylemiyor. Daha pratik bir yaklaşım için aynı relativistik bağıl hız ifadesinin hiperbolik fonksiyonlar kullanan ve birden fazla "boost"a izin veren (boost: her relativistik şekilde eklenilen hızı) alternatif bir versiyonunu kullanabiliriz:
Cisimlerin hızlarıyla eşleştirilmiş yeni tanımladığımız değişkenlerini bu yeni ifade şekli ile fonksiyonu içerisinde klasik rejimdeki hızlar gibi toplayabildiğimize göre:
Ve en sonunda soruda asıl merak edilen ekstrem durumu uygulayarak:
Cismin görece hızın ışık hızına yaklaştığı bir senaryoda relativistik enerjisinin sonsuza ıraksayacağını göz önünde bulundurursak sorunun cevabı evet, ayrıyetten klasik modelin öngördüğünden çok daha hızlı bir şekilde, muazzam seviyelere çıkacak olur:
Kütle hakkındaki yorum ise tamamen relativistik kütle tanımını () kabul edip etmememize bağlıdır.