Bunu merak etmemin sebebi vicdan duygusunun çoğu durumda insana zarar vermesi. Mesela çok acıkmış durumdayken bile başkasının yemeğini yemeyiz. Çünkü vicdanımız buna elvermez.
Yukarıda örnek verdiğim durum evrimsel süreçte vicdan sahibi insanların elenip vicdan duygusu olmayan insanların hakim olmasına nasıl yol açmadı?
ben yks calısan mezun bir öğrenciyim hatam olursa affola mola aralarında vaktim yettiği sürece araştırıyorum evet verimli döl ne demek biliyorum benden once bir arkadaş daha sormuş tam 6 sene once fakat cevaplayan olmamıs
Sorunun cevabını biliyorum aslında, genetik çeşitliliği arttırıp türü olası virüs saldırılarından vs korumak. Ama ökaryotlar mayoz bölünmeye geçmek yerine, mitoz bölünmeyi genetik çeşitlilik oluşturacak şekilde evrimleşemezler miydi? Neden neslimizi devam ettirmek için bir başka bireye ihtiyaç duyuyoruz ki? Ben çok mağdurum bu konuda.