Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Can Demirci
Seslendiren 7 Kasım 2023 12:44
Alfabenin keşfinden sonra insanlık tarihinin yazılı kanıtları da oluşmaya başlamıştır. İlk alfabeler şüphesiz ki diğer alfabelerin öncüsü olmuştur. Dünya...
62
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme
Enes Soylu
Enes Soylu
16K UP
İnceleyen9 19 saat önce
Atmosferi,gerilimi,oyunculuklarından dolayı 5 bölümü sıkılmadan izleyebilirsiniz.Senaryo güzel ama nadiren gerçekçiliğini kaybediyor,dizi kısa olduğundan dolayı başlarda bariz hissediyorsunuz:Sırf onur nişanı için mi bu riskleri göze aldılar anlayamadım,arka plana bakmak lazım ama nükleer fizikçiye güvenmek yerine devletin ideallerine sırt dayamak;sanırım gülünç olduğu kadar gerçek bir durum.Dyatlov'un yandaşları cesaretlerini kaybedip 1 milyon insanın canına kastetme yolunda ilerlediğinde kafamızdan pek iyi kelimeler geçmiyor.Komünist yönetimin ne kadar hassas,aynı zamanda sert ve acımasız olduğunu görüyoruz.Kamuoyunun ve basının cesaretinin,iyi niyetinin ne kadar paha biçilemez bir şey olduğunu görüyorz.
Dizi
9.9/10
(71 Kişi)
Puan Ver
Yalanların Bedeli Nedir?
Yönetmen: Johan Renck
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
2
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı'nı sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmayın! Yeni paylaşımlarımızı görmek için bizi aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Oğuzhan Kiper
Yazar 14 Ağustos 2017 10 dk.

Eski bir müzisyen şakası şöyle der: “Üç tip davulcu vardır: Sayabilenler ve sayamayanlar.”

Müziğin eski çağlardan beri bazı ruhsal sorunların tedavi edilmesinde gerek ana etken, gerekse yardımcı olarak kullanıldığını bilmekteyiz. Günümüzde de benzer çalışmalar sürdürülmekte ve müzik terapisi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bunu belki de tıbbın söylemesine gerek kalmadan bizler zaten uygulamaktayız. Stres altında kaldığımızda, öfkelendiğimizde veya konsantrasyon sorunları yaşadığımızda müziğin bize yardımcı olacağını umuyoruz.

47
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Üveys Gürbüz
3 gün önce
Artık profilime gönderi sabitleyebilirim! 🚀 Bakalım oldu mu?

2
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Arsel Berkat Acar
Yazar 12 Nisan 2013 27 dk.

UFO’lar (Tanımlanmamış Uçan Cisim) spesifik bir iddia değil, genel bir konudur. Los Angeles Savaşı, Kemerburgaz UFO ve Phoenix Işıkları gibi olaylar UFO’lar konusunda spesifik birer iddiadır. Bu sebeple böylesine geniş bir konuyu uzunca işlediğimiz için elbette her yönüne değinmemiz mümkün olmayacaktır.

Bu makalede; 51. Bölge, Ekin Çemberleri, Roswell Olayı, Antarktika’daki Naziler, Mars’taki Yüz, Reptilianlar gibi UFO komplolarıyla ilişkilendirilen birçok konuya değinmeden, UFO’lara dair bilimsel bir perspektif sunmaya çalışacağız.

63
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağrı Mert Bakırcı
Çeviren 5 Aralık 2014 1 dk.

NASA'nın derin uzay yolculukları için hazırladığı bir astronot kapsülü, ilk denemelerini yapacak. İlk denemelerde insan bulunmayacak olan kapsül, fırlatılmak üzere Florida'nın atış pistinde son hazırlıklarını yapıyor. Aracın, insanların bugüne kadar hiç ayak basmadığı yerlere, Mars ve asteroitler gibi gök cisimlerine insanları ulaştırması hedefleniyor.

Orion, 21 günlük ön görevlerde 4 kişiyi alçak Dünya yörüngesinde taşıyacak. Bu yörünge, sadece 270 kilometre tepemizde dönmekte olan Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yörüngesinden alçak olan bir yörünge. Kapsülün atmosfere geri giriş testleri, yeni ısı kalkanlarının 2200 santigrat dereceye varan sıcaklıklara dayanıp dayanamayacağını gösterecek. NASA'nın Kennedy Uzay Merkezi'nden Mark Geyer şöyle söylüyor:

15
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ramazan Kurtulmuş
Yazar 28 Eylül 2022 3 dk.

Kinezyofobi, hareket etmeye bağlı olarak acı veya ağrı deneyimleme korkusudur. Daha spesifik olarak kineziyofobi (veya "hareket korkusu"), ağrılı bir yaralanmaya veya yeniden yaralanmaya karşı savunmasızlık hissine bağlı olarak, fiziksel bir hareketi gerçekleştirmek için aşırı ve irrasyonel bir korku hissetmeye verilen isimdir.

İnsanlarda kineziyofobinin neden geliştiğini anlamak için, öncelikle ağrıyı biraz daha yakından tanımamız gerekmektedir.

32
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Söz
Evrim Ağacı
Alıntıyı Ekleyen 21 Ocak 2019
Dinlenmek için çalışıyor, barış içinde yaşamak için savaşıyoruz.
Bu alıntı Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
36
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Eric Rose
Eric Rose
209K UP
Yazar 28 Temmuz 2017 24 dk.

Galileo ile ilgili en yaygın yanılgılardan birisi, engizisyon tarafından ölüm cezasına çarptırıldığı iddiasıdır. Galileo, 1610 yılında Sidereus Nuncius (Yıldız Habercisi) isimli kitabını yayınlamış ve içerisinde, yeni teleskobu ile yaptığı şaşırtıcı gözlemlerden bahsetmiştir. Venüs'ün evreleri ve Jüpiter'in uydularına dair bu gözlemler, Kopernik'in "Güneş Merkezli Galaksi" teorisini doğrulamaktaydı. Yani kilise tarafından kabul edilen "Dünya Evren'in merkezidir." algısını yıkmaktaydı. Bu bulgular, Katolik Kilisesi'ni telaşlandırdı ve 1616 yılında bu teorinin kabulünü yasakladı.

Bu yasaklar Galileo'yu durdurmadı. Aynı yıl, gelgitlerin varlığının Dünya'nın hareket ettiğinin bir kanıtı olduğunu ileri sürdü. 1619 yılında ise kuyrukluyıldızlarla ilgili gözlemlerde bulundu. 1632 yılında, iyice yaşlı bir adam olduğunda, yasağa rağmen üstü kapalı bir şekilde Güneş'in merkezde olduğunu savunduğu "İki Merkezi Dünya Sistemi Üzerine Diyaloglar" isimli kitabını yayınladı. Kitap, büyük ses getirdi. Kitap içerisinde teoloji, astronomi ve felsefe üzerine birçok fikir ve görüş de bulunuyordu.

110
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Öne Çıkan İnceleme
Hakan Fıçıcı
İnceleyen10 29 Aralık 2023
Mevcut ekonomik sistemin ekolojik olarak neden sürdürülemeyeceğini anlatan 6 bölümlük belgesel 3 Şubat'ta Blutv'de yayına girmişti. 6 Şubat depremlerinden sonra gündem gereği tanıtımı yapılamadı ve bana göre çok kapsamlı bu belgesel serisi izleyicisine yeterince ulaşamadı. Eğer küresel iklim değişikliği, sürdürülebilirlik, hava kirliliği, su mülkiyeti, tarım zehirleri, mikroplastikler, asbest gibi konularda yeni fikirler edinmek ya da bildiklerinizi sorgulamak isterseniz belgesel bu konuları, konunun uzmanlarından alınan video kesitleriyle anlatıyor. Ayrıca işi klasik belgesellerden ayıran Ceren Moray'ın iki karakteri oynadığı ve izleyicinin içerikle özdeşim kurmasını kolaylaştıracak yenilikçi bir Docu-Drama biçimi de izleyicileri bekliyor.
İlk sezondaki 6 bölümün içeriğini aşağıda bulabilirsiniz.

1.BÖLÜM
Ceren Moray’ın kafasında gezegenin yok oluşuna dair çok büyük bir soru var:
Neyle karşı karşıyayız?
Ceren’in beynini ele geçiren bu soru çevre sorunlarına az çok vakıf olan herkesin günlük hayatta karşısına çıkıyor.
Belgeselin ilk bölümünde küresel ekolojik yıkımın kökenleri ve sonuçları gözler önüne seriliyor.

2.BÖLÜM
Ceren, bu bölümde soluduğu havanın ne kadar temiz olduğunu sorguluyor. Milyon dolarlık loft alanlar gerçekten de görünmez katilden kaçabiliyor mu?
Endüstrileşmeyle hayatımıza giren fabrika bacaları ve maden sahalarıyla ortaya çıkan kirleticiler ve toz bu bölümün başrol oyuncuları. Akbelen ormanı, İkizdere, Vize, Soma gibi Türkiye’nin bir çok sıcak noktası mercek altına alınıyor.

3.BÖLÜM
Ceren’in kafasındaki soru işareti bu bölümde enerji meselesi. Acaba temiz enerji var mı? Fosil yakıtlardan nasıl kurtulabiliriz? Hesler, Jeotermaller, Rüzgar ve Güneş santralleri çare olur mu? Nükleer bir çözüm mü?
Bu bölümde enerji üretiminin yanı sıra “ne kadar enerjiye ihtiyacımız var” sorusu da uzman konukların anlatılarıyla Ceren’in kafasında bir ampül yanmasını sağlıyor. Hasankeyf’te Ilısu Barajından, Karaburun’daki rüzgar güllerine , Konya’daki Avrupa’nın en büyük güneş tarlasından, Karadeniz’deki deretipi heslere konuyla ilgili bir çok alan da izleyiciye sunuluyor.

4.BÖLÜM
Ceren bu bölümde içtiği suya odaklanıyor. İnsanlar Dünya’nın temiz su kaynaklarını ne kadar iyi kullanıyor? Bu sorunun cevabını ararken karşısına çıkan bir altın madeni Ceren’in sorusunu geliştirmesine yol açıyor. Bir altın madeninin, bir şehrin kullandığı kadar temiz su kaynağını kirletmesine değer mi?
Bu bölüm için Kaz Dağları’ndan, Fatsa’ya, Uşak’tan, İliç’e Türkiye’nin kırmızı alarm veren Altın Madenleri ve sorunları ele alındı.


5.BÖLÜM
Ceren perdenin arkasında temiz suya ulaşma isteğiyle kendisine uzatılan bardağı doldurmaya çalışıyor. Acaba bu kaynaktan gelen su temiz mi? Pet şişelerden içtiğimiz suyun içinde ne kadar mikroplastik var. Bu mikroplastikler vücuda neler yapıyor? Ne oldu da bu temiz suya ulaşmak için bu kadar bedel öder olduk? İşte bu soruları adeta bir “işte hayatınız” programı gibi Ceren’le birlikte izleyeceğiz.
Türkiye’nin çöp ithalatı, Osmanlı’da Terkos gölünün özelleştirilmesi ve çeşme suyunun içilebilir olup olmadığı bölümün diğer başlıkları arasında…

6.BÖLÜM
Belgeselin bu son bölümünde Ceren kafasında gıdayla ilgili sorular var. Dünyada bu kadar obezite ve açlık nasıl aynı zamanda olabiliyor? Yediğimiz tarım ürünlerinde tarım zehiri kullanmasak yine de tüm Dünya’nın doyacağı kadar gıdayı üretebilir miyiz? Hayvancılık sürdürülebilir bir endüstri mi? Kuraklık Türkiye tarımını nasıl etkiliyor?
Bu soruların cevaplarını hem Anadolu’da tarım yapan çiftçiler hem de değerli akademisyenler yanıtlamaya çalışıyor.

Belgeselin çekimleri 2015 ile 2022 yılları arasında Türkiye’nin dört köşesinde, toplamda 10000’i aşkın kilometre yol kat edilerek tamamlandı. Çekimlerde 6 Termik Santral, 4 Rüzgar Enerjisi Santrali, 5 Baraj Gölü, 4 dere tipi Hidroelektrik Santrali, 3 Güneş enerjisi santrali, 1 Jeotermal Elektrik Santrali ve 1 Nükleer Enerji Santrali gezildi. Türkiye’nin en büyük Altın Madenleri ve Kömür Madenleri yerlerinde kayda alındı. Belgeselde, yerleşik hayatın başladığı yerlerden biri olan Aşıklı Höyük’ten, binlerce yıllık medeniyetin Ilıca Barajı nedeniyle taşındığı Hasankeyf’e, Dünya’nın insan eliyle yapılmış en eski su tünellerinden biri olan Titus Tünel’inden, Türkiye’nin nazar boncuğu diye anılan Meke Gölü’ne bir çok ekolojik alan belgelendi. Edirne’deki pirinç tarlalarından, Antalya’daki seralara, Ovacık’taki nohut tarlalarından, Arhavi’deki çay tarımına gıda meselesinin peşine düşüldü. Bursa’da Uludağ’ın zirvesinden çağlayarak akmaya başlayan Nilüfer Çayı’nın doğduğu yer de, Menderes nehrinin Ege deniziyle buluştuğu yer de hem havadan hem de yerden görüntülendi.
6 bölümlük belgesel toplamda 300 saat görüntü arasından hazırlandı.
Yönetmen İlkay Nişancı’nın yıllardır üstünde çalıştığı Eko Eko Eko belgeselde kendisine çoğunluğu öğrencilerinden oluşan 186 kişilik bir ekip eşlik etti. Projenin danışman kadrosunda ise Prof. Dr. Fuat Ercan, Prof. Dr. Fikret Adaman, Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Doç Dr. Oğuz Kurdoğlu, Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, Dr. Gaye Yılmaz, Dr. Aslı Odman, Dr. Güneş Duru, gibi akademisyenlerin yanı sıra ekoloji konusunda Türkiye’nin önde gelen isimlerinden Akgün İlhan, Bülent Şık, Fevzi Özlüer, Özgür Gürbüz, İbrahim Gündüz ve daha bir çok isim yer alıyor.

Belgesel için Türkay Nişancı tarafından 17 ayrı müzik parçası bestelendi.

Binlerce kilometre yol yapılarak bırakılan 8600 KG CO2 gazının, ekibin tükettiği 650 adet 50 cl’lik plastik pet şişenin ve 450 gün süren post prodüksiyon aşamasında harcanan 7875 KW elektriğin karşılığını görmeniz bizim için çok önemli. Belgeselimiz, Türkçe ve İngilizce altyazılı seçenekleriyle Blutv’de...
10.0/10
(11 Kişi)
Puan Ver
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
Bu inceleme Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
6
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ümit Solmaz
6 gün önce
çocukluğunu yitirmeyen, hayallerini gerçekleştiremeyen büyük çocuklar gibiyiz..
yaşı kaç olursa,olsun çocukluğunu yitirmeyenlere.
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İnceleme
Ayşenaz Subaşı
İnceleyen10 1 gün önce
Tek kelimeyle inanılmaz bir film. Çıktığından beri 3 kere izledim, kesinlikle en sevdiğim ilk 10 film listesinde yerini aldı.
Öncelikle, bu film özellikle kadınlara dayatılan güzellik algısının ne kadar yıpratıcı olabileceğini çarpıtıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.
Filmin rahatsız edici yapısı, izleyiciye gerçek hayatta çoğu kadının yaşamını etkileyen bazı yaptırım ve eleştirilerin ciddiliğini tokat atar gibi anlatıyor adeta. Oyunculuklar, efektler, müzikler, kostümler, çekim açıları, renk teorisinin kullanımı... Her şeyiyle mükemmel bir film.
Film
6.0/10
(9 Kişi)
Puan Ver
Orjinal Adı : The Substance
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Pınar Cakova
Çeviren 2 gün önce 5 dk.

Gıda takviyeleriyle ilgili reklamları izlediğinizde veya süpermarket reyonlarında dolaştığınızda yediklerinizin yeterince besleyici olmadığı izlenimine kapılabilirsiniz. O halde antioksidanlar gibi faydalı bileşenleri pratik bir hap haline getiren takviyelerden destek almak varken kendinizi neden sadece meyve sebze tüketmekle sınırlayasınız ki?

Bu mantıklı bir fikir gibi görünüyor. Eğer brokoli ve havuç gibi yiyeceklerde doğal olarak bulunan antioksidanlar sağlığımız için faydalı ise aynı bileşenleri içeren bir takviyeler de faydalı olmalı, değil mi? Ancak durum tam olarak öyle değil!

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Avc1 _
Avc1 _
101K UP
Bilimsel kaynaklara dayanan simülasyon yazılımcısıyım 1 gün önce Sen de Cevap Ver
Bu soru, Kubra Caglan tarafından sorulmuştur.

Yıldızlar süpernova sonrası beyaz cüce yerine daha büyük kütleye sahipse içe çöker. Çökme reaksiyonu merkeze doğru devam eder ve yeterince yoğunlaşırlarsa Schwarzschild yarıçapı formülüne göre karadelik oluşur. Teoride devasa kütle gerekmez ama pratikte böyle yoğunluğu yaratmak için büyük yıldızların çekirdek çökmesi gerekir.[1]

Schwarzschild Yarıçapı Formülü:

( Evrensel kütle-çekim sabiti, Cismin kütlesi, ışık hızı)

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. R. A. Frino. Derivation Of The Schwarzschild Radius Without General Relativity. Alındığı Tarih: 21 Mayıs 2025. Alındığı Yer: vixra | Arşiv Bağlantısı
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Sizden Gelenler
Çınar Civan
Üye
Evrim Ağacı çıktığı yolculukta bir sürü hayatları etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Gerek genç gerek yetişkin bireylerin bilimle tanışmasını ve özellikle akademik makale yeterliliği çok az iken böyle kıymetli makaleleri değerli bilim severler ile paylaşması bilimin geleceği için çok değerli. Aynı zamanda bir üye olarak Evrim Ağacı’nın parçası olmak gerçekten güzel bir duygu. Nice yaşlara Evrim Ağacı!
Ufuk Derin
Aktaran 28 Aralık 2 dk.

Bir çocuğun ilk kez cep telefonu hediyesi aldığı an, birçok ebeveyn için endişe kaynağıdır. Akıllı telefon kullanımına bağlı riskler hakkındaki kaygılar nedeniyle birçok ebeveyn çocuğuna cep telefonu almayı olabildiğince ertelemeye çalışır.

Araştırmalara göre, zorunlu ortaöğretimin ilk yılında 13-14 yaşındaki tüm öğrenciler zaten bir cep telefonu almış oluyor. Bu durumun farkında olan University of the Basque Country araştırma ekibi, çocukların kullandığı dijital cihazlar ve bunları hangi amaçlarla kullandıklarını ilköğretimin son yılından itibaren, yaklaşık 11-12 yaşlarındayken incelemeye karar verdi. Araştırma ekibininden Eneko Tejada şöyle anlatıyor:

12
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Memin Saka
Memin Saka
51K UP
Üye 3 gün önce 1 Cevap
Göz gibi kompleks yapıların, birçok ara aşamayla nasıl seçilerek oluştuğu hâlâ bazı yönleriyle tartışmalıdır. Her adım seçilimle avantaj sağlıyor mu?
134 görüntülenme
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Öne Çıkan İlanAraştırma Anketi
Nilsu Aydın
İlanı Ekleyen 2 gün önce ÇevrimiçiÜcretsiz19 Mayıs
ANKET - Genç Yetişkinlerde Nesne İlişkileri ve Başa Çıkmada Öz-Anlayışın Rolü
19 Mayıs 2025 08:02 tarihinden 17 Temmuz 2025 08:05 tarihine kadar.

Değerli katılımcılar,

Sizleri, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programı kapsamında yürüttüğüm “Genç Yetişkinlerde Nesne İlişkileri ile Başa Çıkma Tutumları Arasındaki İlişkide Öz-Anlayışın Aracılık Rolü” başlıklı bilimsel araştırmama katılmaya davet ediyorum.
Araştırmaya, 18-40 yaş arasında olan ve İstanbul veya Sakarya illerinde yaşayan bireyler katılabilmektedir.
Anketi doldurmanız yaklaşık 10-15 dakikanızı alacaktır. Katılım gönüllülük esasına dayanmaktadır. Bu çalışmada kimlik bilgileri toplanmamakta, yanıtlar yalnızca bilimsel amaçla değerlendirilmektedir.

Katılımınız, vaktiniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim!

👉 https://forms.gle/SpdPK76pdivcBhPX8 
 

Devamını Göster
0
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı üyeliği tamamen ücretsiz ve sitemizi çok daha etkili, interaktif ve keyifli bir şekilde kullanmanızı sağlayacak. Üye değilseniz, birkaç saniyede üyelik oluşturabilirsiniz! Üyeyseniz de giriş yapmanızı tavsiye ederiz.

Yunus Sahin
Seslendiren 3 gün önce 5:04
2013 sayımlarına göre Çin'in nüfusu 1.357 milyar, Hindistan'ın nüfusu 1.252 milyardır. İkisinin toplam nüfusu, tüm Dünya'nın %35'inden fazlasına denk...
8
Öne Çıkan EtkinlikKültürel Etkinlik
Ece Müker
Ece Müker
505K UP
Etkinliği Ekleyen 2 hafta önce İstanbul₺450,00 - ₺650,009 Mayıs
Takımyıldızları Tiyatro Oyunu
09 Mayıs 2025 20:30 tarihinden 30 Mayıs 2025 20:30 tarihine kadar.

Takımyıldızları Tiyatro Oyunu
 

9-16-23-30 Mayıs Cuma 20:30
 

Yaş Sınırı: 18+

Minoa ve KAOS işbirliğiyle sahnelenen Takımyıldızları, Özge Erdem ve Kemal Kayaoğlu’nun heyecan verici performansıyla sezon boyunca Beyoğlu'nun en değerli mekânlarından Tarihi Meşrutiyet Binası'nda yer alan Minoa Pera'da!

"Hadi bir şeyler içmeye gidelim! Burada ne yapıyoruz ki zaten. Bir kadeh. Eğer bir daha görüşmek istemezsen, görüşmeyiz."

Tek ilişki. Sonsuz olasılık.

İngiliz yazar Nick Payne'in yaratıcı kaleminden çıkan Takımyıldızları, bir partide tanışan iki insan arasındaki romantik ilişkinin paralel evrenlerdeki farklı yaşamlarını anlatıyor. Oyun, çiftin hayatta yaptığı veya yapmadığı her seçimi, aldığı veya almadığı her kararı aynı anda gösteriyor.

Devamını Göster
2
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Yaşam Ağacı Türü
Ufuk Derin
Türü Ekleyen 3 hafta önce
Saturnia, Saturniidae familyasına ait büyük ipek güvelerinden oluşan bir cinstir ve Alman biyolog Franz von Paula Schrank tarafından ilk kez 1802 yılında tanımlanmıştır. Bu cinsin üyeleri genellikle "imparator güveleri" olarak adlandırılır; ancak bu ad, Saturniinae alt familyasındaki bazı yakın akrabalar için de kullanılır. Türlerin çoğu Palearktik bölgede bulunur.
1
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Daha Fazla İçerik Göster

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close