Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Kafana takılan neler var?
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Cem Ergünay
Çeviren 3 gün önce 6 dk.

Büyük gıda şirketleri ve yatırımcılar, Ozempic ve diğer benzer kilo verme ilaçlarının milyonlarca insana ulaşmasını, Amerika'nın diyet endüstrisini altüst etmesini ve tüketicilerin nasıl besleneceği konusunda yeni sorular ortaya çıkarmasını sessizlikle izliyorlar.

Campbell Soup'tan Conagra Brands'e gıda üreticilerinin yöneticileri, ekiplerin tüketici davranışlarını değerlendirmeye ve bu davranışlara nasıl karşılık vereceklerine dair beyin fırtınası yapmaya başlamasıyla birlikte yatırımcılardan ilaçların potansiyel etkisi hakkında sorular almaya başladıklarını söyledi.

11
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme
Evin Çiftçi
Evin Çiftçi
71K UP
İnceleyen 1 gün önce
Tek kelimeyle mükemmel bir filim . Nolan yine farkını ortaya koymuş , zaman algımızı yerle bir eden bir filim daha . ilk bakışta anlaması çok zor ama izledikçe taşlar yerine oturuyor . Kesinlikle izlemeye değerdir .
9.6/10
(71 Kişi)
Puan Ver
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
3
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı İzmir Topluluğu
Etkinliği Ekleyen 3 gün önce İzmir₺200,0011 Mayıs
Nöropedagoji ve Nöroplastisite
11 Mayıs 2025 17:00 tarihinden 11 Mayıs 2025 18:00 tarihine kadar.

🧠 Nöropedagoji ve Nöroplastisite
📅 11 Mayıs 2025 Pazar
🕔 17.00 - 18.00
📍 Laika Coffee & Culture, Karşıyaka

Beyin nasıl öğrenir, nasıl değişir?
Eğitim ile nörobilim kesiştiğinde karşımıza çıkan en heyecan verici alanlardan biri: Nöropedagoji.
Bu etkinlikte, beynin yapısal ve işlevsel olarak nasıl değişebileceğini; öğrenmenin sinir sistemi üzerindeki etkilerini ve bu bilgilerin eğitimde nasıl kullanılabileceğini konuşacağız.

🎙️ Konuşmacı: Lokman Topbaş, M.A.
(Ege Üniversitesi Eğitim Bilimleri Yüksek Lisans Öğrencisi, Felsefe Lisans Öğrencisi)

📌 Etkinlik ücretlidir. Bir bilet 200 TL'dir. 30 kişilik kontenjan vardır.

Devamını Göster
5
0 Yorum
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağrı Mert Bakırcı
Uyarlayan 29 Eylül 2014 2 dk.

Bağışlar, yapısı gereği fedakar davranışlardır, bencil değildirler. Kendi kültürel arka planımız ve dünya görüşümüz çerçevesinde, bazı sorunların çözülmesi için çabalayan insanlara maddi destek olma isteğimizi yansıtırlar. Örneğin 2014'ün yaz aylarında Amiyotrofik Lateral Skleroz (Motor Nöron Hastalığı) için başlatılan ve ABD'de 100 milyon dolar, Türkiye'de 1 milyon TL toplanmasını sağlayan bağış kampanyası (görseldeki bağış verileri eskidir), tamamen iyi bir amaçla gerçekleştirilmişti. Benzer şekilde, herhangi bir hastalıkla mücadele örgütü için yapılan bağışlar hep fedakarca ve bencillik barındırmayan davranışlardır. Ancak bir kampanyaya bağışta bulunmadan önce, elbette o hastalıkla ve genel olarak hastalıklarla ilgili bilgi almak farkındalık ve isabetlilik açısından faydalı olacaktır.

İnfografikte göze çarpan kritik bir tezat, meme kanserinin 257.58 milyon dolarlık bağış toplamış olmasına rağmen yılda ABD içerisinde 41.374 kişiyi öldürmesidir. Buna karşılık kalp hastalıkları yılda ABD'de 596.577 insanı öldürürken, bu hastalıklarla mücadele için toplanan bağışlar 54.1 milyon dolardır. Bu uçurumun sebepleri üzerine birçok farklı fikirler vardır. Özellikle bir hastalık için yapılan farkındalık projelerinin bağış oranlarını çok fazla etkileyebildiğini göstermektedir. Benzer şekilde, çok daha uzun süredir aramızda olan ve çok daha yaygın olarak tanınan hastalıklara kısmen daha az bağış yapıldığı görülmektedir. Bu, belki de, bu hastalıklara alışmış olmamızdandır.

12
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
S. Buğra Baltacı
Yazar 8 Eylül 2020 11 dk.

Olayları, yerleri ve kişileri tüm detayları ile hatırlayamamak yaygın bir insan tecrübesidir. Yakın zamanda katıldığımız bir dersin genel içeriğini hatırlayabiliriz ancak konunun detaylarını dereceli olarak zamanla unuturuz. İlk bakışta bu olayın bellek kapasitemizin sınırlı olmasından kaynaklanabileceğini ve duyusal girdileri büyük bir kesinlik ve bütünlük ile kodlayabilen bir sinir sisteminin çok daha avantajlı olacağını düşünebiliriz. Açıkça, belleğimizin kapasitesi, depoladıklarımızdan çok daha yüksektir. Detayları hatırlayamamak bir yetersizlikten öte, adaptif bir özelliktir; yani unutmak, evrimsel süreçte avantajlı olduğu için özellikle seçilmiştir ve bu durum, güçlü bilimsel kanıtlar ile desteklenmiştir.

Pek çok koşul altında olayların detayları yerine, genelini hatırlamak daha faydalı olabilir. Kırsal bir arazide bir kayanın altında saklanan bir yılanın saldırısına maruz kaldığınızı hayal edin. Sinir sistemi bu olayda korku belleğini oluştururken sadece gerekli kısımları kodlamalıdır: Size hangi yılanın saldırdığı veya yılanın hangi kayanın altında saklandığı önemli değildir. Sinir sisteminin gelecek adına doğru davranışsal adaptasyonları sağlayabilmesi için, detayları ortadan kaldırarak daha sonraki olaylar için genel bir şema çıkarması gereklidir. "Genelleştirme" adı verilen bu fonksiyon bellek sistemlerinin önemli özelliklerindendir ancak kontrol atında tutulmadığı takdirde belirsiz anıların oluşturulmasına yol açar ve artık faydalı bir fonksiyon olmaktan çıkar. Bu nedenle beyin, genellik ve spesifiklik arasında bir denge kurmalıdır.

137
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Yaşam Ağacı Gözlemi
Mustafa Yargıç
Gözlemi Yapan 2 gün önce Türkiye, Gaziantep
Hepsini Gaziantep'in çam ormanlarından topladığım mantarlardan Koyu Kahverengi ve desenli olarak karşımıza çıkan Tricholoma caligatum, Türkçe adıyla Nergis mantarı, gerçekten de nergis gibi hoş bir kokuya sahiptir. Görseldeki diğer tricholomalar gibi Çam ağaçları ile mikorizal ilişki içerisindedir. Büyük örnekler acı bir tada sahiptir lakin bu acılık 5-10 dakika kaynatılmak suretiyle giderilebilir ve sonrasında istediğiniz şekilde hazırlayıp yiyebilirsiniz. Sap ve şapka kısmındaki kahverengi bölgeler özellikle yağmurlu zamanlarda ciddi toprak tutucudur ve sapın üst kısmından şapkanın da kenarlarından tutup soymak suretiyle kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Bu mantarın Gaziantep içerisinde dağılımı oldukça kısıtlıdır, öyle ki sadece bir kere karşıma çıktı.

Gri olan mantarımız Tricholoma terreum, Türkçe'de karakız, karaoğlan gibi isimlerle ve İngilizce'de Grey Knight olarak bilinir, yine çam ağaçları ile mikorizal ilişki içerisinde bir türdür. Uzun yıllar iyi yenilebilir kabul edilen ve hâlen Avrupa ve Anadolu'da sevilerek yenilen bir mantar türü olmasına rağmen bazı Çinli araştırmacılar zehirli olduğu konusunda spekülasyonlarda bulunmuşlardır. Mikoloji camiasının çoğunluğu hâlen, iyi pişirilmek kaydıyla yenilebilir bir tür olduğu kanısındadır. Eğer tüketmek istiyorsanız benzer zehirli türlerle karıştırmamak için Çam ormanında olduğunuzdan emin olun ve iyi pişirerek aşırıya kaçmadan tüketin. Ayrıca caligatum ve terreumun turşusu da yapılmaktadır (tabii ki önceden haşlayarak!) şahsen ben yaptım ve gayet güzel olduklarını düşünüyorum. Son olarak bu mantarımızı Gaziantep'in hemen her çam ormanında bolca rastlamak mümkündür. Merkez Erikçe ve Dülükbaba ormanlarından tutun Fevzipaşa ve Nurdağına kadar ciddi bir yayılış içerisindedir.

Attıklarım arasında tek görselle temsil edilen kahverengi şapkaya ve yine sapta açık kahverengi lekelere sahip mantarımız Tricholoma fracticum. Mikoloji kaynaklarında çok acı bir tür olmasından mütevellit "yenmez" sınıfında kabul edilse de herhalde bizim milletin damak tadına hitap etmiş olacak ki, bu mantarı yiyen Türklerle de karşılaştığım oldu. Ben henüz denemedim ama deneyecekseniz önce iyi bir haşlayıp sonra kızartarak küçük ısırıklarla denemenizi öneririm :)
0
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Selçuk İlanbey
Yazar 2 Haziran 2020 3 dk.

Yani: "Bütün yollar Roma’ya çıkar."

Latin atasözü ilk olarak Fransız teolog ve şair Alain de Lille (1128-1203) tarafından 1175 yılında yazıya dökülmüş. İngilizce olarak ise yaklaşık 200 yıl sonra İngiliz şair Geoffrey Chaucer tarafından A Treatise on the Astrolabe adlı eserinde kullanılmıştır. Bu atasözünün kökeni ise Milliarium Aureum ya da Golden Milestone ismiyle anılan Antik Roma'nın Merkezi Forumu'nda Satürn Tapınağı yakınında İmparator Sezar Augustus (MÖ 27 - MS 14) tarafından dikilen bir anıttan gelmektedir.

28
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evren Cemil Çayırlı
1 gün önce
Silah fabrikatörleri, savaştan siyasi rant edinenler, kendisi gibi düşünmeyenleri yok etmek isteyenler. İşte bu kişiler asla barış istemezler.
1
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Meriç Öztürk
Meriç Öztürk
314K UP
Yazar 7 Ocak 2023 20 dk.

Kök hücreler, çok hücreli canlıların vücudunda bulunan, tüm doku ve organlarının temelini oluşturan, farklı hücre tiplerine dönüşebilen, kendini yenileyebilen, değişik yapı ve gelişim aşamalarındaki hücrelerdir. Daha basit bir şekilde ifade etmek gerekirse kök hücreler, vücutta bulunan ve gelişme ve büyüme esnasında birden fazla hücre tipine dönüşme potansiyeli olan hücrelerdir. Embriyonik gelişim esnasında en önemli rolü bu hücreler üstlenirken, büyüme esnasında dokuların gelişimine, vücut yetişkin olduğunda ise dokuların kendilerini yenilemelerine yardımcı olur.

Kök hücreler, diğer hücre tiplerinden bazı özellikleri ile farklılık gösterir. Örneğin bu hücreler özelleşmemiştir ve hücre bölünmesi geçirerek kendilerini yenileyebilirler. Ayrıca doğal veya laboratuvar ortamında özel sinyaller ile özelleşmemiş hücreler "özelleşmiş doku veya organ hücrelerine" dönüştürülebilirler. Diğer hücre tiplerinden bir diğer farkı ise kök hücrelerin bazı doku ve organlarda devamlı olarak bölünüp ortamın devamlılığını sağlaması, bazı doku ve organlarda ise özel durumlar haricinde hiçbir zaman bölünmemesidir.

134
2
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 25 Ekim 2016 5 dk.

İşte tüm bu diş aşınmalarıyla mücadele etmek adına diş fırçalamak, birçok insan için tırnak kesmek veya tuvalet yapmak kadar "doğal" bir davranıştır. Çoğumuz dişlerimizi günde en az 1, muhtemelen 2 defa fırçalarız; fakat bunun mantığı ne, hiç düşündünüz mü? Sonuçta savanalarda yaşayan atalarımızın diş macununa ve diş fırçasına erişimi yoktu. Biz neden dişlerimizi fırçalamak zorundayız ki?

Öncelikle, dişlerimizi ne sıklıkla fırçalamamız gerektiği sorusunu cevaplayalım ve ardında yatan mantığı izah edelim: Hem Türk Dişhekimleri Birliği hem de Amerikan Diş Birliği, günde 2 defa, flüorürlü diş macunlarıyla, her biri en az 2 dakika sürmek kaydıyla dişlerinizi fırçalamayı önermektedir.[1][2] Dişlerinizi fırçalamanızın nedeni, dişlerimiz arasına sıkışan yemek parçacıklarını ve dişlerimiz üzerinde biriken beyaz renkli, yapışkan ve içi bakteri dolu plakları temizlemektir. Özellikle de yemek yedikten veya yüksek şeker içerikli içecekler tükettikten sonra, bu plaklar içerisindeki bakteriler asitler üreterek diş minesine saldırır. Nihayetinde bu asit, mine tabakasının parçalanmasına neden olur ve çürük dediğimiz yapıları oluşturur. Temizlenmeyen plaklar ise sertleşerek tartar adı verilen daha kalın tabakalar üretirler; bunların temizlenmesi çok daha zordur. Diş etinizde biriken tartar, nihayetinde iltihaplanmaya ve diş eti hastalıklarına yol açar.

168
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı'nı sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmayın! Yeni paylaşımlarımızı görmek için bizi aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Seda Baştürk
Seda Baştürk
194K UP
Çeviren 5 Kasım 2020
Avcı’nın Kemeri‘nin hemen kuzeyinde kalmış bir gökyüzü manzarası olan bu kozmik sahne, parlak yıldızlar, yıldızlararası toz bulutları ve parıldayan bulutsular ile doldurulmuş. Samanyolu Galaksisi‘nin düzlemine yakın olan bu geniş bölgenin kapladığı alan, 5 derecenin altında veya yaklaşık olarak 10 dolunaydır. Bir yansıma bulutsusu olan ve mavimsi rengiyle dikkat çeken M78, sağ alt tarafta. M78’in renk tonu, sıcak ve genç yıldızların mavi ışığını yansıtan tozdan kaynaklanmaktır. Renkli bir karşıtlıkla, merkezden akan hidrojen gazının kırmızı parıltılı şeridi, c olarak bilinen sönük ancak geniş bir emisyon bulutsusunun bir parçasıdır. Sol üst kısımda, LDN 1622 olarak kataloglanmış koyu renkli bir toz bulutu, belirgin bir silüet oluşturuyor. M78 ve karmaşık Barnard İlmiği yaklaşık 1.500 ışık yılı uzaklıktayken LDN 1622 çok daha yakında. Gezegenimiz Dünya’dan yaklaşık olarak sadece 500 ışık yılı uzaklıkta.
4
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ertuğrul Genç
Araştırmacı 15 Haziran 2023 Sen de Cevap Ver

Piramit üçgen, dış yüzeyleri üçgen olan ve üstte tek bir noktada birleşen bir yapıdır. Piramitler, farklı medeniyetler tarafından inşa edilmiş ve çeşitli amaçlarla kullanılmıştır. En bilinen piramitler, Mısır’da firavunların mezarları olarak yapılan piramitlerdir. Piramitlerin ve firavunların nasıl inşa edildiği, tarihi ve arkeolojik araştırmalarla ortaya konmaya çalışılmaktadır. Piramitlerin üçgen oluşu, geometrik ve mühendislik açısından sağlamlık, simetri ve estetik sağlamasıyla açıklanabilir. Bermuda şeytan üçgeni, Atlantik Okyanusu’nda bir bölgeye verilen isimdir. Bu bölgede çok sayıda gemi ve uçağın kaybolduğu iddia edilmektedir. Bermuda şeytan üçgeninin gizemi, bilimsel olmayan spekülasyonlarla çeşitli şekillerde yorumlanmıştır. Bunlardan biri de bu bölgenin piramitlerle bir bağlantısı olduğu iddiasıdır. Ancak bu iddia için herhangi bir kanıt bulunmamaktadır. Her şeyi gören göz, sembolik bir ifadedir. Genellikle Tanrı’nın her şeye hakim olduğunu ve her şeyi gördüğünü anlatmak için kullanılır. Her şeyi gören göz, piramitle birlikte ABD dolarının üzerinde yer alır. Bu sembol, ABD’nin kurucu babalarından biri olan Benjamin Franklin tarafından tasarlanmıştır. Franklin, bu sembolü ABD’nin bağımsızlık mücadelesini ve yeni kurulan devletin ilahi korunmasını simgelemek için kullanmıştır. Piramit üçgenin insan hayatına etkisi, tarihi, kültürel, dini ve sanatsal açılardan farklı şekillerde değerlendirilebilir. Piramit üçgenin gerçek sırrı ise bilimsel araştırmalarla aydınlatılmaya çalışılan bir konudur.

105 görüntülenme
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Avc1 _
Avc1 _
69K UP
Bilimsel kaynaklara dayanan simülasyon yazılımcısıyım 2 gün önce Sen de Cevap Ver
Bu soru, tarık tonguç tarafından sorulmuştur.

Tümör nedir, neden olur?

Tümör, hücrelerin anormal ve kontrolsüz bir şekilde çoğalması sonucu oluşan kitlelerdir. Tümörler ikiye ayrılır: iyi huylu (benign) ve kötü huylu (malign).

İyi huylu tümörler, çevre dokulara yayılmaz ve metastaz yapmazlar. Genellikle yavaş büyürler ve ciddi sağlık sorunlarına yol açma olasılıkları düşüktür.

Tüm Reklamları Kapat

Kötü huylu tümörler ise kanser olarak da adlandırılır. Bu tümörlerdeki hücreler kontrolsüzce büyür, çevre dokulara zarar verir ve vücudun diğer bölgelerine sıçrayabilir. Bu yayılma sürecine metastaz denir. Malign tümörlerin başlıca nedenleri arasında genetik mutasyonlar, sigara gibi tütün ürünleri ve güneşten gelen UV ışınları yer alır.[1]

Özetle, tümörler iyi huylu veya kötü huylu olabilir. Kötü huylu olanlar hayati risk taşır. Tedavi seçenekleri arasında cerrahi, kemoterapi, radyoterapi, immünoterapi ve hedefe yönelik tedaviler bulunur.

Dilerseniz verdiğim kaynaktan tümör çeşitlerine, kanser çeşitlerine ve bunların farklarına ulaşabilirsiniz.

Kaynaklar

  1. HCG. What Is The Difference Between Tumor And Cancer - Hcg. Alındığı Tarih: 7 Mayıs 2025. Alındığı Yer: HCG | Arşiv Bağlantısı
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Söz
Halis Gönül
Alıntıyı Ekleyen 5 gün önce
Anlamayanlar için dilimi, değersizler için kalbimi yormadığım günden beri mutluyum.
Kaynak: Tom Sawyer
8
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ufuk Derin
3 gün önce
Amerikalı gökbilimci ve fizikçi Robert H. Dicke 6 Mayıs 1916'da doğdu. Astrofizik, atom fiziği, kozmoloji ve yerçekimi alanlarında temel çalışmalar yürüten Dicke, 1975-1984 arasında Princeton Üniversitesi'nde Albert Einstein Bilim Profesörü unvanını taşıdı. Kozmik mikrodalga arkaplan radyasyonunun teorik öngörüsüne katkılarıyla bilinir; araştırmaları modern kozmolojinin şekillenmesinde etkili oldu.



Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
6
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
Evrim Ağacı Akademi

Evrim Ağacı Akademi'yi kullanarak kendini Kimya ve Biyokimya konusunda geliştirebilirsin.

Red Velvet Espresso Blend Kapsül Kahve

Red Velvet Espresso Blend Nespresso Uyumlu Kapsül Kahve 30 Adetli Kutu %85 Arabica

Devamını Göster
₺600.00
Red Velvet Espresso Blend Kapsül Kahve
Daha Fazla İçerik Göster

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close