Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat

Evrenin ve Tanrının Oluşumunda “Nikola Tesla'nın üç,altı,dokuz Teorisi” ve Vortex Matematiği

7 dakika
10
Evrenin ve Tanrının Oluşumunda “Nikola Tesla'nın üç,altı,dokuz Teorisi” ve Vortex Matematiği
  • Blog Yazısı
Blog Yazısı
Tüm Reklamları Kapat

Bir dahi olduğunuzda başkalarının fark etmediği şeyleri fark etme eğiliminde olursunuz. Nikola Tesla tam da bunu yaptı. Elektriğin potansiyelini çağdaşlarından çok önce tasavvur etti. Peki Nikola Tesla'nın üç, altı ve dokuz evren teorisinin geçerli olması mümkün mü? Yoksa bu sadece Tesla'nın takıntılı doğasının bir kanıtı mı?

"Eğer üç, altı ve dokuz’ un muhteşemliğini bilseydiniz, o zaman evrenin anahtarı sizde olurdu."

Peki gerçekten öyle mi?

Tüm Reklamları Kapat

Tesla sayısız gizemli deney yaptı ama kendisi başlı başına bambaşka bir gizemdi. Eleanor Roosevelt 'ın dediği gibi "En büyük beyinler her zaman meraklıdır", bu Nikola Tesla için de geçerli. Ayrıca fikirlerini ve icatlarını gerçekte yaratmaya başlamadan önce kafasında şekillendirdiği eidetik ( fotoğrafik ) bir hafızası da vardı.

Tesla'nın üç, altı ve dokuz takıntısı üç rakamına olan takıntısıyla başladı ve üç, altı ve dokuzun evrenin anahtarını elinde tutabileceğini öne sürdü. Teori bugün bile, arzularını tekrar tekrar yazarak hayatlarını iyileştirmeyi uman insanlar tarafından benimsenmiş ve genişletilmiştir.

Ayrıca üç rakamı sadece Tesla için değil tarih boyunca pek çok insan için de önem taşıyor. Örnekler arasında bir atomun üç atom altı parçacığı (proton, nötron ve elektron), Hıristiyanlıktaki Kutsal Üçlü (Tanrı, İsa ve Kutsal Ruh) ve cenneti, yeri ve uçurumu temsil eden üç Mısır tanrısı yer alır. Ayrıca Sanskritçe'de zaman kavramı üç kısma ayrılır: "Kaal" olarak bilinen geçmiş, şimdiki ve gelecek zaman. Bu, üç rakamını çeşitli kültürlerde ve bilgi alanlarında önemli olduğunu göstermektedir.

İnsanın Pleksus Sistemleri, Evrenin ve Tanrının Oluşumunda “Nikola Tesla'nın üç, altı ve dokuz Teorisi”

Tüm Reklamları Kapat

Kozmos'ta gerçekleşen tüm faaliyetler insan vücudunda da mikro ölçekte mevcuttur. İnsan vücudundaki pleksus merkezleri enerjilerin en gizemli türleridir. Altı merkezli pleksus sistemi, kişinin ilkel kozmik enerjisi olan Kundalini Shakti'nin yoludur. Her sinir ağının kendi eğilimleri (titreşen kelimeler/boyutlar) ve bir akustik kökü vardır. Bu sinir ağları, insan vücudundaki bazı ses, sözcük kümelerini ve bunlara karşılık gelen fiziksel organları kontrol eder. İnsanın birim zihninin elli ana eğilimi, bu sinir ağlarının titreşimi ile ifade edilir. Bu titreşimler insan vücudundaki ilgili bezlerden hormonların salgılanmasına neden olur. Bu pleksuslar hastalıkların tedavisinde çok önemli roller oynayabilir.

Nikola Tesla'nın üç, altı ve dokuz Teorisine göre, bir ’den dokuz’ a kadar olan rakamlar içerisinde toplam altı adet dijital kök rakamları mevcuttur. Diğer tüm yüksek veya düşük rakamlar dijital kök rakamları birleşimidir. Bu ifade Mutlaklık Teorisi ile karşılaştırıldığında oldukça doğru görünmektedir. Üç, altı ve dokuz rakamları bir araya getirilirse daha yüksek boyutlara sahip bir parçası olan Sagun Bramh/Nikola Tesla'nın Üç, altı ve dokuz üçgenini temsil eden bir Ohm (AUM) harfi oluşur. Sıfır rakamı, eylem halinde hiçbir niteliğe sahip olmayan Sagun Bramh'dır (tüm niteliklere sahiptir ancak uyku halindedir).

Büyük Patlama yoluyla kendini görünür bir Dünya olarak yansıtan Sagun Bramh'ın bir parçası olan Karadeliği temsil eden ve Ethereal gibi beş temel unsuru oluşturan statik, değişken ve duyarlı kuvvetlerden oluşan eşkenar üçgen oluşturan üç, altı ve dokuz rakamları, Alansal, Ateş, Sıvı ve Katıdır.

Biyoloji bilimine göre hayat, bu gezegende yaklaşık dört milyar yıl önce maddeden, milyarlarca türün gelişimini sağlayacak yazılımı insanlarda nihai varış noktasına taşıyan DNA formunda ortaya çıktı. Bu gerçekler aynı zamanda evren oluşumları hipotezini de tamamen desteklemektedir.

Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı'nın çalışmalarına Kreosus, Patreon veya YouTube üzerinden maddi destekte bulunarak hem Türkiye'de bilim anlatıcılığının gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz, hem de site ve uygulamamızı reklamsız olarak deneyimleyebilirsiniz. Reklamsız deneyim, sitemizin/uygulamamızın çeşitli kısımlarda gösterilen Google reklamlarını ve destek çağrılarını görmediğiniz, %100 reklamsız ve çok daha temiz bir site deneyimi sunmaktadır.

Kreosus

Kreosus'ta her 50₺'lik destek, 1 aylık reklamsız deneyime karşılık geliyor. Bu sayede, tek seferlik destekçilerimiz de, aylık destekçilerimiz de toplam destekleriyle doğru orantılı bir süre boyunca reklamsız deneyim elde edebiliyorlar.

Kreosus destekçilerimizin reklamsız deneyimi, destek olmaya başladıkları anda devreye girmektedir ve ek bir işleme gerek yoktur.

Patreon

Patreon destekçilerimiz, destek miktarından bağımsız olarak, Evrim Ağacı'na destek oldukları süre boyunca reklamsız deneyime erişmeyi sürdürebiliyorlar.

Patreon destekçilerimizin Patreon ile ilişkili e-posta hesapları, Evrim Ağacı'ndaki üyelik e-postaları ile birebir aynı olmalıdır. Patreon destekçilerimizin reklamsız deneyiminin devreye girmesi 24 saat alabilmektedir.

YouTube

YouTube destekçilerimizin hepsi otomatik olarak reklamsız deneyime şimdilik erişemiyorlar ve şu anda, YouTube üzerinden her destek seviyesine reklamsız deneyim ayrıcalığını sunamamaktayız. YouTube Destek Sistemi üzerinde sunulan farklı seviyelerin açıklamalarını okuyarak, hangi ayrıcalıklara erişebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Eğer seçtiğiniz seviye reklamsız deneyim ayrıcalığı sunuyorsa, destek olduktan sonra YouTube tarafından gösterilecek olan bağlantıdaki formu doldurarak reklamsız deneyime erişebilirsiniz. YouTube destekçilerimizin reklamsız deneyiminin devreye girmesi, formu doldurduktan sonra 24-72 saat alabilmektedir.

Diğer Platformlar

Bu 3 platform haricinde destek olan destekçilerimize ne yazık ki reklamsız deneyim ayrıcalığını sunamamaktayız. Destekleriniz sayesinde sistemlerimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz ve umuyoruz bu ayrıcalıkları zamanla genişletebileceğiz.

Giriş yapmayı unutmayın!

Reklamsız deneyim için, maddi desteğiniz ile ilişkilendirilmiş olan Evrim Ağacı hesabınıza yapmanız gerekmektedir. Giriş yapmadığınız takdirde reklamları görmeye devam edeceksinizdir.

Tesla Neden üç, altı ve dokuz’ un Evrenin Anahtarı Olduğunu Söyledi?

Her ne kadar büyük mucidin bu ünlü sözü gerçekten söyleyip söylemediği kesin olmasa da sayılara gerçekten takıntılı olduğuna şüphe yok. Onun için ne ifade ediyorlardı? Tesla neden üç, altı ve dokuz 'un önemli olduğunu düşünüyordu? Bunun karmaşık matematik ve insanlık tarihi ile ne ilgisi var?

Örneğin: Bir'i, sonra iki 'yi ikiye katlamak, üç, altı ve dokuz 'u hariç tutan bir model oluşturur. Bilim insanı Marko Rodin, üç, altı ve dokuz 'un bir "akış alanını" veya üçüncü boyuttan dördüncü boyuta kadar olan bir vektörü temsil ettiğine inanıyor. Üçler insanlık tarihinde de sıklıkla görülür. Üçgenlerin de piramitler gibi üç tarafı vardır. İnsanlık tarihinde “Baba, Oğul ve Kutsal Ruh”ta olduğu gibi çok sayıda teslis vardır. Tesla'nın kendisi de "evrenin sırlarını" içerdiğine inandığı "enerji, frekans ve titreşim" üçlüsüne işaret ediyordu.

Tesla, hayatında takıntısını çeşitli şekillerde ortaya koydu. Binaya girmeden önce bloğun etrafında üç kez yürürdü. Tesla bulaşıklarını 18 peçeteyle yıkardı (on sekiz, dokuz, altı ve üç'e bölünebilir). Mucit ayrıca yalnızca oda numarası üçe bölünebilen otel odalarında kalıyordu.

Vortex Matematiği Nedir?

Girdap matematiği, girdaplı bir küre olarak formun özünü açıklayan bir sayı sistemidir. Rakamlar spiral bir çizgiyi ve kavisli bir düzlemi ortaya koyuyor. Bu spiral çizgideki sayılar bir girdabın şeklini, girdap ise simidin iç formu olan eşit genişlemeyle içe doğru bir daralmayı ifade eder. Girdap matematik sayıları, dış fiziksel düzlemin büzülen ve genişleyen unsurlarını gösterir ve aynı zamanda bilincin içsel ve süptil yönünü de gösterir.

Tüm Reklamları Kapat

(Bu deseni kafamızda canlandıralım)

İki' nin katlarını kullanarak tek basamaklı sayılardan oluşan bir örüntü oluşturalım. 1 rakamını alın, iki ile çarparsanız iki elde edersiniz. iki’yi iki ile çarptığınızda dört; dört ’ü iki ile çarptığınızda sekiz ve devamında on altı elde edersiniz. Bu noktada dikkatli olmalısınız çünkü on altı iki basamaktan oluşmaktadır, ancak biz sadece tek basamaklı sayılar istiyoruz. Bu nedenle; bir ve altı ’yı toplayarak yedi elde edersiniz. İkiye katlarsanız on dört elde edersiniz ve bunun rakamlarını toplarsanız beş elde edersiniz. Beş’i ikiye katladığınızda on elde edersiniz. On ’un rakamlarını toplayın ve yeniden bir elde edin. Yani tekrar eden bir diziniz var: Bir, iki, dört, sekiz, yedi, beş…

Bir'den dokuz 'a kadar olan rakamları alın ve bunları bir dairenin çevresine eşit mesafelere yerleştirin. Bir rakamdan tek basamaklı çiftine bir ok çizin. Sonsuzluk sembolüne benzeyen bir şey elde edersiniz. Bu sayıları bir Simit'in yüzeyine de sığdırabilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

Peki ya bu dizide eksik olan üç, altı ve dokuz rakamları?

Daha derine baktığımızda bir, iki, dört, sekiz, yedi ve beş, dizisinin üç ve altı rakamları tarafından yönetildiğini göreceksiniz! Girdap matematiğinde üç ve altı, dengeyi korumak için zıt yönlerde akan yin/yang dengesini temsil eder.

Çember de birbirine doğrudan bağlı herhangi iki rakamın toplamını alırsak:

Beş + Bir = Altı

Tüm Reklamları Kapat

Agora Bilim Pazarı
Adanmışlık

“Adanmışlık tek oturuşta bitirilecek kadar keyifli, kendini tekrar okutacak kadar tesirli. Kısa süreliğine de olsa, Patti Smith’le vakit geçirmek bir ayrıcalık.”

–Suzi Feay, Financial Times

İnsan neden yazma mecburiyeti duyar? Başkalarının isteklerine rağmen neden kendini ayrı tutar, üzerine bir koza örer, yalnızlığa dalar? Virginia Woolf ’un odası vardı. Proust’un kapalı pencereleri. Marguerite Duras’ın sessiz evi. Dylan Thomas’ın mütevazı kulübesi. Hepsi de kelimelerle dolacak bir boşluk peşinde. Bakir topraklara nüfuz edecek, sahipsiz şifreleri kıracak, sonsuz olanı ifade edecek kelimelerle.

Adanmışlık’ta çağımızın en ilham verici sanatçılarından biri sakınmadan defterlerini açıyor, kendi yaratım sürecinin yanı sıra neden yazdığımızı da gözler önüne seriyor.

Devamını Göster
₺245.00
Adanmışlık

İki + Bir = Üç

Dört + İki = Altı

Yedi + Beş = On iki

Bir + İki = Üç

Sekiz + Yedi = On Beş

Bir + Beş = Altı

Sekiz + Dört = On İki

Bir + İki = Üç

Üç, Altı, Üç, Altı, Üç, Altı…sonsuza kadar alternatif diziyi elde ederiz!

Bu alternatif Üç, Altı, Dokuz dizisi, enerjinin etere veya tüm kozmosa nüfuz eden görünmez enerji alanına boşaltılmasını temsil eder.

Tüm Reklamları Kapat

Yani tıpkı Bir, İki, Dört, Sekiz, Yedi, Beş, Bir. Sayı dizisinin maddi dünyayı temsil etmesi gibi. Çünkü her atomun simit alanındaki enerji dönüşünü temsil eder, bunun karşılığı olan eter de şu şekilde ifade edilir: Üç, Altı ve Dokuz.

Ve geriye bir rakam kalıyor: sıfır. Sıfırın diyagramın ortasında nasıl olduğuna dikkat edin. Sıfır noktası aslında tüm maddenin kendisini ifade ettiği noktadır ve dönen ışık halkasının ("Sekiz şekli") merkezinde yer alır.

Dokuz Rakamı- Tanrının Parmak İzi

Yukarıdaki iki diziyi anladıktan sonra her ikisinde de tek bir sayı eksik kalıyor: Dokuz rakamı.

Tüm Reklamları Kapat

Girdap temelli matematikte Dokuz en önemli sayıdır. Tanrının matematiksel parmak izi ve ruhun sayısı olarak kabul edilir.

Başladığımız daire şemasında Dokuz rakamı üstte yer alıyor ve dairenin her iki tarafını dengeliyor. Bu nedenle ona 'düğüm' deniyor; bilinci ve aydınlanmayı temsil eden, her şeye gücü yeten bir sembol. Hinduizm'de Dokuz rakamı, ondalık sistemin sonunu temsil ettiğinden tam, mükemmel ve ilahi kabul edilir. Dokuz aynı zamanda İskandinav mitolojisinden eski Mısır'a ve Çin kültürüne kadar pek çok antik kültürde de saygıyla anılmıştır.

Yani Üç ve Altı yin/yang ikiliğini temsil ederken, Dokuz rakamı her iki tarafı hem bağlayan hem de ayıran kavisli 'S' şeklidir.

Dizideki tüm sayıları toplarsanız (Dokuz+Bir+İki+Üç+Dört+Beş+Altı+Yedi+Sekiz) bu Kırk Beş olur ve bunun dijital kökü Dokuz ‘dur.

Tüm Reklamları Kapat

Sonsuz akış sayılarını (Bir+İki+Dört+Sekiz+Yedi+Beş) toplarsanız bu Yirmi Yedi olur ve bunun dijital kökü Dokuz ‘dur.

Çemberin karşıt taraflarındaki her bir sayı sırasını alırsanız, aynı zamanda Dokuz rakamını da elde edersiniz:

Sekiz+Bir

Yedi+İki

Tüm Reklamları Kapat

Beş+Dört

Dokuz rakamı evrensel mimarimizin metrolojisinde de oldukça sık karşımıza çıkıyor. Ay'ın, Güneş'in ve Dünya'nın ondalık parite kullanılarak çaplarına kadar iner.

Dolayısıyla Dokuz'un 'kendi kendini organize eden ana rakam olduğu söylenebilir. Dokuz rakamı aynı zamanda dengeyi de ifade ediyor olabilir mi?

Okundu Olarak İşaretle
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Paylaş
Sonra Oku
Notlarım
Yazdır / PDF Olarak Kaydet
Raporla
Mantık Hatası Bildir
Yukarı Zıpla
Bu Blog Yazısı Sana Ne Hissettirdi?
  • Muhteşem! 0
  • Tebrikler! 0
  • Bilim Budur! 0
  • Mmm... Çok sapyoseksüel! 0
  • Güldürdü 0
  • İnanılmaz 0
  • Umut Verici! 0
  • Merak Uyandırıcı! 0
  • Üzücü! 0
  • Grrr... *@$# 0
  • İğrenç! 0
  • Korkutucu! 0
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?

Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:

kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci

Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 25/04/2025 18:30:36 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/20468

İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.

Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Yazı Geçmişi
Okuma Geçmişi
Notlarım
İlerleme Durumunu Güncelle
Okudum
Sonra Oku
Not Ekle
Kaldığım Yeri İşaretle
Göz Attım

Evrim Ağacı tarafından otomatik olarak takip edilen işlemleri istediğin zaman durdurabilirsin.
[Site ayalarına git...]

Filtrele
Listele
Bu yazıdaki hareketlerin
Devamını Göster
Filtrele
Listele
Tüm Okuma Geçmişin
Devamını Göster
0/10000

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close