Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Uluru’nun Ötesinde Şimşek ve Avcı

Uluru’nun ötesinde neler oluyor? Uluru, Birleşmiş Milletler Dünya Miras Alanı’dır. Avustralya‘nın merkezinde 350 metre yüksekliğe sahip olağanüstü bir dağdır ve neredeyse dümdüz olan çevresinden keskin bir şekilde yükselir. Kum taşından oluşan Uluru, son 300 milyon yılda yumuşak kayaların yavaş yavaş aşınmasıyla oluşmuştur. Mayıs ayının ortalarında çekilen görselin arka planında şiddetli bir fırtına görülülüyor. Hem Uluru‘nun hem de fırtınanın çok daha ötesinde, Avcı takımyıldızı ile dikkati çeken yıldızlarla dolu bir gökyüzü var. Uluru bölgesi, 22.000 yıldan fazla bir süredir insanların evi olmuştur. Yerli halk, Avcı takımyıldızı geceleyin gökyüzünde ilk kez göründüğünde, şimşekli fırtınalarla dolu sıcak bir mevsimin yaklaşmakta olduğunu belirtmişlerdir.

11 Mayıs 2021 Günün Astronomi Fotoğrafı (NASA APOD)

📸 Kaynaklar ve Katkıda Bulunanlar:
Görsel Kaynağı ve Telif Hakkı: Park Liu
Çeviren: Seda Baştürk
Çeviri Editörü: Eda Alparslan

🔗 Tüm APOD içeriklerini görmek için:
https://evrimagaci.org/apod
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme
Ecrin Güvenaltın
İnceleyen3 3 gün önce
Bu filmin ana konusu ne kadar yapay zekanın tehlikeli olduğunu anlatmaya çalışması olsada bu konuyu daha iyi anlatabilirdi . Bu film bana göre biraz abartılı geldi . Filmi izlememiş olanlar için filmden sahneleri anlatmayacağım ama bir robotun bu kadar güçlü olup yenilmesi bana saçma geldi . Filmdeki cinayetler benim sadece midemi bulandırdı . Film bana duyguları iyi yansıtmadığını düşünüyorum. Ne korktum , ne şaşırdım sadece bazı yerlerde iğrendim . Tavsiye edermiyim çok değil lakin Yoklukta izlenebilir .
Film
2.7/10
(3 Kişi)
Puan Ver
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
4
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ege Can Karanfil
Çeviren 14 Mayıs 2020
3 Mayıs’ta, şafak sökmeden saatler önce, Reunion Adası’nın üzerindeki güney gökyüzünde kozmik toz taneleri saçılmaktaydı. Dünya’da, periyodik 1/P Halley Kuyruklu Yıldızı’nın arkasında bıraktığı tozlu parçacıkların oluşturduğu her yıl gerçekleşen Eta Aquarids isimli meteor yağmuru yaşanmaktaydı. Bu etkileyici pozlamada, bulut denizinin üzerinde soldan sağa doğru giden parlak bir Aquarius gök taşı yakalanmıştır. Gök taşının ardında bıraktığı iz, doğu ufkunun üstünde bulunan ve görselin üst kısmında görülebilen Aquarius takımyıldızına doğru uzanmaktadır. Hızıyla bilinen Eta Aquarid gök taşları, atmosfere saniyede 66 kilometre hızla girer ve 100 kilometre kadar yüksekte görülebilir. Sonra, Dünya’dan yaklaşık 6 ışık yılı uzakta, C/2020 F8 SWAN Kuyruklu Yıldızı’nın soluk yeşilimsi koması ve uzun kuyruğu, merkezin solundaki volkanik tepelerin üzerinden, bu etkileyici sahneye katılacak ve görselin bir parçası olacaktı. Şimdi ise, alacakaranlık saatlerinde kuzey gökyüzünün, doğu ufkunun yakınlarındaki SWAN Kuyruklu Yıldızı, beklenildiği kadar parlak hale gelmedi. Kuyruklu yıldızın Dünya’ya gerçekleştirdiği ilk yakın geçiş, yalnızca iki gün önceydi ve kuyruklu yıldız, en yakın konumuna 27 Mayıs’ta ulaşacak.
4
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı'nı sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmayın! Yeni paylaşımlarımızı görmek için bizi aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 30 Mart 2019 11 dk.

Evrim dendiği zaman akla ilk gelen, canlılar arasındaki benzerlik kıyaslamalarıdır. Hemen aklımız şempanzelerle insanlar arasındaki genetik benzerliğe gider. Ya da fosiller ile yaşayan türler arasındaki yapısal benzerliklere... İyi ama, bu benzerlikler neden evrime işaret ediyor olsun? Her biri ayrı ayrı, aynı tasarımcı tarafından tasarlandığı için benzer olamazlar mı? Sonuçta bizler de arabalar yaratıyoruz ve hepsi kabaca birbirine benziyor. Bu durum, arabaların evrimleşerek bugüne geldiği ya da ortak atalardan türleştiği anlamına mı gelir?

Türler arası benzerlik, evrimin kanıtı olmaktan ziyade bir sonucudur. Bir nevi "ipucu" olarak düşünülebilir. Türler arası biyolojik, morfolojik, genetik, anatomik, fizyolojik, davranışsal benzerlikler ve bu benzerliklerin türden türe kademeli olarak değişiyor olması, bu canlıların ortak atalardan türleştiği fikrini akla getirir. Ancak bu demek değildir ki evrimsel biyologlar, "Evrim doğruysa türler arası benzerlik olmalı. Türler arası benzerlik var. Dolayısıyla evrim var." gibi bir mantık hatası yapmaktadırlar. Benzerlik işin ilk adımıdır. Sadece bir parçasıdır. Sonraki adım, bu benzerliğin neden var olduğunu açıklamaktır. 

211
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 7 Ağustos 2015 3 dk.

6 Ağustos, tarihin en ölümcül saldırılarından birisinin yapıldığı karanlık bir gündür. Japonya'nın doğal kaynaklarını kullanmak istediği İngilizlere ait Malay yarımadası ve Hollanda'ya ait Güney Endonezya bölgesine yayılmasını kolaylaştırmak üzere ABD'nin Pasifik Okyanusu'ndaki donanmasını etkisiz bırakmak amacıyla 7 Aralık 1941'de Pearl Harbor (İnci Limanı) kamikaze ve bombalı saldırısını gerçekleştirmesi, cehennemi başlatacak olay oldu. Bunu fırsat bilen ve elindeki yeni teknolojiyi kullanmakta sabırsızlık duyan ABD, aynı zamanda 2. Dünya Savaşı'nda kendisini tehdit edebilecek ülkelere de gözdağı vermek umuduyla Japonya'nın Hiroşima kentine 6 Ağustos 1945'te bir misilleme saldırısında bulundu. Ancak saldırıda kullanılan atom bombası, onu üretenler ve kullananlar tarafından beklendik; Dünya'nın geri kalanı tarafından ise akıl almaz bir yıkım yarattı. 

Bombanın düştüğü andan itibaren 3.5 kilometrelik çaptaki her canlı, 34500 Pascal ve üzerinde basınca maruz kalarak hayatını anında yitirdi. Sonrasındaysa patlama, 6000 santigrat dereceyi aşan sıcaklıktaki ateş ve 1.3 kilometrelik yarıçapta hızlı ölümlere neden olacak miktardaki radyasyon yüz binlercesinin daha canına kıydı.

32
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İnceleme
Bora Ergen
Bora Ergen
51K UP
İnceleyen8 19 saat önce
Kendini çok değerli videolar çekiyor ve bunla kalmayıp Türkiye'ye Türkçe eser, çeviri gibi konularda katkılarda bulunuyor kendisi bilim alanında çok değerli bir insan olmasına rağmen benim açımdan tek üzücü yanı bazı Anayasaya uygun olmayan kurum(kuruluşları) genel desteklemesi.
Youtube Kanalı
9.5/10
(777 Kişi)
Puan Ver
@BarisOzcan
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
0
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Bahar Yüksel Çakmak
Üye 4 gün önce 2 Cevap
Evrim Ağacının videosunu izledim ama pek iyi anlayamadım
466 görüntülenme
5
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Bilimler Köyü
Etkinliği Ekleyen 1 ay önce İzmir₺9.000,006 Temmuz
Modern Fizikten Parçacık Fiziğine
06 Temmuz 2025 15:00 tarihinden 13 Temmuz 2025 12:00 tarihine kadar.

İnsanoğlu tarihi boyunca etrafında gördüğü maddeyi ve gökyüzünde gördüklerini anlamaya, anlamlandırmaya çalıştı. Bu hedefte 20. yüzyılla beraber maddenin temel yapısı ve evrenle ilgili bilgilerimiz büyük oranda arttı. Bu bir haftalık derste, özel görelilik ve kuantum fiziğinin ortaya çıkışından, parçacık fiziğinde yaptığımız keşiflere kadar son yüz yıl içerisindeki gelişmeler anlatılacak, henüz cevabını bulamadığımız sorulara olası cevaplar anlatılacaktır.

Devamını Göster
3
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Öne Çıkan İnceleme
Hamdi Gülle
Hamdi Gülle
147K UP
İnceleyen10 1 Kasım
Dizinin ilk sezonunu izlemeyi dün (31 Kasım 2024 Perşembe günü) bitirdim, neden 2 yıl beklediğimi anlamış değilim cidden. Ayrıca dizi incelemesini yazmak için Evrim Ağacı'na girdiğimde bu dizi ile ilgili bir inceleme yazısı göremedim, buna da ayrıca şaşırdım. Madem bu dizi ile ilgili ilk inceleme yazısı olacak, biraz dizi hakkında konuşmak istiyorum.

Dizinin 2. sezonu 17 Ocak 2025'te yayımlanmaya başlayacak, yeni sezon için 2 sene bekletmiş olmaları da can sıkıcı tarafı. Apple TV+ yapıyor sanırım böyle şeyler genelde. Fakat bu dizi için, dizinin ilk sezonunun finali için 2 sene çok fazlaymış. 2 senede dizinin ilk sezonundaki bazı bilgileri unutmak muhtemel ve ilk sezon finali öyle bir final ki... "Ulan dizi burada mı bitirilir!?" diyesi geliyor insanın. Diziyi çıkar çıkmaz izleyenler için can sıkıcı olmuştur bu durum epey. Ben bu diziyi yeni sezon çıkmadan 2-3 ay önce izlemiş olmama rağmen bu 2-3 ay nasıl geçecek, onu düşünüyorum. Geçecek artık bir şekil :)

Filmin konusundan bahsetmek istiyorum biraz. Filmin ilk bölümü genç, kızıl saçlı bir kadının bir odada mahsur kalmasıyla başlıyor. Penceresiz 4 duvar içerisinde sıkışık kalmış bir kadın ve odanın ortasında bir masa. Masanın üzerinde de ses çıkaran bir cihaz var. Cihaz aniden çalışmaya başlıyor ve oldukça felsefik şekilde "Sen kimsin?" sorusunu soruyor. Odada ayrıca bir kapı da var, kadın o kapıyı yumruklamaya başlıyor ama nafile. Açan kimse yok. Ses konuşmaya devam ediyor ve ona anket yapma konusunda ısrarlı şekilde sözlerine devam ediyor. Bu anket 5 sorudan oluşuyor ve karşı tarafın ismi gibi çok temel sorulardan oluşuyor fakat sorular soruldukça bizim kadın karakter ismini dahi hatırlamadığını fark ediyor. Çok etkili bir başlangıç!

Kendisine ait hiçbir bilgiyi hatırlamamasının bir sebebi var: Bir ameliyat ile beyne implant yerleştirme sonucunda iş ve özel yaşam birbirinden tamamen ayrılmış durumda. Evet bu senaryo bir yerden tanıdık geliyordur eminim: Şimdinin Neuralink projesi. Neuralink'in de ilk insan deneyleri başlamış iken bu diziyi izlemek insanın içini ürpertmiyor değil açıkçası. Bir kitle için çip yerleştirmek avantajlı gibi gözükse de bir kitle için insanlık için çok tehlikeli bir buluş. Çip yerleştirmenin ne gibi avantajları olabilir? Şu an çipsiz öğrenemeyeceğimiz bilgileri veya öğrenmesi ayları bulacak bilgileri beynimize saniyesinde aktarabiliriz ve dil öğrenimi gibi temel sorunlar tamamen ortadan kalkmış olur. Böyle düşününce çok güzel bir buluş gibi gözüküyor ama çok tehlikeli yanları da yok değil. Dizi de bize bu kötü yanlarını gösterme konusunda çok iyi iş çıkarıyor. Ya bu çipler kötü kişilerin eline geçerse? Ya bir hacker tarafından hack'lenirse?... "Ya..." vari sorular uzar da uzar. Konuyu çok da saptırmadan dizi hakkında konuşmaya devam ediyorum.

Yukarıda bahsini açtığım teknolojiyi dizide "Lumon" isminde bir şirket kullanıyor ve çalışanların özel hayatlarıyla iş hayatlarını birbirinden ayırıyorlar. Ve buna da "dışsal", "içsel" isimlerini vermişler. İçsel tarafları iş içindeki hayatları, dışsal tarafları ise özel hayatları. İş hayatındaki hallerinin dışsallarından haberi yok, dışsalların ise içsellerden... Severance kelimesi ise "ayrılma" anlamına geliyor. Dizi için seçilebilecek en iyi başlıklardan olmuş. 9 bölüm boyunca bu bilgiler ışığında gelişen olayları izliyoruz.

Dizinin konusu kadar oyunculuklar da mekan tasarımları da çok başarılı.

Dizi ilk sezon itibariyle çok sürükleyici şekilde ilerledi benim için, izleyenlerin çok büyük kısmı da bu konuda hem fikir. Ben 3 günde üçer bölüm izleyerek bitirdim. Yeni sezonu da heyecanla bekliyorum.
Dizi
10.0/10
(14 Kişi)
Puan Ver
İnceleme Yaz
Sonra İzleyeceklerime Ekle
Bu inceleme Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
5
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı Akademi

Evrim Ağacı Akademi'yi kullanarak kendini Genel Biyoloji konusunda geliştirebilirsin.

Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 19 Mart 2019 8 dk.

Bir avukatın işi, bir müşteriyi (müvekkili) hukuki konularda savunmaktır. Yine de, bir avukatlık bürosuna gittiğinizi ve açmayı düşündüğünüz bir dava için onlara danıştığınızı düşünün. Ofislerinden elinizi kolunuzu sallayarak, hiçbir ücret ödemeden çıkma ihtimaliniz nedir? Özel bir tanışıklığınız yoksa, sıfır. Avukatlar, hukuk bilgilerinden faydalanmanız için sizi saat, hatta kimi zaman dakika başı ücretlendirirler. Aynı durum mali müşavirlik, hekimlik, mühendislik gibi bilgi ve uzmanlık odaklı mesleklerin hemen hepsinde geçerlidir. Üstelik bu bilgilerin birçoğu, halka açık ve çoğu durumda ücretsiz olarak erişilebilir olmasına rağmen!

Ama bu mantıklıdır: Kimsenin eski dava kararlarını okuyup, kendi spesifik durumunu tespit edecek vakti yok. Kimsenin tüm vergi yasalarını, akışkan denklemlerini, kalp rahatsızlıklarının semptomlarını öğrenmeye vakti yok. Dolayısıyla kendi vaktimizden kaybetmemek için, bir uzmanın vakti ve bilgisine para öderiz. Bunda herhangi bir sorun yok.

113
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı üyeliği tamamen ücretsiz ve sitemizi çok daha etkili, interaktif ve keyifli bir şekilde kullanmanızı sağlayacak. Üye değilseniz, birkaç saniyede üyelik oluşturabilirsiniz! Üyeyseniz de giriş yapmanızı tavsiye ederiz.

Çağrı Mert Bakırcı
Yazar 16 Eylül 2021 16 dk.

Seyirci Etkisi, görgü tanıklarının suça müdahale etme sorumluluğunu bir başkasına atmaya meyilli olmasına verilen psikolojik bir isimdir. Yani Seyirci Etkisi Teorisi'ne göre bir tanık, bir olaya tek başına şahit olursa, o tanığın kurbana yardım etme ihtimali, birden fazla tanığın olaya tanık olduğu duruma göre daha yüksek olacaktır. Yani paradoksal bir şekilde, ortada ne kadar çok tanık varsa, kurbanın yardım görme ihtimali artmamakta, tam tersine tanıkların birbirine güvenerek kurbana yardım eli uzatmama ihtimali o kadar artmaktadır.

Örneğin otoyolda ölü bir hayvan ya da tehlike arz edebilecek bir çöp gördüğünüzde, durup sorunu çözmek yerine "Nasılsa bir başkası halleder." diyor olabilirsiniz. İşte bu, Seyirci Etkisi'nden kaynaklanmaktadır: Belki daha ıssız bir yolda karşılaşsanız, aynı unsur aslında daha az risk teşkil etmesine rağmen (çünkü daha az trafik vardır), durup da o riski ortadan kaldırma ihtimaliniz daha yüksek olabilir. Elbette insanlar "Aman canım benim sorumluluğum mu?" gibi yollarla bu davranışlarını rasyonalize etmeye çalışmaktadırlar - ki yazının ilerleyen kısımlarında buna da döneceğiz.

104
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Evrim Ağacı'nda yayınladığımız bilim haberlerini anlık olarak Bundle üzerinden de okuyabileceğinizi biliyor muydunuz?

Babür Erdem
Babür Erdem
218K UP
Etkinliği Ekleyen 2 hafta önce AnkaraÜcretsiz4 Temmuz
Biyohibrit Sürü Sistemleri Yaz Okulu (İngilizce)
04 Temmuz 2025 09:00 tarihinden 06 Temmuz 2025 18:00 tarihine kadar.

Biohybrid Swarm Systems Summer School will bring together experts and students to delve into the fascinating intersection of biology, robotics, and computer sciences.

This summer school aims to advance research at the intersection of robotics, artificial intelligence, and biological systems by exploring how biohybrid swarms—where robots and living organisms interact—can be leveraged for collective intelligence. Participants will gain hands-on experience in swarm robotics, bioinspired algorithms, and real-world applications, contributing to the development of innovative methodologies for studying complex adaptive systems.

Objectives

  • Provide a foundational understanding of biohybrid swarm intelligence.
  • Explore the latest advancements in swarm robotics and bioinspired systems.
  • To facilitate communication between students, researchers and experts in the fields of artificial intelligence, robotics and biology.
  • Develop hands-on experience with biohybrid swarm experiments and simulations.
  • Investigate real-world applications of biohybrid swarms.
Devamını Göster
11
1 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Yaşam Ağacı Türü
Bulut Ulusoy
Türü Ekleyen 3 gün önce
Kılıç dişli kaplan ben bulut lay lay lom lay lay lom merhaba gulu gulu zemzem kalp krizde bir tabureye oturmalıyız bulut diye bağırmalıyız süper uçan bir
0
Söz
Evrim Ağacı
Alıntıyı Ekleyen 19 Ocak 2019
Televizyon benim için çok eğitici bir araç! Ne zaman biri televizyon açacak olsa, başka bir odaya gidip kitap okumaya başlarım.
Bu alıntı Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
26
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Mehmet Kesici
Yazılımcı, Araştırmacı 13 Ağustos 2023 Sen de Cevap Ver
Bu soru, THMN Aasa tarafından sorulmuştur.

Bu konu biraz tartışmalıdır çünkü kesin bir kanıya varamıyoruz fakat aloe vera jelinin cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğuna dair bazı çalışmalar bulunmaktadır. Ancak, aloe vera jelinin sivilceleri kesin olarak yok ettiğine dair kesin bir kanıt bulunmamaktadır.

Araştırmalara göre olumlu etkileri şöyle madde madde sıralayabiliriz:

1-Nemlendiricilik: Aloe vera, cildi nemlendirme özelliğine sahiptir. Nem dengesi iyi bir cilt, sivilce oluşumunu minimuma indirir.

Tüm Reklamları Kapat

2-Yatıştırıcılık: Aloe vera cildi yumuşatarak tahrişi hafifletebilir. Bu, sivilceli ciltlerde rahatlama sağlayabilir.

3-İltihap engelleme ve iyileştirici ortam oluşturması: Aloe vera yara iyileşmesini desteklediği bilinir. Sivilceler nedeniyle oluşan hafif yaralarda kullanılabilir. Ayrıca bazı çalışmalarda yarayı iyileştirmede pozitif etkileri olduğu görülmüştür.

Ancak, her cilt tipi farklıdır ve aloe vera'nın etkileri kişiden kişiye değişebilir. Bu durumda bir kişiye pozitif/negatif etkisi bulunabilir.[2][1][3][2]

Kaynaklar

  1. H. Zhong, et al. (2021). Efficacy Of A New Non-Drug Acne Therapy: Aloe Vera Gel Combined With Ultrasound And Soft Mask For The Treatment Of Mild To Severe Facial Acne. Frontiers in Medicine, sf: 662640. doi: 10.3389/fmed.2021.662640. | Arşiv Bağlantısı
  2. Zohreh Hajheydari, Majid Saeedi, Katayoun Morteza-Semnani, Aida Soltani, et al. (2013). Effect Of Aloe Vera Topical Gel Combined With Tretinoin In Treatment Of Mild And Moderate Acne Vulgaris: A Randomized, Double-Blind, Prospective Trial. www.tandfonline.com. | Arşiv Bağlantısı
  3. L. R. Zago, et al. (2021). The Use Of Babosa (Aloe Vera) In Treating Burns: A Literature Review. Brazilian Journal of Biology, sf: e249209. doi: 10.1590/1519-6984.249209. | Arşiv Bağlantısı
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close