Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat

Makaleni Açıkla - Akademisyenlere Çağrı: Bilime Nasıl Katkılar Sunduğunuzu Evrim Ağacı ile 7'den 77'ye Anlatın!

Makaleni Açıkla - Akademisyenlere Çağrı: Bilime Nasıl Katkılar Sunduğunuzu Evrim Ağacı ile 7'den 77'ye Anlatın!
9 dakika
1,374
Tüm Reklamları Kapat

Halihazırda akademisyen olan ve akademisyen adayı olan okurlarımıza, akademik makalelerini halk ile buluşturmak için yaptığımız çağrımızdır!

Türkiye'de veya Dünya'nın herhangi bir yerinde belki canınızı dişinize takarak bilime katkı sağlamaya çalışıyorsunuz ve bin bir zorlukla bilime katkılar sunuyor, insanlığın gerek bilgi birikimine gerekse de doğrudan doğruya var oluşuna katkı sağladığına inandığınız bir şeyler keşfediyor veya geliştiriyor, makaleler yayınlıyor, bir sonraki araştırmaya atılıyorsunuz. "Yayın yapmayacak olursanız yok olacağınızın" telkin edildiği bu vahşi akademi ortamında, özenerek ortaya koyduğunuz çalışmalar kendi aile ve akademik çevreniz içerisinde ya duyulmuyor ya duyulsa da doğru kitlelere erişmiyor. Bu, halk ile bilim arasındaki uçurumun giderek artmasına neden oluyor; ama siz, onca işiniz arasında bunu düzeltemeyeceğinizi biliyorsunuz. Dolayısıyla bu kısır döngü, bir sonraki makalede, bir sonraki makalede, bir sonraki makalede yeniden yaşanıyor. Bu da bir sonraki neslin, bir sonraki neslin, bir sonraki neslin bilimsel gelişmelerden daha uzak büyümesine neden oluyor.

Siz, bir bilim insanı olarak gökten zembille inmediniz. Halkın içinden çıktınız. Dolayısıyla halkın bilime ilgi duymasına, gelecek neslin bilime heyecan duymasına aracı olamazsak, geleceğin bilim insanları kaynağını kurutmuş olacağız. Bu, bizim için kabul edilemez!

Tüm Reklamları Kapat

Her ne kadar akademik çalışmalarınız bilime ve insanlığa mühim katkılar sağlıyor olsa da bir sonraki bilim insanı neslini heyecanlandıran, akademisyenlere yönelik hazırlanmış teknik metinler ("akademik makaleler") olamaz. Bunu çok iyi bildiğinizi biliyoruz. Bu durumda, özellikle de Türkiye gibi bilim müzesi, bilim iletişimi, bilim haberciliği gibi kültürlerin (henüz) yeşermediği bir ülkede, geriye sadece resmi eğitim kalıyor. Eğer resmi eğitim müfredatının gelecek nesli bilime heyecanlandırmak, onlara bilimin özünü anlatmak, neden büyüyünce bir bilim insanı olmak isteyebilecekleri konusunda onları heyecanlandırmak için yeterli donanıma ve vizyona sahip olduğunu (ve yeterli olduğunu) düşünüyorsanız, bu noktada bu yazıyı okumayı sonlandırabilirsiniz. Eğer böyle düşünmüyorsanız, size bir teklifimiz var.

2010'dan beri Türkiye'de bilim iletişimi konusunda hemen her yöntemi devreye sokmuş, bilim platformları açısından belki de ülke tarihinde görülmemiş bir erişim düzeyine ulaşmış, en küçüğünden en yaşlısına insanları bilim konusunda (yeniden) heyecanlandırmayı başarmış ve bu çalışmalarına hızlanarak devam eden bir ekip olan Evrim Ağacı ile güçlerinizi birleştirmeniz hâlinde, ülkemizdeki bilim iletişimi problemi konusundaki büyük eksiklikleri kapatabileceğimizi ve kıymetli çalışmalarınızın halk ile buluşmasını sağlayabileceğimizi, gelecek nesli heyecanlandırabileceğimizi, Türkiye'de bizlerin de bir şeyler başarmak konusunda sanıldığı kadar kötü olmadığımızı kanıtlarıyla gösterebileceğimizi düşünüyoruz.

Bunun için, Makaleni Anlat isimli yeni bir projeye imza atıyoruz; ancak bu proje, siz de bir parçası olmazsanız hiçbir yere gidemez. Bunu ancak beraber başarabiliriz!

  • Bugüne dek bu çağrımıza cevap veren akademisyenlerin Evrim Ağacı'nda yayınlanan yazılarını buradan görebilirsiniz.

Makaleni Anlat: Nasıl Yaparım?

Evrim Ağacı Üyeliğiniz Yoksa...

  1. Bu formu doldurup doğrudan yazarlık talep edebilirsiniz.
  2. Evrim Ağacı üyeliğiniz olmadığı için, form içerisinde vereceğimiz .edu uzantılı e-posta adresinize özel bir yazarlık daveti göndereceğiz. Bu e-postadaki tuşa tıklayarak Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanız gerekmektedir (sonrasında e-postanızı değiştirebilirsiniz).
  3. E-posta içerisinde size gerekli yönlendirme yapılacaktır; ancak basitçe, hesabınızı oluşturduktan sonra:
  4. Evrim Ağacı Yönetim Paneli'ne gidin.
  5. İçerik Ekle tuşuna basın.
  6. İçerik Özgünlüğü/Tipi kısmından "Makaleni Açıkla (Bilim Haberciliği)" seçeneğini seçin.
  7. Sistemimiz, bu projeye özel bir şablonu metin editörüne ekleyecek. Paneli ve şablonu takip ederek ilk yazınızı kolayca girebilirsiniz.

Bu şablonu istediğiniz gibi düzenleyip değiştirerek, yayınladığınız akademik bir makaleyi halka anlatabilirsiniz. Bu türden bir iletişimi daha önceden yapmadıysanız, şablonumuz size yol gösterecek; ancak zaten akademik metinler yazan biri için bunu çözmek hiç zor olmayacaktır, hiç merak etmeyin!

Tüm Reklamları Kapat

Eğer Evrim Ağacı Üyeliğiniz Varsa ama Yazar Değilseniz...

  1. Bu formu doldurup doğrudan yazarlık talep edebilirsiniz.
  2. Biz yazarlığınızı verene kadar buraya tıklayıp profilinizi en azından temel düzeyde (profil fotoğrafı, hakkımda bilgileri, sosyal medya hesaplarınız, vs.) doldurmayı unutmayın.
  3. Yazarlığınız verildiğinde, size bir e-posta bildirimi göndereceğiz. E-posta içerisinde size gerekli yönlendirme yapılacaktır; ancak basitçe, hesabınızı oluşturduktan sonra:
  4. Evrim Ağacı Yönetim Paneli'ne gidin.
  5. İçerik Ekle tuşuna basın.
  6. İçerik Özgünlüğü/Tipi kısmından "Makaleni Açıkla (Bilim Haberciliği)" seçeneğini seçin.
  7. Sistemimiz, bu projeye özel bir şablonu metin editörüne ekleyecek. Paneli ve şablonu takip ederek ilk yazınızı kolayca girebilirsiniz.

Bu şablonu istediğiniz gibi düzenleyip değiştirerek, yayınladığınız akademik bir makaleyi halka anlatabilirsiniz. Bu türden bir iletişimi daha önceden yapmadıysanız, şablonumuz size yol gösterecek; ancak zaten akademik metinler yazan biri için bunu çözmek hiç zor olmayacaktır, hiç merak etmeyin!

Eğer Evrim Ağacı Üyeliğiniz Varsa ve Halihazırda Yazarsanız...

  1. Evrim Ağacı Yönetim Paneli'ne gidin.
  2. İçerik Ekle tuşuna basın.
  3. İçerik Özgünlüğü/Tipi kısmından "Makaleni Açıkla (Bilim Haberciliği)" seçeneğini seçin.
  4. Sistemimiz, bu projeye özel bir şablonu metin editörüne ekleyecek. Paneli ve şablonu takip ederek ilk yazınızı kolayca girebilirsiniz.

***

Anlatımınız bittiğinde, yazınızı editöre gönderebilirsiniz. Editörlerimiz, yazınızı okuyup, kendi editöryal düzenlemelerini yaptıktan sonra ya size düzeltmeler için bilgi verecekler ya da köklü bir düzeltme gerekmiyorsa, kendi ufak müdahalelerini yaptıktan sonra doğrudan yayına alacaklar. Evrim Ağacı üyeliğinizi koruduğunuz müddetçe, yazınızı her zaman düzenleme hakkınızı saklı tutacaksınız. Ayrıca ilk önce Evrim Ağacı'nda yayınlamak kaydıyla, sonrasında bu metni başka yerlerde de yayınlayabilirsiniz.

Neden Makalemi Evrim Ağacı'nda Anlatayım?

Böyle bir projede akla gelebilecek bir soru, "Neden Evrim Ağacı?" sorusu olabilir. Birkaç açıdan yanıtlayalım.

Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Erişim Gücü

Bunun en bariz nedeni, Evrim Ağacı'nın şu anda Türkiye'de en çok ziyaret edilen, en çok okunan, en güvenilen bilim iletişimi platformlarından biri olması olabilir. Evrim Ağacı, sadece Türkiye'de her yıl 30 milyondan fazla kişiye ulaşarak, bilimi en etkili şekilde halka ulaştıran araçlardan biri.

Sosyal medya erişimimiz ve ziyaretçi bakımından trafiğimiz, herhangi bir tekil kişinin kendi şahsî sosyal medya profili üzerinden bilim iletişimi yapma çabasına kıyasla potansiyel olarak milyonlarca, muhtemelen on binlerce kat fazla kişiye ulaşma fırsatı sunacaktır.

Eğer kendi çevrenize bilim iletişimi yapmak istiyorsanız ve genel bilimsever kitleye veya Türkiye halkına ulaşma gibi bir gayeniz yoksa (veya kendi platformunuzu oluşturmaya çalışıyorsanız), bunu elbette anlayışla karşılarız. Ancak bu çağrımız, daha ziyade, bilim iletişimi yapmakla uğraşamayacak kadar yoğun olan (veya ilgisi bu konuda olmayan) akademisyenlerimize bir platform sunabilmek ve onların seslerine güç katmak. Eğer bilim iletişimi yapmaya vakit bulamıyorsanız ama yaptıklarınızın daha fazla kişi tarafından okunmasını, bilinmesini ve anlaşılmasını istiyorsanız, Evrim Ağacı doğru adres!

Evrim Ağacı üzerinden yayın yapmak, tanınırlığınıza büyük katkılar sağlayacaktır. Ayrıca eğer profilinize Twitter hesabınızı ekleyecek olursanız, makale tanıtımınızla birlikte profilinizi de etiketleyebiliriz ve insanların size ulaşmasını sağlayabiliriz.

Sizinle Birebir Çalışan Editörler

Kimi zaman akademik metinlerle boğuşmaya alışmış kişiler, halka yönelik içerik üretmekte zorlanabilmekteler. Bu çok normal! Akademik metin yazmak öğrenilen bir yetenek olduğu gibi, halka yönelik içerik üretmek de öğrenilen bir yetenek. Evrim Ağacı'nda bizim uzmanlığımız tam da bu konuda!

Editörlerimiz sizinle birebir ilgilenerek, eksik gördükleri kısımları giderecek, yazınızın daha anlaşılır olduğunu garanti etmek için size yardımcı olacaklar (hatta doğrudan geliştirmeler yapacaklar). Böylece bilim iletişimi konusunda deneyimli olmasanız bile, akademik çalışmanızın herkesin anlayabileceği bir dile kavuşturulduğundan emin olacaksınız.

Tüm Reklamları Kapat

Hem kim bilir? Belki burada edindiğiniz deneyimle, sonradan kendiniz de bilim iletişimi yapmayı seçersiniz. Her türlü, kazanan Türkiye'de bilim okuryazarlığı olacak!

Güvenilirlik ve Saygınlık

Bu sayısal gerçeklerin ötesinde, Evrim Ağacı 2010 yılından beri Türkiye'de bilim iletişimini en aktif yapan platform konumunda olduğu için, gerek genel halk arasında gerekse de akademik çevrelerde çok daha yakından tanınmaktadır. Bu sayede Evrim Ağacı, bilimseverlerin veya genel halkın kolaylıkla erişebileceği ve güvenebileceği bir kaynak konumundadır. Bu, Evrim Ağacı'nı yayın yapmak için iyi bir araç haline getirmektedir.

DOI Numarası ve Akademik Atıflar

Bunlara ek olarak, Evrim Ağacı bir CrossRef üyesidir ve dolayısıyla içeriklerine DOI numarası alarak akademik atıf ağına katılma hakkına sahiptir. İçerik ekleme panelimizde çıkan şablonda göreceğiniz gibi, sadece "abstract" kısmını anlatmanız bile yayın yapmanız için aslında yeterli. Ama Makaleni Anlat şablonumuzdaki daha uzun anlatımı yaparsanız, bu anlatımınız için DOI numarası alabiliriz ve böylece çeşitli akademik çalışmalarda bu metninizden faydalanılacak olursa (ki Evrim Ağacı yayınları yüksek lisans ve doktora tezleri başta olmak üzere birçok akademik çalışmada kullanılmaktadır), bu emeğiniz akademik atıflarınıza dahil edilecektir.

Tüm Reklamları Kapat

Kolay Arayüz

Evrim Ağacı, halihazırda akademik yayın araçlarından aşina olabileceğiniz türden bir metin düzenleme ve yayınlama aracına sahip. Ayrıca yayınlanacak yazılar konusunda editöryal süreçlerimiz de akademik dergilerinkine çok benzer bir şekilde işliyor. Dolayısıyla Evrim Ağacı Yönetim Paneli'nde pek yabancılık çekeceğinizi düşünmüyoruz. Ancak yine de işiniz normalden bile kolay olsun diye, içerik ekleme panelimizde, sizler için en minimum arayüzü oluşturduk. Böylece hızlıca üretim yapabilecek, gereksiz bulabileceğiniz dikkat dağıtıcılarla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

Bilimin Her Alanına Kapımız Açık!

Bazen ismimizden ötürü Evrim Ağacı'nın sadece evrimsel biyoloji ile ilgili olduğu düşünülebiliyor. Bu doğru değil! Evrim Ağacı altında sürdürdüğümüz Bilim Ağacı projemiz, insanın entelektüel birikimine dair her alanı kapsamaktadır. Sizden tek isteğimiz, anlatacağınız makalenizin hakemli bir dergide yayınlanmış olmasıdır. Hangi bilim sahasında olduğu önemli değil!

Negatif Sonuçlarınızı da Yayınlıyoruz!

Akademinin en berbat taraflarından biri, olumsuz sonuçlanan veya hipotezi desteklemeyen sonuçların yayınlanmıyor oluşu. Evrim Ağacı'nda biz, bu tür bir sonuca ulaşan araştırmalara da diğerleri kadar değer veriyoruz. Eğer sonuçlarınız negatif ise ve jurnaller bu yüzden reddediyorsa, direkt akademik makalenizi Evrim Ağacı üzerinden, DOI numarası ile yayınlayabilirsiniz. Benzer şekilde, eğer baskı öncesi ("pre-print") makalelerinizi Evrim Ağacı üzerinden yayınlamak isterseniz, versiyon takibi de dahil bütün pre-print yayınlarınızı Evrim Ağacı üzerinden yapabilirsiniz!

Sizin Yerinize Makalenizi Yazıp, Anlatabiliriz!

Eğer Evrim Ağacı yazar veya editörlerinin sizin makalenizi sizin yerinize anlatarak, halka duyurmasını isterseniz, bütçenize zarar vermeyeceğini düşündüğümüz, adil bir ücret karşılığında bunu sizin yerinize yapabiliriz. Bununla ilgili danışmak için buraya tıklayarak bize bir e-posta gönderebilirsiniz. E-postanıza makalenizin linkini, PDF'ini veya DOI numarasını eklemeyi unutmayınız (makale, tarafımızdan erişilebilir olmalıdır).

Tüm Reklamları Kapat

Agora Bilim Pazarı
The Odyssey (Homer)

The Odyssey is one of two major ancient Greek epic poems attributed to Homer. It is one of the oldest extant works of literature still widely read by modern audiences. As with the Iliad, the poem is divided into 24 books. It follows the Greek hero Odysseus, king of Ithaca, and his journey home after the Trojan War. After the war itself, which lasted ten years, his journey lasted for ten additional years, during which time he encountered many perils and all his crew mates were killed. In his absence, Odysseus was assumed dead, and his wife Penelope and son Telemachus had to contend with a group of unruly suitors who were competing for Penelope’s hand in marriage.

The Odyssey was originally composed in Homeric Greek in around the 8th or 7th century BCE and, by the mid-6th century BCE, had become part of the Greek literary canon. In antiquity, Homer’s authorship of the poem was not questioned, but contemporary scholarship predominantly assumes that the Iliad and the Odyssey were composed independently, and the stories themselves formed as part of a long oral tradition. Given widespread illiteracy, the poem was performed by an aoidos or rhapsode, and more likely to be heard than read.

Warning: Unlike most of the books in our store, this book is in English.
Uyarı: Agora Bilim Pazarı’ndaki diğer birçok kitabın aksine, bu kitap İngilizcedir.

Devamını Göster
₺230.00
The Odyssey (Homer)
  • Dış Sitelerde Paylaş

Sonuç

Evrim Ağacı olarak Türkiye'de bilim iletişimi konusunda çok yol kat ettik, gidecek çok yolumuz var. Bu yolda birçok kıymetli akademisyenle yan yana geldik, birçoğundan destek aldık ve almaya devam ediyoruz. Onlardan aldığımız en önemli geri bildirim, bilim insanları için bu yönde bir iletişim kanalı oluşturabilmemizdi ve artık böyle bir aracımız var.

Eğer siz veya lisansüstü öğrencilerinizden biri, laboratuvarınızda yapılan araştırmaları halka da anlatmak isterseniz, Evrim Ağacı bunu yapabileceğiniz en iyi araçlardan biri. Kapımız sonuna kadar açık ve elimizden geleni ardımıza koymadan size yardım etmeye hazırız.

Geriye tek bir şey kalıyor: Makalenizi anlatmak...

Bu Makaleyi Alıntıla
Okundu Olarak İşaretle
31
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Paylaş
Sonra Oku
Notlarım
Yazdır / PDF Olarak Kaydet
Bize Ulaş
Yukarı Zıpla

İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!

Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.

Soru & Cevap Platformuna Git
Bu İçerik Size Ne Hissettirdi?
  • Bilim Budur! 11
  • Tebrikler! 9
  • Muhteşem! 5
  • Mmm... Çok sapyoseksüel! 2
  • Umut Verici! 2
  • Güldürdü 1
  • İnanılmaz 1
  • Merak Uyandırıcı! 1
  • Üzücü! 0
  • Grrr... *@$# 0
  • İğrenç! 0
  • Korkutucu! 0
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?

Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:

kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci

Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 23/04/2024 23:50:16 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/10558

İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.

Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Matematik
Gazetecilik
Diyabet
Aile
2019-Ncov
Zehir
Deniz
İklim Değişikliği
Kedigiller
Mikrobiyota
Popülasyon
Ekonomi
Malzeme
Evrimsel Tarih
Hayvanlar
Mavi
Hücreler
İspat
Köpekler
İnsan Sağlığı
Adaptasyon
Amerika Birleşik Devletleri
Yer
Kitap
Oksijen
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
Sosyal
Yeniler
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Yazı Geçmişi
Okuma Geçmişi
Notlarım
İlerleme Durumunu Güncelle
Okudum
Sonra Oku
Not Ekle
Kaldığım Yeri İşaretle
Göz Attım

Evrim Ağacı tarafından otomatik olarak takip edilen işlemleri istediğin zaman durdurabilirsin.
[Site ayalarına git...]

Filtrele
Listele
Bu yazıdaki hareketlerin
Devamını Göster
Filtrele
Listele
Tüm Okuma Geçmişin
Devamını Göster
0/10000
Bu Makaleyi Alıntıla
Evrim Ağacı Formatı
APA7
MLA9
Chicago
E. Ağacı. Makaleni Açıkla - Akademisyenlere Çağrı: Bilime Nasıl Katkılar Sunduğunuzu Evrim Ağacı ile 7'den 77'ye Anlatın!. (7 Haziran 2021). Alındığı Tarih: 23 Nisan 2024. Alındığı Yer: https://evrimagaci.org/s/10558
Ağacı, E. (2021, June 07). Makaleni Açıkla - Akademisyenlere Çağrı: Bilime Nasıl Katkılar Sunduğunuzu Evrim Ağacı ile 7'den 77'ye Anlatın!. Evrim Ağacı. Retrieved April 23, 2024. from https://evrimagaci.org/s/10558
E. Ağacı. “Makaleni Açıkla - Akademisyenlere Çağrı: Bilime Nasıl Katkılar Sunduğunuzu Evrim Ağacı ile 7'den 77'ye Anlatın!.” Edited by Evrim Ağacı. Evrim Ağacı, 07 Jun. 2021, https://evrimagaci.org/s/10558.
Ağacı, Evrim. “Makaleni Açıkla - Akademisyenlere Çağrı: Bilime Nasıl Katkılar Sunduğunuzu Evrim Ağacı ile 7'den 77'ye Anlatın!.” Edited by Evrim Ağacı. Evrim Ağacı, June 07, 2021. https://evrimagaci.org/s/10558.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close