Bence Bilim "Tanrı vardır veya yoktur" demediği halde bilimin neden "Tanrı yok" dediğini sanıyorlarsa aynı sebepten. Bilimin boş hipotez mantığını yanlış anlamalarından kaynaklı.
Bilim, her gün yeni bilinmezlerle karşılaştığı ve onları durmaksızın çözmeye çalıştığı için, bu bilinmezlere karşı son derece sistematik ve iyi çalışılmış bir yaklaşım geliştirmiştir. Bu yaklaşımın kalbinde boş hipotez kavramı yatmaktadır.
Boş hipotez, eğer ki ortada henüz ispatlanmamış bir iddia varsa, bilimin ona nasıl yaklaşması gerektiğini dikte eden bir yöntemdir. En basit tanımıyla boş hipotez, bilimsel olarak ispatı henüz yapılmamış bir iddia ileri sürüldüğünde, bilimin o iddiayı otomatik olarak ("varsayılan tutum" olarak) yanlış varsaymasıdır.
İnsanların yanlış anladığı şey; "varsayımsal tutum olarak yanlış" varsaymanın "Bu yanlış" demek ile aynı şey olduğu. Çünkü üzerinde düşünülmedikçe yanlış anlamaya çok müsait bir kavram.
Çünkü bilim o boş hipotezi çürütmeye çalışır ama çürütülemiyorsa onunla ilgilenmez. Yani Tanrı, ölümden sonra yaşam vs gibi konular bilimsel olarak deneylenemediği ve gözlemlenemediği için bilim bu gibi konuları yoksayar. Bunu çoğu kişi bilim "Bunlar yok dedi." gibi anlıyorsa da "Bilim bunlar hakkında yorum yapmaz, bilimin alanında değil" anlamına geliyor.
Yani burada bilimin işleyişini ve yöntemini yanlış anlama ve yanlış yorumdan kaynaklı yanlış bir çıkarım var diyebiliriz.