Bilimsel açıdan kanıtlamakla kastedilene ve neyin bilimsel olduğuna bağlı bu sorunun cevabı. En azından Tanrı'nın varlığını daha muhtemel kılan ancak kesin olarak Tanrı'yı kanıtlamayan bilimsel "deliller" bulunmaya çalışılabilirdi. Bu tarzda en fazla tartışılan argümanlar şunlar:
1. Kelam Kozmolojik Argüman: Büyük Patlama başta olmak üzere genel olarak kozmolojinin evrenin başlangıcını kanıtladığı iddia edilir. Bunun ardından başlangıcın en iyi açıklamasının Tanrı olduğunu öne süren çeşitli felsefi argümanlar aracılığıyla evrenin başlangıcından sorumlu olan şeyin Tanrı olduğuna ulaşılır.
2. Hassas Ayar Argümanı: Evrendeki temel fiziksel sabitler, yasalar ve erken evrenin koşulları gibi şeyler çok küçük oranlarda dahi daha farklı olsa yaşam ortaya çıkamazdı. Yaşama uygun bir evrenin var olması ihtimali çok düşüktü. Bu ihtimalin gerçekleşmesini en iyi açıklayan ve muhtemel kılan şey Tanrı'nın var olmasıdır.
Bu iki argüman da aslında bilimsel verileri öncüllerini gerekçelendirmek için kullanan felsefi argümanlar olarak görülmeli. Eğer bilimsel kanıtı felsefi argümanları dışlayan bir şekilde anlayacak olursak bunlar bilimsel kanıt olmaz. Ama bilimsel verileri içermeyi bilimsel kanıt olmaya yeterli görürsek bu iki argüman da başarılı olmaları durumunda bilimsel kanıt olarak görülebilirdi.
Bu iki argümanın dışında doğaüstü şeylerin varlığını kanıtlama yönündeki (telepati, telekinezi, kehanet vb.) parapsikoloji araştırmaları ve yaşamın kökeninin doğal süreçlerle açıklanamayacağını iddia eden argümanlar da başarılı olmaları durumunda bu iki argümanın olduğu anlamda Tanrı'nın varlığı lehinde bilimsel argümanlar olurlardı. Bunlara ek olarak tarihi de bilim kapsamında alırsak peygamberlerin ve onların gerçekleştirdiği iddia edilen mucizelerin tarihselliklerini kanıtlamaya yönelik tarihsel argümanları da bilimsel argüman sunma girişimi olarak almamız gerekirdi.
Bu argümanların başarılı olduklarını düşünmüyorum ancak başarılı olabilirlerdi. Tanrı'nın varlığı lehinde bilimsel argümanlar arasaydık burada bahsettiğim türden argümanlara bakmamız gerekirdi.