Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
2

İneklere neden et yedirilmez?

İzlediğim bir videoda, adamın biri mangalda et pişirip hamburger yapıyordu ve ineğe yedirmeye gidiyordu. Videoyu yorumlayan birisi ineğe yedirilmez dedi. Bunun nedeni nedir? Okuduğum bir makalede, hayvanlara kendi etlerini yedirince delirme olasılığı olabiliyormuş. Bu durumun bununla bir ilgisi var mıdır?
2,195 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Tuncay Murat Genç
Bilimsever

Kendi etini yiyen canlıların delirmesinin olasılık dışı olduğunu düşünüyorum. Zira insan da dâhil olmak üzere pek canlının Kanibalizm yani "kendi türünden canlıları yeme" alışkanlıkları olduğunu biliyoruz. Dinsel ritüel, cinsel güç edinme, düşmanlara gözdağı verme vebenzeri insan davranışları; besin azlığı, başka canlıları avlamektan daha kolay olması ya da yavrularına kendini yem ederek onların hayatını garantiye almak gibi pek çok hayvan davranışları kolaylıkla gözlemlenebilir.

322 görüntülenme
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ecem Kaya
Ecem Kaya
95K UP
Araştırmacı

İnekler et yerse hastalanabilirler . O nedenle et yememelidirler .

Bazı durumlarda et yiyen inekleri duydum, ama normal diyetleri değil. Sığırlar, diğer toynaklılar gibi, otçullardır. Bununla birlikte, otlayan sığırlar, çim ve forbs ile birlikte bazı omurgasızları (çoğunlukla böcekleri) tüketirler, çünkü yiyeceklerini çiğnemeden ve yutmadan önce tüm yaratıklardan bitkileri çıkarmazlar. Eğer et yiyorsa, o zaman yaparlar.

Tüm Reklamları Kapat

Ayrıca, ticari sığır yemi genellikle mısır, soya fasulyesi ve yonca gibi bitkisel bileşenlerle karıştırılmış hayvansal ürünlere sahiptir, bu nedenle beslenen sığırlar (yem lotlarında ve süt ahırlarındakiler gibi) aslında et yer.

İngiliz “Deli İnek Hastalığı” salgınının böyle başladığı düşünülmektedir. Deregülasyon nedeniyle, hayvan yemi, koyun ve diğer ölü hayvanlardan beyin ve omurilik akorları gibi sinir dokusunu içermesine izin verildi. İnekler bu yoldan prionlar aldılar ve görünüşe göre bazılarına BSE (sığır süngeri ensefalopatisi) verdi ve bunlar yaygın olarak “Mad Cow” olarak biliniyordu. Bu ineklerden et yemek, bazı insanlara Creuzfeldt-Jakob Hastalığı (CJD) adı verilen benzer (ancak çok nadir) insan dejeneratif bir hastalık vermiş olabilir, ancak BSE ve CJD arasındaki bağlantı kanıtlanmamıştır.

Amerika'daki bazı inekler diğer ölü hayvanları yerler. Bir ineğin orijinal diyeti bir otoburdu ama yavaşça etoburlara doğru kayıyorlar. İnekler bilimsel olarak et yiyemezler. İneklerin yem eti olmasının nedeni, süt endüstrisinin ineklerin en fazla para kazanabilmeleri için kilo almasını istemeleridir. Bir inek diyeti saman ve tahıldan oluşur. İnekler et yememelidir çünkü hastalığa yol açar. Büyük şirketler “mükemmel kremi” yaptığını söyleyerek kendilerini savunmaya çalışırlar ama bu bir mazeret değildir.

752 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Quora. (18 Haziran 2020). Alındığı Tarih: 18 Haziran 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close