Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Yusuf İğın
Üye
1

Faşizm, neden cana kıymayı bu kadar kolay görüyor?

Tarihte Hitler, Cengiz Han gibi komutanlar “ırk üstünlüğü” kılıfına sarılı vaziyette katliamlar yapıp katil olmuşlar. Ve garip bir şekilde bunu destekleyen insanlar söz konusu! Bu insanların akıl problemleri mi var? İnsan öldürmek neden bu kadar sıradan, böyle bir ideoloji için?
850 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Genç Mühendis
Genç Mühendis
256K UP
Düşünür

merhabalar Yusuf İğın

aslında sorduğun soruya kendin doğru cevabı vermişsin. kendilerini üstün ırk olarak gördükleri için kolay cinayet işleyebiliyorlar. cahil bir insan yaptığı hataları kendinde aramaz, rasgele saçma nedenler bulur ki yaptığı hataya yada yanlış bir davranışa kılıf uydursun. mesela tecavüzcüler de ben hatalıyım hapse girmeliyim diye düşünmez, karşımdaki bana kuyruk salladı, o da istekliydi, karşımdaki kadın da zevk aldı gibi kendini masum gösterecek saçma denilebilecek kadar uyduruk bahaneler bulur, kendini haklı görür. yada katiller adam öldürdüm ben suçluyum hapse girmeliyim diye düşünmez sorumluluğu başkasına atar. (internette bir katil görmüştüm 10 yaş altı çocukları öldürüyordu, savunması"10 yaş altı çocuklar ölünce cennete girerler, ben onlara iyilik yapıyorum")

Tüm Reklamları Kapat

şimdi gelelim soruna, faşizm yada milliyetçiliğin özünde insanları barbarlaştırmak vardır, ulusal çıkarlar için savaş gibi iğrenç faaliyetleri meşrulaştırmak ve kendini haklı göstermek vardır. mesela Naziler Yahudilere soykırım yaptı çünkü Hitler'in kavgam kitabını okudum, Yahudilerin çıkarcı sahtekar olduklarını, insanların paralarını ceplemek için sürekli hile yaptıklarını topluma zararlı olduklarını yazmıştır. Hitler aynı zamanda yaşlı ve sakatları da öldürme emri vermiştir, çünkü bu insanların ekonomik olarak gençlere yük olduğunu, ülkeyi yavaşlattığını iddaa etmiştir. kısacası haklı olmak olmak adına insanlarını barbarlaştırmak adına içi boş nedenler sunmaya çalışmıştır(Cengiz Han hakkında bilgim yok malesef ki)

kendi düşüncem= ülkelerdeki siyasetçileri ağızlarını kapatsak, hiç bir ülkenin başka ülkelerle bir sıkıntısının kalacağına inanmıyorum. bütün bu milliyetçilik, faşistlik hepsi içi boş felsefeler. ben size gerçeği söyliyim, Türk halkı ne kadar ahlaklı ise diğer halklar da aynı oranda ahlaklıdır, hiç kimsenin şeytan olduğuna yada bizzat başka kültürlerle iç içe yaşayamayacağına inanmıyorum. savaşta adam öldürmekle, masum bir insanı öldürmek arasında bir fark yoktur. her ülke zamanında kendinden zayıf olanlara zorbalıklar yapmıştır, hiç bir ülke masum değildir(Türkler, Müslümanlar da dahil.). bunlara inanmak için akıl hastası olmaya gerek yoktur, sana dayatılan düşünceyi sorgulamayan her insan bunlara uyabilir.

Tüm Reklamları Kapat

mutlaka okuman gereken bir makale= https://evrimagaci.org/kotulugun-siradanligi-siradan-insanlar-neden-gaddarlik-yapiyor-7586

mutlaka izlemen gereken gerçek olayları anlatan film= https://www.imdb.com/title/tt0424205/

295 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Orjin Astromat
Araştırmacı

Çünkü onlar kötüler. Başka nasıl açıklayabilirim bilemiyorum. Dediğin gibi bir canlı nasıl kendi türünü öldürürken bu kadar rahat olabilir? Canlı demesek daha doğru olabilir aslında insan türü diyelim. Bu konuyu biraz araştıralım.

Faşizm, genellikle otoriter bir ideoloji olarak tanımlanır ve totaliter bir devlet yapısını destekler. Bu ideolojinin temel özellikleri arasında bireyin kişisel özgürlükleri ve haklarına önem vermemesi, devletin güçlü bir lider tarafından yönetilmesini savunması, etnik veya milli bir üstünlük düşüncesi, güçlü bir devletin ve ulusal birliğin vurgulanması bulunabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Faşizmin, bireyin haklarına saygı göstermeyen, hoşgörüsüz ve şiddete eğilimli bir yapıya sahip olması, bu ideolojinin insan haklarına ve demokratik değerlere ters düşmesine neden olabilir. Faşizm, genellikle "öteki" olarak adlandırılan grupları düşman veya tehdit olarak görebilir ve bu durum, ötekileştirme, ayrımcılık ve hatta şiddeti beraberinde getirebilir.

Ancak, faşizmin tüm savunucularının veya uygulayıcılarının aynı şekilde düşündüğü söylenemez. Faşizmin çeşitli biçimleri ve yorumları vardır, ve bu ideolojiyi benimseyenler arasında farklı düşünce ve eğilimler bulunabilir. İnsanlar genellikle ideolojilere çeşitli nedenlerle katılır ve bu nedenler kişisel, sosyal, ekonomik veya siyasi olabilir. Bu nedenle, faşizmi destekleyen bireylerin motivasyonları çok çeşitli olabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Ancak, genel olarak faşist ideolojinin şiddet eğilimli olması, totaliter bir kontrol isteği ve bireyin haklarına saygısızlık gibi unsurlar, faşizmin cana kıymayı kolay görmesine neden olabilir. Bu tür ideolojilere karşı demokratik değerlere ve insan haklarına dayalı bir toplumsal düzenin savunulması önemli bir konudur.

Umarım bu anlatım sana kolaylık sağlar.

4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close