Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Aziz Burak Çevik
Üye
5

Neden matematik yapamıyorum? Nasıl halledebilirim?

Bildiginiz gibi matematik benimle beraber birçok öğrenci için baş belası. Ne yapsam da ne kadar denesem de beceremiyorum şu illeti sayısal zekam da yok zaten açıyorum sorulara bakıyorum çözümlü izliyorum ediyorum hala aynı durum. Sorun sadece bende mi bilmiyorum ama yazılıdan 50 aldıktan sonra sorgulamaya karar verdim.
17,557 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Yusuf Baha Köksal
Öğrenci

Öncelikle, matematik sadece analitik zekası olan kişiler tarafından yapılabilir algısı yanlıştır. Her insan cehd ettiği sürece çoğu şeyi yapabilir. Bunu ilgili olmak gibi düşünebilirsiniz; bir şeye olan ilginiz ne kadar çoksa o konuya ilişkin başarınız ve uğraşınız bununla doğru orantılı olacaktır. Dediğimi optimistlik zannetmeyin, insan beyni temel fonksiyonlara göre öğrenmeye meyillidir. Temelde öğrenme için, tecrübeyle oluşturduğunuz nöron ağlarının tekrarla sağlamlaşması diyebiliriz.

Sorununuz için, lise hayatı boyunca matematikten 30 üstü notu olmayıp şimdi yüksek matematik yapabilen birisi olarak naçizane tavsiyelerim şunlar olacak; Matematik öğreniminin eğitim amaçlı değil, sınavları geçmek üzerine kurulu olduğu bir müfredata sahip olduğumuzdan dolayı; öğrendiğiniz bilgilere farklı yaklaşımlarla bakmayı deneyip ilginizi çekecek bir perspektif bulmayı deneyin. Temel aritmetik işlemlerini öğrenirken yaptığımız, Ayşe'nin iki elması var, Ali 3 elma verirse kaç elması olur? örneklemeleri gibi. Bunun genişletilmiş versiyonlarını kendiniz kurabilirsiniz. Eğitim hayatınızı aksatmayacak şekilde, müfredatın gidişatı dışındaki matematik konularına göz atıp ilginizi cezbedecek bir şeyler bulabilirsiniz. Ve bu da matematiğe olan fikirlerinizi değiştirebilir. Mesela bir haritanın ölçeklenmesinde, bir roketin yapılışında, gezegenler arası mesafelerin hesaplanışında matematiğin kullanılışını görmek; matematiğe dair çekincelerinizi düzeltebilir, bu sayede müfredatta anlatılan konulara ilişkin ilginiz ve çalışmalarınız istediğiniz seviyeye gelebilir.

Umarım faydası dokunur.

Tüm Reklamları Kapat

1,750 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
16
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close