Proksima B gezegeninin kendisini dahi görememişken ışıklarını nasıl tespit ettik anlamadım. Hatta ve hatta Proksima Centauri'de (gezegenin yıldızı) tespit ettiğimiz anormallikler yıldızın kendisinden veya komşu yıldızların etkisinden kaynaklanıyorsa orada bırakın ışıkları bir gezegen bile olmayabilir.
Yıldızın çevresinde gezegen olma ihtimalini kuvvetlendiren nedenler; yıldızın yalpalaması ve parlama aktivesindeki anormalliklerdir. Diğer yandan Proksima D ve C gezegenlerinin de yıldızın yörüngesinde döndüğü doğrulansa da kesin bir tahmin değildir.
Çok daha uzaktaki gezegenlerin atmosferini dahi tespit edebilirken Proksima B hakkında varsayımlardan öteye neden gidemiyoruz? Bunun temel nedeni bizim bakış açımızdan gezegenin yıldızı ile bizim aramıza girmemesidir. Gezegen tespitinde en klasik ve bilinen yöntem; gezegen yıldızın önünden geçerken ışığını azaltmasıdır ve bu azaltma düzenli aralıklar ile oluyorsa yıldızın etrafında gezegen olma ihtimalini artırır. Atmosfer tespitine gelince; yıldızın normal ışığının spektrumu alınır, sonrasında gezegen önünden geçerken bir daha alınır ve her iki spektrum karşılaştırılır. Bildiğiniz gibi her elementin ışıması farklı bir spektruma denk gelir, gezegen atmosferinden geçen yıldız ışığı elementler veya moleküller tarafından soğurularak bize ulaşır ve bu renk tayflarından gezegende ne miktarda hangi gazlardan var anlaşılır. Maalesef Proksima B'de bunu yapamıyoruz çünkü, gezegen yörüngesi bize göre dik açıdadır.
Gelecekte yörüngeye gönderilecek olan yüksek teknoloji teleskoplar ve J.W teleskobunun tüm ayarlarının yapılması sonrasında, gezegeni çözünürlüğü çok düşük olsa da görüntüleme ihtimalimiz olacak. Zayıf bir ihtimal olsa da, hiç bir şey görememe durumu da söz konusu olabilir.