Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Bakteriler
Yağ
Biyocoğrafya
Kuantum
Bilim
Doku
Beyin
Deniz
Yıldız
Ay Görevleri
Homo Sapiens
Grup
Anatomi
İklim
İnsanlar
Ağız
Yılan
Küresel Salgın
Bağışıklık
Afrika
Karbon
Balina
Hafıza
Yangın
Hidrojen
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Size Özel
Makaleler
Rastgele Soru
-8Hannah8 -
Üye 1 saat önce Henüz cevap yok.
Bir hikayede kullanmak için 300.000 sene öncesindeki dünya haritasının görünüm bilgilerine ihtiyacım var. Resim yüklenebilir mi bilmiyorum ancak olmazsa da Amerika kıtası Avrasya ile bağlantılı mıydı öğrenmem işimi görür. Teşekkür ederim. 🙏
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Blog Yazısı
Ali Enes Türkan
Blog Yazarı 3 saat önce 2 dk.

True Detective :"Bence insan bilinci evrimde trajik bir şekilde ilerledi. Çok fazla bilinçlendik. Doğa, kendinden bağımsız bir bakış açısı yarattı. Bizler, doğa kanunlarına göre var olmaması gereken yaratıklarız. Hepimiz bir yanılsama içindeyken, duyusal deneyimler ve hislerin gelişimi sayesinde birey olduğumuzu sanan; fakat aslında bir hiç olan bireyleriz." – Rust Cohle

Bence insanın kolektif bilinci gerçekten bir hatadan ibaret. Bu hata, insanlığın sonunu getirme konusunda istikrarlı bir şekilde ilerliyor. İnsanlık ise sadece oturmuş izliyor; bazısı sessizce izlerken, bazısı bu sürecin kurbanı oluyor. Kolektif bilincin oluşmasıyla birlikte yozlaşması da neredeyse eş zamanlı gerçekleşti.

0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ali Özer
Mühendis 3 saat önce Sen de Cevap Ver

İkisi de aslında. Zekâ başta avantaj sağlar ama asıl farkı düzenli pratik yaratır. Özellikle Sudoku gibi oyunlarda dikkat, sabır ve strateji gelişir; bu da sadece doğuştan gelen yetenekle değil, zamanla kazanılır.

Ben mesela arada Sudoku çözüyorum, hem kafa dağılıyor hem beyin çalışıyor.

Online oynamak istersen — ben buradan oynuyorum: ozerlyn.com/sudoku-oyna

Tüm Reklamları Kapat

Reklamsız, sade, hızlı — tam kafa dinlemelik.[1]

Kaynaklar

  1. O. Game. Ozerlyn Games - Free Online Sudoku & Puzzle Games. Alındığı Tarih: 26 Mayıs 2025. Alındığı Yer: Ozerlyn Games | Arşiv Bağlantısı
0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Hafiz Mammadov
Insanim :) 4 saat önce Sen de Cevap Ver
Bu soru, Emir Akbaş tarafından sorulmuştur.
Platonik aşk hakkında ne düşünüyorsunuz?
Platonik aşk hakkında ne düşünüyorsunuz?

Merhaba,

Bence platonik aşk bir tür korkaklıktır ve sağlıksız bir durumdur.

Aşk, iki birey arasında bir ortaklık kurmanın farklı bir biçimidir. Platonik aşkta ise kişi, duygusal ve zihinsel kaynaklarını başarısız olma ihtimali yüksek bir yatırıma harcar.

Tüm Reklamları Kapat

Eğer birinden hoşlanıyorsanız, bunu açıkça karşı tarafa iletmelisiniz.

Karşılık olumluysa, bu harika bir haberdir. Olumsuzsa da yine iyi bir sonuçtur; çünkü böylece bu kişiyi geride bırakabilir ve yeni olasıklara yönelebilirsiniz.

Ancak duygularınızı açıklamazsanız, kötü bir tercih yapmış olursunuz. Çünkü karşı taraf belki sizin varlığınızdan haberdar bile değilken siz kaynaklarınızı, yani zamanınızı, enerjinizi ve duygularınızı anlamsız bir şeye yatırmış olursunuz. Bu da oldukça verimsiz ve zararlı bir yaklaşımdır.

Platonik aşk, Hollywood gibi kitle iletişim araçları tarafından romantikleştirilmemelidir. Çünkü bu durumun ciddi psikolojik sonuçları olabilir.[1][2]

Platonik aşk, zamanla ileri düzey takıntıya, saplantılı davranışlara ve hatta bazı vakalarda şiddet olaylarına ya da cinayetlere kadar varabilecek tehlikeli bir sürece dönüşebilir. Bu nedenle, platonik duyguların sağlıksız yönlerinin göz ardı edilmesi veya "masum romantizm" kisvesi altında idealize edilmesi son derece sakıncalıdır.

Kaynaklar

  1. By Joseph B. Treaster. A Life That Started Out With Much Promise Took Reclusive And Hostile Path. Alındığı Tarih: 26 Mayıs 2025. Alındığı Yer: The New York Times | Arşiv Bağlantısı
  2. Bilmiyorum. Biography: John Hinckley, Jr.. Alındığı Tarih: 26 Mayıs 2025. Alındığı Yer: americanexperience | Arşiv Bağlantısı
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Kugumaa .
Öğrenciyim 5 saat önce Sen de Cevap Ver

Bence insanlar yapay zekadan korkmaya başladıkça yeni doğan çocuklar yapay zekadan korkmaya daha eğilimli olacaklardır. Aile içinde yapay zekanın korkulması gereken bir şey olduğundan yeterince bahsedilirse çocuk yapay zekadan korkarak büyür veya çocuğun bilinçaltında bulunur. Belki daha sonralarda evrimle beraber yapay zekadan korkmak doğuştan kazanılan bir refleks olur fakat bunun için yıllar geçmeli.

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close