Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Enes Zxs
Enes Zxs
42K UP
Üye
15

Satranç ve Sudoku gibi oyunlarda iyi olmak yüksek zeka belirtisi mi yoksa pratik ile mi iyi oyanır?

7,128 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Onur Zengin
Onur Zengin
63K UP
Lise mezunu-universite ⏳Uzun süredir evren üzerine sorgulama

Merhaba, sudoku sayısal beynimizin çalıştığı bir alandır , satranç ise daha çok geleceği görmekle alakalıdır yani daha çok aslında zekayla ilişkili diyebiliriz,inanır mısınız evrende o kadar ilginç, güzel şeyler vardır ki akıl sır erdiremeyiz ,işte bu yüzden ister zeka olsun ister pratiklik olsun ,her canlı istediğini ama gerçekten istediğini eyleme geçirir ve sonucunda istediği olmasa dahi bundan mutluluk duyar,bu gerçeklikten kimsenin kaçma şansı yoktur, kaynaklar bırakıcam,daha incecik incelemeyle konunun derinliklerine ineceğinize inanıyorum,iyi okumalar dilerim, sağlıcakla kalın.

Satrancın Faydaları

Özellikle çocukluk çağındaki kişilerin kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olur

Tüm Reklamları Kapat

Olaylar karşısında hızlı ve doğru düşünebilmeyi sağlar, Yaşanan durum karşısında doğru yorumlar yapabilmeyi geliştirir

Olgun bir kimlik ve kişilik kazandırır ve kişinin bu yönünü daha da geliştirmesini sağlar

Alt Beyin ve Üst Beyin arasındaki korelasyonu arttırır.

Satranç oyuncularına yapılan otopsilerde, Beyinin giruslarının artığı belirgin bir şekilde görülmüştür.

Tüm Reklamları Kapat

Nöronal ileti hızını belirgin derecede artırır.(Burdan anlayacağınız ne demiştik, geleceği görmek, geleceğe düşünerek yorum yapmak, satrancın büyük bir önemi vardır.)

Sudoku'nun Faydaları

SUDOKU'NUN FAYDALARI

Kuşkusuz hemen hemen tüm bulmacaların beyine ve hafızaya olumlu katkı yaptığı bir gerçek. Fakat Sudoku oyununun sağladığı yararlar diğer bulmacalara oranla daha fazla. Sudoku çözmek beynimiz için inanılmaz yararlı bir aktivite. Ayrıca basit kuralları ve oynanış biçimi sebebiyle de oldukça sevilen ve popüler bir bulmaca türü.

Sudoku'nun kolaydan zora on binlerce farklı kombinasyonu bulunmaktadır. Günümüzde bir çoğumuz akıllı cep telefonu veya tablet bilgisayar gibi dokunmatik cihazlara sahibiz. Bu cihazlarda oynayabileceğiniz binlerce farklı kombinasyonda bulmaca içeren ücretsiz Sudoku mevcut. Böylece otobüste, yolculukta, parkta, bahçede Sudoku çözme imkanı bulabilirsiniz.. Yinede işin orjinali kağıt kalem ile olduğu için, elektronik cihazlarda çözmek yerine mümkün olduğunca kağıt üzerinde, yani gazetelerin bulmaca sayfalarındaki Sudoku'ları çözme taraftarıyım.

Evet bu bağımlılık yapan bulmacanın faydalarını sıralayacak olursak :

Konsantrasyonu arttırır

Zihni diri tutar

Hafızayı güçlendirir, unutkanlığı azaltır. (özellikle bu faydası bilimsel olarak kanıtlanmıştır)

Zeka ve yaratıcılığı arttırır

Tüm Reklamları Kapat

Göz ve beyin kordinasyonunu iyileştirir

Zihninizi dinlendirir, stres atmanızı sağlar

Tek bakışta detayları tümüyle algılama yeteneğini geliştirir

Tüm Reklamları Kapat

Matematik işlemleri çözme becerisini arttırır(Burdan da anlayacağımiz sudoku daha çok matematiksel zekaya göre çalışıyor olması, şöyle ekleme de yapabiliriz,bazı analiz yapanlar farklı şeylerde buluyor olabilir "kendilerine göre"lakin bu hicbirzaman gerçeği değiştirmeyecektir)[1][2]

Son olarak inanır mısınız ?Matematik'ten nefret eden biri olan ben sudoku sayesinde daha çok sevdim matematiği,bunu da belirtmek isterim,herkese hayatında başarılar diliyorum,kendinize iyi bakın,hicbirşey sizin hayat sevincinize engel olmasına izin vermeyiniz, görüşmek üzere,kendinize her daim çok iyi bakiniz..

678 görüntülenme

Kaynaklar

  1. sudokuteknikleri.blogspot.com. Sudoku'nun Faydaları. Alındığı Tarih: 2 Ağustos 2022. Alındığı Yer: sudokuteknikleri.blogspot.com | Arşiv Bağlantısı
  2. marmarissatranc.com. Satrancın Faydaları | Marmaris İndigo Satranç Merkezi. Alındığı Tarih: 2 Ağustos 2022. Alındığı Yer: marmarissatranc.com | Arşiv Bağlantısı
8
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close