Paylaşım Yap

Evrim Nedir, Ne Değildir? Evrim Hakkında Her Şey

Evrim Nedir?

Evrim Nedir, Ne Değildir? Evrim Hakkında Her Şey
3 dakika
1,131
  • Blog Yazısı
Blog Yazısı
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Nedir ? Ne değildir ? Evrim Hakkında Herşey

Evrim nedir ? İnsanlar maymunda mı geliyor ? Madem ki insanlar maymundan geliyor? Neden şimdiki maymunlar insan olmuyor? İyide evrim sadece bir teori ispatlanmadı ki.Eğer evrim biyolojisi ile uzaktan yakından ilgilenen biriyseniz bu ve benzeri sözleri bir çok kez duymusunuzdur kaldı ki evrim teorisi ile ilgilenmek için biyolog olmaya gerek yok hatta Fen bilimcisi olmanıza bile gerek Ekonomist yahut Mimar bile olsanız hatta benim gibi Sosyal bilimcisi iseniz Tarih Coğrafya Sosyoloji ile ilgilenseniz bile evrim ile ilgilenmenizde sakınca yok kaldı ki bu yazayı yazan biri olarak Tarih Coğrafya Sosyoloji benim asıl ilgi alanlarım neyse hazırsanız başlayalım ve evrimi iyice bir didik didik edelim ve bilime giden o müthiş yolda bir gezintiye çıkalım.

Evrim nedir?

Tüm Reklamları Kapat

En basit temel şekilde anlatacak olursak evrim canlı türlerinin nesiller içerisindeki değişimine evrim denir.Evrim genelde kısa vadede genlerde uzun vadede fiziksel özelliklerin değişimidir.Fakat evrim tekli bireylerin değişimi değildir.değişen, popülasyon içerisindeki özelliklerin genel dağılımıdır.Evrim bireyin ömrü içerisindeki geçirdiği değişim değildir.Nesiller içerindeki değişimdir.

EVRİM HENÜZ BİR TEORİ İSPATLANMADI!!!

Madem evrim gerçek neden hala bir teori? Aman Allahım evrime karşı çıkanların evrimcilere karşı sürekli kullandığı bir soru bu soruyu cevaplamak için öncelikle Hipotez, teori ve kanun arasındaki fark nedir onu bilmeniz gerekir

Hipotezler(varsayımlar), Probleme konulan geçici çözümlere hipotez denir.

Tüm Reklamları Kapat

Kanunlar(bilimsel gerçekler) Hipotezlerin defalarca defalarca test edilerek her seferinde aynı sonucun alınması ile artık değişmeyeceği anlaşılan doğa yasalarıdır.

Teoriler.Hipotezler ile kanunlar arasında bağantıyı sağlar.

EVRİM TEORİSİNİN YANLIŞLIĞI KANITLANDI BİLE

Öncelikle şunu söyleyelim Son yüzyılda evrimi destekleyen 200.000’den fazla makale yayınlamıştır Evrime ters düşen tek bir kanıt bile bulunmamaktadır.Kaldı ki bir çok bilim adamı sanılanın aksine evrim teorisini çürütmeye çalışır.Zira evrimi çürütmek büyük bir başarı olacağından bunu yapan kişi Nobel ödülüne layık görülecektir.ki kimse bu ödülü kaçırmak istemez.

Evrim Ağacı'ndan Mesaj

EVRİM GÖZLEMLENMEDİ KANITLANMADI

Hani meşhur bir resim vardır 3 maymun vardır biri kulağını biri gözünü biri ağızını kapatır heh işte her ne kadar o üç maymun gibi yapsanızda ben evrimle ilgili ne bir kanıt gördüm nede gördüm desenizde.Evrimle ile ilgili bir çok laboratuvar deneyi*, doğal gözlem** ve fosillerle reddedilemeyecek bir şekilde kanıtlandı.

EVRİM BİR ANDA VAROLUŞCUDUR

Evrim anlık değil bir süreçtir.Evren sürekli değişmektedir bununla birlikte doğal olarak canlılarda değişmektedir.Doğada hiç bir şey bir anda pufff diye var olmaz.

EVRİM=TESADÜF

Şans ve tesadüf canlıların evriminde rol oynar.Ama bunun dışında bir çok fazla etken vardır.En basit şekilde şartlara uyum sağlayanlar yaşar diğerleri ise ölür.Bu şanş değildir.Mesela ilaçlanan bir mutfakta bu ilaca karşı bağışıklık geliştiren böceklerin hayatta kalıp türlerinin devam etmesi ve diğerlerinin yok olması doğal seçilime kusursuz bir örnektir.

Tüm Reklamları Kapat

İNSANLAR MAYMUNLARDAN GELDİYSE, NEDEN ŞİMDİKİ MAYMUNLAR İNSANA DÖNÜŞMÜYOR?

İnsanın değişimide diğer tüm canlılarda olduğu gibi devam etmektedir.Yani bundan binlerce milyonlarca yıl sonra nasıl bir şeye benzeyeceğimizi tahmin edemeyiz.Ancak doğanın kanunları değişmediği evrim devam edecek.Fakat biz bunu göremiyoruz çünkü canlıların fiziksel değişimleri makroevrim ile incelenirken, genetik değişimleri mikroevrim ile incelenir.Evrim genlerle yani mikroevrim ile başlar ve süreç fiziksel değişimlerle yani makroevrim ile devam eder.Yani biz ne kadar mikroevrimi göremesekde devam ediyor damlaya damlaya göl olan makroevrimleri ise ömrümüz yetmediği için göremiyoruz.

GÜÇLÜ OLAN YAŞAR

Tüm Reklamları Kapat

Yanlış güçlü olan değil daha iyi uyum sağlayan yaşar.

EVRİM TEORİSİNİ ORTAYA ATANLAR

M.Ö. 6.yy’da Anaksimander

Sonra Herakletios

Tüm Reklamları Kapat

Agora Bilim Pazarı
Geveze: Kafamızın İçindeki Dırdırcı Ses ve Onu Dizginlemenin Yolları (Ethan Kross)

Benzersiz bir becerimiz var: iç sesimiz. Hedeflerimize ulaşabilmemizi, yaratabilmemizi, mutlu anlarımızı zihnimizde tekrar tekrar yaşayabilmemizi ve kim olduğumuzu tanımlayabilmemizi ona borçluyuz. Ama bu bilgelik kaynağı, en çok ihtiyaç hissettiğimiz anlarda en acımasız düşmanımıza dönüşebiliyor. Acı veren duyguları aklımıza sakız yapıyor, utanç dolu anlarımızı zihnimizde tekrar tekrar canlandırıyor, bizi düşüncelerimizin kıskacından kurtarmıyor, aksine sinsi bir şeyin doğmasına yol açıyor: dırdırcı iç ses.

İç sesin hem yardımsever bir süper güç hem de bizi yaralayan yıkıcı bir kriptonit olmasının yarattığı kaçınılmaz gerilim, insan zihninin en büyük bilmecelerinden biri. Peki yok mu onu dizginlemenin bir çaresi?     

Ödüllü nörobilimci ve psikolog Ethan Kross büyük yankı uyandıran kitabı Geveze’de sayısız vaka ve araştırmadan yararlanarak, iç sesi dizginlemek için bir dizi araca sahip olduğumuzu gösteriyor. Aslında hep gözümüzün önünde olan ama farkında olmadığımız; kullandığımız sözcüklere, anlattığımız hikâyelere, sevdiklerimizle yaptığımız konuşmalara, alışkanlıklarımıza, hatta bazen tuhaf ritüellerimize gizlenmiş araçlar. 

Etkileyici, sürükleyici, aynı zamanda da özgün bakış açıları ve ipuçlarıyla dolu Geveze, kendinizle yaptığınız konuşmaları sonsuza dek değiştirecek ve daha mutlu, daha üretken bir yaşam sürmenize yardımcı olacak bir kitap.

Devamını Göster
₺160.00
Geveze: Kafamızın İçindeki Dırdırcı Ses ve Onu Dizginlemenin Yolları (Ethan Kross)
  • Dış Sitelerde Paylaş

M.Ö. 5.yy’da Empedokles

Lamarck

Alfred Russell Wallace

İNSANDA EVRİME DAİR BİR BULGULAR

Apandis 20 yaş dişleri Kuyruk sokumu kemikleri Darwin Yumrusu Üçüncü Göz Kapağ Plantaris kası Auriculares kasları Sahte genler Kılların ürpermesi

EVRİM İÇİN MİLYONLARCA YIL GEREKİR.

Canlı türünün nesli oldukça kısaysa*, evrim makro düzeyde de oldukça rahat gözlemlenebilir.

ARA GEÇİŞ FORMLARI YOKTUR.

Tam aksine ara geçis formları vardır.

Bu fosillerden örnekler verelim:

Tüm Reklamları Kapat

Archaeopteryx: Dinozorlardan kuşlara geçiş formlarından biridir.

Odontochelys semitestacea: Balıktan kaplumbağa geçiş formlarından biridir.

Tiktaalik Rosae: Balıklarla kara canlıları arasındaki geçiş formlarından biridir. Karaya çıkıp yürüyebilen bilinen ilk deniz canlısıdır.

Panderichthys: Balıklarla kara canlıları arasındaki geçiş formlarından bir diğeri.

Tüm Reklamları Kapat

Ambulocetus: Yürüyen balina olarak da bilinen balina evrimine dair geçiş formlarından biridir.

Aziz Sancar:Evrim Gerçektir ve İnanç Meselesi Değildir'

İster inançlı ister inançsız olun evrim bir gerçektir arkadaşlar.

Kaynaklar.https://onedio.com/haber/evrim-teorisiyle-ilgili-14-yanlis-bilgi-386330

Tüm Reklamları Kapat

https://evrimagaci.org/question/tr/evrim-nedir

#Evrimdevrimoluyor.

Okundu Olarak İşaretle
19
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Paylaş
Sonra Oku
Notlarım
Yazdır / PDF Olarak Kaydet
Raporla
Mantık Hatası Bildir
Yukarı Zıpla
Bu İçerik Size Ne Hissettirdi?
  • Tebrikler! 2
  • Bilim Budur! 2
  • Umut Verici! 1
  • Muhteşem! 0
  • Mmm... Çok sapyoseksüel! 0
  • Güldürdü 0
  • İnanılmaz 0
  • Merak Uyandırıcı! 0
  • Üzücü! 0
  • Grrr... *@$# 0
  • İğrenç! 0
  • Korkutucu! 0
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?

Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:

kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci

Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 25/04/2024 04:39:51 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/13789

İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.

Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Kas
Foton
Diş Sorunları
Hormon
Güneş Sistemi
Üreme
Yatay Gen Transferi
Ekonomi
Buz
Haber
Halk Sağlığı
Kalıtım
Yörünge
Önyargı
Cinsel Yönelim
Depresyon
Hekim
Yaşlılık
Hindistan
Fotoğraf
Ufo
Yaşanabilir Gezegen
Egzersiz
Işık Hızı
Obstetrik
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
Sosyal
Yeniler
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Yazı Geçmişi
Okuma Geçmişi
Notlarım
İlerleme Durumunu Güncelle
Okudum
Sonra Oku
Not Ekle
Kaldığım Yeri İşaretle
Göz Attım

Evrim Ağacı tarafından otomatik olarak takip edilen işlemleri istediğin zaman durdurabilirsin.
[Site ayalarına git...]

Filtrele
Listele
Bu yazıdaki hareketlerin
Devamını Göster
Filtrele
Listele
Tüm Okuma Geçmişin
Devamını Göster
0/10000
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close