Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Akif Emre Ünal
Üye 8 Eylül
2

Atom taneciklerini kandirabilir miyiz?

her maddeyi oluşturan ve maddenin halinin atomlarin yoğunluğuna bağlı olduğundan biz atomları kandırıp gaz olan bi maddeyi katı gibi yada sıvı gibi davranmasını sağlayabilir miyiz? böylece belki bulutların üstünde bir şehir kurabiliriz.
138 görüntülenme
Atom taneciklerini kandirabilir miyiz?
Atom taneciklerini kandirabilir miyiz?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Sena Küçükkıvanç
Yazar&Editör 10 Eylül

Süperiyonik buz gibi maddeler aşırı koşullar altında gerçekten de beklenmedik özellikler sergileyebiliyor. Bu bize maddenin davranışını değiştirmenin mümkün olabileceğini gösteriyor.

Ancak şu anki teknolojimizle bir gazı sıradan koşullarda katı ya da sıvı gibi davranmaya zorlamak pek mümkün değil. Uranüs ve Neptün gibi gezegenlerin iç yapısında bulunan süperiyonik fazlar olağanüstü basınç ve sıcaklıklar gerektiriyor. Bu koşulları Dünya atmosferinde yaratmak şu an için hayal ötesi.

Süperiyonik maddeler gibi egzotik maddelerle yapılan deneyler bize maddenin sınırlarını zorlamanın mümkün olduğunu gösterse de bulutları yapı malzemesi olarak kullanmak henüz gerçekçi değil.

Tüm Reklamları Kapat

Yani atomları kandırmak şu an için bilim kurgu gibi görünse de maddenin davranışını değiştirme konusundaki araştırmalar devam ediyor. Belki gelecekte bugün imkansız görünen şeyler mümkün olabilir. Kim bilir belki bir gün bulutların üzerinde şehirler kurmak da hayal olmaktan çıkar.[1][2][3][4]

Kaynaklar

  1. S. X. Evidence Of Superionic Ice Provides New Insights Into The Unusual Magnetic Fields Of Uranus And Neptune. (14 Ekim 2021). Alındığı Tarih: 10 Eylül 2024. Alındığı Yer: Phys | Arşiv Bağlantısı
  2. University of Chicago News. Scientists Find Strange Black ‘Superionic Ice’ That Could Exist Inside Other Planets. (21 Ekim 2021). Alındığı Tarih: 10 Eylül 2024. Alındığı Yer: University of Chicago News | Arşiv Bağlantısı
  3. L. Lerner. Scientists Find Strange Black ​'Superionic Ice' That Could Exist Inside Other Planets. (28 Ekim 2021). Alındığı Tarih: 10 Eylül 2024. Alındığı Yer: Phys | Arşiv Bağlantısı
  4. City University of Hong Kong. Unravelling The Fascinating Behavior Of Water And Ice In Extreme Conditions | City University Of Hong Kong. (11 Nisan 2024). Alındığı Tarih: 10 Eylül 2024. Alındığı Yer: City University of Hong Kong | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close