Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Jack Frederick
Jack Frederick
1,427 UP
Üye
1

Tavuk ve Hindi melezi doğal yollarla oluşturulabilir mi?

Tavuk ve Hindi çiftleşip yavru oluşturabilir mi?
2,524 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Mehmet Ali
Mehmet Ali
18K UP
bilimsever

Eğer iki farklı türün çiftleşmesinden melez bir yavru doğmuyorsa zigot öncesi veya zigot sonrası bariyerlerine takılmış olması gerekir. Evrim ağacının bu konuyla ilgili yazılarını aşağıya bırakıyorum. Tavuk ve hindi habitat İzolasyonu, Zamansal İzolasyon, Mekanik İzolasyon, Davranışsal İzolasyon, Gametik İzolasyon gibi izolasyonlara tabi oldukları zaman üreyemezler. Bu tip izolasyonları aşsalar bile genetik yapılarından kaynaklanan değişikliklerin yavruda toplanması sonucu anormallikler ortaya çıkabilir. Hindiler ile iki tavuk türü arasında hibridizasyon deneyleri yapılmıştır. Erkek tavuklar dişi hindileri tohumladığında hem erkek hem de dişi embriyolar oluşur, ancak erkekler çok daha az yaşayabilir ve genellikle gelişimin erken aşamalarında ölürler. Erkek hindiler dişi tavukları tohumladığında, döllenmemiş tavuk yumurtaları bölünmeye başlamasına rağmen hibrit oluşmadı. Hindi sperminin tavuk yumurtalarını dölleyemediği, ancak döllenmemiş yumurtalarda hücre bölünmesini tetikleyebildiği görülüyor. Dişi tavuklar (ufak tefekler dahil) ile erkek evcil veya yabani hindiler arasındaki doğal melez raporları DNA çalışmaları ile desteklenmemektedir. Olağandışı civcivlerin ortaya çıkması, büyük olasılıkla ebeveynlerdeki çekinik genlerden (veya muhtemelen beç tavuğu veya yabani sülünlerle melezleşmeden) kaynaklanmaktadır. Beltsville'deki ABD Tarım Bakanlığı'nın kümes hayvanları araştırma şubesinden Dr. Marlow Olsen tarafından yapıldı: Tavuk-hindi kırması, hindi annesinin uzun boyunlu ve beyaz tenine ve tavuk babasının tüylerinin genel boyutuna ve koyu rengine sahip olduğunu söylüyor. Uzun boynu tüylüdür, ancak gerdansızdır. Bacakları genç bir hindininki gibidir. Kuluçka aşamasından geçirilip yaşatılması çok zor olduğu için melezleri ticari olarak üretmek pratik olmayacaktır.

199 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Çağrı Mert Bakırcı. Türleşme - 5: Zigot-Öncesi Üreme Bariyerleri. (11 Haziran 2021). Alındığı Tarih: 11 Haziran 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
  2. Çağrı Mert Bakırcı. Türleşme - 6: Zigot-Sonrası Üreme Bariyerleri Ve Hibritler. (11 Haziran 2021). Alındığı Tarih: 11 Haziran 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
  3. M. W. OLSEN. Turkey-Chicken Hybrids. (11 Haziran 2021). Alındığı Tarih: 11 Haziran 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
  4. D. C. WARREN, H. M. SCOTT. An Attempt To Produce Turkey-Chicken Hybrids. (11 Haziran 2021). Alındığı Tarih: 11 Haziran 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
  5. wikipedi. Gamebird Melezleri - Gamebird Hybrids. (11 Haziran 2021). Alındığı Tarih: 11 Haziran 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close