Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
3

Takıntılı,özellikle kendi hayatındaki her problemi sorgulayan düşünmekten kendini alıkoyamayan bir insan bu huyunu nasıl terkeder?

Hayatımız kesinlikle her zaman iyi gitmeyecek.Fakat yaşanılan her durumda acaba böyle olsa böyle olurmuydu gibi durumlar,geçmişden kurtulamama,çok fazla düşünme boşverememe gibi durumları yaşayan pek çok insan var.Peki bunun çözümü nedir? bu kitabı okuduğunda artık rahat olacaksın umursamaz olacaksın veya başka bir yolu varmı?
9,972 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Münevver Yağlıbel
Felsefe Grubu Öğretmeni

Açıkçası kişisel gelişim ve onun türevi olan kitaplar okunmak dışında bir şey ifade etmiyor. Kitap okuma alışkanlığı olan biri olarak söylüyorum bunu. Onun dışında haklısınız, gün geçtikçe farklı sorunlarla karşılaşıyoruz ve baş etme yöntemlerimiz birbirinden farklı. Derin düşünmek, sorgulamak birçok insanın yapamadığı bir içe bakış tekniği. Bunu yapabilenler hakikaten bir şeylerin farkında olmak isteyenler ve gerçeğe yakın hisseden kişiler bence. Bunun dozu da elbette ki önemli, her düşüncenin bir çıkış kapısını bulmaya çalışırken o arada kaybolmamaya çalışmak. Kendini unutmamak. Neyi nasıl düşünürsen düşün, bir yere kadar sürüyor. Sonrasında bakıyorsun ki hayat aynı şekilde devam etmekte, ama beynin arı kovanı gibi. Bunu kendine neden yaşatasın ki? Bırak bazı şeyler dağınık kalsın, her sorunun çözümüne o an ulaşıyor olsaydık hayatın da bir anlamı kalmazdı. Acı ve haz hep birbirini kovalar. Biri gider diğeri gelir. Kısır döngüdür. Zaman diye bir kavrama inanıyorum. Kastettiğim şey beklemek değil. Bazı şeyleri oluruna bırakmak. Cevaplar bir şekilde bulacaktır kişiyi. Sahip olunan takıntıları azaltmaya çalışmak ya da onlarla bütünleştiğinin farkına varmak gerekiyor belki de. Yaşam başlı başına basitlikten ibaret, zor ve çekilmez görünüşü de bu yüzden. Bu arada kalıtsal olarak getirdiğimiz durumlar dışında kişilik adamızı oluşturma seçeneğimiz de var, Günah keçisi aramak yerine, kendimizle ilgili değişikliklere gitmeye çalışmak daha faydalı olur diye düşünüyorum. Başlamak için hiçbir zaman geç değil. Başkası senin hayatını nasıl değiştirebiliyorsa pekala sen de kendi hayatını değiştirebilme gücüne sahipsin. Yeter ki inan, kendine ve ne yapmak istediğine.

1,275 görüntülenme
8
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Sena Sultan Çalışkan
Aynı durumu bende yaşıyordum

Öncelikle geçmişinle barışmam gerekiyor. İyi veya kötü yaptığın her şey bu gün seni sen yapan olay veya olgulardır. Yaptığın davranış sana kötü sonuçlar da doğursa iyi sonuçlarda doğursa bu gün birinim iyi diğerinin kötü olduğunu anlamanı sağlayan deneyimler en nihayetinde. Kendini kabul etmelisin. Aynı problemi bende yaşıyordum. Geçmişi olayları, yaptıklarımı şöyle yapsam böyle olmazdı böyle yapsam şöyle olmazdı derken gözümün önündeki gerçekliği ve benim odaklanmam gereken şeyleri unutturdu. Ve bir daha asla göremeyeceğim ve yaşayamayacağım günleri keşkeler düşünerek elimin tersiyle ittim. Peki şimdi şunu mu demeliyiz "keşke o zaman geçmişi düşünmeseydim". Bu bir paradoksa yol açardı. Çevremizdeki insanlar hata yaptıkları zaman affediyoruz, bizi kırdıkları zaman alttan alıyoruz. Ama durum kendimize gelince bir tık daha sertiz. Etrafımızdaki insanlara gösterdiğimiz tölerans ve özveriyi en başta kendimiz hak ediyoruz.

257 görüntülenme
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close