Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye 2 Haziran 2023
3

Sınavlarıma nasıl çalışmam gerekiyor?

Sınavlarımız başladığından beri özellikle sözel derslerin konularını ezberlerini nasıl yapmalıyım?
550 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Fen lisesi öğrencisi 2 Haziran 2023

Unutma, senin için her zaman buradayım ve bana herhangi bir konuda ihtiyacın olduğunda yanında olacağım.

Sevgilerimle,

Anlama odaklı çalışma: Konuları anlamaya yönelin, sadece ezberlemekten kaçının. Tek amacın dersi geçmek olmasın dostum biraz daha ilgi duy derslere.

Tüm Reklamları Kapat

Not alma: Dersler sırasında not alın, önemli noktaları vurgulayın. Unutmayın ki fazla ve gereksiz bilgilerde her zamann olaçak o yuzden boş şeyleri not almamaya özen gösterin.

Kendi öğrenme materyalleri: Özetler, kavram haritaları veya flash kartları oluşturun. Yaptığında en iyi olan türde ders çalışın.

Pratik yapma: Soru bankaları veya önceki yılların sorularını çözerek pratik yapın. Testler sizi hızlandıraçaktır bunu unutmayın.

Zaman yönetimi: Sınavlarda zamanı iyi kullanmaya çalışın, sınav sürecini deneyimleyin.

Tüm Reklamları Kapat

Düzenli tekrar: Konuları düzenli olarak tekrar edin (Günlük haftalık aylık biçiminde kalıcılığı sağlarsınız).

Hoşçakalın iyi günler...

Umarım bu özet, sınavlara hazırlık sürecinde size yardımcı olur!

Kaynaklar

  1. Hilal Ateş. Mutlaka Denemen Gereken 15 Verimli Ders Çalışma Tekniği. Alındığı Tarih: 2 Haziran 2023. Alındığı Yer: toptalent | Arşiv Bağlantısı
18
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Egemen Sak
Egemen Sak
62K UP
Öğretmen 26 Temmuz 2023

Ders çalışma düzeninizi oluşturmanız için öncelikle zeka çeşidinizi bilmemiz gerekiyor.

Sayısal-Mantıksal zeka türü ile sözel zeka türünün aynı şekilde ders çalışması ve beklentisinin aynı olması aşırı derecede mantıksız. Atmaca eğitimi ile Vaşak eğitimi arasındaki fark kadar ciddi ve belirgin bir fark vardır. Bu yüzden öncelikle çoklu zeka kuramına bakarak zeka türünüzü öğrenmenizi tavsiye ederim. Şu anda tanımlanmış 7 zeka türü var. Ki bu 7 zeka türü de aslında onlarca alt başlığa sahip.

Ancak en azından zeka türünüzü bilmek bu işi oldukça rahatlatır. Ancak burada bu zeka türünü belirlerken lütfen ilgi, alakanızı kaale almayınız. Sizleri oldukça yanıltabilir. Çünkü bu ilgi ve alaka genellikle çevresel faktörlerle belirlenir.

Tüm Reklamları Kapat

Sonraki konu bir konuya çalışacakken ön bilgilerinizin ve hazırbulunuşluk düzeyinizin, isteğinizin ve dikkatinizin bu konuya verme durumunuzun da pozitif düzeyde olması gerekir.

Ön bilgileri tamamlanmış yeni öğrenmede öğrenme tam anlamıyla gerçekleşmez.

Toplumda oldukça yanlış tanımlanan bu zeka türleri arasında bir hiyerarşi yoktur. Kimse daha iyi matematik yapıyor diye daha zeki olamaz. Bir karga bir kediden daha iyi uçuyor diye aptal demek dünyanın en aptalca yaklaşımıdır.

Ancak herşeyden öte, bir şeyi öğrenmenin en temel hatta en gerekli, önemli şartı çok çalışıp öğrenmeye çalışmaktan geçtiğini de baştan uyarmak lazım.

Tüm Reklamları Kapat

Tüm bunlardan bağımsız olarak sözel derslere (sorunuz üzerinden) zeka türüne göre çalışma tekniklerini sıralayım

•Sayısal zeka türü: Ezberleyin. Zaten oldukça kuvvetli ve iyi bir ezber yeteneğiniz var.

(Bilenin aksine sayısalcılar sözel konularda sözel zekaya sahip kişilerden çok daha iyi ezber yaparlar. Bilgileri adeta tesbih gibi sıralar ve okurlar. Bu konuda sözeller iyi değildir.)

•Sözelciler: Sözel zekaya sahip kişiler konular arası bağlantı kurma yeteneğine sahiptirler. Konuları birbirleri ile en baştan bağlantı kurarak ve mümkünse sesli okuyarak veya yazarak veya birilerine anlatarak pekiştirin. Bol soru çözün,yazın. Tekrar tekrar okuma yapın.

Ritmik zekaya sahipler: Şarkı söyletin, besteleyin.

Sosyal zeka: Birileri ile bu konuları anlattıktan sonra tartışın.

Kinetik zeka : Jest ve mimiklerinizi kullanarak, yürüyüş yapın veya bir öğretmen gibi kendinize anlatın. Bolca el kol hareketi sergileyin.

İçsel zeka: Bolca plan yapın. Bu planların içine bu bilgileri katın. Kodlama yapın.

Görsel zeka: Bolca resim, grafik, kavram haritaları ve karikatürleri vb şeyler kullanarak konuyu görselleştirin. Yeteneğiniz varsa resim yapın.

Aslında acı bir durum ile karşı karışıyasınız. Sizlerden özellikle yks ve lgs gibi sınavlarda beklenen performans matematik ve fizik yapmanızdır. Lakin bu beklenti, kedi,yılan,balık,kuş ve akrebi bir alana toplayarak en hızlı koşanın 1. Olmasını bekleme olayından farksızdır. Üzgünüm. Bir sözelci her şeyden öte bir öğretmen olarak sizlere bilgi vermek benim vazifem. Sayısal yapamıyorsanız bu yarışmada her türlü önünüze geçecekler... O yüzden yol yakınken bolca matematik, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında soru çözmeye odaklanın. 2023 yks ve lgs sorularını çözmüş,incelemiş hatta ösym ve meb e geri bildirim vermiş biri olarak söylüyorum. Kesinlikle sınav sizin bilginizi, çalışmanızı hatta zeka alanınızı ölçmüyor. Giren kişilerin içinden kaç sayısal hatta matematik sorusu yaptığınızı ölçüyor...

Tüm Reklamları Kapat

Bu durum sizleri pes ettirmesin. Çünkü ciddi ve doğru bir çalışma tarzı ve stili ile birçok sayısalcının bile önüne geçebilirsiniz. Yeter ki başarmak isteyin. Arkadaşımın sevdiğim bir sözü vardır. C. Ronaldo nun futbolda çok başarılı olmasının tek nedeni çok çalışkan olmasıdır. Yoksa Sergen bile ondan daha yetenekli bir topçuydu. Ya da M.Kemal'in bir sözüyle bitireyim.

"Zafer, zafer benimdir, diyenindir"[2][1]

Kaynaklar

  1. Üniversite. Verimli Ders Çalışma. Alındığı Tarih: 26 Temmuz 2023. Alındığı Yer: Özyeğin | Arşiv Bağlantısı
  2. Anonim. Çoklu Zeka Kuramı. Alındığı Tarih: 26 Temmuz 2023. Alındığı Yer: Eğitim. | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close