Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
2

Romanlar okunması gereksiz zaman kaybı kitaplar mıdır?

Nede olsa Bilgisayar oyunları, film/dizi gibi eğlenmek amaçlı yapılan bir şey bir felsefe tarih sosyoloji ya da bilim kitapları gibi bir şey öğrenebileceğin insan olarak gelişebileceğin kitaplar değiller.
1,012 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Genç Mühendis
Genç Mühendis
265K UP
Düşünür

Gereksiz değildir, hatta bu çok acımasızca bir eleştiri :)

Gerçek hayatta bile kitap okuyan-okumayan iki insanı karşılaştırırsak bile bu sorunun cevabını anlarız.

Her şeyden önce diksiyon gelişir, kurduğun cümlelerin kalitesi, karmaşıklığı ve ifade yeteneği gelişir.

Tüm Reklamları Kapat

Sosyal zekayı arttırır. En azından karşındaki insanı dinlerken ne demek istiyor? Neyi ima ediyor? Bu konuşmada nereye varmak istiyor? Gibi "sözsüz iletişimi(böyle bir terim var mı bilmiyorum şimdi uydurdum)" geliştirir.

Bunun dışında yaratıcılığı geliştirir, hayal dünyasını geliştirir, olgunlaştırır. Kitap okuyan kişilerin sohbeti de bir o kadar akıcı ve keyifli olur ki bu da gene sosyal bağlar kurmayı arttırır.

Şunu da belirtmek isterim ki yukarıda yazdığım her şey şahsi görüşümdür, bilimsellikten uzaktır. Kişisel gözlemlerimi yazdım sadece. Tabiki de bilimsel ya da felsefi yazılar okumamız bizi bir romana oranla daha çok geliştirir o konuda hem fikiriz ama romanların zaman kaybı olmadıklarını ve eğlenceden çok daha fazlasını insana kattığını garanti ederim.

BUNU OKUYAN SEVGİLİ OKUR, ROMAN OLSUN BİLİMSEL METİN OLSUN FARKETMEZ YETERKİ OKU!

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
11
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
İlhan Taşlı
İyi Bir Gözlemci

Bilmek, öğrenmek elbette yaşamı, doğayı anlayabilmek için önemlidir. Tüm bunların hayatımız için bir anlamı olacaksa, önce insan olmak önemli değil midir?

Roman, Hikaye, Şiir Okumak, Empati Duygunuzu Geliştirir: Sosyal hayatımızda zaten yeterince benmerkezci bir hayat yaşıyoruz. Romanlar, roman kahramanın duygularını, düşünce evrenini sınırsızca açar. Bu duruma gerçek hayatınızda şahitlik edemezsiniz, size en yakın insanların bile, sizinle paylaşmadıkları kapalı bir yanları vardır. Bir süre sonra, roman kahramanı ile kendinizi özdeşleştirmiş olarak bulursunuz. Artık karşınızda en mahrem yerlerini bile paylaşan bir kahraman vardır. İçten içe onun hatalarını, kötülüklerini bile, kendi hayal dünyanızda anlamlandırmaya başlarsınız. Özellikle, klasikleri okumak, sağlıklı beşeri ilişkiler kurmanızda çok faydalı olur.

Kendinizi İfade Edebilme Yeteneğiniz Artar: Bazen, duygu ve düşüncelerimizi aktarmakta veya anlatmakta çok zorlanırız. Konuyu sadece imla kurallarına veya Türkçe dil yapısına uygun cümleler kurabilme becerisi olarak algılamayın. Kendinizi ifade edebilmek için, konuya nereden ve nasıl gireceğinizden, sizi dinleyenleri hiç sıkmadan, nasıl akıcı bir dil kullanacağınıza kadar, pek çok konuda beceri kazanmanızı sağlar.

Tüm Reklamları Kapat

Genel kültürünüz gelişir. Sosyal sorumluluk duygunuz artar. Irkçılık, cinsiyet ayrımcılığı, din-dil ayrımcılığı gibi insanlığı zehirleyen düşünce ve fikirlerden uzaklaşmanızı sağlar.

Uzun lafın kısası; herkese önerim şudur "Dünya ve Türk Edebiyatı klasiklerinden okumaya başlayın"

8
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Abdurrahman Aygün
Zeki birisi

Tabii ki hayır şunu unutmamak lazım içeriği her ne olursa olsun kitap okumak faydalıdır. Sadece kitap değil herhangi bir yazıyı okumakta insanı geliştirir. Roman yerine kişisel gelişim, felsefe, tarih gibi öğretici kitapları okumak daha faydalıdır.

4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close