Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Kedi J
Üye
3

Ölünce bizlere ne olucak ?

Dine inanmayan arkadaşlar öldükten sonra ne olucağını düşünüyorsunuz (dinlere inanmıyorum). Çocukluğumdan beri bu soruyla kafayı yiyorum ve ayda 1 2 kez olmak üzere bu konuyu düşündüğümde ciddi derecede darlanıyorum. Her şeyin biticek olması beni içten içe delirtiyor. Umarım beni rahatlatabilecek bir cevabınız vardır. Buna ihtiyacım var:/
1,274 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Görkem Öge
Kozmoloji meraklısı.

Sorunuzun bir cevabı olmadığını gayet iyi bildiğinize eminim. Size, ne olacağını söylesem ikna olmayacağınızdan da eminim. Hatta hiç kimsenin sizi ikna edemeyeceğine de eminim. Çünkü zaten binlerce yıldır bu sorular soruluyor, cevaplar veriliyor ama aynı sorular tekrar tekrar sorulmaya devam ediyor. Çünkü verilen cevaplar hiç ikna edici değil. Çünkü cevapları verenlerin bir dayanakları yok, ellerinde veri yok ve bu nedenle de onlara güvenmemiz için bir neden yok. Ve bu soruları soranlar da bunu biliyorlar ve ne yazık ki gerçeği öğrenmekten çok rahatlamak istiyorlar. Ortada, verilecek bir cevabın olmadığı hissinden kurtulmak istiyorlar ancak ne yazık ki gerçek bu. Bir cevap yok. Daha doğrusu olacak bir şey yok. Öleceğiz ve her şey bitecek, bu kadar basit. Ya da böyle değilse de böyle olmadığı ya da öldükten sonra ne olacağı üzerine bir fikir oluşturacak bilgimiz, verimiz yok. Size ne söylersek söyleyelim yalan söylemiş olacağız. Çünkü sorunuzun cevabını bilen tek bir insan yok. Bu nedenle de belki de zaten bir cevap yok.

Size önerim şu: Eğer, dürüstçe ve mantık çerçevesinde bir cevap aramaya devam ederseniz zaten aradığınız cevabı bulamayacaksınız. Ve kendinize yalan söylemekten ya da söylenmiş hazır yalanlara inanmaktan başka bir yol bulamayacaksınız.

Bence esas sizin kafanızı kurcalaması gereken soru, ortada bir cevap olmaması durumunun neden sizi rahatsız ettiği? Neden darlanıyorsunuz, neden delirecek gibi oluyorsunuz, neden bir cevaba ihtiyacınız var? Bunu düşünmelisiniz. Eğer konuya bilimsel esaslar çerçevesinde yaklaşırsanız, kendinize, içinde yaşadığınız bu dünyaya ve evrene tarafsız, bilimsel, gerçekçi bir bakış atmayı başarırsanız bu darlanma, delirme hislerinden kurtulacağınızı garanti ediyorum. Böyle bir soruyu sormaya ve bir cevap bulmaya ihtiyaç duymamaya başlayacaksınız.

Tüm Reklamları Kapat

Bence peşinden gitmeniz gereken şey cevaplar değil, cevapların gerçekten gerekli olup olmadığını incelemek.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sağlıcakla...

301 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
10
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mekalid Menar
Mekalid Menar
16K UP
Physician

Bir ağacı düşünün..

Bahar ve yazda çiçekler açıp meyve veriyor.

Ve sonra sonbahar yapraklar dökülüyor.

Tüm Reklamları Kapat

Kışın tamamen ölü iskelet gibi kuru dallar kalıyor..

Ve yeni bir baharda tekrar çiçekler açıp canlanıp hayatlanıyor ve yeni bir hayata balıyor..

Şimdi bütün ağaçları düşünelim..

Hatta binlerce çeşit ve sonsuz sayıda bitkileri..

Tüm Reklamları Kapat

Kışın ölüp bahar ve yazda dirilen sinek ve kuşların binlerce çeşidini ve sınırsız sayısını..

Gözümüzün önünde kışın öldükten sonra baharda dirilen sonsuz sayıda bu örnekler bu canlılar bize bilimsel olarak kanıtlarlar ki insan da öldükten sonra dirilecektir..

Ve sonsuza kadar yaşayacaktır..

Aslında ölüm denilen sadece bu eskiyen cesedi bırakıp yenisini almaktır.

Nasıl geceden sonra gündüz

Kıştan sonra bahar ve yaz gelir..

Bu dünya kıyametinden sonra da sonsuz bir hayat gelecektir..

Bunun kanıtları sonsuzdur şimdilik bu kadar yazabildim.

Bunlar bilime aykırı kesinlikle değildir.

Kuantum der ki bir an sonra atom parçacıkların değişiyor..

Tüm Reklamları Kapat

Ama ben ben olarak değişmiyorum.

Bu ne demek bu kuark parçacıkların arkasında ruh vardır o değişmez ve sonsuza gider.

Elma agaci gibi düşün..

Tüm Reklamları Kapat

Ölür yaoranlarını döker,budanır,kesilir..

Ama elma ağacı olarak devam eder.

Çünkü DNA programında elma aktivasyonu vardır..

Yani onun ruhu gibidir..

Tüm Reklamları Kapat

İnsan ise gerçek bir ruha sahiptir..

Ceset ölüp toprağa karışsa da ruh ölmez devam eder..

Saygılarımla..

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close