Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Talu Kara
Üye
2

Neden topluma karşı faydalı olmaya çalışmamız gerekiyor? Toplumun gelişimi ile neden ilgilenelim?

"Daha iyi hizmet verilmesini savunarak, toplumda gönüllü roller alarak ya da haksız uygulamalara karşı durarak topluma fayda sağlayın." maddesi bana oldukça anlamsız geliyor. İnsanların istediği hizmeti karşılamaktan hiçbir zaman haz almadım, "iyilik" yaparak mutlu olan bir insan da değilim, bu olay benim gibiler için nasıl işler?
1,185 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Görkem Öge
Kozmoloji meraklısı.

İnsanlar bir arada yaşadıklarında, yardımlaştıklarında, bireysel değil toplumsal yaşam dinamikleri inşa ettiklerinde daha güçlü olurlar. Eskiden beri bu böyle oldu ki buna insanın sosyal evrimi diyoruz. Bunun yolu da oluşturulan toplulukta herkesin belirli görevler alması ve yeni bir yapı ortaya çıkarması. Herkes görevini, işini iyi yaparsa o topluluk daha güçlü ve evrimsel olarak avantajlı olur.

Eğer "ben toplumun gelişimi ile ilgilenmiyorum" dersek kurduğumuz organizasyonu aşağıya çekeriz ve zayıflatmış oluruz. Bunu diyenlerin oranı artarsa zaten o toplum dağılır, varlığını sürdüremez. Günümüz Dünyasındaki gelişmiş ve az gelişmiş ülkelerin sosyal yapılarını incelerseniz bu dinamiğin aynen geçerli olduğunu görürsünüz.

Eğer siz bireysel olarak toplumsal yaşamı ret ediyor iseniz de (gayet mümkün) o zaman toplumdan ayrılır, kendinize bireysel bir yaşam kurarsınız. Bu tamamen hakkınız. Tercih sizin.

Tüm Reklamları Kapat

196 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
7
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Genç Mühendis
Genç Mühendis
262K UP
Düşünür

bu yazacaklarımı birkaç basit psikoloji kitabı okumuş biri olarak yazıyorum, basit tahminlerimdir. bir insanın başka insanlara iyilik yapmaktan zevk almamasının yada mutlu olmamasının 2 sebebi olabilir: ya psikopattır duygusal olarak eksiktir (ki bu kötü olan seçenek), diğer seçenek ise insan sevgisi yoktur (ki bu da daha az kötü olan seçenek). her iki durumunda doğal olmadığını sosyal bir eksiklik olduğunu düşünüyorum.

topluma karşı faydalı olmalıyız çünkü toplumun gelişiminin tek şartı budur. mağra adamından beri kimse toplumunun gelişmesi için uğraşmasa heralde şu an internetimiz elektiriğimiz olmaz, mağradan çıkıp ateşin karşısında uga buga dansı yapıyor oluruduk.

size verilen görevleri en iyi şekilde yapmazsanız yada herhangi bir haksızlık karşısında birlik olmazsanız(ki bu toplumun adaletini geliştirmeye çalışmaktır) kimsenin mutlu olmadığı bir topluma evriliriz. dünyadaki bütün ülkeler bir yarış halindedir aslında. iyi şartları olan ülkeler kötü şartlarda yaşayan nitelikli insanları toplar ve gelişmesi daha da artar.

Tüm Reklamları Kapat

hem ekonomik olarak, hem eğitim olarak bir insan topluma en iyi adabte olacak şekilde kendini yetiştirme zorunluluğu vardır. "toplumsal huzurun" tek şartı budur. hayattaki tek amacımız "ben mutlu olıyım gerisi önemli değil. sorumluluk almak bana göre değil." olmamalı. insanlar başkasına yardım edince mutlu olurlar. bizi birbirimizi umursamamak değil ilgilenmek arşa çıkartır. umarım soruna cevap verebilmişim.

3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close