Hayır, tıbbın gelişmesi evrimsel süreçte dezavantajlı olan bireylerin de hayatta kalmasını sağlayıp seçilim baskısını azaltsa bu durum, evrimi durduracak güçte değildir.
Evrimin o milyon yıllık sürecine bakınca tanımını gözden kaçırabiliyoruz. "Popülasyondaki kalıtsal özellik frekansının nesiller geçtikçe değişmesi." Yani teknik olarak tıbbın evrimi durdurması için herkesin klonunu yaratması ve gelecek nesillerde bu durumu sabit tutması gerekiyor.
Daha basit şekilde ifade edersek, dünyadaki bütün insanlar anne ve babalarının klonu olarak doğmadığı sürece her nesil geçişinde evrim devam ediyor. Bu tür bir evrimsel süreç, biraz rastlantısal devam edeceği için genetik sürüklenme altında olan evrimin etkin olduğunu söyleyebiliriz ama atlanmaması gereken çok önemli bir nokta daha var:
Seçilim mekanizmaları da hâlâ işlemeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar, son birkaç binyıl hatta birkaç yüzyıl zamanda bile belirli seçilim baskıları altında olduğumuzu gösteriyor. Bunun ayrıntılarına buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.
Sonuç olarak doğal seçilim, cinsel seçilim, grup seçilimi; mutasyonlar, traspozonlar, virüsler gibi birçok mekanizmanın insan evrimine hâlâ etki ettiğini söyleyebiliriz.