Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Hüseyin Açar
Üye
0

En sağlıklı yüzme eylemini nasıl gerçekleştirebiliriz?

Havuz ve deniz suyu içerisindeki zararlı mikroorganizmalardan nasıl kendimizi koruruz?
161 görüntülenme
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Cevap
Eray Cengiz
Eray Cengiz
8K UP
5 Yıl boyunca yüzme ile ilgilendim.

Merhabalar,

Öncelikle aklımızda kalıplaşmış deniz suyu mikroorganizmaları direkt olarak etkisiz hale getirmez, ayrıca deniz suyunun yapısına dirençli mikroorganizmalar mevcuttur. Bilindiği gibi vücudumuz derimizle kaplıdır, fakat dış dünyadan gelen etkenleri vücut içerisine alacak bazı açıklıklar mevcuttur ((örn; burun, ağız, kulak vb.)) deniz sularında bulunan zararlı mikroorganizmaların en az şekilde vücut içerisine alımı için, deniz gözlükleri, deniz bonesi, denizde kullanılmak için üretilen kulak tıkacı ((burada denizde kullanılmak için kısmı önemli nedeni ise, bazı üretimler sünger şeklinde oluyor ve bu da su ile temas ettiği zaman şişme eylemi gösteriyor. Bu olay suyun içeriye girmesini engelliyor ancak kulağı hassas kişilerde büyük şekilde olmasa da rahatsız edici küçük ağrılara sebebiyet verebilir. Plastik kullanmanızı öneririm.)), burun tıkacı gibi havuz ve deniz setleri kullanılabilir. Denizlerde bone zorunluluğu olmasa bile saç kıl köklerine temas eden kirli suyu en aza indirmek için kullanabilirsiniz. Havuza gelecek olursak, bilindiği gibi prosedür olarak halka açık bir havuzun her 3 günde bir kullanıma kapatılması ve klorlanması gerekir. Havuzlarda bone zorunluluğu mevcuttur, deniz suyu kadar temiz bir su değildir bu yüzden saydığım ekipmanları havuzda kesinlikle kullanmanızı öneririm. Peki vücudumuza temas eden sudaki zararlı mikroorganizmalar veya denizden çıktıktan sonra tenimize zarar verebilecek tuzlar için ne yapmalıyız? Denizler ve halka açık gerek olimpik gerek standart havuzlar olsun belirli kısımlarda duşlar bulunmaktadır. Denizden çıktıktan sonra 3 dakika içerisinde bu duşları kullanmanızı öneririm ama duş alma sırasında şampuan kullanmak yerine doğal sabunlar kullanmanızı öneririm. Yüzmeye başlamadan önce havuz çalışanları arasında "Nargile" olarak adlandırılan nefes antrenmanını yapmanız hem sağlığınız hem de oluşabilecek riskleri en düşüğe indirmeniz açısından güzel olacaktır. Yüzme stili olarak tüm kaslarınızı çalıştırmak istiyorsanız kurbağalama, keyifli bir yüzme tecrübesi istiyorsanız sırt üstünü öneririm. Eğitimler hakkında ne kadar bilginiz olduğunu bilmediğim için derin bölgelerde kramp, nefes darlığı yaşayacak olursanız sakin kalınız ve kramp durumunda çenenizin üzerini su yüzeyinde tutacak şekilde kalmaya çalışarak kramp giren kısımdaki ayağınızın baş parmağından tutarak yukarı doğru hafifçe çekiniz, nefes darlığı durumunda ayaklarınızı kontrollü ve hızlı bir şekilde çırparak göğüs kısmınızı sudan yukarıda tutmaya çalışınız. Bunları yaparken yakınlarınızda su dubaları var ise destek alınız. Su altında gereğinden fazla kalarak aniden oluşacak vurgun gibi hayati tehlike taşıyan olaylara dikkat ediniz.

Tüm Reklamları Kapat

Yaklaşık 5 yıl kadar olimpik havuzda yüzme eğitimi ve serbest yüzme yaptım, umarım tatilinizde bu bilgiler işinize yarar

Saygılarımla.

2
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Sorulara Dön
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
EA Akademi
Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), 2010 yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
Etkinlik & İlan
Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.
Youtube
Kötü Bilim: Bazıları Bilimi Nasıl Kötüye Kullanıyor?
Kötü Bilim: Bazıları Bilimi Nasıl Kötüye Kullanıyor?
Bu Videoyu Nasıl İzleyebiliyorsunuz? | İnternet Nasıl Çalışıyor?
Bu Videoyu Nasıl İzleyebiliyorsunuz? | İnternet Nasıl Çalışıyor?
Yürürken Neden Bunu Yapıyorsunuz?
Yürürken Neden Bunu Yapıyorsunuz?
Satürn'ün Halkalarında Neden Siyah Boşluklar Var?
Satürn'ün Halkalarında Neden Siyah Boşluklar Var?
C Vitamini Uçar mı?
C Vitamini Uçar mı?
Podcast
Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Gönder
Ekle
Soru Sor
Geri Bildirim Gönder
ve seni takip ediyor
Evrim Ağacı Uygulamasını
İndir
Chromium Tabanlı Mobil Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
İlk birkaç girişinizde zaten tarayıcınız size uygulamamızı indirmeyi önerecek. Önerideki tuşa tıklayarak uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu öneriyi, yukarıdaki videoda görebilirsiniz. Eğer bu öneri artık gözükmüyorsa, Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Chromium Tabanlı Masaüstü Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
Yeni uygulamamızı kurmak için tarayıcı çubuğundaki kurulum tuşuna tıklayın. "Yükle" (Install) tuşuna basarak kurulumu tamamlayın. Dilerseniz, Evrim Ağacı İleri Web Uygulaması'nı görev çubuğunuza sabitleyin. Uygulama logosuna sağ tıklayıp, "Görev Çubuğuna Sabitle" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Eğer bu seçenek gözükmüyorsa, tarayıcının Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Safari Mobil Uygulama
Sırasıyla Paylaş -> Ana Ekrana Ekle -> Ekle tuşlarına basarak yeni mobil uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu basamakları görmek için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için tıklayın

Önizleme
Görseli Kaydet
Sıfırla
Vazgeç
Ara

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close