Biyolojik organizma olarak hücrelerin birbiriyle, organların ve sistemlerin birbiriyle çok yakın iletişimi olduğunu düşünürsek, salgılanacak bir hormondan vücudun her yerindeki yağ dokularının anlık haberinin olduğu üzerinden bir ileri düzey bağlantı yapısından bahsedebiliriz. Biz daha birey merkezli üst yapıda olduğumuz için, bu kendi için değil bütün için yaşama çalışma modelini garip buluyoruz. Oysa birimler tamamen bütün için çalışır yaşar. Hatta bütün için düzenli olarak intihar ederler. (apoptozis) Bu kadar sıkı bir bağlantı yapısının zemininde oluşmuş biyolojik organizmaların birbiriniden bilinçdışı seviyede haberinin hiç olmamasını beklemeyemeyiz aslında.
Bütün elektrikle çalışan yapılar elektromanyetik alana sahiptir. Beyin ve sinir sistemi de sodyum potasyum calsium gibi iyonların taşınması ve belli bir aksiyon potansiyeline bağlı elektrik sistemidir. Bu yüzden her beyin de bir elektromanyetik alana sahiptir. Biliyoruz ki kalbin elektromanyetik alanı beyne göre daha geniş bir alana etki etmektedir. Bilimsel deneylerde gözlemcinin, deney hayvanının davranışına bu yolla etki ettiği ile ilgili görüşler mevcut günümüzde. Yani biz bilinç düzeyinde anlayamasak da, beyinler arasında elektromanyetik alanlar üzerinden bir iletişim yüksek ihtimal olabilir. Bu evrimsel süreçte hayatta kalmanın bir savunma mekanizması olarak da görülebilir. Uyurken bize bakan birinden gelen uyarının bizi uyandırması ile başlayıp olumsuz bir hisse kapılıp aniden blulunnduğu yerden uzaklaşan bir bireyin olduğu yere hızla bir yırtıcı vahşi hayvanın yaklaşmasına kadar giden bir karmaşık etkileşim. Diğer yandan aşık olmak da beyin bağlantısı. Evrimsel süreçte merkezde yaşamda kalmak olduğu için daha çok kötü senaryolarla karşılaşıyoruz ancak, hayatta kalmanın 2. noktasıysa üremek. Bunun içinde güçlü bir bağ gerekiyor ki, uzun süreli birliktelik ve çocuk bakımı (bakıma daha uzun süre muhtaç bebek) mümkün olsun.
Bunun yanında 100 maymun deneyinden biliyoruz ki, beyinler bizim bilmediğimiz bir şekilde birbirine gerçek anlamda bağlı. Felsefi, uçuk kaçık bir söylem değil. Evet ORTAK BİLİNÇ ile beyinler birbirine bağlı. Bir düşünce bir popülasyon içinde belli bir eşik değere ulaşacak kadar yaygınlaştığında, anlık olarak bütün popülasyona yayılır.