Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
3

Bazı insanlar bebeklerini ileride ter kokmamaları için tuzluyorlar. Bu gerçekten işe yarıyor mu?

587 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Sezer Okay
Sezer Okay
126K UP
Biyoloğum.

Bebeklerin vücutlarında yüzey alanına düşen ter bezi sayısı yetişkinlere oranlara daha fazla olduğu için bu insanlara aşırı terleme gibi gelebilir. Özellikle ellerin içi, baş kısmı ve boyun bölgesinde daha fazla terleme görülür. Kısacası bebekler daha sık terlerler ve oldukça normaldir.[1] Yetişkinlerin teri genellikle kötü kokulara neden olduğu için muhtemelen insanlar bebeklerin de kokacağını düşünerek tuzlama işlemi yapıyor. Ancak, bebeğin tuzlanması ölümcül sonuçlara kadar varabiliyor. Öyle ki bebeğin vücuduna sürülen bu tuz deri tarafından emilerek bebeğin kanında tuz oranının yükselmesine (hipernatremi) sebep olabilir. Bu durum ise bebeğin yaşamını yitirmesine bile neden olabilecek kadar tehlikelidir.

Bebeğin hijyenini sağlamak için en uygun ve doğal yöntem bebek banyosu. Göbeği düştükten sonra bebeğinizi istediğiniz zaman gönül rahatlığıyla yıkayabilirsiniz.[2]

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. UniBaby. Bebekler Neden Terler?. Alındığı Tarih: 23 Ağustos 2023. Alındığı Yer: UniBaby | Arşiv Bağlantısı
  2. W. Baby. Yenidoğan Bebeğin Tuzlanması, Zeytinyağı Ile Yıkanması Vb. Uygulamalar Ne Derece Sağlıklıdır?. (15 Ocak 2020). Alındığı Tarih: 23 Ağustos 2023. Alındığı Yer: Wee Baby | Arşiv Bağlantısı
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Enes Blairon
Biraz araştırdım

ter kokmak vücuttaki bakterilerin ter ile etkileşime girmesi ise, bebeği bir kere<tuzlama>onu ileride kokmasına engel olamaz çünkü bakteriler tuzlama işleminden sonra da gelip yaşayabilir. bu tür ter kokuları ekrin bezler olarak bilinen ter bezlerinden gelir. (bütün vücutta yaygın olan ter bezleri)

veya

bedenin özgün kokusunu veren apokrin bezler ise genital bölge veya koltuk altında bulunan bir ter bezi ve her kişide var. tuzun bu bezleri yok etmesi akıl almaz.

Tüm Reklamları Kapat

[1]

Kaynaklar

  1. Prof.Dr.Ahmet KARACALAR. (2008). Terleme Ve Koku Tedavisi. Estetiğin dördüncü boyutu :ter kokusu ve tedavisi, sf: https://www.tavsiyeediyorum.com/makale_1416.htm. | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close