Hiçbir zaman yediğimiz yemeğin kütlesinde bir kilo artışı yaşayamayız. Besinleri ağız yoluyla aldığımız andan itibaren fiziksel ve kimyasal sindirim reaksiyonları başlar. Bu reaksiyonlar sayesinde vücut hücreleri aktivitelerini devam ettirirler. Alınan besin sindirim&solunum tepkimeleriyle kullanılır ve açığa daha küçük besin parçaları, karbondioksit, çeşitli alkoller, su, bazı asitler ve bazlar, amonyak vs. çıkar. Alınan besinin büyük bir kısmı da titrasyon ve ısı için kullanılır. Kullanılmayan posa ise vücuttan atılacağı için alınan besin kütlesi iyice azalır. Zaten vücudun bazal metobolizması ve günlük faaliyetlerin ihtiyaç duyduğu enerji kadar besin vücutta depolanamaz. Vücuda alınan besin kadar kısa süreliğine kütle artışı olabilir. Lakin insan doğası gereğiyle yemekten sonra ölçülen kilo doğru bir ölçüm olmayacaktır.
Kısacası ne kadar besin alsanız bile, besinin kütlesi kadar bir artış sizin kütlenizde olmayacaktır. Yaşayacağınız kilo artışı sadece kısa süreliğine olacaktır. Örneğin yediğiniz 500 gr elma için 500 gr kilo artışı yaşayamazsınız.
Kaynak gösterdiğim video anlık olarak artışa örnektir. Şahıslar bir süre sonra ölçülseler kilo kaybı yaşadıklarını görecekler.
701 görüntülenme
Kaynaklar
- Youtube Kanalı. 1 Kg Karpuz 1 Kg Kilo Artışı Mıdır?. (30 Aralık 2020). Alındığı Tarih: 30 Aralık 2020. Alındığı Yer: Youtube | Arşiv Bağlantısı