Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Tüm Reklamları Kapat

Pozitron Emisyon Tomografisi (PET) Nedir? PET Taraması ile Görüntüleme Nasıl Yapılıyor? Hastalar Nasıl Bir Süreçten Geçiyor?

7 dakika
37,677
Pozitron Emisyon Tomografisi (PET) Nedir? PET Taraması ile Görüntüleme Nasıl Yapılıyor? Hastalar Nasıl Bir Süreçten Geçiyor? Blue Grass Regional Imaging
FDG PET taraması ile görüntülenmiş bir Alzheimer hastasının beyni.
Tıbbi İçerik Uyarısı

Bu içerik tıp ve sağlık ile ilişkilidir. Sadece bilgi amaçlı olarak hazırlanmıştır. Bireysel bir tıbbi tavsiye olarak görülmemelidir. Evrim Ağacı'ndaki hiçbir içerik; profesyonel bir hekim tarafından verilen tıbbi tavsiyelerin, konulan bir teşhisin veya önerilen bir tedavinin yerini alacak biçimde kullanılmamalıdır.

Daha Fazla Bilgi Al
Tüm Reklamları Kapat

Pozitron Emisyon Tomografisi (PET), hastalıkların erken ve kesin teşhisinde doktorlara yardımcı olan bir tıbbi görüntüleme tekniğidir. Tarama için hastanın vücuduna radyoaktif izleyiciler içeren radyofarmasötik ilaçlar verilir. Bu ilaçlar, yoğun kimyasal aktivite gösteren organlar ve dokular tarafından absorbe edilir.

Radyofarmasötikler, bir taşıyıcı moleküle tutturulmuş radyoaktif izotoplardan oluşur. Kullanılacak taşıyıcı molekül, taraması yapılan hastalığa göre değişebilir. Örneğin, kanser taramalarında genellikle glikozun modifiye edilmiş bir formu olan FDG kullanılır.

Radyoaktif izleyicili taşıyıcı moleküllerin kanda ilerleyişi.
Radyoaktif izleyicili taşıyıcı moleküllerin kanda ilerleyişi.
How Does a PET Scan Work? - NIBIB

Vücuda verilen ilaçtaki radyoaktif izleyicilerin, pozitron anhilasyonu (elektron ve karşıt maddesi olan pozitronun birbirlerini yok edişi) sonucu saçtığı gama dalgaları, PET tarayıcısı tarafından tespit edilir. İlacı absorbe eden dokular, yaptıkları bu ışıma dolayısıyla tarama sonucunda parlak bölgeler hâlinde görülür. Taramada görülen renk ve parlaklık farklılıkları, farklı derecelerdeki doku fonksiyonlarına işaret eder. Bu sayede doktorlar, tedavide nasıl bir yol izleneceğine karar verir. Sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl yaklaşık olarak 2 milyon PET taraması yapılmaktadır.

Tüm Reklamları Kapat

Bir elektron ve bir pozitronun gerçekleştirdiği pozitron anhilasyonu sonucu saçılan gama dalgaları.
Bir elektron ve bir pozitronun gerçekleştirdiği pozitron anhilasyonu sonucu saçılan gama dalgaları.
How Does a Pet Scan Work? - NIBIB

Neden PET Taramasına Başvurulur?

PET, problemleri hücre düzeyinde göstererek doktorların, kompleks sistemik hastalıkları en iyi şekilde incelemelerini sağlar. Organ ve dokuların metabolizmasını, kan akışını, oksijen alımını incelemek için PET taramasına başvurulabilir.

Teşhisinde PET taramasının en çok kullanıldığı hastalıklar; kanser, kalp hastalıkları ve beyin hastalıkları da içeren merkezi sinir sistemi hastalıklarıdır.

Kanser

Kanser hücreleri, normal hücrelere göre daha yüksek metabolik aktiviteler gösterir. İşleyişlerindeki bu farklılıktan dolayı kanserli dokular, PET taramalarında parlak bölgeler halinde görünür. Bu sayede PET taraması kanser teşhisi dışında şu amaçlara da hizmet eder:

  • Kanserin yayılımının izlenmesi
  • Kanser tedavisinin etkinliğinin ölçümü
  • Tekrarlamış kanserlerin tespiti

Yine de tarama sonuçları doktor tarafından dikkatli incelenmelidir; çünkü taramada, bazı kanser olmayan olaylar kanser gibi görünebilir. Ayrıca, PET taramalarında solid tümörlerin görüntülenmesi başarısız olabilir.

Tüm Reklamları Kapat

PET taraması. Karaciğere metastaz yapmış kolon kanseri ve 18F-FDG'nin parçalanması sonucu idrar kesesinde birikmiş radyoaktif idrar görülmekte.
PET taraması. Karaciğere metastaz yapmış kolon kanseri ve 18F-FDG'nin parçalanması sonucu idrar kesesinde birikmiş radyoaktif idrar görülmekte.
Wikimedia Commons

Kalp Problemleri

PET taramaları ile kalpte kan akışının düşük olduğu bölgeler görüntülenebilir. Bu; sağlıklı kalp dokusunun, sağlıksız veya yetersiz kan akışına sahip kalp dokusuna göre daha fazla izleyici absorbe etmesiyle sağlanır.

Beyin ve Merkezi Sinir Sistemi Hastalıkları

Glikoz, beynin en temel yakıtıdır. PET taramaları için hazırlanan ilaçlardaki izleyiciler, glikoz ve benzeri bileşiklere tutturulur. Bu şekilde tarayıcı, radyoaktif glikozu görüntüleyerek beynin en fazla oranda glikoz kullandığı bölgeleri tespit eder.

PET taramasının teşhis ve tedavisinde kullanıldığı bazı merkezi sinir sistemi hastalıkları şunlardır:

  • Beyin tümörleri
  • Alzheimer hastalığı
  • Epilepsi
  • Parkinson hastalığı
  • Depresyon
  • Kafa travması
Beyin PET taraması.
Beyin PET taraması.
Brain Aging and Cognitive Health Lab

PET ve Diğer Görüntüleme Yöntemlerinin Karşılaştırması

PET taramaları, bir organ veya dokudaki metabolik değişimleri hücre düzeyinde gösterebilir. Bilgisayarlı tomografi (CT, veya Türkçe karşılığı BT) ya da manyetik rezonans görüntülemenin (MRI) sahip olmadığı bu özellik, hastalıkların genellikle hücresel düzeyde başlıyor olmasından dolayı önemlidir.

Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Aslında maddi destek istememizin nedeni çok basit: Çünkü Evrim Ağacı, bizim tek mesleğimiz, tek gelir kaynağımız. Birçoklarının aksine bizler, sosyal medyada gördüğünüz makale ve videolarımızı hobi olarak, mesleğimizden arta kalan zamanlarda yapmıyoruz. Dolayısıyla bu işi sürdürebilmek için gelir elde etmemiz gerekiyor.

Bunda elbette ki hiçbir sakınca yok; kimin, ne şartlar altında yayın yapmayı seçtiği büyük oranda bir tercih meselesi. Ne var ki biz, eğer ana mesleklerimizi icra edecek olursak (yani kendi mesleğimiz doğrultusunda bir iş sahibi olursak) Evrim Ağacı'na zaman ayıramayacağımızı, ayakta tutamayacağımızı biliyoruz. Çünkü az sonra detaylarını vereceğimiz üzere, Evrim Ağacı sosyal medyada denk geldiğiniz makale ve videolardan çok daha büyük, kapsamlı ve aşırı zaman alan bir bilim platformu projesi. Bu nedenle bizler, meslek olarak Evrim Ağacı'nı seçtik.

Eğer hem Evrim Ağacı'ndan hayatımızı idame ettirecek, mesleklerimizi bırakmayı en azından kısmen meşrulaştıracak ve mantıklı kılacak kadar bir gelir kaynağı elde edemezsek, mecburen Evrim Ağacı'nı bırakıp, kendi mesleklerimize döneceğiz. Ama bunu istemiyoruz ve bu nedenle didiniyoruz.

Bu sayede çoğu hastalığı erken evrede tespit edebilen PET taramaları, kompleks sistemik hastalıkların teşhis ve tedavisi için önem arz eder. CT ve MRI ise, hastalık ileriki aşamalarda organ veya dokuların yapısını bozmaya başladığında tespit yapabilir.

  • CT taraması, özel X-ışınları kullanarak vücut içinin görüntüsünü oluşturur.
  • MRI taraması ise manyetik alan ve radyo frekansı kullanarak bu işlemi gerçekleştirir.
Sırasıyla; MRI, CT ve PET taramalarının karşılaştırması.
Sırasıyla; MRI, CT ve PET taramalarının karşılaştırması.
PET Scan Mumbai

Bu tarama yöntemlerinden birinin, PET taraması ile birlikte gerçekleştirilmesine görüntü birleştirme denir ve çoğu durumda, bir PET-CT veya PET-MRI taramasından geçmek mümkündür.

Bir bilgisayar, iki taramanın sonuçlarını birleştirerek daha fazla bilgi edinilebilen ve daha kesin teşhis yapmaya yarayan üç-boyutlu (3D) bir görüntü ortaya çıkartır.

PET taramaları ile benzer şekilde; galyum taramalarında, bir radyoaktif izleyici olarak kullanılan galyum sitrat enjeksiyonu uygulanır, ancak enjeksiyondan sonraki 1-3 gün içerisinde tarama yapılır. Bu yüzden kanser teşhisinde sık kullanılmıyor olsa da günümüzde galyum taralamalarının yeni formları, PET ile kombine edilebilmektedir.

PET Taraması Ne Gibi Riskler Taşır?

Tarama için kullanılan izleyicilerdeki radyasyon oranı vücuda zarar vermeyecek kadar azdır. Ancak tabi ki, ortaya çıkabilecek riskleri doktorlara danışmak iyi bir fikirdir.

Ciddi tıbbi hastalıklarda teşhisin önemi göz önünde bulundurulduğunda, tarama testlerinin riski minimumdur.

Tüm Reklamları Kapat

Metastaz yapmış prostat kanserine sahip bir hastanın, tedaviden önceki ve sonraki PET-CT taramaları.
Metastaz yapmış prostat kanserine sahip bir hastanın, tedaviden önceki ve sonraki PET-CT taramaları.
European Science Hub

''İzleyici'' olarak özellikle radyoaktif olarak işaretlenmiş glikoz kullanılır. Bu sayede, hastanın böbrek hastalığı veya diyabeti varsa bile, izleyici kolayca vücuttan atılabilir. Yalnızca, tarama öncesinde diyabet hastalarından özel bir diyet uygulanmaları istenir.

Alerji Hastalıkları ve Diğer Sağlık Durumları

Hasta, radyoaktif izleyiciye karşı alerjik reaksiyon gösterebilir. İyot, aspartam veya sakarine alerjisi olan hastalar tespit edilmeli veya kendileri doktorlarını uyarmalılardır.

  • Alerji
  • Astım
  • Dehidrasyon
  • Kalp hastalıkları
  • Kan hücresi hastalıkları, orak hücreli anemi, polisistemia vera, multipl miyelom
  • Böbrek hastalıkları

gibi rahatsızlıklara sahip olan veya belirli ilaçlar (beta blokerlar, nonsteroidal antienflamatuarlar, interlökin-2) ile tedavi gören insanların iyot izleyicisine alerjisi olma riski vardır.

Tüm Reklamları Kapat

Hamileler

Radyasyon, gelişmekte olan fetüsler için güvenli görülmez. Hamile olan veya hamile olabileceğini düşünen bir hasta, PET taraması yaptırmamalıdır.

Hasta, emziriyor ise; testten 24 saat öncesinde sütü ayırıp saklaması ve testten 24 saat sonrasına kadar emzirmemesi istenir.

PET-CT Taraması Uygulanan Hastalar

Bir PET-CT taraması yapılırken hastaya ekstra izleyici verilir. Bu, böbrek hastalığı olan veya halihazırda kullandıkları ilaçlardan dolayı böbreğe bağlı kan değerleri (örneğin, kreatinin) yüksek olan hastalar için risklidir.

Diğer Riskler

Eğer hasta klostrofobik ise veya iğnelerden rahatsızlık duyuyorsa hastaya sakinleştirici verilebilir.

Tüm Reklamları Kapat

Agora Bilim Pazarı
Nomad Eco

Nomad, geri dönüştürülmüş ♻ PET şişeler kullanılarak üretilen yüksek kaliteli kumaşlardan yapılmıştır. Doğa yürüyüşü, dağcılık, kampçılık gibi farklı aktiviteler için tasarlanmış olan bu çok işlevli 18 litrelik sırt çantası ile gününüzü en iyi şekilde geçirin.

RCS Sertifikalı
Geri Dönüşüm İddia Standardı (RCS), geri dönüşümlü girdilerin ve denetim zincirinin üçüncü taraflarca sertifikalandırılması için gereklilikleri belirleyen uluslararası, isteğe bağlı bir standarttır. RCS’nin amacı, geri dönüşümlü malzemelerin kullanımını arttırmak, malzemelerin gerçekten geri dönüşümlü olduğuna ve son üründe bulunduğuna dair güvence vermektir.

Devamını Göster
₺2,088.00
Nomad Eco
  • Dış Sitelerde Paylaş

Ayrıca, tarama için yapılan sıvı enjeksiyonu; kanama, morarma veya şişik gibi semptomlara neden olabilir.

Hastalar PET Taraması İçin Nasıl Hazırlanır?

Doktorları hastalarına, tarama için gereken tüm hazırlıkları açıklayacaktır. Hastalar da doktorlarına varsa reçetelerinden, kullandıkları reçetesiz ilaçlardan veya tamamlayıcı tedavi ilaçlarından bahsetmelilerdir.

  • Taramadan yaklaşık 24-48 saat önce, hastanın yorucu fiziksel aktivitelerden kaçınması istenir.
  • Taramadan önceki günden itibaren, düşük karbonhidrat içeren ve şeker içermeyen bir beslenme şekli izlenilmesi istenir. Kaçınılması gereken gıdalar; tahıl, makarna, ekmek, pirinç, süt ve yoğurt, meyve ve meyve suları, alkol, kafeinli içecekler, şeker ve sakızlardır. Et, kuruyemiş ve nişasta içermeyen sebzeler tüketilebilir.
  • Taramadan 6 saat önce, hastadan hiçbir gıda (şeker, sakız da dahil olmak üzere) tüketmemesi istenir. Bunun yanında, su içilebilir ve önerilen ilaçlar alınabilir.

Metaller ve takılar (vücut piercingleri de dahil) çıkarılmalıdır. Prosedür öncesinde hastanın, hasta önlüğü giymesi önerilebilir. Eğer hasta PET-CT taramasına girecek ise kalp pilleri ve kalça protezleri sonuçları etkilemeyecektir. Ancak, onaylanmamış medikal cihazlara veya implantlara sahip hastalar, PET-MRI taramasından geçemez.

PET taramasına giren bir hasta.
PET taramasına giren bir hasta.
Medical News Today

PET Taraması Nasıl Uygulanır?

Taramadan önce hasta, kol toplardamarından enjeksiyon yoluyla ya da bir solüsyon içerek veya bir gaz soluyarak ''izleyiciyi'' vücuduna alır. Vücudun izleyiciyi absorbe etmesi için zaman gerektiğinden, tarama başlamadan önce yaklaşır bir saat beklenir. İlacın vücuda veriliş yöntemi ve bekleme süresi, tarama yapılacak vücut bölgesine göre değişiklik gösterir.

Bekleme sırasında, hasta rahat olmalı, hareket etmekten kaçınmalı ve üşümemelidir. Eğer hasta, bir beyin taramasına girecek ise, televizyon izlemek, müzik dinlemek ve bir şeyler okumaktan kaçınmalıdır.

Yaklaşık 30-45 dakika süren tarama sırasında hasta, yavaşça ''O'' şeklindeki PET cihazının içerisine doğru kayan bir hasta yatağında yatar. Tarama sırasında sabit durulmalıdır. Hastadan, birkaç saniyeliğine nefesini tutması istenebilir.

Bütün gerekli görüntüler alındığında, test tamamlanmış olur.

PET-CT tarayıcısı.
PET-CT tarayıcısı.
The Star

Taramadan Sonra Ne Olur?

Taramadan sonra, doktor tarafından yapılan bir uyarı olmadıkça hasta, günlük hayatına devam edebilir. Yine de radyoaktif materyal vücudun içinde 12 saat kadar kalabildiği için, hamileler ve çocuklar ile temas kısıtlı olmalıdır.

Tarama sonrası bolca sıvı tüketimi, izleyicilerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır ve hastanın vücudu, 2 gün içerisinde materyalden arınmış olur. Bir sonraki takip randevusunda, hasta ile PET taraması sonuçları paylaşılır.

Bu Makaleyi Alıntıla
Okundu Olarak İşaretle
21
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Paylaş
Sonra Oku
Notlarım
Yazdır / PDF Olarak Kaydet
Bize Ulaş
Yukarı Zıpla

İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!

Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.

İçerikle İlgili Sorular
Soru & Cevap Platformuna Git
Bu İçerik Size Ne Hissettirdi?
  • Tebrikler! 19
  • Mmm... Çok sapyoseksüel! 6
  • Bilim Budur! 4
  • Merak Uyandırıcı! 3
  • İnanılmaz 2
  • Muhteşem! 1
  • Güldürdü 0
  • Umut Verici! 0
  • Üzücü! 0
  • Grrr... *@$# 0
  • İğrenç! 0
  • Korkutucu! 0
Kaynaklar ve İleri Okuma
  1. Türev İçerik Kaynağı: Healthline | Arşiv Bağlantısı
  • B. Krans. Pet Scan: Definition, Purpose, Procedure, And Results. (23 Nisan 2018). Alındığı Tarih: 27 Nisan 2021. Alındığı Yer: Healthline | Arşiv Bağlantısı
  • T. Bahrampour. Pet Scans Show Many Alzheimer’s Patients May Not Actually Have The Disease. (19 Temmuz 2017). Alındığı Tarih: 27 Nisan 2021. Alındığı Yer: The Washington Post | Arşiv Bağlantısı
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?

Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:

kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci

Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 21/12/2024 17:22:31 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/10387

İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.

Tüm Reklamları Kapat
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Doğal
Kıl
Kadın Sağlığı
Mitler
Tarih
Uluslararası Uzay İstasyonu
Kuyrukluyıldız
Neandertaller
Cinsel Yönelim
Gen
Entropi
Korona
Hız
Lazer
Bağırsak
Arkeoloji
Şehir Hastanesi
Darwin
Psikiyatri
Diş
Eşeyli Üreme
Virüsler
Üreme
Viroloji
Eğitim
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Sosyal
Yeniler
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Yazı Geçmişi
Okuma Geçmişi
Notlarım
İlerleme Durumunu Güncelle
Okudum
Sonra Oku
Not Ekle
Kaldığım Yeri İşaretle
Göz Attım

Evrim Ağacı tarafından otomatik olarak takip edilen işlemleri istediğin zaman durdurabilirsin.
[Site ayalarına git...]

Filtrele
Listele
Bu yazıdaki hareketlerin
Devamını Göster
Filtrele
Listele
Tüm Okuma Geçmişin
Devamını Göster
0/10000
Bu Makaleyi Alıntıla
Evrim Ağacı Formatı
APA7
MLA9
Chicago
B. Krans, et al. Pozitron Emisyon Tomografisi (PET) Nedir? PET Taraması ile Görüntüleme Nasıl Yapılıyor? Hastalar Nasıl Bir Süreçten Geçiyor?. (27 Nisan 2021). Alındığı Tarih: 21 Aralık 2024. Alındığı Yer: https://evrimagaci.org/s/10387
Krans, B., Şanlı, Z., Bakırcı, Ç. M. (2021, April 27). Pozitron Emisyon Tomografisi (PET) Nedir? PET Taraması ile Görüntüleme Nasıl Yapılıyor? Hastalar Nasıl Bir Süreçten Geçiyor?. Evrim Ağacı. Retrieved December 21, 2024. from https://evrimagaci.org/s/10387
B. Krans, et al. “Pozitron Emisyon Tomografisi (PET) Nedir? PET Taraması ile Görüntüleme Nasıl Yapılıyor? Hastalar Nasıl Bir Süreçten Geçiyor?.” Edited by Çağrı Mert Bakırcı. Evrim Ağacı, 27 Apr. 2021, https://evrimagaci.org/s/10387.
Krans, Brian. Şanlı, Zeynep. Bakırcı, Çağrı Mert. “Pozitron Emisyon Tomografisi (PET) Nedir? PET Taraması ile Görüntüleme Nasıl Yapılıyor? Hastalar Nasıl Bir Süreçten Geçiyor?.” Edited by Çağrı Mert Bakırcı. Evrim Ağacı, April 27, 2021. https://evrimagaci.org/s/10387.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close