Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Tüm Reklamları Kapat

Okurlarımızın Paha Biçilemez Desteği: İyi

Okurlarımızın Paha Biçilemez Desteği: İyi Pixabay
27 dakika
3,206
Evrim Ağacı Akademi: Evrim Ağacı Tavsiyeleri Yazı Dizisi

Bu yazı, Evrim Ağacı Tavsiyeleri yazı dizisinin 6. yazısıdır. Bu yazı dizisini okumaya, serinin 1. yazısı olan "İngilizce Öğrenmek İsteyenler İçin Bazı Tavsiyeler..." başlıklı makalemizden başlamanızı öneririz.

Yazı dizisi içindeki ilerleyişinizi kaydetmek için veya kayıt olun.

EA Akademi Hakkında Bilgi Al
Tarihi Geçmiş Haber

Bu haber 12 yıl öncesine aittir. Haber güncelliğini yitirmiş olabilir; ancak arşivsel değeri ve bilimsel gelişme/ilerleme anlamındaki önemi dolayısıyla yayında tutulmaktadır. Ayrıca konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça bu içerik de güncellenebilir.

Tüm Reklamları Kapat

Bu yazımızda, okurlarımızdan gelen destek mesajlarını yayınlamak istiyoruz arkadaşlar. Yazılarda hiçbir düzenleme yapmadık; ancak gelecek dönemde yapma ihtimalimiz var.

Richard Dawkins'in kurmuş olduğu "Richard Dawkins Foundation for Reason and Science" (Richard Dawkins Mantık ve Bilim Vakfı) internet sitesindeki gibi bir düzenleme yapmayı düşünüyoruz. Orada olduğu gibi "The Good, The Bad, The Ugly" (İyi, Kötü, Çirkin) şeklinde üç kısma ayıracağız:

Tüm Reklamları Kapat

"İyi" kategorisinde bize gelen destekleri olduğu gibi yayınlamayı düşünüyoruz. Destekleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyoruz!

"Kötü" kategorisinde bilimsellikten uzak ama şahsi bir iyi niyetle yazılmış görüşleri aktarmayı düşünüyoruz. Bu kategori, genel olarak "İyi" ile "Çirkin" arasında yer alacak. Ayrıca burada konumuzla alakasız, kışkırtmaya yönelik, bilimsel olmayan, kişilerin kendi iç dünyalarından çıkan ve sayfamızı alakadar etmeyen paylaşımlara da yer vereceğiz. Bunlara örnek olarak kendi şahsi inançlarının propogandasını yapanları, alakasız kaynaklardan veriler sunanlar ve konu hakkında herhangi bir eğitimleri olmamasına rağmen Evrimsel Biyoloji ile ilgili yargılara varma cüretinde bulunanları verebiliriz.

Tüm Reklamları Kapat

"Çirkin" kategorisinde ise insanların çılgın bir şekilde Evrim, bilim ve daha fenası "insan" düşmanlıklarını sergilemeyi istiyoruz. Bu kısımda, bilimsel gerçekleri insanları aşağılamak için kullanan, bize doğrudan hakaret eden veya küçük görmeyi hedefleyen mesajlar gönderen, kendi şahsi inançları içerisinde "ölüme" veya "sonsuz işkence"ye mahkum ettiğini iddia eden, bilimsel gerçekleri doğrudan çarpıtmak suretiyle insanları yanlış bilgilendirmeyi hedefleyen ve bizleri veya diğer bilim savunucularını hedef gösteren yorumları yayınlayacağız.

Bu kategorilerdeki yazılar bize yorum, sayfa paylaşımı ya da elektronik posta üzerinden gelen okur görüşlerinden oluşacak.

Umarız eğlenceli ve bir o kadar da ilginç bulursunuz.

Evrim Ağacı'ndan Mesaj

Not: Aşağıda yayınlananlar arasında düzeltmek istedikleriniz olursa bize iletebilirsiniz. Ayrıca yeni yayınlanmasını istediklerinizi bize gönderebilirsiniz. Ayrıca yorumunuzun kaldırılmasını istiyorsanız da bize bildirebilirsiniz.

E-posta adresimiz: [email protected]

"İYİ"

Okur 1:

Evrim Ağacı topluluğuna her şeyden dolayı teşekkür ediyorum şuan 14 yaşındayım daha önceleri evrimi saçma bulurdum bilmediğim bir şeyi nasıl saçma bulabileciğimi de çevremdeki bilgisiz insanlardan öğrenmiştim sanırsam ama şimdi ve uzun zamandır daha olgunlaştığım ve bilgilendiğim için evrimin saçma değil evrim dışındaki her şeyin saçma olduğunu çevreme göre fazla bilgili -bu konularda- bilinçli ve biligili büyüklere göre (ne kadar az sayıda olsalar da) çok az biligi olmama rağmen büyük bir tartışmaya bu sayfa sayesinde küçük bir zamanda noktayı koyabiliyorum bunu kısa bir zamandır yapabilmeme rağmen bunu yapabilmem sizin sayenizde çok kısa bir zamanda gerçekleşti her şey için teşekkürler sonsuz bir evrim ağacı sayfası için yola devam ve aydınlık bir topluluk... :))

Okur 2:

En başından beri bu sabrınızı hayretle tebrik etmekteyim, kolay gelsin!

Okur 3:

madem evrim var; o halde neden uçamıyoruz? diye bir soruya bile cevap verdiniz ya... artık uç, uçma önemli değil. bunu bile ciddiye alıyorsunuz ya... e biz de üzerimize düşeni yaparız =)))

Tüm Reklamları Kapat

Okur 4: 

Yüzlerce sinir bozucu insan bilime ve teknolojiye karşı kör, sağır ve dilsiz olduğu sürece 100 yıl da geçse onlar için değişmeyecek hiçbirşey. Hem bilimin ve teknolojinin insanlığa tüm kazandırdıklarından yararlanırlar, hem de kör kuyuların içinde kalıplaşmış inançlarıyla ve dogmalarıyla yaşarlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bilim devingendir ve onlara aldırmaksızın yoluna devam eder aydınlatarak...

Okur 5: 

Açıkçası bu bilgi birikimini nasıl edindiğinizi gerçekten çok merak ediyorum. Azminiz ve çabanıza, mühendislikten biyolojiye yönelme cesaretinize hayranım. Böyle idealist insanların sayısı bu kadar kısıtlı olmasa da şu ülke için biraz umut besleyebilsek.

Okur 6:

asla tükenmez.. tükenmemeli.. elbet bir gün ayagımıza takılan taşlar kenara itilecek.. bilim herşeyi düzene sokarak gelişip ilerleyecek..umutlu inanan insanların sayesinde..

Okur 7:

Facebook'ta bu kadar saçma sorulara maruz kalıp bu kadar ciddi cevaplar yetiştirebildiğiniz için ben size teşekkür ediyorum. severek, her iletisini takip ettiğim tek grup olduğunuz için yine teşekkür ederim :)

Tüm Reklamları Kapat

Okur 8:

Evrim Ağacı'nin butun okurlari ve katilimcilarinin bilime duydugu ilgi ve verdigi onem icin ne kadar gurur duysalar azdir. Turkiye'de bilimsel dusuncenin yayilmasindaki calismalarinda Evrim Agaci'nin onculugu karanlikta bir umut isigi olarak parliyor. Gerek hosgorululugu ve nezaketi gerekse bilim disi dusuncelere karsi taviz vermez kararliligi icin EvrimAgaci'ni tekrar kutluyorum. Sevgiler ve saygilar.

Okur 9:

iyiki varsınız , herzaman doğrudan ve gerçeklikten yana olan bu mücadelede sonuna kadar yanınızdayız...

Okur 10:

Hamam böceginin uçtugunu görmek evrim var galiba ya Dedirtti ilk :D ve de duyum eşiginin evrimsel sürec le olan baglantisini sormam etkileyici bi aciklama yapilmasi. Velhasil oldukca basarılı ve pek kibar bir grup :>

Okur 11:

Evrim Ağacında en takdir ettiğim ve bana göre erdemdir dediğim olgu, cahil-alim ayırt etmeden verdikleri cevaplardır. Bunu nasıl başarıyorlar bilmem, bilimsel verileri kibar-nazik bir uslubla sunuyorlar. Hürmetle gelenede hürmetsiz gelenede aynı uslupla cevap veriyorlar. Bu sayfayı diğer fece sayfalarından özel yapanda bana göre bu uslup. Arkadaşlar üzerimde emeğiniz ve hakkınız çoktur, iyiki varsınız

Tüm Reklamları Kapat

Agora Bilim Pazarı
Dünyanın En Mutlu Çocukları

Hollandalı çocuklar çoğunlukla hallerinden memnun görünür. Uyku problemleri neredeyse yok gibidir. Anne-babalar çocuklarının dışarıda tek başlarına oynamalarına izin verir, okula onları bisikletle gönderecek kadar güvenirler çocuklarına Hollanda’daki okullarda 10 yaş altındaki çocuklara ev ödevi verilmez. Hollandalı ergenler asla isyankâr değildir.

Çocukların esenliği üzerine yakın tarihli bir UNICEF araştırmasına göre Hollandalı çocuklar genel mutlulukta birinci sıradalar. Peki dünyanın en mutlu çocuklarını yetiştirmenin sırrı ne? Hollandalılarla evli, çocuklarını Hollanda’da büyütmekte olan Rina Mae Acosta ile Michele Hutchinson, Hollandalıların halinden memnun, uyumlu, sağlıklı bebekler, çocuklar ve ergenler yetiştirmesine olanak veren eşsiz ortamı incelemişler ve bunun sonucunda da elinizde tuttuğunuz Dünyanın En Mutlu Çocukları kitabı ortaya çıkmış.

Çocuklarınızın mutluluğunu garantilemek için Hollandalı ebeveynlerden neler öğrenebileceğinizi görmek isterseniz bu kitabı kaçırmayın.

Devamını Göster
₺85.00
Dünyanın En Mutlu Çocukları
  • Dış Sitelerde Paylaş

Okur 12:

Minnet ve Şukranlarımı sunarım, Derya gibi bir sayfanız var ve ben henüz bir damla dahi içemedim. Uzun yıllar bizimle kalın inşallah :)

Okur 13:

Emin olun, çabalarınız boşa değil. Takdir edilesi azminiz sayesinde, hergün daha fazla insanda evrime (bu sayede bilimsel bir çok konuya) karşı merak uyandırıyorsunuz.

Çevremizde ki bi'çok insana anlatamadığımız şeyleri, sayfanızdan örnekler göstererek açıklamaya çalışıyoruz. Kısaca, hem bizim gibi konu hakkında iyi-kötü bilgi sahibi olanlara, hem de hiç bir fikri bile olmayanlara faydanız dokunuyor. Tekrar tekrar teşekkürler...

Okur 14: 

Bu sayfa , facebook için fazla bilgi taşıyor. Facebook ortasından çatlayıp bu sayfayı atıcak diye korkuyorum :) bu siteye girme sebebisiniz

Okur 15:

Sayfa 2000 kişiye sahipken üye olmuştum, şimdi 8000'e koşar adım gidiyoruz. Eminim, sayfaya Facebook Türkiye yönetiminden darbe gelmezse kısa zamanda bu sayının 10 katını görmek işten bile olmayacaktır. Düşünün, üyelere zırt pırt "sayfamızı duvarınızda paylaşın" isteklerinde bulunmadan, diğer sayfaların reklamlarını gözümüze bir kez olsun sokmadan 7000'e yalnızca 3-4 ayda ulaştık. 

Fakat asıl güzel olan bana göre şudur. Bu yapılan şey, yalnızca evrim ile ilgili merak edilen soruların cevaplanıldığı, insanlara evrimi öğreten bir hareket değil. Daha da ileri gitmek, şartlar yeterli olgunluğa ulaşınca daha büyük adımlar atmak için gün sayıyorum.

Çünkü Evrim Ağacı, yalnızca basit misyonlara sahip kendi suyunda pişen bir Facebook sayfası değil, "Türkiye'de evrim bilincini arttırmayı hedefleyen bir aydınlanma hareketidir".

Okur 16:

Facebooktaki en bilgi verici sayfa simdiye kadar gordugum.yani belki daha iyileri vardir ama onlarin icerdigi bilgileri bildigim icin farkedememis olabilirim.Reklam yapmadiginiz surece arkanizdayim,yardim lazim olursa da buradayim

Okur 17:

Sevgili Evrim Ağacı yöneticileri yapmış olduğunuz e-book (evrimagaci-v1.4.pdf) dosyanılız inceledim ve gerçekten beğendim başarılarınızın devamını dilerim keşke ülkemizde sizler kadar aktif diğer gruplarda olsa ve bu kadar çalışsalar belki bir şeyleri değiştirebiliriz diye düşünüyorum tekrar tebrikler :)

Okur 18:

Hayranım bu gruba! Bilgilerin hepsi birbirinden değerli. Çok teşekkür ediyorum.

Tüm Reklamları Kapat

Okur 19:

merhaba ,ben ilerici ,aydın ,biyoloji öğretmeniyim. güzel,değerli emeğinize sağlık.

Okur 20:

ADMİN hayatın görünüşünde ihtişam var adlı kitabı okudum çok beğendim acaba başka kitaplarınız varmı varsa link verebilirmisiniz.. şimdiden teşekkürler

Okur 21:

emin olun şuan Evrim Ağacı'na olan minnettarlığımın sebeplerini sıralamaya kalkışsam, telefonun karakter sınırını aşacak kadar çok fazla sayıda neden yazmak zorunda kalırım.. :D sözü uzatmaya gerek yok. çünkü bana bu yazıyı yazdıran nedenleri her Evrim Ağacı takipçisi çok iyi biliyor.. size sadece SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYOR, BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM..

Okur 22:

Merhaba Sn. Evrim Ağacı Topluluğu.. :) Sizleri bir zamandır takip ediyordum ve çok değerli bir kitle olduğunuzu anlamam çok kısa sürdü.Bilime verdiğiniz bu önemi, çabayı takdir ediyorum ve size teşekkür etmek istiyorum.Artık aktif olarak burada bulunmak dileğim.Bilimsel araştırmalarınızda başarılar dilerim.Okumayı Düşünmeyi Araştırmayı Sakın İhmal Etmeyin..

Tüm Reklamları Kapat

Okur 23:  

ODTÜ'nün birbirinden zeki insanlarına sevgiler ve saygılar...

Takibinizdeyiz ve tüm bilimseverleri sayfanıza yönlendirmekteyiz... İyi ki varsınız... İyi ki bu işlere verdiğiniz gönülden vazgeçmiyorsunuz...

Okur 24:

İnanılmaz bi iş yapıyosunuz. Başka üniversiteler ile iş birliği düşünüyor musunuz?

Okur 25:

Öğrenmenin hiç yası yokmuş.. Keske bizim zamanımızda da sosyal paylaşım sit. Olsaydı. Ne çok şey öğreniyorum, okulda öğrenmiş olduğumuz bazı seylerin, ne kadar eksik ve yanlışlarını görüyorum. İyi ki varsınız..!

Tüm Reklamları Kapat

Okur 26:

Sayfanızda olan belgeseller içinde çok teşekkür ederim.Sayfa ve sayfada bulunan videolar gerçekten paylaşıma değer.Elleriniz dert görmesin

Hatta ve hatta;

Allah zeval vermesin,birde sizi sevdiklerinize kavuştursun :))

Okur 27:

Bu sayfaya girerken biraz ön yargılı girmiştim doğrusu. Basit bir sayfa olduğu konusundaydı bu önyargı. Fakat sayın sayfa yönetici(leri)si ve ekin bey gibi insanları görünce sayfa hakkındaki önyargılarım kırıldı. Yanlış anlamayın bu düşüncelerim aşırı bir duygu patlaması sonucu oluşmuş değildir gerçektir :):) sayfaya ve içindeki değerli şahsiyetlere müteşekkirim. Gayet bilgilendirici ve doyurucu bir sayfa :):)

Tüm Reklamları Kapat

Okur 28:

Evrimle ilgili hiç bir şüphem yoktu da bunu(herkese) bu kadar sabırlı ve kibar analatabilen bir insanın varlığından şüphem vardı :) bunuda gördükten sonra biraz daha ümitlendim açıkcası ;)

Okur 29: 

paylaşımlarınız için çok teşekkür etmek istiyorum. Önceleri evrim konusunda kafamda soru işaretleri vardı. Fakat okudukça, gördükçe ve canlıları inceledikçe evrimin izlerini yavaş yavaş görmeye başladım. Evrimi reddetmek masanın üzerinde duran bir bardağın aslında orda olmadığı söylemek kadar anlamsız.

Okur 30:

Takip ettiğim benzer sayfaların en niteliklisi. Emeğiniz ve ilkeleriniz sayfayı izlenmeye değer yapıyor.

Okur 31:

Eskiden koyu müslümandım.Resmen yerli el-kaide.Herkesin yaptığı gibi evrim teorisi ile ilgili bilmeden konuşur inkar ederdim.Sonra inancımı sorguladım ve evrimi araştırdım okudum okudum,belki iki yüzün üzerinde kitap.Tanrıya inancım devam etti ama ben değiştim.

Tüm Reklamları Kapat

Okur 32:

Bu sefer soru sormak yerine ilkeli ve gerçek objektif, dahası anlaşılır ve sistematik bir yayın yaptığınız için teşekkür ediyoruz. Aslında ne kadar etsek azdır, umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız. İyi çalışmalar.

Okur 33:

uzun zamandır sayfanızı takip ediyorum ancak bugün çok fazla inceleme fırsatım oldu gerçekten emeğinize sağlık,diyemeden geçemedim..teşekkürler..

Okur 34:

evrim ağacı bende sayfayı uzun zamandır takip ediyorum ve artık bana alışmışsınızdır herhalde :) o yüzden bende böyle bir yazı yazma gereği görmüyorum ama siz düşüncelerimi biliyorsunuzdur :)

Okur 35:

tesadüfen bir paylaşımla ulaştım sayfanıza. Muhteşem bir sayfanız var, bir kolejde Fen ve Teknoloji öğretmeniyim, derslerimde sayfanızdan faydalanacağım eminim :) emeği geçen herkese teşekkürler..

Tüm Reklamları Kapat

Okur 36:

Gerçekten başarılı bir çalışma geceleri derslerimden zaman buldukça okuyorum fakat henüz bitiremedim, bilmediğim birçok ayrıntı öğrendim. Sansürlenmemeniz dileğiyle...

Okur 37:

Bu site cidden çok iyi, emek sahibi, akademik bir site. ey yumurtaya can veren yüce rabbim diyenlerin iki kere okuması gereken bir site. teşekkürler

Okur 38:

Bence harika bir sayfa! :)

Okur 39:

Hoşbulduk efendim. :) Gurur duydum ayrıca. :) Normalde 5 saat sonra uyanıp okula gitmem gerekiyor ama bir türlü uyuyamıyor, yatakta dönüp duruyorum. :) Uykusuz gecelerin canyoldaşı Evrim Ağacı. Teşekkürler. :)

Tüm Reklamları Kapat

Okur 40:

Bu yazı dizininin bulunması gerçekten çok muhteşem olmuş resmen altın madeni buldum teşekkürler Evrim Ağacı

Okur 41:

Sizler var olup banane demediginiz sürece bu ışık körlerin bile görmesine vesile olacaktır.

Emeginiz icin tesekkürler....

Okur 42:

evrim ağacı sizi çoooooooooooookk seviyorum!!!

Tüm Reklamları Kapat

Okur 43: 

Teşekkürler Evrim Agacı, 

Sesimiz daha gür çıkmaya başladı sayenizde.. 

Başarılarınızın devamını dilerim.

Pınar Öz (PhD, Teoretik Nörofizik)

Tüm Reklamları Kapat

Merhaba,

Evrim Agaci'yla bir arkadasimin Facebook sayfanizi begenmesi üzerine tanistim ve cok etkilendim. Üniversiteyi Bogazici Uni. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde okudum ve bu üniversitedeki Bilim Kulübü'nde (belki haberiniz vardir) bir Evrim Alt Komisyonu kurmustuk. Oldukca aktif bicimde calistik, seminerler ve toplantilar duzenledik, hatta ufak brosür hazirligimiz da oldu. Ama her zaman karsilastigimiz sorunlar, sizin de kendi kurallarinizda belirttiginiz cinste sorunlardi. Evrim söz konusu oldugunda, sadece bilimsel bir yaklasim izleyen bir aktivite düzenlemek yada bir sayfa hazirlamak, bilim insanlari icin kolay gözükse de evrime toplumun önemli bir kisminin yaklasimi düsünüldügünde hayli zorlasiyor. Bu yüzden sayfanizda olusturdugunuz kurallar, ciddi ve sorumluluk sahibi yaklasiminiz ve tam bir bilimsel komiteye uygun formatiniz beni gelecekte bu sekildeki sayfalarin artmasi ve bilinclenmenin hiz kazanmasi konusunda umutlandirdi. 

Su anda Almanya'nin Göttingen sehrindeyim, ve buradaki Türk doktora ve master ögrencileri ile post-doc'lar arasinda olusturdugumuz ufak bir topluluk var.(http://www.facebook.com/espas/GoTurUn-BiBu/210262875650717) Kendi bilimsel arastirmalarimizin yani sira, güncel yada popüler konulari da tartisiyoruz. Yakin zamanda insanin evrimi üzerine konustuk, bu konuda internetteki kaynaklar icersinden yeterli bir Türkce kaynakla karsilasamamak beni cok üzdü. Daha da kötüsü, insanin evrimi konusunda aramalarin cogunlugunun, bilimsel bir sayfa gibi gözüken ama alakasi olmayan sayfalara yönlendirilmesiydi. Bu yüzden, sizin sayfaniz gibi sayfalarin cogalmasi ve yayginlasmasi beni cok sevindiriyor.

Herhangi bir noktada bir katkim olabilirse cok memnun olurum. Bugün yine toplantilarimizdan birisini gerceklestirecegiz, ve sayfanizi bu grupta da duyuracagim. 

Tüm Reklamları Kapat

Iyi günler.

Okur 44:

Merhaba Öncelikle Gördüğüm en verimli Bilim grubusunuz..Odtü bireylerinede ancak bu yakışırdı elbette :)

Sizin gibi toplum için bu kadar uğraşan insanlar kaldımı ya Türkiyede :) Çok teşşekürler yaptıklarınız ve hedefleriniz için.Sizin gibi insanları gördükçe hayata daha çok inanıyorum :)

Mordevrim (Ekşisözlük):

Tüm Reklamları Kapat

yazı dizini kısmı cidden fazlasıyla doyurucu ve düzenli. evrim ile ilgili akla gelen her şey hakkında yazıları gayet düzenli bir şekilde bulabiliyor insan. bir başvuru kaynağı olma yolunda gidiyorlar ama umarım sayfa hacklenmez ya da kapatılmaz.

Someone to watch over me (Ekşisözlük):

facebook'ta rastlayabileceğiniz en yararlı sayfalardan biridir. şu ana kadar yazdıkları yazıları evrimsel biyolojiye dair herhangi bir fikri olmayan bir insan okusa konuya epey hakim olur. biyoloji ve evrime meraklılar için şiddetle önerebileceğim sitedir kendileri. gerek sorulan sorulara verdikleri doyurucu ve düzeyli cevaplar gerekse de sayfalarında gereksiz tartışmalara izin vermemeleri ile bir kez daha saygılarımı kazanmışlardır.

Kediyiyenpsikopatfare (Uludağ Sözlük):

Tüm Reklamları Kapat

ana tanımı dışında bilgi:

facebookta bir grup. odtü biyoloji bilmem ne kulübünün sayfası.

inanılmaz iyi işler çıkarıyorlar. çok güzel yazı dizileri ve belgeselleri var. sorulan tüm sorulara makaleler ile cevap veren iyi bir kadrosu var.

he hiç birisi babamın oğlu değil. beğendim bilgilendirdim

Tüm Reklamları Kapat

Ne sihirdir ne keramet (Uludağ Sözlük):

odtü biyogen`in başlattığı bir topluluktur. evrim ve evrim kuramı hakkında enfes bilgiler paylaşan bir sayfası da vardır facebook sınırları içerisinde. bilimle uğraşan yazarların bir kez olsun ziyaret ederse pek mutlu olacakları garantisini veririm. 

Okur 45: 

Teşekkürler evrim ağacı... Facebook denildiğinde aklıma gelen, akla yatkın gelen tek grup :))

Okur 46:

evrim ağacı hakkın ödenmez

Tüm Reklamları Kapat

Okur 47:

Sevgili sayfa yöneticisi veyahut yöneticileri; verdiğiniz bilgilerden ötürü bizlerin daha olumlu yönde gelişmemize katkılarınız oldukça fazla ve güven verici.. değerli emeklerinizin karşılığı ödenemeyecek kadar anlamlı. sizlere her zaman müteşekkiriz ve bizi sağlıklı bilgilerinizden mahrum etmeyeceğinizi umuyoruz..

Okur 48:

Geçen birisi bana evrim varsa maymunlar niye var dedi :D hala bunu söyleyen insanlar var :D:D Ben bir müslümanım ve evrime inanıyorum. bunun üzerine düşündüm ve benim görüşüme göre islam ve bilim çelişmiyor. sayfa kurallarını okudum :) evrim ağacı mükemmel bir sayfa. tamamen objektif ve sadece bilimsel. bunu söylememdeki amaç; insanların kafalarındaki tabuları yıkmanın çok zor olduğu. türkiye de insanlar evrimi bazı sahtekarların söyledikleri kadar biliyor ve daha fazlasına kulaklarını tıkamış durumdalar. 2 yıl öncesinde ben de evrim saçmalıktır diyenlerdendim. yaratılış atlasına bakıp bu fosiller bile kanıt derdim ama herşey tabuları yıkıp araştırmakla, düşünmekle oluyor.

Okur 49:

Bu güzel sayfa için sizlere teşekkür etmek istedim. İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü 2011 mezunu olarak ODTÜ Biyoloji ve BİYOGEN'i biraz kıskandığımı söylemeden ve 'öğrencilik yıllarımda daha aktif olmuş olsaydım' demeden edemeyeceğim. Facebook gibi ciddiyetten uzaklaşmaya oldukça meyilli bir zeminde böylesi ciddi bir iş taktiri hak ediyor kanaatimce. 

İyi çalışmalar...

Tüm Reklamları Kapat

Okur 50: 

İnandığı yolda yürüyen ve o yolda mücadele eden insanlara saygım sonsuzdur..Tebrik ediyorum :)

Okur 51:

Merhabalar...

Evrim Ağacı çalışmalarında emek harcayan herkesin eline sağlık. Bir eksikliği dolduruyorsunuz. Teşekkürler...

Someone to Watch Over Me (Ekşi Sözlük):

Tüm Reklamları Kapat

facebook'ta rastlayabileceğiniz en yararlı sayfalardan biridir. şu ana kadar yazdıkları yazıları evrimsel biyolojiye dair herhangi bir fikri olmayan bir insan okusa konuya epey hakim olur. biyoloji ve evrime meraklılar için şiddetle önerebileceğim sitedir kendileri. gerek sorulan sorulara verdikleri doyurucu ve düzeyli cevaplar gerekse de sayfalarında gereksiz tartışmalara izin vermemeleri ile bir kez daha saygılarımı kazanmışlardır.

Okur 52: 

Bu güzel paylaşımdan ve yazıdan dolayı teşekkürlerimi sunarım.. şimdi gerçekten herşey daha net ve gerçek şekilde anlaşılıyor. aklımdaki soruların mantıklı bir cevabını buldum Herkez bunu günde 2 saatini verip anlayarak okumalıdır bence. [Yazı Dizini'mizin PDF'iyle ilgili paylaşımımız üzerine...]

Okur 53:

cok teşekkur ederım..o kadar çok şey katıyor ki burada verdiğiniz bilgiler bana..teşekkurler gercekten..

Okur 54:

bu işi severek yapıyorsunuz ve bir işi severek yapmak kompleks yapmamaktır. sizler bir ortadoğu ülkesi olan Türkiye için önemli insanlarsınız. tebrik ediyorum. Saygılar.

Tüm Reklamları Kapat

Okur 55: 

[Yazılarımızın anlaşılmayacak kadar karmaşık olduğu eleştirisi üzerine]:

sevgili EVRIM AGACI bakin ben bu cevabi sevgili arkadasa vereyim sizin adiniza. basladiginiz ilk gunden beri yazilari ve videolari hayatin karmasasi icinde vakit buldukca takip ediyorum ki benki hayatinda hic biyoloji fizik kimya okumamis birisi olarakilgimi cektigi icin birseyler ogreniyorumkendime neden nasili Sayin Darwin in sordugu gibi sorup cevaplarini sizin yazi ve videolarinizda bulmaya bulamadiklarimi sizlere sormaya sizden cevap gecikirse muhtesem bir icad olan internette bulabilmek adinavakitimi harciyabiliyorum arkadasim ilk once soruyu bulacaksin sonra cevabi ararken evrim agaci gibi degerli genc arkadaslarimizin kurdugu bu sitelerden faydalanacaksin gorevin bunlada bitmeyece nerde olursa olsun cevrendeki insanlari ogrendiklerinle bilgilendireceksin genc arkadfaslar dedim ben 43 yasindayiom bu saatte ne evrimi iste geldik gidiyoruzda diyip iki duble rakiyi yudumlar basabilirdim kufuru evrimede agacada saka bir yana bence problemin bir parcasi olmaktansa cevabin bir parcasi olma adina bir seyler yapabilmek daha guzel sanirim kucuk bir ani gecenlerde evrim agacinda yazi dizisinda okudugum turlerin hizi aynimidir yazi dizisini 13 yasindaki kizimn bir sorusu uzerine ona okumustum anlayabildigi kadariyla iki gun sonra annesine mutfakta turlerin degisim hizlarinin nelere bagli oldugunu anlatmaya calisirken duydum ben 43 o 13 ikimizde anliyabiliyoruz biraz daha dikkat biraz daha ilgi darwin omrunu verdi biz bir kacyilimizi hemde hic yorulmadan verebiliriz cocuklarda rahat eder. sevgiler saygilar..... 

Okur 56:

facenin en anlamlı grubu... Paylasmlarınız hepsi birbirinden güzel.

Okur 57: 

Bu sayfayı kim kurduysa helal olsun sayenizde o kadar şey ögreniyorumki iyiki varsınız. Ben lise mezunuyum ama burada ögrendiklerimle şimdi daha bilincliyim her seyden önce inanilmaz agresif sürekli kavga ederdim ama bu sayfadan ögrendiklerimle artik daha ince ve kendimden emin giriyorum tartişmalara. Bu Sayfa İçin Her Kimin Emegi Geçtiyse Binlerce Defa Teşekkür Ederim Bulundugum Her Sayfada Mutlaka İnsanlara Önermiş Oldugum İnanılmaz Bir Sayfa Umarım Daha Büyüyerek Devam Eder Bizlerde Yaşımız 33 Olsada Sizlerin Bizlere Sundugu Bilğiler İşıgında Bir Şeylerin Çözümünde Daha Bilinçli Düşünebiliriz Artıkki Böyle Düşünmeme Şanşımız Yok Bu Sayfaya Girdiysen Kendini Geliştirmekten Başka Şansın Yok

Tüm Reklamları Kapat

Teşekkür Ediyorum Evrim Agacı....Başarılarınız Devamı En İçten Dileklerimle İstiyorum ,İyiki Varsınız

Okur 58:

Ya söylemeden geçemiycem sayfanıza gerçekten hayran kaldım, bütün soruları uzun uzun yazılarla çok açıklayızı ve bilimsel cevaplar vermişsiniz, gerçekten müthiş bir iş yapıyorsunuz tebrikler.

Okur 59: 

Harika... Tebrikler, hayranlikla takip ediyorum tüm yazilarinizi.Bu sosyal platformlarda durusu olan ve gercekten faydali olduguna gönülden inandigim tek sayfadir... Tüm ekibe ve sayfa yöneticilerine bir kez daha tesekkürler...

Okur 60: 

Size teşekkür edirem, başarinizin davamini dileyirem, sayfaniza hayran kaldim, keşke bu sayfa ile daha önce tanişma firsatim olsa idi. Sag olun. Bizde böyle bir sayfa ne yazik ki yok.

Tüm Reklamları Kapat

Okur 61: 

kesinlikle farkında değilsiniz ama geleceği yeniden kurgulamak üzere acayip bir atılım yapmışsınız. varlığınız bile tek başına insana onur veriyor..

Okur 62: 

Bilgi, bilgi daha fazla bilgi, o kadar az ve zor bulunuyor ki, sayfanız nadide bir elmas gibi parlak ve değerli.

Okur 63:

sevgili evrim ağacı, çalışmalarınızı uzaktan da olsa sürekli takip ediyorum. gerçekten çok başarılı buluyorum. sizden önce bilim ile sokak arasında bir köprü görevi gören bu çeşit bir oluşum görmemiştim. tabi ki BBC, NG gibi büyük maddi imkanları olan kuruluşlar belgeseller hazırlayarak bu görevi görüyor ancak tamamen sivil ve gönüllü olarak Türkiye'de kesinlikle benzersizsiniz, ilksiniz. belki dünyada ilk veya en azından ilkler arasındasınız. gönülden tebrik ediyor, çalışmalarınızı merak ve ilgiyle takip ettiğimi vurgularken çok başarılı bulduğumu da tekrarlamak istiyorum.

Okur 64: 

 Aynen katiliyorum.Bi arkadas konusuyodu boyle seyler bize sayfayi onerdi 1 aydir takip ediyoruz arkadaslarla bn acikcasi makalelerinizi ve verdiginiz bilgileri cok mantikli buluyorum artik bu olaylra bakis acim degisti her gun ne paylasiyosunuz ne soruluyor ne cevaplaniyor ilgiyle takip ediyorum sizi. Sonuna kadar arkanizdayiz basarilarinizin devamini diliyorum.

Tüm Reklamları Kapat

Okur 65: 

Sevgili Evrim Ağacı'nın bilim emekçileri, sizleri canı gönülden kutluyorum. Çalışmalarınızı sevinçle takip ediyorum. Yurdum insanlarına verdiğiniz hizmeti taktir ediyorum.Siz bu ülkeye ve insanlığa lazımsınız.Bu ülkede güzel işler de yapılıyor diyebiliyorsam, bunda sizin katkınız büyüktür.Size güveniyorum.Bütün yurtta bu güzel çalışmalarınızı yapmanız en büyük dileğimdir.Çalışmalarınızda başarılar dilerim,kendinize iyi bakın,sevgi ve saygılar

Arkadaşlar, Evrim Ağacı sayfasının paylaşımlarını lütfen kendi kişisel profillerimizde paylaşalım. Yurdumuz insanlarının BİLİME BİLGİYE GERÇEĞE çok ihtiyacı var. Aydınlanmak durumundayız.Buradaki her makale, video, görsel çok çok önemli ve sayfa yöneticisi arkadaşlar konularında uzman, yetkin, başarılı emektar saygın insanlar onlara güveniyoruz ve seviyoruz.Profillerinizdeki yakın arkadaşlarınız, aile bireyleriniz, iş çevreniz, sosyal çevreniz bu sayfanın paylaşımlarını okumalı bilgilenmeli. Aydınlık günler dilerim.

Okur 66:

Evrim'i çürütmeye çalışan tonlarca sayfaya bakıyorum, sonra sizin sayfanıza bakıyorum. Tek başınıza bile Mükemmelsiniz. Güzel yayınlara devam, hepimiz sizleri destekliyoruz. Azminizi, asla pes etmemenizi, daima yayınlar yapmanızı, sorulara dürüstçe ve saygıyla cevap vermenizi, tam birer Bilim İnsanı, ondan da öte Örnek Ahlak sahibi İnsan gibi her birimize zaman ayırmanız ile, değerli paylaşımlarınızla bizleri daima bilgilendirdiğiniz için, sizlere teşekkür ederim. Bilgisayara pek girmeyen, Facebook'u daha önce hiç kullanmamış bir arkadaşımı bile sırf sizi takip etmesi için ikna ettim ve hesap açıp sayfanıza daima göz atıyor. Çevremizde, Evrim'i kabul eden sadece ben ve o var, ve her gün bin bir çeşit insanlarla uğraşıyoruz, ve anlayıştan çok laf işitiyoruz. Ama sayenizde güçlüyüz. 

İyiki Varsınız!

Tüm Reklamları Kapat

---

Tonlarca kaynak ve siteyi araştırıyorum, ve en çok yabancı kaynaklara göz atmaktayım. Dürüst olmak gerekirse, şu ana kadar gördüğüm en başarılı, en açıklayıcı, ve en bilgilendirici sayfa sizsiniz. Hem Biyoloji açısından hem de Fizik açısından. Tebrik ederim. Siz bana göre, milyonlarca hayranı olan yıldızlardan bile daha büyüksünüz gözümde, çünkü herkes müzik yapabilir, ama herkes bilgi aktaramaz. Daha öncelerinde teşekkürlerimi birçok kez ettim, fakat yetinemedim. Çünkü eninde sonunda araştırmalarımda hep bu sayfaya yöneliyorum, sayenizde daha iyi kavrayabiliyorum her şeyi. Maalesef öğrenci halimizle geçinmekteyiz, fakat zengin olsaydım (misal), en çok sizi destekler, ve insanlara bu değerli bilgileri kazandırmak için bol sayıda etkinlik düzenlemeye çalışırdım. Bence herkes, her türlü konuyu okuyabilmeli. Bende Mimarlık okumaktayım ama Fizik ve Biyolojiye büyük merakım var. Kuzenimde zaten İÜ'de Astronomi okumakta, sık sık onunla da Uzay hakkında sohbet ederiz. Gerçekten tartışılması çok zevkli, merak uyandırıcı, ve araştırma isteğini arttıran şeyler bunlar. Eğer gelecekte kariyerimde ilerleyebilirsem, mutlaka Türkiye'de bir Dinozor Müzesi tasarlamak isterdim. Ben küçükken yurt dışında gezebildim, fakat buradaki insanlar bu bilgilerin görsel (ve sözel) açısından mahrum kaldıkları için, birde yakın mesafeden fosillere bakmaları belki zihinlerini açmaya yarayabilir. 

Artık yeni bir era geliyor, ve değişim şart, bir evrim şart.-R-Evolution!

Saygılar, Sevgiler, ve İyi Günler dlierim.

Tüm Reklamları Kapat

Okur 67:

Sayfanızdan ve verdiğiniz bilgilerden çok yararlanıyorum.Bilim,insanlık ve evrenimizin bu görkemli tasarımını anlama adına çıktığınız bu yolculukta katkısı geçen herkese çok teşekkür ederim.Sevgiyle kalın...

Okur 68:

Sayfanızı çok beğendim, tebrikler.

Okur 69: 

Mukaddes kitabımız OKU ! emriyle yeryüzüne indirilmiştir. Yani OKU ve ANLA. OKU ve ARAŞTIR . OKU ve SORGULA. Allah razı olsun sizden . Çok önemli bir konuyu bizlere farklı açılardan anlatıyorsunuz ve bilimsel açıklamal getiriyorsunuz. Hristiyan dünyası bu konuda , yani EVRİM konusunda direnç göstermek ve inkar etmek zorundadır zira dinleri bunu inkar etmek durumundadır yoksa varlık nedenleri ortadan kalkar ve kendisi ile çelişkiye düşer. Ne mutlu ki İslamiyetin böyle bir durumu yok ondan dolayıdır ki bir çok islam alimi de evrimleşmeyi şu veya bu şekilde eserlerinde işlemiştir. Allah yar ve yardımcınız olsun. Kapalı kalpleri açmaya ve bilime sıkı sıkı sarılmanın önemine göstermeye devam edin.

Okur 70: 

Evrim Ağacı. Ne kadar harika bir iş yaptığınızın ve bu işi ne kadar başarılı bir şekilde yürüttüğünüzün farkındasınızdır umarım. Size sonsuz teşekkür ediyorum. Bu arada kitabınızı dört gözle bekliyorum. :)

Tüm Reklamları Kapat

Okur 71:

emeklerinizden dolayı teşekkür ederim 

Okur 72: 

üç makaleyi de okudum.Çok iyisiniz.4 hocaya mail atmıştım.istanbul üniversitesinden 2 gündür cevap yoktu.Bundan sonra forza evrim ağacı:D DAndirik bir sürü sitenin para kazandığı yerde keşke siz de bir blog kursanız da reklam filan alsanız.En azından emeğinizin az da olsa bir karşılığı olurdu.

Okur 73: 

Harika bi sayfa ve bilgi kaynağı insanların bilip bilmeden ön yargıyla yaklaştıkları konulara anlaşılır bir şekilde ışık tutuyorsunuz :)

Okur 74:

Değerli Gençler,Sayfanızı ve kurallarınızı büyük bir dikkatle inceledim. Çok güzel bir iş yaptığınız ve zor bir yola çıktığınız ortada.Bilimin ve gerçeklerin bu kadar yok sayıldığı, cehaletin ise teşvik edilmeye çalışıldığı dünyamızda işiniz gerçekten çok zor.Ancak, sadece günümüzde değil, insanlık tarihinin her aşamasında yönetenler cahil bir toplum yaratarak daha kolay yönetebilme sevdasında olmuştur, fakat İnsanlık ve Bilim her zaman galip gelmiştir.Sizlerin de bu çabanızın sonucunda amacınıza ulaşarak bilimin cehaleti yeneceğine inancım sonsuz..Kolay gelsin...

Tüm Reklamları Kapat

Okur 75: 

Türkiyedeki aydınlanmayı bu sayfadan ölçüyorum :)

Okur 76:

hayatın basında sızınle tanısmak ne kadar guzel bır sey kendımı alamıyorum :) gercekten sayfayı actıgınız ıcın ıctenlıkle teşekkür ediyorum.

Okur 77:

 Böyle bir sayfayı böyle sistematik bir düzenle yönettiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Aydın insanlarsınız. Umarım insanlarıda aydınlığa kavuşturmaktan vazgeçmez, sayfanın daim olmasını sağlar ve bu süreçten bizleride mahrum bırakmazsınız.

Okur 78: 

Çok teşekkürler. Çalışmalarınızı hayranlıkla takip ediyorum. Ama ne yazık ki bu ülkede bilime inanan, aklı doğru yol olarak gören ve insanlık sevgisini tek ülkü olarak gören insan pek az. Tüm bunlara rağmen yılmadan,yorulmadan,usanmadan çalışan "Evrim Ağacı"na nice teşekkürler.

Tüm Reklamları Kapat

Okur 79: 

mutlaka hocam. simdi burda saat cok gec. yarin ve sonraki gunler hergun 1 ya da 2 makale okuyacagim, sayfaniz hayatimin bir parcasi artik. iyiki varsiniz!!!

Okur 80: 

sizi seviyorum. :) Evet saçma olabilir ama seviyorum. Ayrıca her türlü çirkefliği yapan seviyesiz insanlara gösterdiğiniz sabrınıza da hayranım. :)

Okur 81:

yazılarınızı çok beğeniyorum ve ilgiyle takip ediyorum. sizin gibi insanları gördükçe "evet, hala ümit var!" diyorum kendi kendime. iyi ki varsınız evrim ağacı ekibi. çalışmalarınızda başarılar dilerim. Söylemek geldi içimden :))

Okur 82:

Facebook'taki en gerekli ve yararlı sayfalardan biri. Herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım bilgiler için.

Tüm Reklamları Kapat

Okur 83:

iyi ki varsınız. Gerçekten.

Okur 84: 

bu sayfayı keşfettiğim için şanslıyım,bilgiye bu kadar kolay ulaşmak büyük lüks :) sağolun..

Okur 85: 

Sayfaniz çok güzel. Tebrik eder başarilarinizin davamini dilerim, buralara ( Baküdeyim ) yolunuz düşerse, sizi dinlemekden ve sizi agirlamaqdan şeref duyarim.

Okur 86:

Siz koskoca bir harikasiniz gorevli arkadaslar.

Tüm Reklamları Kapat

Okur 87: 

Şu an içinde bulundugum tarif edilmez heyecan ve sevincimin oluşmasına zemin hazırlayan bu makaleleriniz için tarifi imkansız teşekkürlerimi gönderiyorum...

denize atılan taşın ardında bıraktıgı halkalar gibisiniz...

sizleri çok seviyorum, keşke bu sevgimi daha bir şiddetli şekilde söyleyebilecegim argümanlara sahip olsaydım.sizleri çok seviyorum cümlesi verdiklerinizin yanında çok cılız bir cümle olarak kalmakta, bagışlayın beni

umarım bu simgeler bu boşlugu doldurur :)

Tüm Reklamları Kapat

 sevgilerimle...

Okur 88: 

Yazılarınız gerçekten mükkemmel, arkadaşlarıma elimden geldiği kadar göndermeye çalışıyorum harikasınız ^.^

Okur 89:

 sayfanızı cok begendım gercekten cok yararlı bilgiler var ellerinize saglık

Okur 90:

 Merhaba arkadaşlar. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Böylesi bir atmosferde sizin gibi insanların çalışmalarına çok ihtiyaç var. Çabalarınız için sizi tebrik ediyor ve size teşekkür ediyorum. 

Tüm Reklamları Kapat

Okur 91:

Gerçekten mükemmel bir sayfasınız. Teşekkürler..

Okur 92:

Siz bu ülkenin gurur tablolarından bir tanesisiniz ve fikirleriniz hiç olmadı benim için önemli. 

Okur 93: 

sayfanızı büyük bir beğeniyle takip ediyorum tüm emeklerinizden dolayı ve bizlere verdiğiniz muazzam bilgilerden ötürü teşekkürler yeni güncellemelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum iyi akşamlar evrim agacı

Okur 94:

 insan gerçekten araştırarak öğreniyor herşeyi şundan birkaç sene önceki düşücelerim aklıma geldikte utanıyorum kendimden tabi oda lise dönemi biyoloji bilgimden kaynaklanıyor sevmiyordum ama siz nasıl oldu bilmiyorum biyolojiye dahada kısıtlarsak evrime bağladınız yazığınız makalelerle. tekrar tekrar teşekkürler evrim ağacı

Tüm Reklamları Kapat

Okur 95:

 Merhaba, günaydın evrim ağacı, herkesin eğlenmek vakit öldürmek vs. gibi kullandığı bir alanı gerçek anlamda bilgiye dönüştürüp altını doldurarak insanlığın yararına kullandığınız için gerçekten teşekkür ediyorum.. İyi günler dilerim.

Okur 96:

 değerli evrim ailesi çalışmalarınız paylaşımlarınız için sizlere ne kadar tesekkür etsem azdır. sizi sürekli takip ederek karanlıkta kalmadıgım için kendimi çok şanslı hissediyorum. herbirinize teker teker tekrar teşekkürler.

Okur 97: 

 Değerli Evrim Ağacı Ekibini oluşturan, NBÖ, ÇMB ve EO isimli arkadaşlar her biriniz alanınızda uzman çok bilgili ve değerli insanlarsınız bence. iyi varsınız arkadaşlar. Tebrik ederim sizleri bizleri aydınlatmaya devam edin lütfen :D

Okur 98:

 selamlar evrim ağacı ekibi paylaşımlarınızı beğeniyle takip ediyorum.görüyorum ki hepsi büyük ve özverili çalısmaların ürünleri.sizlere bu güzel çalışmalarnzdan dolayi teşekkürü bir borç bilirm.iyi günler diliyorum sewgilerle..

Tüm Reklamları Kapat

Okur 99:

 Hala ilk günkü kalitenizi koruyorsunuz tebrik ederim sizi çokta güzel bir iş yapıyorsunuz umarım hiç pes etmez yada pes ettirilmek zorunda bırakılmazsınız seviyoruz sizi ulen!

Okur 100:

 Sayfanız gerçekten mükemmel, insanlara bir şeyler öğretiyorsunuz. Dünyanın sizin gibi insanlara ihtiyacı var. Öğrendiğim bütün bilgiler için size teşekkür ederim.

Okur 101:

Bu sayfaya teşekkürü borç bilirim, gerçekten oldukça faydalı ve bir o kadar yansız bilgiler var nezdimde.

Okur 102:

 Evrim agacı ben evrim ile tanısalı 7-8 ay oluyor ve merak ettigim herseyi size sorarak ögreniyor, ögrenmeye calısıyorum. İyi varsınız ve bizleri bilgilendirip yardımcı oluyorsunuz. Size, sizlere çok teşekkür ediyorum ve basarılarınızın devamını diliyorum ve bir soru daha sormak istiyorum, sormayada devam edecem çünkü google ve diger arama motorlarına soru sordugum zaman yüz çesit cevap alıyorum ve hangisi dogru, hangisi tarafsız, acaba hangisi gercek diye sorulardan kendimi alı koyamıyorum. Gercekten insanın kafasını karıstırıp isi saptırıyorlar malum herkes işi ticarete döküp birşeyler kazanmanın derdinde google ye en ufak birsey sorsam 1 milyon sonuç cıkabiliyor ve reklamların ardı arkası kesilmiyor. İnsanların baskalarına soru sorup pek dogru cevap alması yada sürekli soru sorma olanağı yok ama benim size, sizlere var o yüzden Evrim ağacı sayfasını çok seviyorum iyi varsınız ve böyle bir faaliyeti gerceklestiriyorsunuz :)

Tüm Reklamları Kapat

Okur 103:

 Sevgili Evrim Ağacı, Çerkezköy'de çalışıyorum ve İstanbul'da yaşıyorum. Uzun zamandır sizi takip ediyorum. 24 saatimin 4-4,5 saati yolda geçiyor. Sizinle vakit keyifli geçiyor. İyi ki varsınız. Sizlere teşekkür etmek istedim. Emeğinize sağlık....

Okur 104:

 size ne kadar teşekkür etsem azdır sayfanız çok çok büyük ve beni koyun olmaktan kurtaran bir sayfadır artık hiç olmadığım kadar mutluyum bu haber [2012 Dünya'nın sonu mudur?] yuzunden panik hastası oldum

Okur 105:

Merhaba evrim ağacı.Yayınladığınız "iyi" bölümündeki mesajlardan birinde de benim mesajım olsun istiyorum. :) Ben de evrim, bilim ve biyolojiye meraklıyım,11 yaşındayım. Sayfanız sayesinde merak ettiğim bir çok şeyi öğrendim.Ve sorması aklıma bile gelmeyecek konuların farkına vardım ve öğrendim.Annemle her gün paylaşımlarınıza gülümsüyoruz...Olumsuz mesaj, görüşlere rağmen bizler için paylaşımlarınızı sürdürdüğünüz için çoooooook teşekkür ederim.. İyi günler,kolay gelsin..

Okur 106: 

kesinlikle iyi yorumların hepsini fazla fazla hakediyosunuz... yazılarda elle tutulabilecek kadar "evrim aşkı" var , konu hakimiyeti dışında bunları başkalarıyla paylaşmaktan ne kadar mutlu olduğunuz da belli. :) yukarıda bi yorum vardı dine- siyasete bulaşmadan diye ne güzel söylemiş.. kısaca iyiki varsınız hiç bir yere gitmeyin :))

Tüm Reklamları Kapat

Okur 107: 

Çirkine [Bu dizimizin "Çirkin" yazısına] bakmak istemiyorum ama kötülere şöyle bir göz attim da, yazanlar yaş olarak hep gençler ama hiç bir zaman genç olamadan göçüp gidecekler, ne aci!

Okur 108:

 şu ülkede gerçekten çalışan ve bir artı değer yaratan tek özgür düşünceli grup sizsiniz, tebrik ederim arkadaşlar, işe siyaset dahi karıştırmadan çalışabiliyorsunuz bu çok takdire şayan bir davranış... siz de olmasanız iyice umudu keseceğiz

Evrimsel Biyoloji'ye ve Evrim Ağacı'na Karşı: İyi-Kötü-Çirkin

İyi: https://www.facebook.com/note.php?note_id=213717628686320

Kötü: https://www.facebook.com/note.php?note_id=215583458499737

Çirkin: https://www.facebook.com/note.php?note_id=215585431832873

Bu Makaleyi Alıntıla
Okundu Olarak İşaretle
Evrim Ağacı Akademi: Evrim Ağacı Tavsiyeleri Yazı Dizisi

Bu yazı, Evrim Ağacı Tavsiyeleri yazı dizisinin 6. yazısıdır. Bu yazı dizisini okumaya, serinin 1. yazısı olan "İngilizce Öğrenmek İsteyenler İçin Bazı Tavsiyeler..." başlıklı makalemizden başlamanızı öneririz.

Yazı dizisi içindeki ilerleyişinizi kaydetmek için veya kayıt olun.

EA Akademi Hakkında Bilgi Al
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Paylaş
Sonra Oku
Notlarım
Yazdır / PDF Olarak Kaydet
Bize Ulaş
Yukarı Zıpla

İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!

Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.

Soru & Cevap Platformuna Git
Bu İçerik Size Ne Hissettirdi?
  • Tebrikler! 4
  • Mmm... Çok sapyoseksüel! 3
  • Muhteşem! 2
  • Bilim Budur! 2
  • Umut Verici! 2
  • Güldürdü 1
  • İnanılmaz 1
  • Merak Uyandırıcı! 0
  • Üzücü! 0
  • Grrr... *@$# 0
  • İğrenç! 0
  • Korkutucu! 0
Tüm Reklamları Kapat

Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?

Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:

kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci

Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 18/04/2024 21:25:04 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/239

İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.

Tüm Reklamları Kapat
Keşfet
Akış
İçerikler
Gündem
Entropi
Karbondioksit
Sars
Yas
Doğa
Karbon
Diş Hekimliği
Tarım
Dalga
Epistemik
Mitler
Hormon
Hominidae
İyi
Eğitim
Astrofizik
Işık
Evrimsel Biyoloji
Dişler
Uydu
Küresel Isınma
Su
Gebelik
Teyit
Müfredat
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
Sosyal
Yeniler
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Yazı Geçmişi
Okuma Geçmişi
Notlarım
İlerleme Durumunu Güncelle
Okudum
Sonra Oku
Not Ekle
Kaldığım Yeri İşaretle
Göz Attım

Evrim Ağacı tarafından otomatik olarak takip edilen işlemleri istediğin zaman durdurabilirsin.
[Site ayalarına git...]

Filtrele
Listele
Bu yazıdaki hareketlerin
Devamını Göster
Filtrele
Listele
Tüm Okuma Geçmişin
Devamını Göster
0/10000
Bu Makaleyi Alıntıla
Evrim Ağacı Formatı
APA7
MLA9
Chicago
Ç. M. Bakırcı. Okurlarımızın Paha Biçilemez Desteği: İyi. (5 Eylül 2011). Alındığı Tarih: 18 Nisan 2024. Alındığı Yer: https://evrimagaci.org/s/239
Bakırcı, Ç. M. (2011, September 05). Okurlarımızın Paha Biçilemez Desteği: İyi. Evrim Ağacı. Retrieved April 18, 2024. from https://evrimagaci.org/s/239
Ç. M. Bakırcı. “Okurlarımızın Paha Biçilemez Desteği: İyi.” Edited by Çağrı Mert Bakırcı. Evrim Ağacı, 05 Sep. 2011, https://evrimagaci.org/s/239.
Bakırcı, Çağrı Mert. “Okurlarımızın Paha Biçilemez Desteği: İyi.” Edited by Çağrı Mert Bakırcı. Evrim Ağacı, September 05, 2011. https://evrimagaci.org/s/239.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close