Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Efe Gerenli
Efe Gerenli
14K UP
Üye
2

İnsanlar kültürel evrimden önce,yıkanmıyor ve pis bir durumda hiç diş fırçalamamışken ve her tarafları kokarken birbirlerini nasıl çekici görüyordu?

Birbirlerine karşı nasıl cinsel çekim hissediyorlardı?
1,287 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Furkan Pekmez
öğrenci

Parfümden öncesini soruyorsan çiçekleri çok kullanıyorlardı, ağız kokusu için de bitki halinde nane çiğnenebileceğini düşünüyorum, zaten aç kalmadığı sürece yedikleri genetiği değiştirilmiş organizma olmadığı için (soğan, sarımsak gömmüyorsa) ağız kokusu da yapmıyordu. pek de bir farkı yoktu yani, zaten güzellik yakışıklılık bir kenara marifet, yetenek, ün ve güç gibi kavramlarla eş seçiliyordu.

482 görüntülenme
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Hakan Yenilli
Öğrenci

Öncellikle konuyla ilgili pek bir bilgim yok sadece fikir yürütüyorum. Erkek bi domuz dişi bir domuz ile nasıl çiftleşiyorsa öyle.

Kaldı ki güzellik algısı da belki de dünya'nın en göreceli şeyi olabilir. Eskiden daha kilolu kadınlar nasıl toplumda güzel sayılıyorsa şu an daha az kilolu kadınlar güzel sayılıyor. Bir de şu olabilir, etrafta toplumumuzdaki güzellik kavramına uygun bir kadın da yok. Herkes aynı pek bir seçim şansı yok.

Tüm Reklamları Kapat

Erkek olduğumdan hep kadından örnek verdim yanlış anlaşılırsa affola.

608 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tc Unutmaz
Tc Unutmaz
2,505 UP
İrfan Unutmaz.

Öncelikle "Kültürel evrimden önce" saptamasını kesin ölçü almak gerekiyor. İnsan her şeyden önce memeliler gurubuna ait bir hayvandır. Ve bir kedi, bir köpek, bir maymun, kurt, aslan, kaplan ya da diğer memeliler nasıl davranıyorsa o da öyle davranıyordu. Beden kokusu onun için ve özellikle cinsel tercih açısından ilk sırada geliyordu. (...ki bu şimdi bile öyledir, yani geçerlidir) Bedeninde yıkanmamaktan doğan kötü kokulara gelince, o dönemde bu olgu, şimdiki kadar sorun olmuyordu. Çünkü, sanırım çok daha güçlü olan bağışıklık sistemi, kötü kokuları oluşturan bakteri ve benzeri mikroorganizmaları, kokudan önce yok ediyordu... Aynı şey, dişler ve ağız kokusu için de geçerliydi... Bağışıklık sisteminiz yeterince güçlüyse dişleriniz de çürümez ağzınız da kokmaz. Ayrıca mideniz ve sindirim sisteminiz de benzer biçimde güçlüyle nefesiniz de kötü kokmaz, bedeniniz de... Bunun görece yakın örneklerini Anadolu'daki tarih öncesi kazılarında bile izlemek mümkün Paleolitik (Yontmataş )Dönemi kazılarında insanla avcı toplayıcı bir yaşam sürdüklerinden dişlerindeki çürük sayısı yanılmıyorsam yüzde 3-4 iken, Neolitik (Cilalıtaş) Devriyle birlikte yerleşik yaşama geçip, tahıllı-unlu beslenmeye başlayınca bu oran epey yükseliyor.(Tam hatırlamıyorum ama yüzde 15 ile 30-35 arası bir sayıydı).

İşte insan, kültürel evrimden sonra, giderek doğayla bağlantısını kopardı ve bedeni de, bağışıklık sistemi de iyice zayıflayınca, başta kötü koku ve hastalıklar olmak üzere her tür olumsuzluk, adeta sıraya dizildi. O kadar ki, kimi insanlar her gün hatta günde 2-3 defa yıkanmayı temizlik ya da hijyen saymaya başladılar. Tamam günümüzde yıkanmak çok çok önemli... Ama böylesi bir abartı da, yalnızca derimizdeki koruyucu bakterileri yok etmekten başka bir işe yaramıyor. Gerçekten sağlıklı bir insanın beden kokusu, tür diğer memelilerde olduğu gibi cinselliğe doğal bir davet yada çağrı niteliğindedir. Amacı da budur... Bir parfüm güzel kokar ama hiç böyle bir işlevi yoktur. İ.U.

Tüm Reklamları Kapat

347 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close