Golbach sanısı, asal sayıların dağılımı, ikiz asallar sanısı, collatz sanısı, problemlerini çözdüm. Bu konularla ilgilenen ve matematik dilini bilen, ingilizce makale yazabilecek arkadaşlarla, hem çözümleri tartışmak, hemde yazılan makaleleri uluslararası yayın yapan bir matematik dergisine göndermek istiyorum. Bilim'i seven ve ilerlemesine katkı sağlayacak arkadaşlardan cevap bekliyorum
Bildiğiniz üzere goldbac sanısı 4 ve 4 ten büyük bütün çift sayılar en az iki asal sayının toplamı ile bulunur ilkesini en fazla iki asal sayının toplamı olarak bulunur olarak ispatını yaptım. bu ispatı yaparken eratosthenes kalburunu çift sayı doğrusuna aynı anda uygulayıp buna bir modelleme yaptım ve modellemenin formüllerini yazdım bu formüller ile yaptığım tüm hesaplamalar ile goldbach sanısının herhangi bir çift sayıdaki gerçek asal sayı çiftlerinin sayısı ile, (göz ardı edilecek miktarda sapmalar hariç) parelellik gösterdiğini gördüm.
Bu formüllerle yaptığım hesaplamada, test ettiğimiz çift sayının değeri ardışık sabit artışlarla olması halinde, goldbach sanısı asal sayı çiftlerinin düzensiz azalması veya artmasının neden kaynaklandığını anladım. Yaptığım modelleme için yazdığım formüllerin hesaplama sonuçlarının da yine bu artma ve azalmalarla parelellik göstermesi sonucunda, modelllememin ve formüllerimin doğru olduğunun kanıtı olarak düşündüm.
Bu modelleme ve formüller için excel ile bir demo test proğramı yaptım. Demo çalışmam 4 ten başlayıp istenilen çift sayıda artış yaparak 821000 sayısına kadar birebir gerçek asal çiftleri ile, formülle bulduğum asal çift miktarlarını karşılaştırma yaparak, hata miktarının yada doğruluk değerinin ne kadar olduğunu göstermektedir.
Bu çalışmamla ilgili internette dosyam ve youtube videom var linklerini aşağıya yazıyorum.
Ayrıca ilgilenirseniz, Collatz sanısının çözümsüz olarak ispatını yaptım. İkiz asal sayılar sanısının ispatını yapıp aralarındaki fark iki olan ikiz asal sayıların cetvelini yaptım. Bu çalışmalarında demo proğramları mevcuttur. Her nekadar tam olarak ne istediğini anlamasamda asal sayıların hesaplanarak bulunmasına dair bir çalışmamda Riemann hipotezine çözüm de katkı sunacak olan çarpım tablosu hazırladım.
https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=F5A3AB27C45DB054%211083&authkey=!AF_vNMXzBkvX_X8
https://www.youtube.com/watch?v=FcDY4Y-9kTw