Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Yıldızsız Gökyüzü
Üye 15 Haziran 2023 5 Cevap
3

Kocaman evrende değerimiz ne?

93 milyar ışık yılı gözlemlenebilir evrenimizde (Ve bu gözlemlenebilir evren.Evrenin normalda çok daha büyük olduğu düşünülüyor.) Trilyonlarca galaksinin (cüce galaksileri de dahil ettim) Birinde ki yıldız sisteminin içinde o yıldız sisteminde ki küçük bir gezegenin içindeki küçük canlılar olan insanların değeri ne?
820 görüntülenme
Kocaman evrende değerimiz ne?
Kocaman evrende değerimiz ne?
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
5 Cevap
Gökhan Polat
Gökhan Polat
180K UP
Bilim ve felsefe sevdalısı 15 Haziran 2023

Merhaba

Bunu kendi açımdan cevaplamaya çalışacağım

Kısa cevap bir hiç

Tüm Reklamları Kapat

Uzun cevap yine bir hiç

Koskocaman bu evrende dahil içindeki dünya ve daha küçük olan canlı insanın değeri benim için bir hiç ve yaptığım her hangi bir eylemde anlam varmı değerlimi vesaire diye yapmıyorum

Umarım bu tatmin etmiştir

8
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Ertuğrul Genç
Düşünür 15 Haziran 2023

Bu, felsefi ve kişisel bir sorudur. Evrenin büyüklüğü ve karmaşıklığı karşısında insanların önemsiz olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak, bu bakış açısı sizi umutsuz ve mutsuz yapabilir. Başka bir bakış açısı ise, evrenin içindeki eşsiz ve özel varlıklar olduğumuzu düşünmektir. Evrenin bize sunduğu güzellikleri, bilgileri ve deneyimleri keşfetmek için fırsatlarımız vardır. Ayrıca, evrenin içindeki diğer canlılara ve gezegene saygı duymak ve onlarla uyum içinde yaşamak için sorumluluklarımız vardır. Bu bakış açısı sizi mutlu ve anlamlı hissettirebilir. Sonuç olarak, evrende değerimiz, kendimizi nasıl gördüğümüze ve nasıl davrandığımıza bağlıdır.

5
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İlhan Taşlı
Uzay Bilimleri Takipçisi 15 Haziran 2023

Boyutumuz küçük ama işlevimiz büyük. Kısaca özetleyelim:

-Tahminlere göre yaklaşık 7.700.000 hayvan türü olmak üzere yaklaşık 8.700.000 türün varlığı söz konusudur. Başka kaynaklarda sayılar farklı çıkabilir, ancak rakamların büyüklüğü ortadır.

-Bu gezegen de yaklaşık 4 milyar yıldır yaşam var. Evrenin yaşı ile kıyaslandığında yaklaşık 2/7 sine denk gelir.

Tüm Reklamları Kapat

-Yüksek ihtimal, Evren'de ilk medeniyet kurabilmeyi başarmış türüz. Medeniyet kurmakla kalmamışız. Kendi gezegeni dışında insanlı, insansız uzay araçları gönderebilecek kadar ileri gitmişiz.

-5 devasa yok oluş yaşamışız, ama bir şekilde gezegen canlı barındırabilecek ortamı bize sağlamış.

-Gezegenin kendi dinamikleri sayesinde (manyetik alan, ozon tabakası, yüzeyinde bol su bulunması v.s.) yaşamı milyonlarca, belki bir kaç milyar yıl daha destekleyecek potansiyeli var.

Uzun lafın kısası; küçük MAVİ BİLYE koskoca Evren'in en nadide parçası olabilir.

5
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
𝓩𝓮𝓱𝓻𝓪 𝓔𝓶𝓲𝓷𝓵𝓲
Felsefe delisi 15 Haziran 2023

Doğru aslında koca evrene bakınca onun içinde barınan minimini damlayız sadece.Ama diğer canlıların bizim gibi düşünebilme farkındalık şuur gibi yetenekleri/üstünlükleri olmadığı için biz elbette önemliyiz.Dünyayı değiştiren bizleriz ama artık o kadar değiştirdik ki şimdi eski güzellikleri yakalayamıyoruz maalesef((

Dünyanın milyarlarca yıldır mevcut olduğunu düşünürsek bugüne kadar yaratılmış en mükemmel hemde aynı zamanda en düşüncesiz varlıklarız.

Yüce Allah'ım yarattığı hiçbir canlıyı bizim gibi özene-bezene yaratmadı,hiçbirine akıl mantık öğrenme duygusu vb.vermedi.Demekki bir yaratılış amacımız var.Eğlenip gülmek yiyip içmek için gelmedik ki dünyaya.-konudan sapmış olabilirim özür dilerim-Allah'tan gelip Allah'a giden uzunca bir yolumuz var sadece.Şunu söylemek isterim;gerçek bir insan için asıl dünya burası değil ahirettir.Bu dünya bizim sınav yerimiz burada imtihan oluyor ve Allah'ın huzuruna çıkmaya hazırlanıyoruz.

Tüm Reklamları Kapat

Evet benden bu kadar NE İÇİN VARSANIZ O'NUN İÇİN YAŞAYIN. Ve yaşam amacınızı aradığınız bu serüvende sakın aramaya kaptırmayın kendinizi.Bulmak için aradığınızı unutmayın ve bulun.

"Şimdi anladım insan neden tüm yaratılanlardan üstündür.Yüreğine göre.Bir yürek,güneşten de sıcak,buzdan da soğuk,kayadan sa sert,denizden de çılgın,çeşmeden de temiz,semadan da yüksek,yıldızlardan da parlak,çiçekten de ince olabilirdi"...

2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İsmail Aziz Bozkurt
Bilimsever 15 Haziran 2023

Ne biliyormusun? Yaptıklarımız orta çağda evrene ne kadar etki ediyorduk? Etki alanımız kendi gezegenimizden ibaretti hatta bunu nu kadar eskiye götürmeye gerek yok biz uzaya birşeyler göndermeyi başardığımız zaman ilk defa kendi gezegenimiz dışında evrendeki başka şeyleride etkilemeyi başardık evrenin boyutundan dolayı ve yaşadığımız bazı 'aksaklık'lardan dolayı (savaş,hastalık,açlık) etki alanımız evren bazında nerdeyse hiç ama şunu unutmayalım biz keşfedilen en kudretli somut varlığız.

1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close