Matematikteki 0 kavramı esasen mantıksal olarak hatalıdır. 0 herhangi bir şeyin karşılığı olmamak demektir. Bu yüzden 0 bir sayı değil esasen 'yokluğu' ifade eden bir kavram veya terimdir. Bu açıdan 0 üssü 0 mantıksal hatalı bir tanım üretir. Bunun açılımı şudur: sıfır tane sıfırı yan yana çarp. Oysa sıfır zaten yukarıda belirttiğim gibi bir (sayısal) değere karşılık gelmez. 0 yokluk anlamı taşıdığı için 0 kendi başına herhangi bir şey yazılmamışlığı da ifade eder. Bu yüzden sıfır tane sıfırı yan yana yazmanın anlamı ve karşılığı yoktur. Bunu biraz daha ifade olarak açarsak 'yok tane yok kaç eder' ifadesi çıkar ortaya.
Dahası sıfırın evrende bir karşılığı da yoktur. Çünkü yokluğu temsil eder. Yokluk ise tanımsızdır. Yokluk yani olmayan şey tanım gerektirmez çünkü zaten yoktur. Onu tanımlamak için zıttına başvurmak gerek. Ancak böyle tanımlanabilir. Yani var olanın zıttı yokluk olarak ifade edilebilir ki bu da yokluğun doğrudan bir tanımı olmayacaktır. Matematikte kullandığımız sıfır kavramının neden esasen mantıksal olarak hatalı olduğu da bu şekilde ortaya çıkar. Çünkü 0 olmayan şeye bir şekilde bir tanım vermeyi ifade etmiş olur. Bu arada şunu da belirtelim ki sıfırlı sayılar bu duruma dahil değildir. Örneğin 10 veya 20 gibi sayıların sayısal bir karşılığı vardır.
0 herhangi bir şeye karşılık gelmediğinden yani 'yok'u kavram olarak temsil ettiğinden kullandığınız matematik işleminde yok kabul edilerek ihmal edilebilir duruma göre. Özellikle toplama ve çıkarma işlemlerinde. Bölme işleminde bir sayıyı sıfıra bölmek de mesale mantıksal error verir. Nedeni basittir. Bir sayının içinde 0 (yokluk) bulunmaz ve bir sayıyı sıfıra bölemezsiniz. Tersi durumda ise örneğin sıfırı 5 bölmek gibi bir işlemde ise sıfırın içinde beş yoktur. Bu nedenle bu işlem tanımsal olarak sıfır yani yokluk ile sonuçlanır. Çarpma işleminde ise yine son örnekteki gibi benzer bir durum vardır. Örneğin sıfır çarpı beş işleminde sıfır tane beş sıfır eder. Çünkü sıfır tane 5 hiç 5 kullanmama anlamına gelerek 0 yani yokluğa karşılık gelmiş olur.
Son olarak bizim yokluğa yani hiç olmayana bir rakam karşılığı vermemiz veya ona bir kelime karşılığı vermemiz onu var kılmaz ve tanımlı hale getirmez. Burada hiç var olmayana yokluk demek esasen tanımsızlığa tanım vermek olduğu için paradoks yaratır. Çünkü yukarıda belirttiğim gibi yok olan zaten yoktur ve tanıma muhtaç değildir bir tanımı gerektirmez. Ona bir terim veya kavram atamak ise onu pratikte var gibi kılmak anlamına gelir çünkü ona sonuçta bir karşılık vermiş olur ve bu şekilde muamele etmiş olursunuz. Oysa onun karşılığı zaten yoktur.