Yapay seçilimin insanlığa uygulanması etik dışı olarak görülür(Öjeni denemesi olarak anlaşılabilir). İnsan DNA'sı üzerinde çalışma yapmak bile sorunludur. Ancak dediğin şeyin başka bir şekilde gerçekleşmediğinden emin misin?
Marie Curie, Pierre Curie ile evlendi. İkisi de nobel fizik ödülü sahibiydi. Kızları Irène Curie, Frédéric Joliot adlı kimyager ile evlendi. Veeee... ikisi de Nobel Kimya ödülü aldı. Irène ve Frédéric'in çocukları nobel almasalar da önemli biliminsanları olarak kariyer yaptılar. Torunları da biliminsanı oldu ve her biri biliminsanları ile evlendi. Marie Cruie'nin diğer çocuğu Ève Denise Curie Labouisse bilim konusunda kariyer yapmadı. Gazetecilikle devam etti ve kocası Henry Richardson Labouisse Jr. Nobel Barış Ödülü aldı. Damatları da dahil edersek 5 nobel ödülü almış ilginç bir aile. Hem Marie'nin hem Pierre'nin kardeşleri de biliminsanları oldular. Pierre'nin babası doktor Marie'nin babası öğretmendi.
Evet bu aileye kısacık bir bakış atmak bile baş döndürücü daha fazla kurdalamak istemiyorum, devam etsek daha fazla bilim insanına ulaşabilirdik. Ancak mevzu anlaşılmıştır diye düşünüyorum. Toplum %100 homojen bir yapı değildir. İçerisinde küçük cemiyetler bulunur hatta doğal olarak oluşur. Genellikle herkes kendi cemiyetinden-çevresinden insanlarla evlenme eğilimindedir. Dediğiniz gibi at çaprazlamaya benzer bir metot kullanmadan da bu durum oluşuyor. Gene bu elit cemiyetler birbirlerini ve birbirlerinin çocuklarını kollama eğilimindedir.
Okulların bir amacı eğitim vermekken diğer amacı kabiliyetli kişileri seçebilmektir. Bu yüzden özel üniversiteler yetenek sınavlarından yüksek puan alanları burslu kabul ederler. Bu aslında bir cemiyetin dışarıdan insan devşirme yöntemidir. Ülkemizde bu elit cemiyetler biraz zayıftır çünkü özerk cemiyetlere müsaade edilmez. Ancak başka ülkelerde çok daha kapalı ve kendi karakterini oluşturmuş cemiyetler görebilirsin. Pek çok ünlü üniversite buna dahildir.