Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Tolga Pamuk
Tolga Pamuk
1,030 UP
Üye
0

Etrafa bakınca kütle olarak en fazla sayıda olan canlı olmamız bir başarı mı?

Mesela Balina insandan büyük ama sayıları az.karinca insandan küçük ama sayıları fazla.
376 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
A. Ömer Yiğit
YKS hedeflerimden biri moleküler biyoloji ve genetikti

Öncelikli olarak şunu belirtmekte fayda var:

İnsan türü toplam biyokütlesi en yüksek olan canlı türü değil. Bu bağlantıya tıklayarak gidilebilecek sayfa sığırların ve Antarktika krillerinin toplam biyokütlesinin insan türünün biyokütlesinden fazla olduğunu gösteriyor. [1]

Tüm Reklamları Kapat

Biyokütle
Biyokütle
Wikipedia

Bir türün toplam biyokütlesine değil de tek bir bireyinin ortalama kütlesine bakacak olursak eğer kütle arttıkça tüketilen besinin de artması[2] -dolayısıyla birey sayısı arttıkça besin kaynaklarının daha hızlı tükenmesi-, not1avcılardan saklanmanın zorlaşması ve canlı organizmanın kompleksleşmesine bağlı olarak üremenin zorlaşması gibi bir sürü etmen fert sayısı-ferdi kütle ilişkisini açıklarken hesaba katılabilir.not2

Son olarak sorunun doğrudan cevabı ile alakası olmasa da konuyu anlamayı kolaylaştırabileceğini düşündüğüm bir bağlantıyı aşağıya bırakıyorum. Dileyen bakabilir:

Tüm Reklamları Kapat

https://evrimagaci.org/a/548

not1: "not1" işaretinden paragrafın sonuna kadar olan kısmı hatrımda kalan bilgilere göre yazdım.

not2: Cümlenin uzunluğu için kusura bakmayın, parçalayarak anlatamadım.

214 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Wikipedia. Biomass (Ecology). (3 Aralık 2021). Alındığı Tarih: 3 Aralık 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
  2. Ç. M. Bakırcı. Vücut Büyüklüğü Ve Üreme Hızı: Büyük Canlılar Neden Yavaş Ve Az Ürüyor?. (21 Şubat 2013). Alındığı Tarih: 3 Aralık 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close