Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
12

Zekamızı geliştirmek için neler yapabiliriz ?

Zekamızı geliştirmek ve öğrenim kolaylığını artırmak için neler yapabiliriz ?
1,512 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Recai Ufocuzade
Recai Ufocuzade
1,945 UP
Tıp öğrencisiyim, astronomiye ilgim var

Zekada genetiğin, çocukluk geçmişinin önemi büyüktür ancak bunları bir yerden sonra geliştiremeyiz. Belli bir yaştan sonra bunun yolları günlük egzersizlerle zihni diri tutmak, güzel bir diyete uymak ( vitamin ve minarelden zengin, sağlıklı yağlar kullanılmış düşük yağ oranlı diyetler önerilir. Omega 3 takviyeleri alabiliriz eğer ihtiyacımız varsa ben 1 aydır kullanıyorum az da olsa bu sürede bile etkili. Kahve kısa sürede zihin performansını arttırır ancak uzun vadede yeşil çay tüketerek beyin sinir bağlantıları arasını az da olsa geliştirebiliriz). Spor çok önemlidir illa ağırlık olmasına gerek yok bedeni çalıştıran sporlar iyidir, beyindeki kan damarlarını arttırır ve daha enerji dolu bir beyin için oldukça önemlidir. Ve uyku, günde 7-9 saat arası uyumalıyız. Şahsen hangi kaynaktan edindiğim kısmı karışık, yıllardır bu konu hakkında videolar izleyip okumalar yapıyorum “Beyninize Hoş Geldiniz” gibi kitapları tavsiye ederim bu konuda. İyi günler dilerim.[1]

143 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Edele Mancini, et al. (2017). Green Tea Effects On Cognition, Mood And Human Brain Function: A Systematic Review. Phytomedicine. | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Orkun Çolak
Çok kitap okudum

En basiti kitap okuyabiliriz.[1] Kaynakta da belirtildiği üzere okumanın zekaya katkısı büyüktür, stresi de azaltır. Üstelik kitap okuyan öğrencilerin derslerde %35 daha başarılı olduğu bilinmektedir.[2] Beyni yoğunlaştıran ve üzerine düşündüren kitaplar tercih edilebilir.

187 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Getap. Kitap Okumanın Zekaya Ve Gelişime Etkisi - Getap. (19 Eylül 2018). Alındığı Yer: Getap | Arşiv Bağlantısı
  2. K. Yazar. Kitap Okumak Zekayı Güçlendirir. (10 Aralık 2019). Alındığı Yer: IIENSTITU | Arşiv Bağlantısı
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close