Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Abc Defg
Üye
1

YKS'ye çalışan biri olarak 20-25 paragraf sorusu çözdükten sonra başım çok ağrıyor. Bu neden oluyor ve olmaması için tavsiyeniz var mı?

1,391 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Sara Yavuz
Sara Yavuz
1,812 UP
Öğrenci

[1]

Ben de bu sene YKS'ye çalışan bir öğrenci olduğumdan dolayı birkaç tavsiyem var.

1- Kitap okuma alışkanlığı kazanmak

Tüm Reklamları Kapat

Kitap okumayan birinin veya uzun paragrafları okumaya alışık olmayan birinin yorucu bir metin gördüğünde uykusunun[1] gelmesi veya başının ağrıması çok normaldir. Açıkçası tavsiyem anlatımı yorucu olmayan birkaç basit kitap okumanız ve okuma alışkanlığınızı yerine oturtmanız

2- Bol bol paragraf çözmek: sorunun ana kaynağı paragraf çözerken başınızın ağrıması olsa da sorunun üstüne koşmak dışında maalesef hızlı ve pek etkili bir çözüm yoktur çünkü diğer çözümler zaman gerektirir. Başlangıç için çok güzel ve basit kaynaklar var. Basit paragraf sorularıyla başlayabilirsiniz. Tavsiyem basit düzeyde 15 paragraf sorusu çözmeniz.

3- Kullandığınız kaynakları değiştirin: Belki de kaynak aşırı ileri düzeyde bir kaynaktır. Maalesef bu aralar çoğu soru üreticisi "Sınav düzeyinde sorular" diyerek çok saçma ve zor soruları önümüze koyabiliyorlar. Önemli olan bir kaynağın zor olması değil, çözen kişinin o kaynaktan sonra kendine bir şeyler katabilmesidir.

•Buraya kadar ana etkenleri söyledim ama başka unsurlar da etkileyebilir.

Tüm Reklamları Kapat

-Sınav senesinde yetersiz uyku: Sınav senemde beni yoran şey genelde uykusuzluktur. Yeterli uyumadığım günlerde kendimi ne kadar verirsem vereyim günün sonunda uykusuzluktan dolayı çalıştığım çoğu şeyi unutuyorum. Verimli bir çalışma için uyku çok önemlidir.

-Yetersiz veya yanlış beslenme: Beslenme insan zihnini çok etkileyen bir unsurdur. Sağlıksız beslenmede ya da yetersiz beslenmede insan zihni düzgün çalışamaz. Ben genelde takviye besin alıyorum veya eczaneden vitamin hapları alıyorum. Ama bunları bir doktora danışarak yapsanız iyi olur

İyi günler dilerim.

Kaynaklar

  1. C.Jarett. Okumak Neden Uykumuzu Getirir. Alındığı Tarih: 26 Nisan 2023. Alındığı Yer: Sciencefocus | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Berat Aydın
Berat Aydın
1,435 UP
YKS sürecinden geçtim.

YKS sınavı , oldukça yoğun ve stresli bir süreçtir. Uzun süreli çalışmalar, odaklanma ve yoğun zihinsel çaba gerektirdiği için bu tür aktiviteler sonrası baş ağrısı gibi fiziksel belirtiler oluşabilir. Baş ağrısı sorununuzun nedeni yanlış oturma pozisyonu, yanlış bir aydınlatma veya yeterince uyumama olabilir. Baş ağrını en aza indirmek için ise bazı ipuçları verebilirim.

  1. Düzenli aralıklı bir şekilde soru sayılarını arttır. Örneğin hedefin 15 olsun daha sonra 20 hedefin olsun ve yavaşça yükselt.
  2. Doğru oturma pozisyonunu bulmalısın. Dik oturma pozisyonunu tercih edebilirsin.
  3. Yeterli düzeyde uyku alın. Vücudunuzu dinlenmesine yardımcı ol.
  4. Aydınlatmanı doğru kullan. Loş ya da gözlerini yoran bir ışık olmasın.
  5. Günlük su ihtiyacını karşıla. Yeterli sıvı almazsan baş ağrın çoğalabilir
  6. Beslenmene dikkat et. Çok yağlı yemeklerden uzak dur ve yemek sonrası paragraf soruları çözmemeye çalış.

[1][1]

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. C. Jarrett. Why Does Reading Make You Sleepy?. (19 Aralık 2016). Alındığı Tarih: 9 Nisan 2023. Alındığı Yer: BBC Science Focus Magazine | Arşiv Bağlantısı
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close