Uzunlar alınmaz, özellikle de çocuk takımlarında. Üniversite yıllarında basketbola başlayacaksanız burada boyunuz söz konusu olabilir çünkü belirli bir yaştan sonra boy atamazsınız artık. Basketbolda sürekli antrenmanlarda ve maçlarda zıpladığınız için bu uzamanıza katkı sağlar. Zıpladığınızda, vücudunuz uzar ve böylece omurga esner, bu da omurlarınız arasındaki boşluğu mantıksal olarak uzatır ve sonuç olarak uzarsınız. İkincisi, basketbolda sürekli atlama, bacaklar ve omurga gibi önemli vücut bölgelerine kan akışını artırır. Bir an için sıçrama vücudu havada asılı tutar ve ardından kişi yere indiğinde baskı yapar, bu hareket tekrar tekrar yapıldığında omurgada ve bacaklarda bulunan büyüme damaklarına kan akışını iyileştirerek boy artışı sağlar.
Bununla birlikte, yanlış yere inerseniz, yanlış hareketler yaparsanız, uzun vadede yaralanırsınız ve bu nedenle büyümenizi yavaşlatır.
Hayır, sanılanın aksine basketbol oynamak boy uzamasına katkı sağlamaz. Bu yanılsamalı korelasyondan kaynaklanan basit bir hatadır. Basketbol oynayan herkesi uzun gördüğümüz için basketbolun boy uzattığını düşünürüz ama uzun boylu olmak başarı sağladığı için başarılı basketbolcular uzun boyludur. Boy tamamen genetik faktörler, beslenme ve uyku düzeni ile alakalıdır.