Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Sude Kaya
Üye
1

Transkranyel manyetik stimülasyon cihazı ile beynin hangi bölümlerine manyetizma gönderebiliriz, ulaşabiliriz?

Tms ile hangi beyin bölgelerine ulaşabilriz? Subkortikal yapılara manyetizma göndermek mümkün mü? Cihazın işleyiş prensibi nedir? Ve spesifik olarak v5 e ketleyici manyetizma göndererek, hareketi algılamada anlık olarak bozucu etki yaratabilir miyiz?
335 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Emre Türedi
Araştırmaları ve öğrenmeyi çok seven biriyim,1 yıl.

Transkranyel manyetik stimülasyon (TMS) cihazı, manyetik alanı kullanarak beynin belirli bölgelerini uyarabilir. Bu uyarım, beyindeki nöronların ateşlenmesine ve işlevlerindeki değişikliklere yol açabilir. TMS cihazı ile doğrudan uyarılabilecek beyin bölgeleri, cihazın kullanım amacına ve teknik özelliklerine bağlıdır.

TMS cihazı, genellikle bir elektromanyetik bobin aracılığıyla beyne manyetik uyarım gönderir. Bu nedenle, manyetik alanın beyne girebilmesi için beyin bölgesinin doğrudan cihazın yerleştirildiği kafatasının altındaki bölgede olması gereklidir. Yani, TMS cihazı ile beyindeki tüm bölgelere ulaşmak mümkün değildir.

Bununla birlikte, TMS cihazı ile beyindeki birçok bölgeye ulaşmak mümkündür. Örneğin, dorsolateral prefrontal korteks (DLPFC), motor korteks, somatosensory korteks, temporal korteks ve parietal korteks gibi beyin bölgeleri TMS uyarımı ile kolayca uyarılabilirler. Ayrıca, TMS cihazı ayrıca beyindeki subkortikal yapılar olan hipokampus, amigdala ve bazal gangliyonlar gibi bölgelere de uyarım yapabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Ancak, TMS uygulaması, beyindeki herhangi bir bölgenin uyaran ile uygun şekilde yanıt vermesine bağlıdır. Ayrıca, TMS cihazı ile yapılan uyarımın etkileri, uyarılan bölgenin fonksiyonuna ve uyarımın parametrelerine bağlıdır. Bu nedenle, TMS uygulaması için dikkatli bir planlama ve doğru tekniklerin kullanılması gereklidir.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close