Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Emrick Drake
Emrick Drake
32K UP
Üye
2

Sizce internet hayatimiza toplumsal olarak daha cok yarar mi yoksa zarar mi getirdi?

Suan bu sorulari sorabildigim icin internete tesekkur ediyorum ama genel toplum olarak ozellikle sosyal medya insanligi aptalliga mi goturuyor (tabi iyi olan hesaplar siteler vs. haric)
140 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Gülnur A
Gülnur A
28K UP
2KediAnnesi

İnternet sayesinde bilmediğimiz konular hakkında bilgileniyoruz, öğrenmediğimiz yeni şeyleri öğreniyoruz. Bu bakımdan internetin toplumsal anlamda bilinçlendirme ve kısmende olsa bir eğitim aracı olduğunu düşünüyorum. Ancak bazı kişilerin elinde internet son derece tehlikeli bir teknoloji haline gelebiliyor. Bence bu tamamen insanların interneti kullanma amacına göre değişen bir durum. Şöyle ki size bir hamur verilse onu istediğiniz gibi şekillendirirsiniz. İnternetin de bir hamur olduğunu düşünürsek, kötü zihniyetli kişilerin elinde tehlikeli bir araç olabilir. Bu noktada bu kişilerin sunduğu ürünün sorgulanması gerektiğini düşünmekteyim.

Ayrıca sosyal medya konusunda insanları körelten şeyin yine insanlar olduğunu düşünüyorum. Geçenlerde bir haber görmüştüm. İnsanların büyük bir çoğunluğunun sadece haber başlığını okuyarak haber ile ilgili yorum yaptıkları ile ilgili. Şimdi böyle bir durumda internetin suçu ne? Sosyal medya bize bilgiyi hazır olarak sunuyor evet ama size de bir kapı açıyor. "Benim sunduğum bilgiyi al ve kullan. bu kadarı yeterli." demiyor ki. Aklınıza yatmayan konuları araştırabilirsiniz, insanların bu konuda ki yorumlarını okuyarak onlarla tartışabilirsiniz. İnformal yolla öğrenmeler gerçekleştirebilirsiniz.

Kötü bir yanı şu internetin, çocuklar tacize ve istismara çok açık. Ancak kötü niyetli insanlar bunu tercih ediyor. Bu tarz kişilerin kullanımı bakımından evet, internet bazı tehlike unsurlarını barındırabiliyor ancak çocukların teknoloji kullanımında ailelerin de çocuklarını koruması gerekiyor. Yani suçlu, yine tek başına internet değil. Telefonunuza indirdiğiniz bir oyun görünüşte çok masum görünebiliyor ama içinde bir yetişkine bile ağır gelen şiddet öğeleri bulunabiliyor. İşte bu noktada ailelerin, çocuklarının sosyal medyada veya internet ortamında hangi objelerle, hangi yorumlarla, kimlerle iletişimde olduğunu takip etmeleri gerekiyor. Bu sene "Çocuk, Aile ve İnternet" isimli bir dersim vardı. Bu ders kapsamında çocuk sitesi ve oyunlarını inceledik. Harika siteler, oyunlar vardı ama bir o kadar da kötü siteler ve oyunlar vardı. İşte aileler bu siteler ve oyunlar hakkında bilinçlenip çocuklarını böyle materyallerden uzak tutarlarsa interneti çocukları için bir nebze güvenilir hale getirebilirler.

Tüm Reklamları Kapat

Dolayısıyla internetin kötü bir teknoloji olduğunu düşünmüyorum. Kötü olanın, interneti kötü bir ortama dönüştüren kötü zihniyetli insanlar olduğunu düşünüyorum.

4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close