Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Merve Mv
Merve Mv
53K UP
Üye 9 Kasım 3 Cevap
2

Sizce bir hayatı yaşanmaya değer kılan şeyler nelerdir?

Daha da açmak gerekirse mesela 50 60 yaşına gelip de geriye dönüp baktığınızda neye göre, "Ya gerçekten yaşamaya değer bir hayatım varmış." diyebilirsiniz?
509 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Esat Kudret
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim. 9 Kasım

Keşkelerimiz en iyi tartıdır!

Çünkü bir tek keşkelerimiz, geriye dönük bir muhasebenin en net ve dolaysız verilerini bize verebilir.

Ancak keşkeler her ne kadar geçmişe yönelik olsa da; geleceğe yönelik ışık görevi de görür.

Tüm Reklamları Kapat

Bu ışığı görüp görmemek, görüyor isek bundan yararlanıp, bundan sonraki yolumuzda tökezlemeden ve yeni bir keşkeye mahal vermeden, “iyi ki” finaline varmak yahut ona bir “keşkeler silsilesi” eklemek bize kalmış.

Zararın neresinden dönerseniz kardır diyenler atalarımızdır. Söylediklerine de atasözü derler. Atasözleri de bilimsel bilgiden bile daha uzun ömürlüdür. Nihayetinde binlerce kez sınanmış ve zorlu hayat sınavını layıkıyla geçtiği için bu güne kadar gelebilmiştir. Ciddiye almak lazım.

Hayat; son anına kadar, hakkı verilmesi ve onurluca bitirilmesi gereken sürecin adıdır. Bunu boşa çıkaran her şeyi de ben şahsen, nice badireyi atlatıp bu günlere gelen türümüzün hiçbir bireyine yakıştıramam.

Yaş mı dediniz? Yaş hissettiğimizdir, ötesi yalan… ( Yine de yaşımıza hürmet etmekte ve arada bir hatırlamakta fayda var. Çünkü arada bir zorladığımızda hatırlatıyor meret…) Umutla ve Sevgiyle…

7
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Oğulcan Akdal
Sadece düşünüyorum. 9 Kasım

Hayat, en azından insan hayatı 60-70 yıllık, bir başı ve sonu olan bir dönemdir. Bu süreçte yaşayacağın her deneyim, okuduğun her kitap, izlediğin her bir film senin için kalıcı, insanlık için ise geçici ya da sıfır etkiye sahiptir.

Dolayısı ile benim görüşümce hayatımı yaşadığıma değdiğini söylemek istiyorsam bu dünyaya ölümsüz bir şey bırakmalıyım. Ben öleceğim, bu kaçınılmaz. Fakat ben gittikten sonra bu dünya üzerinde beni canlı tutan şeyler anılar ve eserlerim, katkılarım olacak. Anılar ise onları hatırlayan insanlar kadar yaşar. Beni tanıyan son insan kadar yaşayacak anılarım. Fakat yeterince güçlü, yeterince faydalı hiçbir eser ölmez. Hâlâ günümüzde bile her yıl binlerce yıl öncesine ait kalıntıların bulunduğu dünyada, eserler ölmez.

Yani hayatımı yaşamaya değer kılacak şey, ölümsüzlüktür.

Tüm Reklamları Kapat

4
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Hatice Naz
Hatice Naz
63K UP
Öğrenciyim 9 Kasım

Yaşamaya değer bir tık değişik olmuş, bence insan her ne olursa olsun yaşamaya değer bir varlık.

Şahsen ben hayatı dolu dolu yaşamayı isterim, boş vakitlerimi doldurursam ve ölmeden önce bir şeyler öğrenip kendime bir şeyler katarsam bu benim hoşuma gider. Açıkçası, bir şeyler öğrenirsem, bilgi sahibi olursam ve kesinlikle (bence en önemlisi) gençlik ve çocukluk yılllarım iyi geçerse ve asla unutmazsam. Bence insanın en mutlu ve en iyi olduğu zamanlar ya gençlik ya da çocukluk yılları oluyor, daha fazla eğlenip öğrenebiliyorsun. Büyüyünce eski anılarımı hatırladığım zaman gerçektende hayatım güzelmiş derim.

Tüm Reklamları Kapat

4
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close