Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Lil Trilece
Lil Trilece
3,421 UP
Üye
1

Sınavlar var olmasaydı ne olurdu neden sınavlar var?

Sınavların oluşturulma amacı bilgi düzeyimizi ve kabiliyetimizi ölçmek için. Ama bunun için daha farklı çözümler var. Mesela integrali bilmeyen birisi yine yazılım yazabilir gibi. Sonuçta kimse senden yazılım yazmanı isterken integral gerekmez. Sonuçta herkes farklı konularda iyidir belki integrali yapamaz ama çok iyi bir yazılımcı olabilir.
681 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Enes Zxs
Enes Zxs
42K UP
Okur

Eğitim sisteminden yakındığınızı duyuyorum. Verdiğiniz örnek yazılım mühendisliğinden gidelim. Eğitim sistemimiz şuan için belirli şeylere tabi beceri odaklı değil bilgi odaklı. Bilirsen yapabilirsinde halbuki çoğu meslek böyle değil. Cerrah olmak mesela hem beceri hemde bilgi ister bir dişçiye bakalım büyük çoğunlukla beceri odaklı bir kaç operasyondan sonra bilginin bir önemi kalmıyor Berber çırağı gibi aynı şeyleri izleyerek ve deneyerekde öğrenebilirsiniz. Öğrencilerin halı ise apayrı. Bilgisayar bölümlerini kazanan kişiler sadece bilgi olarak varlar pratik olarak yoklar. İşe alım koşulları ise birkaç projen olması öğrenciler üniversite yıllarında başka şeylere odaklanıyorlar. Yazılım üzerine kendilerini geliştirmiyorlar sonucunda bilgisi olan ama yapamayan kişiler ortaya çıkıyor. Dediğim gibi eğitim sistemimiz çoğu eğitim sistemi sizi hayata yetiştirmek için eğitiyordur oysaki nasıl para yönetileceği öğretilmez finansal okuryazarlık öğretilmez kişinin nasıl yatırım yapacağı öğretilmez eğer kişinin kapasitesi varsa bunların üzerine odaklanıyor.

Çoğunlukla finans üzerine yazılmış ama hayat hakkında bilgilerde içeren Zengin Baba Yoksul Baba yı öneririm.

Tüm Reklamları Kapat

178 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Barış Barış
bilim meraklısı

Merhaba, sorunuzda ve soru içinizdeki temel hipotezde yanlış bulduğum iki şeyi yazayım

"...Mesela integrali bilmeyen birisi yine yazılım yazabilir gibi." Bu yazılımı nerede yapacağınıza bağlı. Mesela basit bir interaktif olmayan statik web sitesi yapacaksanız evet. Ama diyelim ki topografya üzerine bir proje yapıyorsanız, veya Mars'a araç yollayacaksanız, veya kriptoloji çalışacaksanız iyi matematik bilmek gerekir.

Tüm Reklamları Kapat

Ama daha da önemlisi bu yargınız eğitimde "dolaylı etki" kavramını gözden kaçırıyor. Bize bazen doğrudan işe yaramıyor gibi görünen edinimler, uzun vadede farklı becerilerimize fayda ediyor. Mesela iyi matematik bilmek problem tanımlama ve onlara çözüm kümesi oluşturma becerinizi dramatik bir biçimde arttırıyor. Ve bu eğitim bilimlerinde tahmin edemeyeceğiniz kadar önemli bir meseledir.

Ha sınavların veya derslerin yoğunluğu, ağırlığı, yapılış şekli konusunda eleştiriler olabilir. Ama ölçme değerlendirmesiz bir eğitim olmaz.

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close