Isı enerjinin dönüşebileceği formlardan biri ve evet, fotonlarla taşınabiliyor.
Fotonlar sadece gözle görünür dalga boyundaki enerjiyi ("ısıyı") taşımıyor. Aşağıdaki enerji seviyelerinin hepsini fotonlar taşıyor, bizim "gözle görünür ışık" olarak algıladığımız aralık, orada gösterilen daracık aralık:

Dolayısıyla ilk tahmininiz doğru: Isının taşınma türlerinden biri olan radyasyonu taşıyan şey fotonlar. Zifiri karanlık bir odanın içi de fotonlarla dolu; ancak bunların enerjisi gözle görünür aralığın dışında olduğu için bize "zifiri karanlık" geliyor. Halbuki "gece gözlüğü" gibi kızılötesi dalgaboylarını tespit edebilen bir araç kullandığınızda, gözünüze zifiri karanlık gözüken bir yer böyle gözükebilir, çünkü o karanlık ortamda başka fotonlar da var (ve bu özel cihazların sensörleri onları yakalıyor):

Ama ısının yayılmasını sağlayan tek şey bu değil. 2 diğer mod daha var: Kondüksiyon ve konveksiyon. Bunların her ikisi de sıcaklığın tanımıyla ilişkili.
Sıcaklık, bir cismi oluşturan atomların kinetik enerjisinin ortalaması ile ilişkili. Dolayısıyla iki cisim birbirine temas ediyorsa, temas noktalarındaki atomlar birbirlerine enerji aktarabilirler, bu da ikinci cismin atomlarının ortalma kinetik enerjisini değiştireceği için, sıcaklığı değiştirir. Kondüksiyon, iki cismin direkt olarak temas etmesiyle yaşanan ısı transferi. Konveksiyonsa bir akışkan (mesela hava veya su) aracılığıyla taşınan ısı demek. Her ikisinde de "diğer cisimlerle temas" var. Bu arada bu tür temasta da aktarımı sağlayan yine fotonlar (bunlara "sanal foton" deniyor).